mutfak lavabosuna kalip sabun koyulmaz mi?

Ben sıvı sabun koyuyorum.
Kimse tuvaletten çıkıp ya da dışarıdan gelip "ha burada sabun var" deyip elini mutfakta yıkamıyordur sonuçta.
Ama yumurta kırdıktan ya da yağlı bir şeyle uğraştıktan sonra elimi kağıt havluya silip hayatıma devam edemem.
Bulaşık deterjanı elleri çok kurutuyor ve zırt pırt banyoya koşup el yıkayacak halim de yok.
Bunda gülecek ne var anlamadım. Ne garip insanlar var...

bu da dert mi demeyin arkadaslar cok dalga gecildi benimle.gecende eltim bizde.mutfakta sabunu gordu lavaboda esimin yaninda bir kahkaha atti bunun ne isi var burda diye.sasirdin herhalde banyo mu burasi diyor.ay bir sinir oldum.bsiey de diyemedim kem kum ettim.ya koyulmaz mi sabun oraya.ben koyuyorum annem de koyardi.e ben millette goruyorum mutfakta el yikayacaklari zaman sivi deterjanla yikiyorlar.asil anormallik bu degil mi?
Kalıp sabun zaten kullanmayın. Mutfağa konulduğunu ben de görmedim. Mutfak lavabosunda el yıkamıyorsunuz herhalde. Ha mutfakta eliniz yağ olur, yıkamak istersiniz sıvı sabun koyun. Kalıp sabun zaten kendi pislik.

Ben koymam hiç aklıma koyayım diye gelmedi neden koydunuz ki mutfakta el ağız mı yıkıyorsunuz. Herkesin tercihi kendine belki size normal geliyordur ama bn sabunu orada görsem midem bulanır.
Mutfakta neden el yıkamıyorsunuz peki? Anlamak için soruyorum hiç aklıma gelmedi daha önce mutfakta el yıkanmaz düşüncesi. Mesela yemek yaparken ete dokununuz sonra da domatese dokunacaksınız, napıyorsunuz? Mesela eti de pişirmeden yıkamıyor musunuz? Ya da tencereyi makineye koymadan sudan geçirmiyor musunuz? Evye zaten yemek yaparken kirleniyor, sebebi hijyen olamaz gibi geldi. Ama neden el yıkanmıyor anlayamadım. El daha hijyenik etten ve sabunla yıkanıyor sonuçta.

konulur neden konulmasin ki
kizim elleriyle bazen biseyler yer kucaklayip banyoya gotursem sacima basima uzerime suruyor
bende mutfaga sabununu koydum onun ellerini hemen orda yikiyorum

Kalıp sabun bilinenin aksine çok daha sağlıklı aslında. 3 saniye suya tuttuğunuzda tertemiz olduğuna ve içeriğinin çok daha saf olduğunu ben de bir eğitimde öğrendim. Diğer sabunlar eldeki yararlı bakterileri de öldürdüğü için çok sağlıklı değilmiş , en iyisi beyaz sabun kullanmakmış diye bir bilgiyi sağlık dergilerinde yazan, sektörde çok deneyimli bir sağlıkçıdan öğrendm :)

Ay hakaten bunu anlamıyorum. Bazıları mutfakta el yıkamaya 7 büyük günahtan biri muamelesi yapıyor ya 😁😁 dışardan gelince tuvaletten çıkınca yıkamıyoruz hoş, foşur foşur domates biber yıkarken sorun yok. Ama ellerimi yıkarken olmaaaz 😁😁😁 bu mantıkta ben tuvaletten çıkıyorsam lavaboya gidip ellerimi yıkıyorsam mutfağa girip yemek hazırlıyorsam domatesli biberli, ellerim daha pis olmuyo mu 😁😁😁
Gerçekten ben de şaşırdım mutfakta sanki b.klu elimizi yıkıyoruz da ıyyy modunda yorum yapanlar var. Bu ne abartı ! Tuvalet lavabomda, banyomda ve mutfağımda birer tane katı sabun var. Tuvalet lavabomda ekstra sıvı sabun da var. ben hepsinde sadece katı sabun kullanıyorum.mutfakta yemek falan yaparken gayette elimi mutfakta katı sabunla yıkıyorum çünkü sadece sağlığım konusunda titizleniyorum. Bazı arkadaşlar, pazardan aldıkları binlerce kişinin eli değmiş sebzeleri meyveleri ve yemekte kullandıkları tabağı kaşığı vs.yi mutfak lavabosunda hiç yıkamıyor galiba.nerede yıkıyorlar acaba?

