Mutfagı karıştırıp duran kaynım

Cok cocukta var bu :)
O yüzden evine cocuk gelince cani cekebilecek seylerden ikram edersin, e buna ragmen karistirip kurcaliyorsa uyarirsin.
Zaten her sekilde cocugun baskasinin evini kurcalamasi, bunu bugune kadar ogrenememis olmasi yanlis, ama misafire kek yaptim o yüzden cocuktan sakladim demek de yanlis, bir dilim yesin ne olacak ki... o bir dilimi vermezsen koca keke daliyor işte.
Canım versemde dalıyor vermesemde :KK70: 1 gün önce hep birlikte yedik ,ertesi gün kv misafir için yap dedi . Yaptım Kek yukarı gidene kadar perişan olmus :) normal zamandada canı çekip alacağı birşey yokki boş dolap göz hakkı desem

Gerçekten konu sahibinin sabrına hayran kaldım. Hem hakaret edin, hem tahrik edin, hem konuyu saptırın, yinede karşılığında hakaret içermeyen cevaplar alın.

Bi derdi olan konu açıyor. Kadının derdi bu. Sağa sola çekmenim bir anlamı yok. Fikir istemiş, fikir veriyoruz. Siz habire aşağılama peşindesiniz. Neden?
Asagilamadim ki ne munasebet karsilikli fikir beyan ettik o beni daha da asagiladi siz cocugunuzu oylemi yetstiriyorsunuz falan basiniza gelsin gorun falan ben alindimmi veya birileri bana destek mi cikti ne munasebet illaki hem fikir mi olacagiz..

Belki bir ihtimal birşeyler bulurum diyerekten açıyor ve açtıktan sonra :KK57:

Canım versemde dalıyor vermesemde :KK70: 1 gün önce hep birlikte yedik ,ertesi gün kv misafir için yap dedi . Yaptım Kek yukarı gidene kadar perişan olmus :) normal zamandada canı çekip alacağı birşey yokki boş dolap göz hakkı desem

o zaman oturup ciddiyetle konuşma ve gerekirse uyarma vakti gelmiş :)
biz eskiden misafirlikte susasak su isteyemezdik, önümüze tabak gelse anneme bakmadan yiyemezdik, o da kötü, ama bu çocuğunki artık başka bir boyuta geçmiş.
siz güzellikle konuşun, yengecim böyle böyle, sen bişey istersen benden iste diye, sizi dinlemezse abisi konuşsun. çocukta huy kalacak yoksa.

12 yaş doğruyu ve yanlışı bilinmesi gereken bir yaştır. ailesi gereken terbiyeyi vermedi ise siz düzgünce söyleyin. istediğin herşeyi alabilirsin ama benden iste lütfen şeklinde. belki de rahatsız olduğunuzu bilmiyodur. yumuşak olmanıza güveniyodur.

İnanın bende onu çok seviyorum ama bu hareketi çok battı bana :KK43: kendime yakıştırmıyorum ama bi süre sonra bilerek mi yapıyo acaba diye düşünmeye başladım. Eşimle yanlızken bi konu açıldı eşim tarafından,bende böyle böyle diye söyledim. Tabiki şikayet eder gibi söylemedim. Oda 'Aa bak sen ,demekki senle arası çok iyi yoksa hayatta yapmaz öyle bişey hele ben varken hiç yapamaz ' dedi bişey demedim bende ayıp olur diye. Ama özellikle benim gitmemi beklemesi felan beni rahatsız etti sonuçta kapımı kitleyip çıkacağım o da evinde içsin suyu demi ama?
Canım o yaşlar biraz farklıdır .Abisinin dediği gibi sizi sevdiği için biraz daha rahat siz yine de kırmadan incitmeden uyarın. Zamanla düzelir biraz büyüsün ergenlik falan yüzünü bile göremezsiniz.

