• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Penceresinden Tatlı Bir Sohbet

Eline sağlık çok lezeetli gözüküyor :)
topiğinde hayırlı uğurlu olsun
Yemek sohbeti topiklerine pek katılmıyorum çünkü kalkıp yapasım geliyor :) malum kilolar :)
Bu bayram baklava açıcaktım zor geldi portakallı revani yaptım:1:

Ellerinize sağlık tarif alabilir miyiz:56::26:Hiç portakallı revani denemedim zamanı da geldi belki biz de yaparız:34:

pişmiş et köfteyi denemedim ama ola bileceğini düşünüyorum annem pişimiş etli sarmayı koyup sonra mikrodalğada ısıtyor:34:
Kavurmayıda uzun süre korumak için konula bilir
Eki Görüntüle 833217

çok ama çok teşekkür ederim yardımlarınız için :16:

ne zaman başım sıkışsa burada alırım soluğu, tecrübelerinizden faydalanırım :nazar::nazar::nazar:

Canım merhaba
Çözdürülmüş kıyma tekrar dondurulmuyor bakteri üretiyor..Ama köfte olarak dolaba konabilir diye düşünüyorum..Çünkü kıyma pişdiği zaman daha uzun ömürlü oluyor..Denemek amaçlı koyabilirsiniz:34:
Kuşbaşı et 3 ay,kıyma 1 ay derin dondurucuda saklanabiliyor.:34:.Pişdiği zaman daha uzun ömürlü olduğu için daha uzun saklayabilirsiniz:31:
Kavurmayı koyabilirsiniz..Ama tek kullanımlık poşet ve kaplara koyarsanız daha sağlıklı olur:34:

çok teşekkürler bu bilgiler çok işime yarayacak, burada ki bayanlardan öğreneceğim çok şey var belli :16::16::16:

Allah razı olsun hepinizden çok yardımcı oldunuz :16:

Son düzenleme:
Yemek muhabbeti yaparız,arada başka sohbetlerimizde olur:9:Ben bugün çok yoruldum çay keyfi yapayım:1:Kabak tatlısıda çok güzel görünüyor ellerine sağlık olsaydı yerdik:56::9:
Bende onu düşünüyorum biz hep yemek konuşuyoruz burda onu konşup birazda azıçıkta dedikodu yaparız:27:
Aynen nevoşum bende 50 kişilik yemek yaptık kayınvaldemle:30:içili köfte zeytinyağlı yaprak sarması :56:
Sağol kabak tatlısını bir hikayesi var bayramda onu hiç sorma :9:
allah razı olsun hepinizden çok yardımcı oldunuz :16:

Bişey değil canım :54:

Bende onu düşünüyorum biz hep yemek konuşuyoruz burda onu konşup birazda azıçıkta dedikodu yaparız:27:
Aynen nevoşum bende 50 kişilik yemek yaptık kayınvaldemle:30:içili köfte zeytinyağlı yaprak sarması :56:
Sağol kabak tatlısını bir hikayesi var bayramda onu hiç sorma :9:

Bişey değil canım :54:

Evet canım çok iyi olur aklımız fikrimiz yemek zaten:9:
:53:Ellerinize sağlık:56:Ben temizlik yaptım halıları yıkamıştım gitmeden topluydu bugün her yeri silip onları serdim:9:Birde yemek yapınca akşam oldu:56:
Öyle mi anlat bakalım:9:

Evet canım çok iyi olur aklımız fikrimiz yemek zaten:9:
:53:Ellerinize sağlık:56:Ben temizlik yaptım halıları yıkamıştım gitmeden topluydu bugün her yeri silip onları serdim:9:Birde yemek yapınca akşam oldu:56:
Öyle mi anlat bakalım:9:

Bizm bahcede bu sene kabak bereketi oldu :nazar:bende eşime bu sene tatlı almıyalım balkabağı yaparız dedim hem değişik bir ikram hemde lezzetli oluyor diye :56:bizim bahcedeki evimizden en büyüğünden bir kabak aldım geldim bayramın 1. günü şekere yatırdım 2 gün sabah erken kalkıp pişirdim öğlene kadar evle biraz uğraştım mutfağa bir gittim ki bizim tatlının yerinde yeller esmiş eşim o koca kabağı yemiş :53:ne oldu valla yedim dedi arkasından misafir geldi ne yapacağım dedim tabi kayınvaldeye koşup tatlı istedim :31:ertesi gün gitip yine balkabağı getirdirdi :1:yaptım yaklaşmayın sakın etrafına yüksek gelirim hattı çektim dedim:27:

Bizm bahcede bu sene kabak bereketi oldu :nazar:bende eşime bu sene tatlı almıyalım balkabağı yaparız dedim hem değişik bir ikram hemde lezzetli oluyor diye :56:bizim bahcedeki evimizden en büyüğünden bir kabak aldım geldim bayramın 1. günü şekere yatırdım 2 gün sabah erken kalkıp pişirdim öğlene kadar evle biraz uğraştım mutfağa bir gittim ki bizim tatlının yerinde yeller esmiş eşim o koca kabağı yemiş :53:ne oldu valla yedim dedi arkasından misafir geldi ne yapacağım dedim tabi kayınvaldeye koşup tatlı istedim :31:ertesi gün gitip yine balkabağı getirdirdi :1:yaptım yaklaşmayın sakın etrafına yüksek gelirim hattı çektim dedim:27:

Ohhhh afiyet bal şeker olsun:9::1:İyi yapmışsın tatlı tehlikeye girmiş:60:

Ohhhh afiyet bal şeker olsun:9::1:İyi yapmışsın tatlı tehlikeye girmiş:60:

nevoş halen düşünüyorum nasıl yedi diye:44:hani tamam bir iki tabak yenirde bu koca kabak yani :53:öyle olsun :9:
Ne yapalım teptirimi alayım sonra tatlısız kalımıyayım dedim :60:

nevoş halen düşünüyorum nasıl yedi diye:44:hani tamam bir iki tabak yenirde bu koca kabak yani :53:öyle olsun :9:
Ne yapalım teptirimi alayım sonra tatlısız kalımıyayım dedim :60:

:53:Hadi ya o kadar:60:
Çok iyi yapmışsın yoksa tatlısız kalacakmışsınız:60:

Eki Görüntüle 832922
:16:Bayramda ikram olarak yaptığım kabak tatlım:56:

kavurmaya da kabak tatlısına da bayılırım valla annem süper yapar her ikisini de bende yaparım ama anneminki başka olur ellerine sağlık canım..

Oh maşallah koca kabağı mı yedi nasıl yedi yahuu bende yedim mi çok yerim ama baya fazlaymış yanii iyi yapmışsın canım ikincisi gitmemiş cevizle de harika olur. :56:

:53:Hadi ya o kadar:60:
Çok iyi yapmışsın yoksa tatlısız kalacakmışsınız:60:

ben yine geldim :17:

ya hakkınızı helal edin ama kafama bir şey daha takıldı, marketten tavuk aldım 2 tane buzluğa attım ama üzerindeki tarihe kadar tüketmem lazımmı yoksa buzlukta kalabilirmi? :26:

ben yine geldim :17:

ya hakkınızı helal edin ama kafama bir şey daha takıldı, marketten tavuk aldım 2 tane buzluğa attım ama üzerindeki tarihe kadar tüketmem lazımmı yoksa buzlukta kalabilirmi? :26:

Canım hoşgeldin:16:
Eğer tavuğu son kullanma tarihinden önce buzluğa koyarsan 3-4 ay dondurucuda kalabilir.Ama çözdürdükten sonra tekrar buzluğa koyma:34:

Back
X