Mutlu Evlilik Yok mu??

Karagozlum87

Evli ♥ Mutlu
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
505
15
298
Merhaba arkadaslar,

Benim merak ettigim su hayatta hic duzgun erkek veya yillardir yolunda giden mutlu evlilik yok mu?
Foruma uye oldugumdan beri tecavuze ugrayanlar, aldatilanlar, siddete maruz kalanlar veya evlendikten sonra degisen erkeklerden olusan konular okudum.
Dogrusu evlenmeye korkar oldum, paranoyaklastim diyebilirim... Artik nisanlimla konusurken bile bi acaba gozuyle bakiyorum :26:

olmaz olurmu...
ama insanlar burada genelde sorunlarını paylaşır ki çözüm bulabilsin...
ama konu mutluluk olunca zaten mutlusun çözüme gerek yok fikire gerek yok anlatmayada genelde gerek duyulmuyo...
mutlu bi evliliği olanlar mutlaka vardır...

ben hiç sanmıormm tamamen sorunsuz bir evlilik yaşayanı mutlaka sorunlar oluo ...arkadaşlarr burda yermi bilmiormm ama ben siteye yenii üye oldum tam nasıl kullanıcamı bılmıormm konu falan nasıl aççılıo bana birileri yardımcı olurmu acaba?şimdiden teşekkürler

tatlım bende nişanlıyım hiç böyle düşünme.... insanlar sorunlarını yazıyor ki çözüm arııyor.. mutlu olanlar sadece yorumlarla kendi ilişkilerini anlatabiliyorlar. ama bir gerçek daha var tabi.. geneli erkeklerin kadını yemek yapan onu tatmin eden temizlik yapan bir varlık görüyorlar. ben nişanlım karşıma çıkasıya kadar feministtim biliyormusun.. erkeklerden nefret ediyordum babama bile düşman gibiydim ama karşına biri çıkıyor we 360 derece dönüyorsun.. kendi ilişkinle burdaki yazılanları karşılaştırma...

aynen ben de feministtim ama evlendim. arada tartışıyoruz bazen üst üste her gün de olabiliyor. ama tartışmanın bile seviyesi vardır. 2 bağırırız sonra kucaklaşır barışırız. bence en önemlisi eşinde merhamet ve şefkat duygularının olması Allahtan korkması. eşim üşengeç bir insandır ben de öyle sayılırım ama eve geldiğimizde ne bileyim bana yardım etmeye çalışır masa kurmaya filan bence bu içindeki merhamet duygusundan tabi aşktan da. ama aşk yeterli değil. Allah iyilerle karşılaştırsın.

mutlu evlilikten ne anladığına bağlı biraz da bu sorunun cevabı.
bazı insanlara göre bir gün önce edilmemiş hakaret, söylenmemiş ağır laf kalmamışken bu gün eşinin eve bir demet çiçekle gelmesi mutlu evliliktir.
bazılarına göre eşinin her dediğini yapması, her nazını çekmesi, laf üstüne laf söylememesi mutlu evliliktir.
bazılarına göre kocasının cüzdanının doluluğuna göre değişir mutluluk oranı..

bana göre her zaman kızgınken de üzgünken de saygı aradan kalkmıyorsa, iyi niyet en küçük kavgada yerini çirkefliğe bırakmıyorsa, sevgi eninde sonunda kazanıp kızgın yada kırgın eşleri birleştiriyorsa o evlilik mutludur.

bunu da genelde biz belirleriz.

haa şu da var tabi insanlar genelde olumsuzluklarını paylaşırlar ama mutluluklarını paylaşmaktan çekinirler. burada okunanlardan ders almaya çalış ama umutsuzluğa kapılma buraya bi sinirle yazan hanımların çoğu ertesi akşam eşiyle barışıyor. evlilik içinde olabilen şeyler bunlar. önemli olan saygı sınırını aşmamak.

