Mutfagı karıştırıp duran kaynım

Annesinin evinde degil de siz de yapilan yemekleri abur cubur seviyor belliki sizde yemek daha cazip geliyor :) 12 yasinda evet ama kendi annesinin baskasinin dolaplarinin karistirilmayacagini ogretmesi gerekirdi : (

Cani birsey istiyorsa sorabilir. Dolap karistirmasi yanlis birsey. Terbiye evde verilir. Benim 8.5 yasinda oglum var. Abùr cubur cekmecesinden birsey almak istese bile bana sorar. Kendi evi oldugu halde.

Bana ait hicbirseye dokunmaz.

Ne oyle sinsice hareketler. Bir insan yedisinde neyse yetmisinde de aynidir.

Bence uyarin. Canin birsey istiyorsa bana de. Lutfen dolaplarimi karistirma. Belki baskasinin evinde nasil davranacagini ogretmis olursunuz.

Yalnız çocuğu yetiştiren de anne babası
Demek ki yaptığının yanlış olduğunu anlatmıyor

Bir de bazı ailer çocuğun sevdiği tek bir şeyi bile almiyor
Bir kek karıştırıp çocuğa vermiyor heralde

Çocuk ama karıştırmamalı tabi.. Ben olsam, ben getireyim canım suyunu derim.. Yanında da evde olan birşeyden ikram ederim.. Karıştırmadan benim vermemle yer.. Zamanla da oturur bu durum

Daha cok kucuk canim. Bu yastaki cocuklar herseyi yemek isterler bizde oyleydik su olsa bu olsada yesek die cirpinirdik birde baskasinin evinde olan seyler bize daha guzel gelirdi . Simdide herseyimiz var buyuduk yiyesimiz gelmiyor. Bosverin istedigi gibi ellesin . Illaki duzelicektir o da cocuk kalmicak sonucta. Bunlar ufak seyler dert etme canim hee odana girip parani filan alsa bak kizarim oyle seye ama mutfaga girip herseyi yiyebilir cani sagolsun

Pes valla 12 yaşında ki çocuk liseye nasıl başlıyor ? Hesabınız da pek kuvvetliymis doğrusu sınıf atlaya atlaya liseye mi gittiniz yoksa ? Ayrıca 18 yaşına girmemiş kişiler çocuk sayılır devlet nezdinde de.Sadece cussesine bakarak bu büyük denmez kafası çocuktur o yaslardakilerin .Ha bir de yaşı olup kafası çocuk olarak hareket eden insanlarda çok mevcuttur bilginize.

Konu sahibi böyle kişilerden mi akıl vermesini bekliyorsun ? Akıl alırken lütfen profiline bak akıl aldigin kişilerin yaş,meslek , egitimi , yaşadığı yer daha önceki konulara yaptığı yorumlara falan bi bakın lütfen ona göre itimat edin yazdıklarına
13 yaşında lise 1e
başlanıyor hanimefendi
Keşke benim aklımın 3te 1 sizde olsa siz benimle öyle konuşamassiniz
neyse banlanmak istemiyorum.... gidiyorum

Ama sizin anlattığınız olay ile buradaki olay çok farklı. Siz sadece kapıyı çalmışsınız ama buradaki çocuk izinsiz bir şey yapıyor. Bu yanlış. Çocuklar öyle ya da böyle kuralları öğrenmeliler. Amannn çocuk istediği gibi evde at koştursun olmaz. Olmamalı. Bu çocuğa kötülük olur. İzinsiz verilmiyorsa yapmayacak. Ayrıca karşısındaki de annesi değil ki nazı geçsin.
Ama işte öğretilmediyse çocuk için iki davranış arasında fark yoktur.Çünki yanlış olduğunu bilmiyor.
Bir yemek davetinde genç bir kızın yemek yemesi karşısında şoke olmuştum adeta.Oyle bir yeme şekli ki,şak şak şak,cak cak cak :rolleyes: üstelik zarif olmaya çalışan bir kızdı,dışarıdan nasıl göründüğünü bilse eminin öyle yemezdi.
Annesi de yanında gayet görevini yapmış insanların rahatlığında oturuyordu
:işsiz:

