mutfak lavabosuna kalip sabun koyulmaz mi?

bu da dert mi demeyin arkadaslar cok dalga gecildi benimle.gecende eltim bizde.mutfakta sabunu gordu lavaboda esimin yaninda bir kahkaha atti bunun ne isi var burda diye.sasirdin herhalde banyo mu burasi diyor.ay bir sinir oldum.bsiey de diyemedim kem kum ettim.ya koyulmaz mi sabun oraya.ben koyuyorum annem de koyardi.e ben millette goruyorum mutfakta el yikayacaklari zaman sivi deterjanla yikiyorlar.asil anormallik bu degil mi?
Allah baska dert vermesin öncelikle.
Ben sabun kullaniyorum mutfakta.
Çünkü mutfakta kullandığım "sari bez" leri mutlaka sabun ile yıkar kurumaya bırakırım akşamları.
ayrıca bulaşık süngerini de sabun ile yıkar temizbir bir yere yine akşamdan koyarım kenara...
ektiniz halt etmiş.

Antiseptik dezenfektandır tam ismi. Eğer anti-dezenfektan ismini vermişlerse, derslerde anlatılacak cinsten pazarlama hatası olmuş. Böylesine bir hata yapan bir firmanın ürününe de çok güvenmeyin derim. Polemiklik bir durum yok, bilgi paylaşımı yapıyoruz. İyi günler.
Anti dezenfektan ismini vermemişler ki ben kısaltma yaptım sadece 🤭 İyi akşamlar 🌿

Ben tencereleri arada sabunla tellediğim için kabda bulunduruyorum. Şimdiye kadar kimse bir şey demedi, gülerse de ne kadar cahilsin bak bununla tencereleri tellediğin zaman mis gibi oluyor derdim hatta tenceremi yikatır denetirdim.😜

Koyulabilir, ne haddine gülmek.
Ben de koyuyorum, çünkü o deterjanlarla elimi asla yıkamak istemem, yıkasam da çok iyi durulamak gerekir.
Kalıp sabunlara mikrop yuvası diyenler olmuş, hayır, ailede kalıp sabunu kullandıktan sonra suya tutma kültürü olmalı, bu olursa sorun yok.
Sıvı sabunlar, özellikle de antibakteriyel olanlar çok tehlikeli. Triclosan adındaki kimyasalı içeriyor, ve bu kimyasalin sağlığa zararı çok fazla. Antibakteriyel meselesi hep ticari. İsteyenler bu triclosani araştırabilir. Çocuklarda kemik sağlığına olumsuz etki ediyor, büyümeyi bastırıyor. Hamilelerin ise asla antibakteriyel sabun kullanmamasi gerekiyor, bi tanesinin arkasında yazıyordu hatta, bizzat gördüm.
Triclosan maddesi artık anne sütünde bile çıktı yapılan incelemelerde. Antibakteriyel halı dahi olunca düşünün siz artık, antibakteriyel adı altında hayatımıza giren tehlikeyi. Amigurumi bebeklerde bile var, çünkü antibakteriyel ip kullanıliyor.
Neyse, nerden nereye geldik, kalıp sabun şart. Ne diyen desin, o sıvı sabunları kullansaniz dahi cok iyi durulamaniz lazım ellerinizi. Öyle kolay arinmiyor, kokusu geliyorsa bilin ki iyi durulanmamis.

Ben özellikle mutfağıma sıvı sabunluk aldım minik bir şey. Zaten ellerim alerji yüzünden yara içinde. Üstelik en saf deterjanlardan birini kullanmama rağmen. Elimi yikayacagim zaman sıvı sabunu kullanırım. Kalıp da var, ocagin gözlerini tellemek için. Of böyle küçük seylerden bilmişlik taslayan insanlar var ya, ağzına lafı tık onların. Ne hadsizce ya.

Kalip sabun mikrop yuvasi dusuncesine cok sasirdim, oyle olsaydi sivi sabunlar meydana cikmadan once herkesin hastaliklardan kiriliyor olmasi gerekirdi..
bizim mikrobiyoliji hocamiz vardi, kulaklari cinlasin :) labaratuarda ise koyulmadan evvel bizi kalip sabunla bol bol kopurtmeye gonderirdi..
bende de var boyle ufak tefek mevzulardan temizlik taslayan bir yakin diyeyim.. ama restoranlardan kafelerden cikmaz..titizim diyen insan; oralardan da yemek yemeyi birak , bardagindan su dahi icmez..mutfaklarda calisan amcalarin hijyen kurallarina hic uymadiklarini cok iyi biliyorum :olamaz:
bir de bu karsindaki insani kucuk dusurmek icin , olur olmadik seylere kusur bulan insanlara gicik oluyorum. basi goge ermis tebrik ediyorum kendisini :)
bosverin siz de, zaman ayirip dusunmenize degmez..