Cevaplar icin tesekkur ederim hepinize, tabi ki herkes mutsuz diye birsey yok ama konularin cogu e$ler ve aileleriyle ilgili olunca valla gozum korktu birden :26:

Onceleri feminist olan arkadaslar adina da sevindim :) Allah cekemeyecegimiz kaldiramayacagimiz dert vermesin

çok fazla dalma o konulara psikolojiyi evet bozuyor. ama korkma da mutlu evlilik yok mu diye.. Tabii ki de var olmaz olur mu.Mutlu olan buraya gelip ben mutluyum neden? şeklinde konu açmayacağına göre:D
ben 4 yıllık evliyimşu ana kadar eşimle neden evlendim ben diye kendime dahi hiç sormadım.onunla iyi ki evliyim, onunla mutluyum Allah bozmasın bizim aramızı sevgimiz mutluluğumuz daimi olsun. tek tük kaynana temelli sorunlar oldu ama onlarda bile eşimle kavga etmedik yine berabe oturduk ne yapmamız lazım gibisine bir yol bulmaya çalıştık. Ben onu çok seviyorum anlayışına bayılıyorum ölüyorum bitiyorum. bu mutluk hep olsun ilerde çocuklarımda böle bir ortamda büyüsün çok istiyorum inş. hep böle sürer

çok fazla dalma o konulara psikolojiyi evet bozuyor. ama korkma da mutlu evlilik yok mu diye.. Tabii ki de var olmaz olur mu.Mutlu olan buraya gelip ben mutluyum neden? şeklinde konu açmayacağına göre:D
ben 4 yıllık evliyimşu ana kadar eşimle neden evlendim ben diye kendime dahi hiç sormadım.onunla iyi ki evliyim, onunla mutluyum Allah bozmasın bizim aramızı sevgimiz mutluluğumuz daimi olsun. tek tük kaynana temelli sorunlar oldu ama onlarda bile eşimle kavga etmedik yine berabe oturduk ne yapmamız lazım gibisine bir yol bulmaya çalıştık. Ben onu çok seviyorum anlayışına bayılıyorum ölüyorum bitiyorum. bu mutluk hep olsun ilerde çocuklarımda böle bir ortamda büyüsün çok istiyorum inş. hep böle sürer

Guldurdun beni sagol :1: Insallah ömür boyu mutlu olursun canim...

Benim nisanlimda cok anlayisli gercekten onunla cok mutluyum iyi ki benim diyorum ama iste konularida gorunce degisen erkekler falan birden paranoyaklastim en iyisi o bolume cok ugramamak :26:

mutlu evlılık yok mutluluk oyunu oynayan çiftler var. evde neler oldugunu kımse bılmıyor. mesela gecen kıskanclık yuzunden kavga ettık hemde cok kotu sonra bı arkadsa gıtcektık haber verılınce ayıp olur dıye gıttık gayet mutlu görunuyorduk. ama hala küsüz konusmuyoruz :1: sevgılı olsam bana o lafları dedı dıye ayrılırdım ama evlı cocuklu olunca olmuyo.

bı akrabam var eşi internetten kadın bulup gıtmeye bıle basladı o kadar ilerledi yani ayrılma dururmuna geldıler adam tövbe ettı umreye gıttı buyukler gırdı araya sımdı evlıler
mutlularmıdır acaba dıyorum yada ne kadar mutlu olabılırler. yaşananlar unutulmaz.

evlilikte böle kavga gurultu yasayıp gıdıyosun.

BEKLENTİ=MUTLULUK beklentıyı en az tutarsan iyi olur.

kişi derdini paylaşmak ister
forumda topic açıp "ayyy kızlar kocama bir bayılıyorum, bi ölüyorum, anlatamam sizee" desek anlamlı olur mu?

zaten bir derdim var da dertli insanların paylaşım alanı
topicinizi yanlış yere açmışsınız

mutlu evlilik insandan insana göre değişir yani senin ne anladığına göre
mesela bana göre insanın karşı tarafın iyi yönlerini görebilmesi ve ona göre davranabilmesi ve genelini anlayabilmesi mutlu bir evliliği getirir.
konu başlığına cevap olarakta şöyle söyliyim mutlu evlilik var ben evliyim ve çok mutluyum çünkü eşimle birbirimizi iyi tanıyoruz ve anlıyoruz.

bence her evlilikte sorunlar vardir,dörtdörtlük evlilik oldugunu sanmiyorum...
kimisi sorunlarini disa vurur,
kimi ise hic belli etmez,
iste biz sorunlarini disa vurani mutsuz,
belli etmeyeninkini mutlu evlilik saniyoruz...