Arkadaşlar basit bi konu olabilir ama sormak istedim. 12 yaşında kaynım var her fırsatta mutfagmı karıştırıyor. Fırsat kolluyor karıştırmak için. Altlı üstlüyüz. Yukardan aşagı iniyo (sözde kızımı sevmeye)ben bi su içiyim diyip mutfagı karıştırmaya başlıyo. yiyecek bişeyler arıyo. Sucuk salam tatlı ne bulursa. Sormadan da alıyor. Geçen kek yapmıştım üstünü bezle örttüm buzdolabının üstüne koydum . Ne olduğnu bilmediği halde Baktım uzanmaya calısıyo beni görünce " uff bardaklar nerde" diyo kendi kendne. ( bardaklar 2 senedir aynı yerde.) Son 1 dilim kalmıştı oda kurumuş taş gibi. Dün Onu bile almış düşünün :KK70: Ben yukarı cıkacaksam evde benim çıkmamı bekliyo öyle. ben tam çıkarken ' ben su içiyim de geliyim 'diyo , yukarda su yok mu çocuk? Biara görümcemin ufak kızı varken aynı şeyi yaptı, kız bende susadım dedi ona sen yukarda içersin dedi. Hep aynı mesele . Dün yukardan indim kızımın yürüteçini o getirdi ' ben su içiyim bi'diyo tek tek dolapları açıyor.
Sinir oluyorum artık ya.

Sizce abartıyor muyum? Siz olsanız ne düşünürsünüz hanımlar ? Çocuk canı çekmiştir diyip geçmeli miyim? Yoksa bidaha yakaladığımda noldu bişeymi bulamadın ' vs diye sorsam mı?

Not: ben onların evinde hiçbişeye dokunmam . Dokunursamda sorar kv ne oldu diye. Beni rahatsız eden yemesi değil sürekli gıcıklığım için yaparmış gibi karıştırması.
bu çocuk potansiyel hırsız

13 yaşında lise 1e
başlanıyor hanimefendi
Keşke benim aklımın 3te 1 sizde olsa siz benimle öyle konuşamassiniz
neyse banlanmak istemiyorum.... gidiyorum
14 yaşında lise 1 oluyor ha 5 yaşında başlamışsa 13 yaşında lise 1 başlayabilir ama büyük çoğunluk 6 yaşında başlıyor ilkokula ama size hak verdim 12 yaşında ki bir çocuğa doğrunun yanlışın eşyaların izin isteyip alınacağını öğretilmesi gerek.

Ay Yemin ederim cocukta bni gordum. :KK70:
12 Yasindaydim akrabamizn kocasi gececi olunca bni cagirirdi. Onda yedigim bna cok lezzetli gelirdi yaninda cok az yerdim gece gizlice uyumasini bekler sonra kalkip dolabini karistirirdim ne bulursam atardim agzima .

Sende gicik olmak yerine kek yap gotur mutlu et cocugu ve sakin utandirma yok “bse mi ariodun “fln diye.. cocukla cocuk olma.

Biliyo musn bnde tahammul edemezdim cocuklarin her haline .. kendi cocugum olana kadar.. empati yap. baskasi senin cocuguna nasil davranmasini istiyorsan sende oyle yap lutfen.. (cocuk degil deme ! 18 yaslarina kadar cocuktur bna gore)

