Mutfakta`ki/aşçılıktaki püf noktalarınızı paylaşır mısınız?

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
133
Diğer
Bence herkes için ilgi çekici bir konu olur. Yaptığınız zaman herkes tarafından beğenilen yada tanıdığınız insanların bayıldığı yaptığınız birşeyin püf noktasını bizlerle paylaşır mısınız? Herhangi yemek, tatlı ve ya içecek kahve çay filan olabilir. Kendinizin çok iyi olduğunuz birşeyin püf noktasını paylaşır mısınız?

Soğanlı yemeklerin, soğanınına esmer şeker koyarım. Fırında tavuk yapınca da sosuna zencefil, granül sarımsak vs koyarım. Mercimeğe de zerdeçal. Böyle ufak şeyler. Cidden bildiğim bir mevzu yok

Et ve tavuk yemeklerinde kekik ve sarımsak favorimdir.Taze fasulye de sarımsak favorimdir.Salatalarda elma sirkesini çok seviyorum.

Aslında güzel bir konu açılmış ama pek yazan olmamış.Aynı şekilde ben de merak ediyorum mutfaktaki püf noktalarını.

Ben yemeklere genelde hep margarin/tereyağı kullanıyorum.Hatta bazen kahvaltı da yediğimiz tereyağını da margarinle karıştırıyorum.Geçen mesela pilav yaptım sonra küçük bir tavaya evde tuzsuz margarin vardı biraz ondan attım sonra da biraz orta tuzlu tereyağı vardı onu da attım.İkisini birlikte tavada erittim. Pilav demlenirken üzerine sıvı yağ yerine o erittiğim yağı döktüm. Harika oldu, herkes beğendi

Genelde hep margarin kullanıyorum, sıvı yağ kullandığımızdan daha farklı güzel bir tat oluyor.
Margarini de ister tuzsuz ister tuzlu kendi zevkinize göre tercih edebilirsiniz.Yada benim gibi elinizin altında hem tuzsuz hem tuzlu varsa karışım yapabilirsiniz

Evet margarin pilavı tadını çok güzel yapıyor. Ben de bazen pilavda kullanıyorum.

Klasik bi bilgi belki ama zeytinyagli yaparken mutlaka yemege 2küp seker atarim zeytinyagi ve domatesin asitini aliyor yemekler cok daha lezzetli oluyor

Bir de arkadasimin annesi kek yaparken hep eritilmis margarin kullaniyor hic siviyag kullanmiyor ve kekleri muhtesem oluyor

Bende mayalı birşey yaparken mayaya tuzu değirmem unla karıştırdıktan sonra tuzu koyarim ve mayalı hamurum her zaman kabarır
Pilav yaparken çok az suyunu koyunca limon damlatirim
Kekimi her zaman soğuk fırında pişiririm
Şimdilik bu kadar sonra aklıma gelirse yazarim

Arkadaşlar benimde püfleri yazmış beğendim.yalnız soğan kavururken veya zeytinyağlı da şeker kullanmam.mecbur kalmadıkça şeker kullanmam.helva yaparken biraz şekerinden ayırır helvayı pişip kapattıktan sonra ićine atar karıştırırım.diri diri olunca helvaya güzel kıtırlık veriyor

Margarin kullanmam eve dahi sokmam
Tamamen kimyasal bir sey
Hicbir seyi guzel yapmiyor bana kalirsa tadini hemen aliyorum ve yemiyorum
Sivi yag da almam yani aycicek ,misir ozu
Salatalarda sizma
Yemeklerde riviera z.yagi kullaniyorum
Bi de kaymak ..yag seklinde yani .
Salca cok kullanmam hoslanmam
Baharat severim
Tavuga kajun baharati cok yakisir
Cesitli baharatlari kullanmayi severim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…