Son düzenleme:
Cevaplar icin tesekkur ederim hepinize, tabi ki herkes mutsuz diye birsey yok ama konularin cogu e$ler ve aileleriyle ilgili olunca valla gozum korktu birden :26:

Onceleri feminist olan arkadaslar adina da sevindim :) Allah cekemeyecegimiz kaldiramayacagimiz dert vermesin

feministliğinde derecesi vardır. ben mesela kulüplerine bile üye olabilen biriydim yani :D nişanlıma söylemedim bile o hallerimi düşünün artık o kadar değiştim. duan için tesekkür ederim sende nişanlıymıssın. allah sanada çook mutlu bir ewlilik nasip etsin..

bencede bekletntiyi az belirlemek gerekio ben 10 aylık evliyim ve şimdi hep beklentiyi yüksek tuttuğum için çok şaşkınnımm bazı şeylere :( keşke başta düşünüpte bu kadar beklentim olmasaydıı diormm şimdi kendimeee:(

evlilikten beklentin nedir? önce bunu kendi iç dünyanda belirlemelisin.

mutluluğu etkileyen en önemli unsur, beklentiler. beklentin gerçekleşirse mutlu oluyorsun, gerçekleşmeyince üzülüyorsun.

hiçbir evlillik dörtdörtlük değildir. çoğu insan mutluluğunu paylaşmak istemez...

"dün gece deliler gibi seviştik, darısı başınıza" tarzında bir başlık bulamazsın.

kocasına , kaynanasına, ailesine kızan başlık açar derdini döker. içi rahatlar.

feministliğinde derecesi vardır. ben mesela kulüplerine bile üye olabilen biriydim yani :D nişanlıma söylemedim bile o hallerimi düşünün artık o kadar değiştim. duan için tesekkür ederim sende nişanlıymıssın. allah sanada çook mutlu bir ewlilik nasip etsin..

Amin canim insallah...

Herkese tesekkurler, ama ben insanlar neden mutlu oldugunu aciklamaz diye dusunmedim. Sadece o kadar cok konu varki o yuzden butun erkekler bu kadar kotu mu demekten ala koyamadim kendimi bu yuzden de sormak istedim bu soruyu... Tabi ki herkes her derdini belli etmez ama acilan konularin coguda aldatma vs olunca yorumlarin bi coguda her erkek aldatir, erkek milleti degilmi vs olunca bi an tedirgin oldum. :26:

Amin canim insallah...

Herkese tesekkurler, ama ben insanlar neden mutlu oldugunu aciklamaz diye dusunmedim. Sadece o kadar cok konu varki o yuzden butun erkekler bu kadar kotu mu demekten ala koyamadim kendimi bu yuzden de sormak istedim bu soruyu... Tabi ki herkes her derdini belli etmez ama acilan konularin coguda aldatma vs olunca yorumlarin bi coguda her erkek aldatir, erkek milleti degilmi vs olunca bi an tedirgin oldum. :26:

tatlım herkez buraya sorunlarını yazıyo çözum arıyo mesela evliliğinde çok mutlu olan biri ben evliyim çok mutluyum gibi bi topik açmaz tabiki evlilikte zaman zaman sorunlar olabiliyo ama o kusluklerin barışmasıda evliliğin heyecanının olmasını sağlıyo ama evlendiğin insanın hem duygularına hem mantına yani fikirlerinin uymasına özen göster cnm biz eşimle hem severek hem kafa yapımız uyuşarak evlendik 7 sene oldu hala o gelirken heyecanlanıyorum onu iştyken özluyorum ama tabi bazende kızıyorum

Back
X