Mutlu değilim, olamıyorum

aysunkndmr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
399
74
48
Merhabalar.. Bu aralar depresyondayım galiba okula falan ayaklarım geri geri gidiyor. Sürekli yapılacak işleri düşündükçe gözlerim doluyor bunalıyorum,daralıyorum. Arkadaşlarım iyiler sağolsunlar ama bi problem olunca onlarla bana çok ağır geliyor. O yüzden hayatıma çok fazla insan almak istemiyorum üzülüyorum diye. Dostlarım sayılıdır.
En genel problemim insan ilişkileri beni çok fazla yoruyor. Kafam kaldırmıyor bir süre sonra, düşüncelerimi uykuyla erteliyorum. Öteki başlıca problemim aşk meşk ama elimden bişey gelmeyince bununla yaşamayı öğrendim. Yani bi değişiklik istiyorum hayatımda kendim için bişey yapmak hayatımı güzelleştirmek istiyorum. Tavsiyelerinize açığım.

Müzik dinle rahatlatıyor veya seni ne mutlu ediyorsa ona yoğunlaş

Bu aralar demişsiniz. Mevsimden de oluyor. SAD (Seasonal Affective Disorder) diyorlar. Sabah hava kapalı da olsa dışarı çıkıp olabildiğince çok ışık almaya çalışın. Yurtdışında kışın kullanmak için özel ışık veren lambalar satıyorlar. Havalar ısınmaya başlayınca, güneş daha çok olduğunda daha iyi hissedeceksiniz. Bunu düşünün.

Bu arada haftada en az 3 kere 30'ar dakika kalbinizi hızlı çarptıracak şekilde (çok da ağır olmayan) spor yaparak serotonin seviyenizi arttırmaya çalışın. Sadece yürüyüş bile hiç yoktan iyidir.

Bu aralar demişsiniz. Mevsimden de oluyor. SAD (Seasonal Affective Disorder) diyorlar. Sabah hava kapalı da olsa dışarı çıkıp olabildiğince çok ışık almaya çalışın. Yurtdışında kışın kullanmak için özel ışık veren lambalar satıyorlar. Havalar ısınmaya başlayınca, güneş daha çok olduğunda daha iyi hissedeceksiniz. Bunu düşünün.

Bahsettiğim sorunlar hep vardı. Ama ilk kez bu kadar bunaldığımı hissediyorum. Teşekkürler.

Back
X