mutlu bir evliligim var ama....

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.509
11.367
498
Merhabalar.gectigim hafralarda evlendik allaha sukur esimle sorunumuz yok.evimizde hep huzur var.fakat esas huzursuzluk benim icimde.
Esimin ailesi esime maddi manevi hic yardimci olmadilar.ne kardeslerinden ne anne babasindan en ufak bir hediye gormedim.takilacak altinlara kadar esim aldi...ben hep ellerinde yoktur diye motive ettim kendimi.cunku ozellikle annesini cok severdim.tum olanlara ragmen hala oyle.meyse
Benim istanbulda olan dugunum icin toplamda 22 kisi geldi erkek tarafindanve iki gun agirladik.dugun stresiyle beraber hayli zorlandik.
Bir hafta sonra burda dugunum olacakti.dugune bi gun kalmisti.ooylesine heyecanliydikki..
O sabah aci haber geldi esimin babaannesi hicbi rahatsizligi olmadigi halde oldu o gun...ve dugunum yine oldu ama duali mesnevi muzikli ve nikah.istanbulda dugunum oldugu icin bunu onemsemedim zaten.
Herneyse dugun sabahi hem cenaze oldu aksamindada dugun...cidden cok hemde cok zordu...
O sabah ailem geldiginde benim evime geldiler.benim eve dogalgaz henuz baglanmamisti o zaman firin calismiyordu.banyomda ariza yapti ve su basti banyomu o gun.dugun sabahi tum aksilikler ust uste geldi anlayacaginiz.ve esimin ailesi o gun cenazeyi bahane edip hic ilgilenmediler.ve dugunden hemen sonra ailem gitti bizi yalniz birakmak icin.ne bir cay ne bir yemek...cenaze evindr yemek yapildi.evlerimiz karsi karsiya kayinvalidemle.aileme gicbisey ikram edilmemis.tum bunlar birikince cok zoruma gidiyor.ailem boyle bir muameleyi hic haketmedi..
Esimse herseyin farkinda bana karsi cok iyi ama herseye ragmen onlarinda kalbini kirmiyor.her islerine kosuyor....
Oyle sogudumki yanlarina dahi gitmek istemiyorum artik....su saatten sonra tavrim nasil olmali su olanlardan sonra....

Düğününüz olmuş, altınınız takılmış bir şekilde de olsa.... Dert etmeyin kendinize..

Bakın insanlar çeşit çeşit herkes bir olamıyor malesef, kimi akıl edemiyor böyle şeyleri. Sizinkiler de cenaze stresi yüzünden akıl edemediler belki belki de içlerinden gelmedi, ölüm bu sonuçta.

Üzülmeyin evliliğinizin tadını çıkartın bence.

yanlış anlamayın tepki vermek için de söylemiyorum ama ortada bariz bir sorun yok bence düğün stresini hala atamadınız belki de üstünüzden ondan size böyle geliyor..bende yeni evliyim düğün günüm ve sonrası olanları anlatsam şaşırırsınız..muhakkak oluyor böyle şeyler sizinkide cenazeye denk gelmiş ama mutluluğunuza devam edin takılacak bir şey yok derim..

Evet bende oyle yapmaya calisiyorum fakat ne olursa olsun ailemin magdur olmasina katlanamiyorum bazen...

Bizim yeni gelinimiz evlenmiş barklanmış balayılanmış da kayınvalide gelin kapyınpeder ücgeninin arasına mı düşmüş :)

Hayırlı olsun, Allah bir yastıkta kocatsın.

Diğerlerine yorum yapamıyorum cünkü cenaze varmış cok ekstrem bir durum

Her zamankinden daha da iyi davran. İyiliiginle ez onlarii... sen kotu ya da soguk davraniirsan , seni oyle mutsuz ettikleri icinn daha da cok mutlu olurlar emin ol. İyi davranirsan biz naparsak yapalm gelinin hizurnu bozamioruz diye. Taktikk uygula
Kocanlaa ewliligininn tadinii cikarrrr..

Son düzenleme:

Cok tesekkur ederim:)) o ucgene dusmemeye calisiyorum bende o yuzden yaziyorum belkide.guzel dileklerin icin cok tesekkurler:)

Cenaze cok farkli bir durum, yorum yapamiyorum...
Ama benim dugunum zamani da neler oldu bir bilseniz, hersey gunluk gulustanlikken, bir hangi gun gelinecek davasina, esimin annesi ve babasi, annemi muhattap almadi da, enistesi disleri sıka sıka aradı konustu, daha ne saygısızlıklar, ayılanlar bayılanlar...
Ben de hala takilirim, esimde haklisin ama oldu napalim der...
Insan icten ice sinir olmakla kaliyor, geri donup duzeltemiyecegimize gore, gecmis olsun demek kaliyor...
Ama gun geldi desteklerini, ilgilerini de gordum.
Daha yeni evlisin, en guzel gunlerini bunlari dusunerek gecirme.
Cok inis cikis oluyor, zaman zaman kotu, zaman zaman iyi, sen ve ailen kendinize yakisan sekilde davranin, fazlasini da dusunmeyin.
Hersey yoluna girer, merak etme, bu arada mutluluklar...