Son düzenleme:
Arkadaşlar basit bi konu olabilir ama sormak istedim. 12 yaşında kaynım var her fırsatta mutfagmı karıştırıyor. Fırsat kolluyor karıştırmak için. Altlı üstlüyüz. Yukardan aşagı iniyo (sözde kızımı sevmeye)ben bi su içiyim diyip mutfagı karıştırmaya başlıyo. yiyecek bişeyler arıyo. Sucuk salam tatlı ne bulursa. Sormadan da alıyor. Geçen kek yapmıştım üstünü bezle örttüm buzdolabının üstüne koydum . Ne olduğnu bilmediği halde Baktım uzanmaya calısıyo beni görünce " uff bardaklar nerde" diyo kendi kendne. ( bardaklar 2 senedir aynı yerde.) Son 1 dilim kalmıştı oda kurumuş taş gibi. Dün Onu bile almış düşünün :KK70: Ben yukarı cıkacaksam evde benim çıkmamı bekliyo öyle. ben tam çıkarken ' ben su içiyim de geliyim 'diyo , yukarda su yok mu çocuk? Biara görümcemin ufak kızı varken aynı şeyi yaptı, kız bende susadım dedi ona sen yukarda içersin dedi. Hep aynı mesele . Dün yukardan indim kızımın yürüteçini o getirdi ' ben su içiyim bi'diyo tek tek dolapları açıyor.
Sinir oluyorum artık ya.

Sizce abartıyor muyum? Siz olsanız ne düşünürsünüz hanımlar ? Çocuk canı çekmiştir diyip geçmeli miyim? Yoksa bidaha yakaladığımda noldu bişeymi bulamadın ' vs diye sorsam mı?

Not: ben onların evinde hiçbişeye dokunmam . Dokunursamda sorar kv ne oldu diye. Beni rahatsız eden yemesi değil sürekli gıcıklığım için yaparmış gibi karıştırması.

Ay çok güldüm :KK45: biliyormusunuz sizin gibi birnirinden kopuk olmayan ailelerde yenge kişisi çok ilginç gelir o yaştaki çocuğa. Abartmıyorum yediğiniz peynir bile onun için daha lezzetlidir. Bir çeşit imrenme durumu. Karşına alıp konusarak ve ona özel bir kac kere kek kurabiye yapıp evine yollayarak çözeceğinizi düşünüyorum :super:

Etgenlik çağında bende öyleydim oyüzden kızmıyorum hep yemek istiyodum evde yapmıyosa annesi fazla bişi almıyosa size geliyodur çocuk yemek istyo yani neyapsın
Sizde bukadar büyütmeyin kek yaptığınızds yollayın yazık gelip aramak zorunda kalmasın çocuk

Anında müdahale ederdim..X ne arıyorsun canım hayırdır?? Cnm benim birdaha karıştırma olurmu birşey alicaksan mutlaka bana sor.biyere gittiğimde de sakin kimsenin dolaplarini sormadan açma yengecim. Eğer canın birşey istiyorsa bana sor.ben sana veririm derdim.

12 yaş çocuk mu sizce cidden ?
Everseniz çocuğu olur arkadaşlar .
Karıştırdığı yer yatak odası olsa ortalık ayağa kalkardı burda ama ne yazık ki mutfak özel alana girmiyor sizin için değil mi ?
Ağaç yaşken eğilir

Etgenlik çağında bende öyleydim oyüzden kızmıyorum hep yemek istiyodum evde yapmıyosa annesi fazla bişi almıyosa size geliyodur çocuk yemek istyo yani neyapsın
Sizde bukadar büyütmeyin kek yaptığınızds yollayın yazık gelip aramak zorunda kalmasın çocuk
Haklisiniz ama hep götürüorum götürdüğüm aynı gün bile gelip karıstırıyor:) ne yapsam fazlasını onlara götürürm :) birazdan gene yapıp yarın götürücem genede karıstıracak :)

12 yaşında çocuk,erkek üstelik,zırt pırt mutfakta ne işi var.
Ben biliyorum bu modeli, can sıkıcı.
Öyle canı çeker vah çocuktur diye düşünmüyorum.
Yaptığı yanlış ve koskoca çocuk bunu öğrenmek zorunda!
Abisinin,yengesinin evi de olsa dolapları açıp açıp kapatamaz.

Alın karşınıza,
hayırdır canım bişey mi aradın,canının istediği bişey varsa,yapabileceğim bişeyse yapayım deyin.Bana sor, ben vereyim,sen karıştırma lütfen deyin.
Söyleyin bu şekilde.
Çocuksa çocukluğunu bilsin.
Değilse zaten saçma.
Toptan saçma yani.
Yaptığı davranış yanlış,bunu öğrenmeli.

Back
X