Heh aynen öyle canım :KK70: olsa ben yiyorum zaten bende emzirdiğim icin sürekli tıkınma halindeyim :KK70: onada veriyorm da yok arkadas halen devam ediyo
benimde 13 yaşında kaynım var canım valla boyu benden uzın hiçte çocuğa benzemiyo bildiğin ergen :D ben korkumdan bişey diyemiyorum anası bana kızıyo sonra.. Birde güzellikle söylesem bile bana küsüyor canım o yüzden uyaramıyorum bile mandalina yer çöplerini koltuğun başına koyar onlar orda ben alana kadar kalır çikolata yer paletini koltuğun koluna sokuşturur koltukla çok iyi anlaşıyorlar :D ama kafama takmıyorum takınca hasta oluyorum çünkü ben çaresini buldum canım mesela ben bitçrşey diceksem uyarmam gerekiyosa eşime söylüyorum o benim yerime uyarıyo nede olsa abisi ona küsemez küsse bile öbür gün unutuyor :) eşim beni kullanma sen söyle diyor bende ben söyleyince bana küsüyo diyorum :D

Off konu sahibi sabrına hayran kaldım
Bı iki kişi ısrarla seni aşağı çekmeye aşağılamaya çalışıp tahrik ediyor ben olsam çoktan banlanmistim ne sabirlisin yahu :) burdan da görüyoruz ki konu sahibi gereksiz kişilere ve yanlış davranışlara karşı oldukca sabırlı ve ılımlı.

al karşına konuş. ne istiyosan benden iste, ben sana veririm. başkalarının evini karıştırmak hoş bişey değil vs diye. 11 yaş da olsa küçücük çocuk değil. kaldı ki şimdi uyarmazsanız 20 yaşında da aynı şeyi yapar. ağaç yaşken eğilir. aman nolcak diyenlerin çocukları başkalarının evinde her yeri karıştırıyor heralde.
+1

Arkadaşlar sevgiyle saygıyla hiç alakası yok kusura bakmayın çocuk diyenleride anlamıyorum hiçte çocuğa benzer bir yanları yok bizden büyükler :) bu şımarıklıktan aile terbiyesi görmemekten başka hiç birşey değil ben kaynıma bi laf etsem benim üstüme yürüyo ne çocuğu be elinden gelse beni dövcek :) o yüzden şimdiden uyar gözünü korkut dinlemezse kocana söyle o halleder :)

12 yaş doğruyu ve yanlışı bilinmesi gereken bir yaştır. ailesi gereken terbiyeyi vermedi ise siz düzgünce söyleyin. istediğin herşeyi alabilirsin ama benden iste lütfen şeklinde. belki de rahatsız olduğunuzu bilmiyodur. yumuşak olmanıza güveniyodur.
Aynen öyle yumuşak durduğun için daha çok yüz alıyor tavrını koy ortaya cnm :)

Off konu sahibi sabrına hayran kaldım
Bı iki kişi ısrarla seni aşağı çekmeye aşağılamaya çalışıp tahrik ediyor ben olsam çoktan banlanmistim ne sabirlisin yahu :) burdan da görüyoruz ki konu sahibi gereksiz kişilere ve yanlış davranışlara karşı oldukca sabırlı ve ılımlı.
:)) evet oyle masallah..sen de sikayet edebilirsin. Hayraniz dusucelere..ilimlara ,sabirlara..gereksiz kisilere:)) diyen kisilere..

Doğru haklısınız:) aslında hiç aburcubur almayız biz. Açıyor ama hiçbişey de yok dolaplarda :KK70: olsa bende yiyecegimde yok Yani :KK70:

gözü aç bir çocuk demekki

tabi onun gözünü doyurmak için sürekli tatlı yapın diyemem de zamanla düzelir inşallah başka kötü alışkanlıklar edinmez

Arkadaşlar basit bi konu olabilir ama sormak istedim. 12 yaşında kaynım var her fırsatta mutfagmı karıştırıyor. Fırsat kolluyor karıştırmak için. Altlı üstlüyüz. Yukardan aşagı iniyo (sözde kızımı sevmeye)ben bi su içiyim diyip mutfagı karıştırmaya başlıyo. yiyecek bişeyler arıyo. Sucuk salam tatlı ne bulursa. Sormadan da alıyor. Geçen kek yapmıştım üstünü bezle örttüm buzdolabının üstüne koydum . Ne olduğnu bilmediği halde Baktım uzanmaya calısıyo beni görünce " uff bardaklar nerde" diyo kendi kendne. ( bardaklar 2 senedir aynı yerde.) Son 1 dilim kalmıştı oda kurumuş taş gibi. Dün Onu bile almış düşünün :KK70: Ben yukarı cıkacaksam evde benim çıkmamı bekliyo öyle. ben tam çıkarken ' ben su içiyim de geliyim 'diyo , yukarda su yok mu çocuk? Biara görümcemin ufak kızı varken aynı şeyi yaptı, kız bende susadım dedi ona sen yukarda içersin dedi. Hep aynı mesele . Dün yukardan indim kızımın yürüteçini o getirdi ' ben su içiyim bi'diyo tek tek dolapları açıyor.
Sinir oluyorum artık ya.