Son düzenleme:
Neden yıkamıyorsunuz peki? Mantığı nedir onu anlamaya çalışıyorum. El yıkayınca evyeye ve mutfağa ne oluyor? Mesela sebze yıkarken de eliniz evyeye ve akan musluğa değdirmeden mi yıkıyorsunuz? Elin evyeye değmemesi mi maksat? O zaman evyeyi nasıl yıkıyorsunuz?
Hijyenik bulmuyorum ? Hepsi bu. İsteyen tabiki yıkayabilir ELİNİ mutfakta ama ben yıkamıyorum. Sebzelerimi de 20 dk sirkeli su da bekletirim bir kap ta sonra duru su ile güzelce yıkarım. Daha sonra da lavabomu önce Arap sabunu ile daha sonra da cif ile güzelce temizlerim . Dışarıdan gelip yemeğe girişmeden önce mutfakta el yıkamayı veya yemek mutfak işim bittikten sonra mutfakta el yıkamayı uygun görmüyorum hepsi bu. Tavuk et balık bunları elliyorsam da dezenfektan ile temizlerim ellerimi sonrasın da tek kullanımlık kağıt havlu ile siler işime devam ederim , tamamen bittikten sonra da banyoya gider güzelce yıkarım elimi , sanırım yeteri kadar açıklayıcı oldu.:) isteyen istediği yerde yıkayabilir elini ben Böyle gördüm böyle yapıyorum kimse de mutfağım da ne yemek öncesi ne yemek sonrası el yıkatmıyorum :) belki bir nevi temizlik hastalığı bir tezgahı dahi günde 3-4 kere silen bir insanım çalışan bir kadın olmama rağmen. Böyle rahat ediyorum. Böyle uygun görüyorum:) hayırlı geceler

Mutfakta el yıkamayan bana tuhaf geliyor asıl. Tuvalletten çıktıktan sonra kullanılan sabunla(kalıp, sıvı vs.) elimi yıkayıp, asla yemek yapmam. Dışardan gelince önce banyoda yıkarım elimi, mutfakta işim varsa da elimi orada yıkar öyle başlarım işe. Hatta üstü çamurlu sebzeleri ve meyveleri bile sabunla iyice yıkarım. Ayrıca kalıp sabun mikrop yuvası değil. İnternetten araştırın, hangisinin zararlı olduğunu görürsünüz.

Bende koymadan yanayım ama eşim katiyen olmaz dedi
Steril olmadığını söyledi, benden ondan dolayı koyamıyorum, sıvı sabuna koydurmadı benim dikkatimi çeken misafirliğe gittiğim evlerde tuvalette temizlik için konulan çamaşır suları, yer silme deterjanları orada bırakıldığını gördüm, ona dahi eşim izin vermez, acaip titiz bu konuda, simetri hastası olduğundan :kızgın::silah:

Antiseptik dezenfektandır tam ismi. Eğer anti-dezenfektan ismini vermişlerse, derslerde anlatılacak cinsten pazarlama hatası olmuş. Böylesine bir hata yapan bir firmanın ürününe de çok güvenmeyin derim. Polemiklik bir durum yok, bilgi paylaşımı yapıyoruz. İyi günler.
Mmmm ikisi de mikroorganizma olduren madde olduguna ve tek fark antiseptik ciltte dezenfektan da cansiz yuzeylerde kullanildigina gore antiseptik dezenfektan demeye de gerek yok. Antiseptik demek yeterli. Anti dezenfektan yo yooo yooooo.

Bir de yiyecek hazirlarken antiseptik kullanmak dogru degil. Elleri sabunla yikamak gerekiyor. As ocaginda gonullu calismak icin yiyecek hazirlama sertifikasi aldim da gecen ay. :)

Bu konu bana niye bu kadar ilginc geldi acaba ya. Sabun muhabetti cekmis canim da haberim yokmus! :D

