• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu Birlikteliklerin Sırlarını Bilenler

matahari_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
1.432
11
318
40
İstanbul
Foruma baktığımda görüyorum ki, pek çok yeni evli bayan var. İlk zamanlar pek çok iletişim ve uyum sorunları oluyor bildiğiniz gibi. Uzun süredir evli olan ya da evli olmasa da uzun süredir bir ilişki yürüten arkadaşlar, bu işin sırları neler biz tecrübesiz bayanlarla paylaşır mısınız? :67: Bu konunun tek bir reçetesi yok yani şunu yap şunu yapma denilemez elbette. Ama bazı genel geçer kurallar da vardır illa ki. Biz bayanlar neler yapmalıyız ki, hem kendimiz mutlu olalım, hem de güzel bir evliliğimiz olsun? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler...

Bu arada forumda benzer konular var ama ben toplu halde bu konuda konuşup önerilerimizi, dertlerimizi paylaşalım dedim...

Son düzenleme:
[B]bence denklik çok önemli.
kültürel anlamda aynı olan, maddi olarakda denk olan,arkadaş olabilimek,aynı şeyleri yapmaktan hoşlanmak,hayata aynı noktadan bakabilmek yada kısmen bakabilmek
ortak hayaller kurabilmek,yanında kendini rahat hissedebilmek kasmamak kendini,yaş farkı fazla olmamalı,
herkesin öncelikleri farklıdır.
evlilik idare et oyunudur herkes birbirini idare eder sonuç ya mutlu mesud gider yada biter:)
[/B]

Son düzenleme:
[B] evlilik zor hiç evlenmeye gerek yokmuş aslında:)[/B]

Son düzenleme:
yani geleneksel bi evlilik süreci yaşamadık biz k.valide beni istegmemişti ilk zaman eşimde almazsan alma ben giderim dedi ve yanıma taşındı baktılarki biz kararlıyız ve beni istemediği surece oğlunuda kaybedecek barıştık tanıdıkca sevmişti aslında yada ben oyle sandım.... aynı evi paylaşınca evlendiğinde bi fark olmuyo ama iyikide boyle olmuş huyunu suyunu sonradan öğrendiğim bi adamla sonradan uyum yakalamak tahammul etmek ailesini banımsemek ten uyumu olmayınca boşanma aşamaları falan yaşayamazdım ben tahammulsuz ve sinirliyim. yani açıkcası bi arada geçinip geçinemeyeceğini anlamanın en ii yolu gibi geldi önce aynı evde oturmak velhasıl iyi tanımak önce arkadaş olmak bazen aynı evde kendinize ayrı zamanalar ayırmayı bilmek laızm.... sevgi neşe huzur olmayınca cinsellik sarılma şakalaşma hiç bir şey olmuyor. bazen görmezden gelmek laızm bazı seyleri, kedi köpek gibi olsakta dışarı karşı asla ödünvermios biz neden durduk yere başkalarını bize karşı dolduralım ki mesela tartışsak suratımızdan belli olur ama asla içeriğini kimseye anlatmayız. ne bilim bizde böyle he birde aileleri içimize fazla sokmayız iç işlerimizi mali durumumuzu kimse bilmez ketumuz

Son düzenleme:
benden bir kac oneri:

-sinirliyken tartisip kavga etmek yerine kendinize hakim olun, agzinizi tutun ve bir sekilde sakinlesmeye calisin(hic bir zaman yapamadigim bir sey ama belki yapan olur, yazayim yine de :1: )

-guleryuzunuzu hic bir zaman eksik etmeyin.

-eslerinizi cocuk gibi cok simartip tepenize cikarmayin ama kotu de davranmayin tabii ki. bu ikisinin arasinda ilgi tam kararidir.

-bir sorununuz varsa icinize atip ta dolmayin cunku bunlar olur olmadik zamanda icinizden cikip huzurlu ortaminizi bozar. aklinizda, icinizde ne varsa soyleyin konusun. icinizde bir sey kalmasin.

iyi geçinmek iki kişinin kusursuz olmasıyla değil,birbirinin kusurlarını hoş görmesiyle olur.bence huzurlu evliliğin sırrı bu.sanırım biz evlilikte su hataya çok düşüyoruz.eşimizin huyunu değiştirme çabası...neden onları olduğu gibi kabul etmiyoruz....aslında evlenmeden önce eşlerimiz huylarını gösteriyor ama bizim gözler aşk sarhoşu olduğu için hiçbir kötü huyunu göremiyoruz...evlendikten sonrada o huylarını gösterdikleri zaman eşimizin evlendikten sonra değiştigini sanıyoruz.......