Sizce abartıyor muyum? Siz olsanız ne düşünürsünüz hanımlar ? Çocuk canı çekmiştir diyip geçmeli miyim? Yoksa bidaha yakaladığımda noldu bişeymi bulamadın ' vs diye sorsam mı?

Not: ben onların evinde hiçbişeye dokunmam . Dokunursamda sorar kv ne oldu diye. Beni rahatsız eden yemesi değil sürekli gıcıklığım için yaparmış gibi karıştırması.
Bence kucuk falan degil 5 yasinda kardesim var o bile bana geldiginde izinsiz açmaz biyeri

İnanın bende onu çok seviyorum ama bu hareketi çok battı bana :KK43: kendime yakıştırmıyorum ama bi süre sonra bilerek mi yapıyo acaba diye düşünmeye başladım. Eşimle yanlızken bi konu açıldı eşim tarafından,bende böyle böyle diye söyledim. Tabiki şikayet eder gibi söylemedim. Oda 'Aa bak sen ,demekki senle arası çok iyi yoksa hayatta yapmaz öyle bişey hele ben varken hiç yapamaz ' dedi bişey demedim bende ayıp olur diye. Ama özellikle benim gitmemi beklemesi felan beni rahatsız etti sonuçta kapımı kitleyip çıkacağım o da evinde içsin suyu demi ama?
Konu sahibi,12 yaş çok büyük bir yaş değil.O yaşta çocuğun olunca bunu anlayacaksın.Benim o yaşta oğlum var,anneannesinin evini bile karıştırmaz ama hepsi bir olamaz.Çünki bazı çocukların gerçekten gözü aç bırakılıyor.
Ben en sıkıntılı zamanımızda bile çocuklarıma taneyle muz alırdım,kimsenin aldığında gözleri kalmasın diye.
Ama öyleleri var ki,çocuğun sevebileceği kek börek kurabiye vs hiç bir şey yapılmıyor evde.
Çocuklar da böyle şeyleri seviyor.
Ben eltimin ve görümcemin çocukları geldiği zaman onlara büyüklermiş gibi tabak hazırlıyordum,hiç yoksa,hamur ve patates kızartıyordum çayla,öyle hoşlanıyorlardı ki.
Çünki yengem de bize öyle yapardı,sütlü kahve yapardı küçüğüz diye,bizle sohbet ederdi,bayılırdık.:KK200:

Konu sahibi,12 yaş çok büyük bir yaş değil.O yaşta çocuğun olunca bunu anlayacaksın.Benim o yaşta oğlum var,anneannesinin evini bile karıştırmaz ama hepsi bir olamaz.Çünki bazı çocukların gerçekten gözü aç bırakılıyor.
Ben en sıkıntılı zamanımızda bile çocuklarıma taneyle muz alırdım,kimsenin aldığında gözleri kalmasın diye.
Ama öyleleri var ki,çocuğun sevebileceği kek börek kurabiye vs hiç bir şey yapılmıyor evde.
Ben eltimin ve görümcemin çocukları geldiği zaman onlara büyüklermiş gibi tabak hazırlıyordum,hiç yoksa,hamur ve patates kızartıyordum çayla,öyle hoşlanıyorlardı ki.
Çünki yengem de bize öyle yapardı,sütlü kahve yapardı küçüğüz diye,bizle sohbet ederdi,bayılırdık.:KK200:
Ne iyi yengeniz varmış. Böyle iyi ve merhametli insanları gördükçe,duydukça gerçekten huzur buluyorum.
Herşey iyilikle güzelleşir. Kötülük yapmak o kadar kolay ki önemli olan alamaya çalışıp iyi olmak.

Sürahiyle su koy salona.
Susadım derse burada var dersin.
Ayrıca su harici birşey istiyorsan söyle ben getiririm tüm dolapları karıştırmak zorunda kalmazsın de.
12 yaşındaki biri evet çocuktur ama doğru davranışları öğretmek/uyarmak gerek.
Yenge mutfakta abur cubur var mı diye sormuyor çünkü, su bahanesiyle mutfağı karıştırıyor. İlerde daha büyük davranış bozukluklarına yol açabilir.

Tabi sizde çok iyiymişsiniz masallah:KK19::KK68: Eltinizin,görmcenizin çocukları sizi bir melek gibi göruyorlardir :)

Back
X