Aylarca-yıllarca belki düğünümüzü bekliyoruz.

Günleri saatleri sayıyoruz.

O gün yaşanan her şey bir iz bırakıyor bu yüzden.

Ben de düğünümdeki bazı sorunlardan dolayı çok sıkıldım, ilk 2-3 hafta içimde bir sıkıntı, bir dert, daralıp durdum.

Sonra o etkiyi üstünden atıyorsun, arkanda bırakıyorsun yaşananları zaman gerekiyor sadece.

Ben işe başladıktan sonra düşünecek 5 dkyı bulamaz oldum, sen de çalışmıyorsan kendini evine odakla, dediğim gibi zaten zamanla olayların o tazeliği geçecektir.

Cok tesekkur ederim...kimsenin dort dortluk olmuyor anladigim.kucuk seyler boyle kafamda buyuyor iste...

normal bir gün değilmiş ki,cenaze varmış.kafalar allak bullak olmuştur.kafana takma bence

annenler o memlekete dışardan misafir olarak gelip ilgi beklemiş olablilirler bu konuda haklısın, ama cenaze evinde ilgilenilmesini beklemekte çok haklı değilsin bence. kayınpederin annesini kaybetmiş, dünürüne ikram yapmakla mı uğraşacaktı? tam tersi ailenin onlarla ilgilenip ihtiyaçlarını gidermesi lazımdı ikram beklemek yerine

Allah yuvanızda huzur versin

Çocukları evlenirken aileler şunu yapacak bunu yapacak diye bir beklentiyi doğru bulamıyorum. Her şeyinizi kendiniz yapmanız iyidir, kimsenin diyecek sözü olmaz

Bana sorarsan eşinin ailesi çok olgun bile davranmış. Bir ana vefat etmiş öyle kolay bir şey değil o. Yerlerinde olsam her şeyi iptal ederdim, acılarına rağmen yine de yanınızda olmuşlar. İkramdan ziyade sizin ailenizin taziye evine yardım etmesi gerekirdi.

Cenaze evindeki insanlar yas talar sizin ailenizin cayini corbasini dusunecek halleri yok dogal olarak. kendinizi mutsuz etmek icin bahane ariyorsunuz

Şu kayınpeder ve kayınvalideler gerçekten ne yapsalar yaranamıyor.

Yapsalar kabahat,yapmasalar kabahat. Yapsalar az geliyor,yapmasalar neden yapmadı oluyor. Kaldı ki bence her şeyi eşinizin ve sizin yapmanız en güzeli.

Cenaze... İnsanlar yakınını kaybetmiş. En sinir olduğum şeydir cenaze evlerinde yemek ve çay beklentisi. Ne yapmasını istiyorsunuz eşinizin ? Kırıp dökmesini mi sayıp sövmesini mi ? Yoksa bunca yıllık ailesini bir kap yemek için silmesini mi ? Her işlerine koşuyor vs.vs. demişsiniz de.Kendinizi bir 5 dk eşinizin yerine koyun ve aynı şeyi eşinizin düşündüğünü hayal edin. Eminim sitedeki bütün kadınlar olarak topa tutardık adamı.

Cenaze evindeki insanlar yas talar sizin ailenizin cayini corbasini dusunecek halleri yok dogal olarak. kendinizi mutsuz etmek icin bahane ariyorsunuz

Katılıyorum.Daha önce de birkaç meselesini okudum konu sahibinin.

Mutsuz olmak için bahane arıyor bence de.

Ben ortada bir muamele göremiyorum, zira ortada hiç beklenmedik bir ölüm var, ve siz cenaze evinde misafir ağırlanmasını bekliyorsunuz. İnsanların acı günü bu, kim düşünür yemeği ikramı?
Hani normal bir zaman olsa da yapsalar anlarım, ortada kırılacak gücenecek bir durum yok. Daha evliliğin en başında, gereksiz yere içine kin düşürme derim. Çünkü sevsen de bir ömür boyu onlarla olacaksın, sevmesen de... Sen sevmeye çalış kendinden ödün vermeden.

normal birzaman değilmiş canım.. hem düğün evi, hem cenaze evi ikisi arasında kafaları karışmışlardır.

Son düzenleme:
Düğün günü cenaze olması şanssızlık olmuş. Allah rahmet eylesin..
Bunları sıkıntı etme şimdi. Ilerinde başka neler neler olacak. Sen eşine bak, eşinle iyi ol. Gerisini boşver:)
Hep bu düşünceyle yaşa:)

Son düzenleme:
Inanilmaz bir durum! Esinizin babaannesi ölüyor ve siz hizmet bekliyorsunuz! Acaba sizin babaanneniz ölse ve esin böyle tavir koymak isteseydi siz nasil düsünürdünüz? O dügün iptal edilebilirdi, ama bak, yine sizi kirmayip ufak tefek seyler yapmislar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…