evliklilik bence hayatta yapmış olduğum en güzel şeylerden biri:nazar:
kocamı çooooooooook fazla seviyorum çünkü,4.yılımıza giricez
en önemli unsurlar hiç uzatmıcaksın tartışmaları aile problemlemleri olmayınca zaten herşey süper oluyor beklentilerini hiç bi zaman fazla tutma ki artı birşeyler olduğunda dahada mutlu oluyorsun tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler yaa oda doğru
hayatta hep şükür ederek yaşarım ne maddi ne manevi çok beklentim yok hayattan sağlığımız yerimizde olsun evimde huzur aşk olsun zaten cennette gibiyim
allahım beni kızımdan kocişimden ayırmasın ölürsek bile hep beraber gidelim bu hayattan

evliliğimde 22 sene bitti.çok sıkıntılarda yaşadık.çok güzel günlerde geçirdik.ben allaha şükür mutluyum.inşallah bundan sonrada hep mutlu olurum.
beklentim hiç olmadı yada hep azami oldu.bekarkende hiç evlenince şöyle olsun,böyle olsun demedim.gün nasıl gerektirdiyse öyle yaşadım.kinci olmadım.doğum günümü unuttu diye hiç sorun etmedim.olabilir hayat telaşesi ne olacakki.mutluysam bana hergün özel.benim eşim sürpriz yapmayı bilmez.yapmaya kalksa eline yüzüne bulaştırır.ben eşimi olduğu gibi kabul ettim.

Biz eşimle 5 yıldır birlikteyiz, 7 aydır da evli. Hep görücü usulüyle evlenmicem, tanıycam, huylarını öğrenicem öyle evlenicem dedim.
Kendimce iyi bir de seçim yaptım, bizim ki hem aşk evliliği hem mantık.
Diğer arkadaşların dediği gibi denk olmak çok önemli, eşimle birbirimizi denk sayılırız, hem maddi, hem eğilim, hem aile konusunda. Yani aramızda bir uçurum yok.
Evlenmeden önce eşimi tanıdım, aynı evde bile kaldık yani ev ortamını biliyorum.
Eşim anlayışlı, asla bağırmayan, çok nadir sinirlenen, beni mutlu etmeye çalışan, birlikte vakit geçirmekten mutlu olduğum, çok olmasa da romantik bir erkekti. Ailesinden de uzaktık.
Sonra ailesinin yaşadığı şehre yerleştik, evlendik, birden ailem ailem demeye başladı, ilk başlarda dinlediği bana ilginç gelen müzikleri hiç sevmediğimi anladım, akşamları yemek yedikten sonra kanepeye uzanıp uyuduğunu, haftasonları ailesiyle vakit geçirmek istediğini öğrendim.
En ufak bir tartışmada kendi ailesini tuttuğunu gördüm.
Aslında hiç te bana uygun bir insan olmadığını farkettim.
Şimdi birlikte vakit geçirmekten pek hoşlanmadığımızı, zevklerimizin aslında hiçte uyuşmadığını, kültürel olarak çok farklı olduğumuzu, benim beklentilerimle onun yapabileceklerinin arasında bir uçurum olduğunu biliyorum.
Şimdi eşim gelse boşanalım dese çok mutlu olucam, ya da kaza ara aldatsa, ailesiyle bir tartışma yaşasam ve onları tutsa bahane edip ben başanacam.
Ve çok garip bunları yüzüne de söylüyorum inanmıyor bana.
Bana öyle geliyor ki mutlu evlilik yok.

Son düzenleme:
13 yıllık evlilikte öğrendiğim.
1-Asla ve asla iki tarafta sinirli ve kızgınken sorun ne olursa olsun tartışma sakinleşince ortamı germeden sadece sorunu konuş
2-Asla yatağını ayırma
3-Asla sofranı ayırma
4-3. Şahıslara sorununu aksettirme(Kız tarafı erkek tarafı fark etmez.
5-Beklentin yüksek olursa hayal kırıklığın fazla olur.Hayalci beklentilere girme.
6-Erkekler çocuk gibidir.Büyümelerini asla bekleme
7-Güler yüz ve tatlı söz her zorluğu yener.(Sorun psikolojik yada bağımlılık değilse)
8-Konuşmadan düşün ani çıkışlar sahibine zarar verir.
9-Evliliklerde hasta olur tedavisi vardır.Sabır önemli.
10-Cinsellik asla monoton olmamalı inanın evlilklerde kurtacıda olabilir bitiricide.
11-En önemlisi sevgi ve saygıyı korumayı bilmektir.
12-Küçük şeylere takma ama büyük şeyleri görmezden gelme tepkini üzüntünüde göster.
13-Unutma sen onu kaybedersen oda seni kaybeder herşey karşılıklıdır.

bence evliliğin en temek kuralı erkek milletini şımartıp tepene çıkartmıcaksın...biraz da kendin düşüneceksin...ben kadınım deyip erkeğin her istediğini yapmıcaksın yani...

kadın olmanın dayanılmaz cazibesine sahip olduğunu

asla unutmıcaksın..:34:

erkeklerin en zayıf tarafı çünkü..

