- Konu Sahibi gunesdogacakbence
-
Sarmayi, icli kofteyi kim kaybetmis de ben bulucam :’( Su anda yaptigim tek yemek izgara et ve zeytinyagi ve tuzla ovalanip firinda pisirilmis sebzeler. Bat dunya bat!
Mutfak lavabosun da el yıkanmaz deme arkadaşım herkes cinnet geçiriyorbizim mutfak lavabosunda el yıkanmaz, kalıp sabun da durmaz hatta durduğunu hiç görmedim.ama ev benim keyif benim, istersem her odanın duvarına bile asarım
Mmmmmm siz laf mı sokmuşsunuzzzzMmmm ikisi de mikroorganizma olduren madde olduguna ve tek fark antiseptik ciltte dezenfektan da cansiz yuzeylerde kullanildigina gore antiseptik dezenfektan demeye de gerek yok. Antiseptik demek yeterli. Anti dezenfektan yo yooo yooooo.
Bir de yiyecek hazirlarken antiseptik kullanmak dogru degil. Elleri sabunla yikamak gerekiyor. As ocaginda gonullu calismak icin yiyecek hazirlama sertifikasi aldim da gecen ay. :)
Bu konu bana niye bu kadar ilginc geldi acaba ya. Sabun muhabetti cekmis canim da haberim yokmus!
Mutfakta neden el yıkamıyorsunuz peki? Anlamak için soruyorum hiç aklıma gelmedi daha önce mutfakta el yıkanmaz düşüncesi. Mesela yemek yaparken ete dokununuz sonra da domatese dokunacaksınız, napıyorsunuz? Mesela eti de pişirmeden yıkamıyor musunuz? Ya da tencereyi makineye koymadan sudan geçirmiyor musunuz? Evye zaten yemek yaparken kirleniyor, sebebi hijyen olamaz gibi geldi. Ama neden el yıkanmıyor anlayamadım. El daha hijyenik etten ve sabunla yıkanıyor sonuçta.
Yoo amacim laf sokmak degil kesinlikle. Bu kadar kucuk bir konunun bu kadar hararetli tartisilmasi beni eglendirdi o kadar :)Mmmmmm siz laf mı sokmuşsunuzzzz
Görmedim yoksa kesinlikle cevap verirdim.
Siz çok ünlü restaurantlar da nasıl yemek yapıldığını hiç duymadınız galiba ? Yiyecek sertifikası almışsınız ama.. mesela yurtdışın da ya da normal güzel memleketim de hatrı sayılır bir çok restaurantta ANTİ DEZENFEKTAN ( ben bunu kısaltıp yazdığımı söyledim ama anlamamkta ısrar etmişsiniz , boş yere lugat parçalamışsınız yani :) ) kullanıldığını biliyor muydunuz ? Mesela abim İstanbul da çok hatrı sayılır hemen hemen herkesin hepimizin bildiği bir restaurantta mutfakta orda dahil ya da yurtdışın da dahil ANTİ DEZENFEKTAN kullanılır sebebi ile ete çiğ sebze ve meyveye değdiğinizden dolayı oluşacak olan parazit durumudur :)
Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?