Mutfak Masraflari

Nameekim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
12
0
1
İstanbul
Merhaba, mutfak masraflarına ve faturalara para yetiştiremiyorum.. Eşim süreklı bir gider listesi hazırlamamı istiyor ama neresınden başlayacagımı bilmıyorum.. Çunku gelen oldugu gibi gidiyor.. Daha tasarruflu bir harcama nasıl yapabiliriz...

Ve ortala 3-4 kişilik bir ailenın mutfak gideri ve diger ev giderleri tahmınen ne kadar acaba??

Ayrıca daha tasarruflu nasıl harcama yapabiliriz..

Bu konuda fikir ve deneyımlerinizi paylaşırmısınız??

Merhaba, mutfak masraflarına ve faturalara para yetiştiremiyorum.. Eşim süreklı bir gider listesi hazırlamamı istiyor ama neresınden başlayacagımı bilmıyorum.. Çunku gelen oldugu gibi gidiyor.. Daha tasarruflu bir harcama nasıl yapabiliriz...

Ve ortala 3-4 kişilik bir ailenın mutfak gideri ve diger ev giderleri tahmınen ne kadar acaba??

Ayrıca daha tasarruflu nasıl harcama yapabiliriz..

Bu konuda fikir ve deneyımlerinizi paylaşırmısınız??
teyzemler 4 kişi, 2 çocuk okula gidiyor, asgari ücret alıyo eniştem. gayet iyi geçiniyolar. kira vermiyolar, bim den alışveriş yapıyolar genelde. bereketli midir nedir, hiç duymadım canımız şunu çekti de yiyemedik dediklerini maşallah.:nazar:

Normalde cok fazla almam.. Hazır şiparışım yoktur. Bim den alırım. Pazara giderim.. Ama yetiştiremıyorum.. Mesela pazardA rahat 50 tl gidiyor.. Bim e gittil bugun 80 tl ile cıktık.. Nerde hata yapıyorum bilmıyorum

hata sende değil bebegim , bu sistemde para değer kaybediyor. bize hala 50 tl çokmuş gibi geliyor.

E gayet normal ozaman biz iki kisiyiz ayda bidefa mutfak alisverisi yapariz istisnalar haric sadece kahvaltiliga 90 100 lira gidiyo. Mutfakdan kismak imkansiz elektrik ve sudan tasarruf etmeye bakin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleyen: Moderatör:
Malesef elektirik faturasına kaçak kullanımı yukledikleri için kıssak ta epey yuklu ödüyoruz.. Aynı eşyalar ev degişti fatura 40 tl arttı diyebiliriö.. 50 cıvarı gelen elektirk faturasını 80 dan aşagı düşüremedım.. Hatta dondurucuyu bu ay boşalttım 10 tl fazla geldı fatura😭😭😭😭

Kullanım bedeli 53 tl ödenecek tutar 87 tl.. Birileri kacak kullanıyor olan bize borcunu ödeyene yüklenıyor

Maalesef mutfak masraflarını kısmak çok zor zaten bu zamanda kimse aşırıya kaçamıyor genel ihtiyaçlarımızı alıyoruz.Bence elektrik faturasını düşürmeye çalışın.Mesela bizde 3 kullanım saatİ var gündüz puant gece o sisteme geçip saatlere dikkat ederseniz ayda 25 30 lira daha az ödeyebilirsiniz.Saat 22.00 den sabah 05.00 kadar %50 indirimli sadece çamaşırı ve ütüyü o zaman yapsanız bile bayağı farkediyor ama saat 17.00-22.00 arasıda %100 zamlı dikkat etmek gerekli.

Maalesef mutfak masraflarını kısmak çok zor zaten bu zamanda kimse aşırıya kaçamıyor genel ihtiyaçlarımızı alıyoruz.Bence elektrik faturasını düşürmeye çalışın.Mesela bizde 3 kullanım saatİ var gündüz puant gece o sisteme geçip saatlere dikkat ederseniz ayda 25 30 lira daha az ödeyebilirsiniz.Saat 22.00 den sabah 05.00 kadar %50 indirimli sadece çamaşırı ve ütüyü o zaman yapsanız bile bayağı farkediyor ama saat 17.00-22.00 arasıda %100 zamlı dikkat etmek gerekli.

aaa ilk defa duyuyorum şoktayım. bizde inanılmaz çamaşır ve ütü oluyor. iyiki öğrendim bunu,size kocaman bir :46:

Ben de bulasik makinesini aksam yemeginden sonra calistiriyordum. Iyi oldu ogrendigim. Tesekkurler. :)

slm canım ben bulaşık mak.çamaşırı ütüyü zaten çalıştığım için akşam saat ondan sonra atarım. lamba lavobada 4 tane idi 2 ye düşürdük bizde ekonomik nasıl olur ne yapabilirim diye araştırım denerim lambalara dikkat derim.takılı olan sarj aleti bile elektrik çeker ben çocuk olduğu için mecburi dikkat ederim.:emir_bebek:birde canım amcamlar söylemişti elektrik tasarruf cihazı al demişlerdi bana kendileri faydalı olduğunu söylemişti.almayı düşünüyorum ...sende araştır bak :52:

Back
X