Mutlu Değilim

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
181
130
53
27 yaşındayım, çalışıyorum grafik tasarımcıyım ve ailemle yaşıyorum. Çevremdeki yaşıtlarım hep evli. Benden 2 yaş küçük kız kardeşim de biriyle görüşüyor evlilik olabilir sonuç.

Mutlu değilim, kardeşimin benden önce evlenecek olması ve diğerleri içimi burkuyor. Evlilik delisi değilim ama artık zamanının geldiğini düşünüyorum.

Kafama göre biri çıkmıyor karşıma. Kendimi sevemiyorum. Dış görünüş olarak ta gittikçe çirkinleştiğimi düşünüyorum.
İşime de değer vermiyorum.
Saatlerce bilgisayar karşısında çalışırken hayatın anlamını sorguluyorum. Kendimi robot gibi hissediyorum. En azından birilerine yardımım dokunsa mutlu olurdum.

Kendimi bu ana kadarki her şey için suçluyorum.
Neden zamanında tıp okumak istemedim. Neden daha sosyal olmadım gibi düşünceler sürekli aklıma geliyor.

Çok olumsuz bir yazı oldu fakat tam olarak böyle hissediyorum. Yargılamadan yorum yaparsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Namaza başlayabilirsin ben namaza başladığımdan beri öyle huzurluyum ki daha sonra sevdiğin tür kitaplar okumanı iyilikler yapmaya calismani ve seni mutlu edecek hobiler bulmani öneririm. Allah'a yakın olmak çok güzel dine yönelmek çok huzurlu insaAllah karşına seni çok mutlu edecek ve huzurlu hissettirecek biriyle de tanışırsin umutsuzluğa kapılma. Herşey güzel olacak kendine ve hayata bu sinyali gönder

Ortada yargılanacak ne var ki ? Yargılamaktan kastın koca bulmaksa eğer bunun ne güzellikle ne çirkinlikle ne eğitimle, ne sosyallikle ilgisi var. Tamamen kısmet.gelecek olan evde otururken de geliyor, gelmeyecek olan tüm gün o ortam bu ortam gezsen 100 kişiyle tanışsan da gelmiyor.sorun evlilik değil düzgün bir ilişki uaşamak tabi ki.ama ona da yapacak birşey yok.bu tarz şeylerin sırası olmaz.hani şu evlenme zamanım geldi gibi hissediyorum derler ya bence öyle birşey yok.tamamen boşluktan ve toplum yönlendirmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.boşluğa düşüp evlenme meselesine takmışsınız.keşke evden çalışmasanız.daha iyi gelir.bu arada evlenenler derdine yansın.27 yaşından bile önce evlenilir mi ?

Bu yaşlar belirsiz olduğu için insan depresyona girebilir

Ama kardeşiniz sizden önce evlenebilir bu çok normal

Herkesin kısmeti zamanı farklı

27 yas hiçte geç kalınmış bir yaş değil.
Kendinizi sevin ,yeni kıyafetler alın tarzınızı değiştirin, sizi siz sevmezseniz kimse sevmez ki öyle düşünün.
İşiniz var çalışıyorsunuz, sagliklisiniz .
Sizin şuan ki durumunuzun kac kişinin hayali olduğunu düşünün ve şükredin.
Sosyal olmak zorunda da değilsiniz, kendinize yetebilmeyi öğrenin .
Yeni hobiler edinin .
Evlenmek için evlilik zaten olmaz .
Bakın burada ne hikayeler var , hayırlısı neyse sizin için onu isteyin ,zaten neyi çok isterseniz ondan yana sinanirsiniz ,o yüzden akışına bırakın.
Güzel düşünün ki hersey güzel olsun

Herkes patir patir evlenirken, Böyle his normal. Sende anormallik yok.

Ancak benim dikkatimi ceken nokta senin "acaba Tip mi okusaydim?" sorusunu sormus olman. Neden sinava hazirlanip tekrar okumuyorsun? Cevabini duyuyorum "yaaa kac yasima geldim, nasil ugrasicam" vs vs vs. 80 yasinda tekrar üniversite okuyan dayimi gorunce, hayatta hicbirsey gec olmadigini anladim

En güzel yaştasın kıymetini bil. Fiziğini beğenmiyorsan spora git hoca eşliğinde iyi gelir. Yüzünü beğenmiyorsan bakım kremleri kullan. Ufak şeyler bile iyi hissettirir. Bekarlığa dönüş yok elbet er yada geç evlenirsin

Bu yaşlarda herkes evlenirken oluyor arada ufak ufak geç kaldım hisleri

Ama İnan geç değil
Hayatın daha çok başındasın
İlla ki çoksa biri
Evlenmiş olmak için evlenme

İşinden memnun değilsen iş değiştir veya mesleğini değiştir
Mutlu olmadığın bir hayata mahkum etme kendini

Hayatta hiç bir şey için geç kalmış sayılmazsınız. Bu döngünüzü değiştirebilecek tek kişi sizsiniz. Kendinize baktığınızda , kendinizi sevdiğinizde değer verdiğinizde otomatik olarak etrafında bakışı değişir. Evlilik herşey değil. Olmak zorundada değil. Önceliğiniz size değer veren saygı duyan sizinde sevip saydığınız birini hayatınıza almak olsun. Yaşamın içine uzak hissettiğiniz kadar kendinizi içine sokmaya çalışın. Herşey gönlünüzce olsun

27 yaşında bune karamsarlık 41 yaşındayım fellik fellik geziyorum kendine gel daha hayatının başındası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…