Hijyenik bulmuyorum ? Hepsi bu. İsteyen tabiki yıkayabilir ELİNİ mutfakta ama ben yıkamıyorum. Sebzelerimi de 20 dk sirkeli su da bekletirim bir kap ta sonra duru su ile güzelce yıkarım. Daha sonra da lavabomu önce Arap sabunu ile daha sonra da cif ile güzelce temizlerim . Dışarıdan gelip yemeğe girişmeden önce mutfakta el yıkamayı veya yemek mutfak işim bittikten sonra mutfakta el yıkamayı uygun görmüyorum hepsi bu. Tavuk et balık bunları elliyorsam da dezenfektan ile temizlerim ellerimi sonrasın da tek kullanımlık kağıt havlu ile siler işime devam ederim , tamamen bittikten sonra da banyoya gider güzelce yıkarım elimi , sanırım yeteri kadar açıklayıcı oldu.:) isteyen istediği yerde yıkayabilir elini ben Böyle gördüm böyle yapıyorum kimse de mutfağım da ne yemek öncesi ne yemek sonrası el yıkatmıyorum :) belki bir nevi temizlik hastalığı bir tezgahı dahi günde 3-4 kere silen bir insanım çalışan bir kadın olmama rağmen. Böyle rahat ediyorum. Böyle uygun görüyorum:) hayırlı geceler
Tamam anladım, tamamen kişisel bir takıntı yani. Düşününce benim de takıntım varmış. Siz söyleyince farkettim ki ben de ellerimi banyo lavabosunda yıkayıp yemek yapamam çünkü orası mutfaktan daha kirli geliyor. Her tuvaletten çıkandan sonra girip musluğu falan ciflemediğim için. Zaten kimyasalları da çok sevmiyorum. Ama yemek yaparken dezenfektan kullanma fikri ilginç geldi. Çok kimyasal yemeğe temas etmesi doğru mu, ama bakterileri öldürebilir cidden ama yağı da temizliyor mu gibi sorular dönüyor şimdi de kafamda :D

Herkes kalıp sabuna hijyenik değil demiş, sıvı sabunlar çok mu hijyenik sanıyorsunuz? Elleriniz neden kuruyor, neden alerjiler arttı? O sıvı sabunların içinde ne kimyasallar var. Asla elime sürmem sıvı sabun, gittiğim evlere de kalıp sabunumla gider elimi öyle yıkarım. Cildinizi bozmayın görüntü güzel olacak diye.
Konu sahibine gelince, ben de mutfağa koymam ama konulursa da garip karşılamam.

Eltide sizi eleştirmeye yer mi arıyor? Mutfağa ne tür sabun koyduğunuzdan çok kahkaha falan tavrı hiç hoş değil. Ben abes bulsam da yorum yapmazdım mesela hoş değil.
Ben sıvı sabun tercih ederim mesela siz diğerini. Gayet normal. Siz neyi tercih ediyorsanız onu kullanırsınız. Kimseyi de ilgilendirmez. Bence hiç de değiştirmeyin hatta daha büyüğünü koyun kime ne?

bu da dert mi demeyin arkadaslar cok dalga gecildi benimle.gecende eltim bizde.mutfakta sabunu gordu lavaboda esimin yaninda bir kahkaha atti bunun ne isi var burda diye.sasirdin herhalde banyo mu burasi diyor.ay bir sinir oldum.bsiey de diyemedim kem kum ettim.ya koyulmaz mi sabun oraya.ben koyuyorum annem de koyardi.e ben millette goruyorum mutfakta el yikayacaklari zaman sivi deterjanla yikiyorlar.asil anormallik bu degil mi?
Söyle bi kâse içine minik minik şekilli sabunlar oluyor onlardan al süs gibi dursun canım ya da bi sıvı sabunluk al mutfak için onun içine sıvı sabun doldurursun yemek yaparken falan iki de bir elini yıkarken kolaylık oluyor, bu kınanacak birşey değil benim de annemlerde hala öyle kullanılır ama dediğim gibi artık kullanım bu şekilde olduğundan geçmiş zaman kullanımı gibi algı yaratıyor. :sus:

Herkes mutfakta el yıkanmaz demiş de yemek pişirirken yağlı ellerle banyoya mı gidiyor bu ahali

Ben eldiven kullanırım çoğu Zaman ama yine de yağlı elimi mutfakta yıkamak isterim yani peçeteye silsen de yağlı yağlı banyo kapısını mı tutayım

Örneğin tavuk aldım yıkadım koydum tencereye elim vıcık vıcık yağ

Patates soğan kesmek için elime bıçak almadan önce sabunlamam lazım koş banyoya mı yapacağız

Suya tutulur denmiş de yemek yaparken et yağ süt yoğurt vs olur el suya tuttum geçti olmaz ki

Evet sokaktan gelince mutfakta el yıkanmaz da yemek yaparken aralarda yıkanmazsa garip

Hiç kimsede görmedim

Back
X