mutfak lavabosuna kalip sabun koyulmaz mi?

Sarmayi, icli kofteyi kim kaybetmis de ben bulucam :’( Su anda yaptigim tek yemek izgara et ve zeytinyagi ve tuzla ovalanip firinda pisirilmis sebzeler. Bat dunya bat!

Elle yapılan başka yemek gelmedi aklıma ya ondan. Yoksa ben de sarma içinde yüzmüyorum. Acınızı paylaşıyorum
 
Ben kalip sabun hic kullanmiyorum mutfakta sadece yag sokucu fisfis ve sivi deterjan kullaniyorm ama isteyen kullanablr gorsem birinde gulmem yani
 
bizim mutfak lavabosunda el yıkanmaz, kalıp sabun da durmaz hatta durduğunu hiç görmedim.ama ev benim keyif benim, istersem her odanın duvarına bile asarım
Mutfak lavabosun da el yıkanmaz deme arkadaşım herkes cinnet geçiriyor
Yok elinin ıslaklığı ile banyoya gidene kadar yere damlamasını düşünenler mi dersin, hayal gücü ile çocuğun oyun oynarken düştüğünü düşünenler mi dersin banyoya gidip el yıkamaya üşenenler mi vs ben mutfakta el yıkamadığım için acayip insan oldum sende 2. Acayip olarak hoşgeldin
 
Mmmmmm siz laf mı sokmuşsunuzzzz
Görmedim yoksa kesinlikle cevap verirdim.
Siz çok ünlü restaurantlar da nasıl yemek yapıldığını hiç duymadınız galiba ? Yiyecek sertifikası almışsınız ama.. mesela yurtdışın da ya da normal güzel memleketim de hatrı sayılır bir çok restaurantta ANTİ DEZENFEKTAN ( ben bunu kısaltıp yazdığımı söyledim ama anlamamkta ısrar etmişsiniz , boş yere lugat parçalamışsınız yani :) ) kullanıldığını biliyor muydunuz ? Mesela abim İstanbul da çok hatrı sayılır hemen hemen herkesin hepimizin bildiği bir restaurantta mutfakta orda dahil ya da yurtdışın da dahil ANTİ DEZENFEKTAN kullanılır sebebi ile ete çiğ sebze ve meyveye değdiğinizden dolayı oluşacak olan parazit durumudur :)
Sevgiler
 

Tabiki de o durumda yıkıyorum ama bulaşık deterjanımdan biraz koyup yıkıyorum. Ben yemek sonrası el ağız yıkamaktan bahsediyorum. Sabun koymak bana bunu anımsatıyor o yüzden koymam görürsem de midem bulanır.
 
Yoo amacim laf sokmak degil kesinlikle. Bu kadar kucuk bir konunun bu kadar hararetli tartisilmasi beni eglendirdi o kadar :)

Ben de Amerika’da yasiyorum ve aldigim sertifika devlet kurumundan. Lokantada calismaktan tutun gonullu as evinde calismaya kadar, yiyecekle temas eden herkesin zorunlu almasi gereken bir sey. Dersleri tamamlayip sinava giriyorsunuz. Ve evet yuzeyleri temizlerken dezenfektan kullanildigi dogru (o da sizin fisfistan degil, sulandirilmis camasir suyu), ama yemek hazirlarken antiseptik kullanmak diye bir sey kesinlikle yok. Cunku icindeki maddeler zararli, yiyecekle temas etmemesi lazim. Elleri sabunla yikayip (evet, sivi sabun) ustune eldiven takmaniz gerekiyor.

Tabi siz Amerika’da lokantada calismadiginiz icin elbette evinizde istediginiz kimyasali istediginiz sekilde kullanmakta ozgursunuz.Bu baslikta bu kadar tepki cekmenizin nedeni kisisel tercihlerinizi “yapilir, edilir” gibi “anti dezenfektan” gibi bilimsel, genel gecer dogrularmis gibi tinlayan bi sekilde aktarmaniz oldu. Sevgiler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…