Bütün maharetli hanımları bir arada bulmuşken, bir şey sorabilir miyim?
Bu aralar patlamış mısıra dadandım, yağ ve tuz koyup yapıyordum sonra kalorisi çok yüksek oluyor diye yağ koymadım. Dibi tuttu, yandı aslında o kadar uzun süre durmadı ama birden kömürleşti. Karbonat ve beyaz sirke ile kaynattım işe yaramadı, bulaşık makinesi tableti ile kaynattım birazı çıktı ama hepsi çıkmadı. Çifle ovdum bana mısın demedi. Nasıl çıkar biliyor musunuz? Normal yanık gibi değil.

Biz de bir normal sıvı sabunluk bir de elde yıkanacak bulaşık için deterjan duruyor. Herkesin kendi tercihidir. Yaptığı yorum gereksiz.

Bütün maharetli hanımları bir arada bulmuşken, bir şey sorabilir miyim?
Bu aralar patlamış mısıra dadandım, yağ ve tuz koyup yapıyordum sonra kalorisi çok yüksek oluyor diye yağ koymadım. Dibi tuttu, yandı aslında o kadar uzun süre durmadı ama birden kömürleşti. Karbonat ve beyaz sirke ile kaynattım işe yaramadı, bulaşık makinesi tableti ile kaynattım birazı çıktı ama hepsi çıkmadı. Çifle ovdum bana mısın demedi. Nasıl çıkar biliyor musunuz? Normal yanık gibi değil.
bulasık deterjanı ve camasır deterjanı ıkısını bırden koyup kaynattınız mıkaynadıktan sonra kapagını kapatıp 1 gece bekletıp kazımanız lazım
aslında karbonat ve sırke ıle kaynatınca da cıkar ama yıne 1 gece bekletmek gerek agır yanıga

Ben koymam hiç aklıma koyayım diye gelmedi neden koydunuz ki mutfakta el ağız mı yıkıyorsunuz. Herkesin tercihi kendine belki size normal geliyordur ama bn sabunu orada görsem midem bulanır.

İşte benim de anlatmak istediğim buydu hay eline yüreğine sağlık arkadaşım 😬 ben yemek yapmadan önce elimi yüzümü yıkar mutfağıma geçerim çiğ gıdaya dokunduysam elimi anti dezenfektan ile ovalar devam ederim bunu da parazit gereği yaparım.. onun haricinde temiz mutfak havlun vardır elini kurulaman vs gereken yerde havluya kurular geçersin.. elin zaten temiz herhangi bir sıkıntı yok yani yıllardır mutfaktayım hiç bilmem elimi mutfakta yıkadığımı ama yineliyorum yıkayana yıkamayana saygım sonsuz burada ki arkadaşlar gibi gereksiz yorum yapma ihtiyacı duymadım şahsen, acayip denilmiş ama neyim acayip çözemedim. 😂
Neden yıkamıyorsunuz peki? Mantığı nedir onu anlamaya çalışıyorum. El yıkayınca evyeye ve mutfağa ne oluyor? Mesela sebze yıkarken de eliniz evyeye ve akan musluğa değdirmeden mi yıkıyorsunuz? Elin evyeye değmemesi mi maksat? O zaman evyeyi nasıl yıkıyorsunuz?

Ben koymuyorum. Sıvı sabun da koymam. Sadece bulaşık deterjanı vardır. Ama koyana da tuhaf bakmam.

Ayrıca kalıp sabun tencere altı falan ovarken iyi oluyor. Cif ve poşet bulamazsam kalıp sabunla ovarım ben..
Poşet ne işe yarıyor? İlk defa duyuyorum anlatır mısınız

bu da dert mi demeyin arkadaslar cok dalga gecildi benimle.gecende eltim bizde.mutfakta sabunu gordu lavaboda esimin yaninda bir kahkaha atti bunun ne isi var burda diye.sasirdin herhalde banyo mu burasi diyor.ay bir sinir oldum.bsiey de diyemedim kem kum ettim.ya koyulmaz mi sabun oraya.ben koyuyorum annem de koyardi.e ben millette goruyorum mutfakta el yikayacaklari zaman sivi deterjanla yikiyorlar.asil anormallik bu degil mi?
Ben sivi sabun koyuyorum. Bulasiklari makinaya duzdukten sonra elimi sivi sabunla yıkıyorum. Mutfaktada sabun olur tabiki tercih meselesi kimseyide ilgilendirmez

bulasık deterjanı ve camasır deterjanı ıkısını bırden koyup kaynattınız mıkaynadıktan sonra kapagını kapatıp 1 gece bekletıp kazımanız lazım
aslında karbonat ve sırke ıle kaynatınca da cıkar ama yıne 1 gece bekletmek gerek agır yanıga
İkisini birlikte kaynatmadım, sadece bulaşık deterjanı ile kaynattım. 1 gece değil de 3-4 saat bekledi. Sirke çok önce başıma gelmişti o zaman işe yaramıştı, bunda işe yaramadı. Teşekkür ederim bunu da deneyeyim.

Back
X