Mutfak kavgası

Ayy cok sevimlii :)
Iyi olursa beraber kotu olursa kocam yapti der cekilirsiniz kenara.
o ana yemek yaparken siz tatli cay yani ikramlari yapabilirsiniz.

Evet merak edenlere yazıyorum, dün gece güveç yaptı pişirdi koydu.Bugün ısıtırız dedi.Güveç dün fena değildi, eti az domatesi az dedim dinlemedi.

Bugün 2 saate misafirler gelecek.Güveci açtı kontrol etmek için.Bu ne ya bu etler çekmiş çok az kalmış güveç dedi :KK57:

Ben de dedim sana o kadarcık etle güveç olmaz diye dedim.Gitti domates alıp üstüne sos olarak koycakmış şimdi de:KK43:

Yine rezil oldum.

Evet merak edenlere yazıyorum, dün gece güveç yaptı pişirdi koydu.Bugün ısıtırız dedi.Güveç dün fena değildi, eti az domatesi az dedim dinlemedi.

Bugün 2 saate misafirler gelecek.Güveci açtı kontrol etmek için.Bu ne ya bu etler çekmiş çok az kalmış güveç dedi :KK57:

Ben de dedim sana o kadarcık etle güveç olmaz diye dedim.Gitti domates alıp üstüne sos olarak koycakmış şimdi de:KK43:

Yine rezil oldum.
Yemek kursuna yazdır sen onu. Ya hevesini alır bırakır bu işleri ya da yaptıkları bi şeye benzer bari :)

Yemek kursları var istanbuldaysanız ismek yemek kursu oluyor bir sene boyunca öğreniyorsun aşçılık ya da pastacılık gönder birine. Veya ücretli kurslar var senelik. o da olmazsa günlük work shop tarzı var gönder gitsin öğrensin az bişeyler.

Yine rezil oldum.

Ben sizin esinize üzüldüm acikcasi.Adam mutfaga girip deniyor.Ayrica esinizin yaratici oldugunu da düsünüyorum.Sizin tek düsündügünüz de misafire rezil olmamak.Bu aslinda ciddi bir probleme dönüsebilir aranizda.Mutfak sadece kadina ait degildir.Niye her seyi baskalari ne düsünür diye yasiyorsunuz.Güvecin üzerine domates koymak da kötü bir sey degildir ayrica.

valla bana hic sempatik gelmedi..
cok gicik bir durum..
bende yemek yapmayi hic sevmem biri yardim etse cok mutlu olurum.... ama

kafasindan uydurdugu yemeklerle misafir agirlamaya kalkarsa deli olurum konu sahibi cok hakli kizmakta..

tarhanaya kirmizi mercimgin koyuldugu nerde gorulmus yahu..
hem gelecek misafir sevmeyebilir..
ben olsam sen istedigini pisir ben senin yemeklerini yiyemiyorum kendime yemek yapcam sen ne yapiyorsan yap brnim yiyecegime karisma derim..
standart karniyarik dolma turlu falan yaparim.. ki misafir ac gitmesin yada zehirlenmesin :KK53::KK53:

Bezelyeli havuclu pirinc pilavi guzel olur.
Kus uzumlu de guzel olur.cunku konyada pirinc pilavinin yaninda zerde diye bi tatli var birlikte yenilince cok guzel oluyor:)))))

Yine rezil oldum.
bugunku misafire niye dunden guveç yaptinizki
guveç sicak yenir ve 1saatdede piser zaten occakdan alip yiyceksin sicak sicakkk
ha bide yazdim ama gormediniz galiba guvecin eti onceden haslanmaz esiniz hakli :)

benim eşim de mutfağı seven erkeklerden. ama sen ne anlarsın vs demez. dese çok kızardım:KK64:et yemeklerini gerçekten güzel yapıyor, keyif de alıyor. yapar ve çıkar, gerisini ben hallederim. akşam üzerine doğru da salata için girer.
senin durumunda ne yapılabilir? kavga etmektense bırakır çıkardım sanırım. ne istiyorsa pişirsin, gelenlere de eşimin marifetlerini yiyeceksiniz diye üstüne basa basa belirtirdim. pişirdikleri çok mu kötü oluyor ki?

Eşim mutfağa girdi mi çıkmak bilmiyor.Mesela yarın misafir gelecek mutfağa girdi yemek yapmaya başladı.Beni hiçbir işe karıştırmıyor.Tüm mutfağı ele geçirdi.İçeri girip abuk subuk kafadan uydurduğu yemekleri yapıyor.Ne söylesem itiraz ediyor hasta etti beni boğazlicam yakında.

Mesela yarın için güveç yapıcaz dedim ki içine arpacık soğanı da koy güzel olur başladı benle kavga etmeye yok bu orman kebabı mıymış yok arpacık soğanının ne işi varmış.Nasıl yapılacağına baktık.Dedim ki etleri önce başka yerde pişir sonra güvece ekle, gene başladı eti niye başka yerde pişiriyomuş ne saçmaymış gene kendi bildiğini yaptı.Sürekli her şeyi bi tek kendisinin bildiğini sanıyo :mad:

Ne zaman misafir gelecek olsa mutfağa koşa koşa gidip yemek yapmaya başlıyo.İstediğim gibi bişey bile pişiremez oldum tam bişey yapmaya çalışıyorum elimden alıp bırak sen ne anlarsın diyo bana :KK57: alıyo elimden sonra saçma sapan kuş üzümlü bezelyeli pilav falan yapıyo oo_O kadar dediğim dedik ve gıcık ki onu boğazlamamak için zor duruyorum tüm yemekleri mahvedip misafirlere rezil ediyo elinden alamıyorum gönlümce yemeğimi yapıp güzel bi sofra kuramıyorum herşeye karışıp elimden alıyo sofra düzenine kadar karışıyo çıldırıcam :mad:
Oh be yazdım rahatladım:KK45:
Çok güldüm eşinize en büyük sıkıntınız bu okur inşallah benim eşimde zorlasam ve hastaysam girer mutfAğa o çocuklara bakar ben yemek

Benim esim de cok ve guzel yemek yapar..pratiktir hizlidir.. benim yarim saatte cikaracagimi 15 dakikada cikarir.. lezzetlidir..bende arkasindan toplarim sikayet etmem.. aman yeterki toplamasin yarim yamalak yapar zaten o pisirsin tasirsin ben temizlemeye raziyim.. esim asci bu yuzden eline guvenirim ve zevkle yerim pisirdiklerini

Back
X