Birde unutmuşum ekleyeyim paspası unutma paspasın dışından erkek paspasın içinden kadın sorumludur.Asla erkeğin sorumluluk sınırına girme kendi sorumluluk alanınıda ona ihlal ettirme.
Kadın kadın gibi olmalı erkek erkek gibi.Çalışıyorda olsan erkek ev sorumluluğunu üstlenmesini bilecek.

bende 1,5 yıllık evliyim
yeni evli sayılırım
ama şuna inanıyorum eşim de bende ailelerimize çok önem veririz
allahımıza şükürler olsun ki ailelerimiz de iyi anlaşıyor
biz de ailelerimizle iyi anlaşıyoruz
kayınpederim kayınvalidem canını veriyor bizler için keza benim ailem de eşim için öyle..
bunları gördükçe bizim mutluluğumuz kat be kat artıyor
şuna inanıyorum ki
evliliklerde aynı kültürden olmak sevgiyi saygıyı daha da arttırıyor
bu benim fikrim sakın yanlış anlaşılmasın altını çiziyorum
kocamı çok seviyorum o da beni...
her zaman her fikrime saygı duyar
bende onun
zaten hayatı dalga geçerek yaşarız biz genelde
öyle her şeyi ciddiye almayız
çok şükür bugünüme
Allah'ım bir ömür sağlıklı,mutlu mesut yaşatır inşallah bizi...:nazar::nazar::nazar:
Allah herkese mutlu mesut evlilikler nasip etsin...

Son düzenleme:
-Eşinizle olan tartışmalarda asla hakaret boyutuna dayanan kelimeler kullanmayın.
-Bir sorunu ne kadar içinizde biriktirirseniz o kadar karşınıza çıkması muhtemel olur.Biriken sorun ilerde daha büyük dertler açabilir başınıza çünkü.Sorunun sorunu doğurduğu unutmayın o anki sorununuzu birebir konuşarak halletmeyi deneyin.
İçe atmak asla çözümleyici olamaz.
-Evlilikteki en büyük tuzak ailelerdir.Aileler için asla tartışmamaya özen gösterin.Unutmayın herkesin ailesi değerlidir.
-Eşinizi eleştirdiğiniz gibi davranışlarını onaylamayı da bırakmayın elden.
Doğa gereği insan da yeri gelir onaylanmak ister.Hele bir erkek için bu oldukça önemlidir.
-Siz mükemmel değilsiniz,dolayısıyla eşinizde.Bunu asla unutmayın.Hata yaptığı zaman sanki siz zamanında yapmamış gibi/yapmayacakmış gibi davranmayın.
-Kararlarınızı ona da kabul ettirmeye çalışmayın.Onun da karar verme yetisinin olduğu unutmayın.Bir karar alınması gerekiyorsa ortak olması gerektiğini akıldan çıkarmayın.
Evlilikte ne kadar ortada birleşirseniz o kada mutlu olacağınızı da unutmayın
-Seviyorsanız onun olumsuz yönlerini az da olsa görmezden gelin.Kim dört dörtlük ki o da olsun.
-Özellikle bir erkek şımartılmaktan büyük haz duyar.Bebek gibi şımartılıp sevilmek ister.Öyle yapın ama dozu fazla kaçırmayın .
-Eğer her ikinizde çalışıyorsanız izinli olduğunuz günleri sadece beraber geçirebilceğiniz şekilde değerlendirin.
-Tartışmanın daha çok alevleneceğini hissettiğiniz anda başka bir odaya geçip yalnız kalmak istediğinizi belirtin.Bu davranışı bazı kadın/erkekler korkup kaçmak olarak değerlendirebiliyorlar.Onun böyle anlamaması için tartışmanın hiddetinden her ikinizinde daha fazla yara alacağınızı da söylemeyi ihmal etmeyin.
-Sevince illa dilde de olmalı demek değildir.Bazı hareketlerde sevginin bariz göstergesi olabilmektedir.
Onun için sen beni sevmiyorsun gibisinden yaklaşımlar sergilemeyin.

karşılıklı fedakarlıklar, belkide bazı şeylerden ödün....

ama güzel şey evlilik...

eşler sınırlarını bildiği durumda tabi...

Yerı geldıgınde susabılmek,
Yerı geldıgınde konusmak,
Herkesın yanında tartısmamak,
Esı anne babaya sıkayet etmemek,
Karsılıklı saygı,
Özveri,

Back
X