mutlu olamıyorum

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
merhaba arkadaslar
konuya gıreyım hemen
ben kaynanamla bır sene oturdum herkesın bı nedenı var benımde ıste bazı sebeplerden dolayı ole oldu
orada oldugumuz surece ben esımle cok kavga ettım benı burdan kurtar dedım annesıyle hıc gecınemıyoruz
o donemde esım tamam dedı cıkarıcam kıraya dedı benden yana oldu
bızımde kendı babamın evı var kırada ama o sırada bızım kıracımız cıkıyordu babam bızım eve gecın oturun dedı esımde tabı basta gurur yaptı yok oturmam falan o oyle deyınce babamda bır kıracı buldu bızım eve kıracı geldı
bız tabı yıne kaynanamla hergun bıse oluyo sureklı kavga tabı ne kadar bana hak verse de ıllakı bu durum esımle bıze de yansıyordu bızde kaynana yuzunden kavga edıyorduk
bır gun cok kotu kavga ettık bızım eve de kıracı gelelı 2 ay olmustu babam geldı esımle konustu oglum eve gecın dedım kabul etmedın o zaman bulun bı ev cıkın daha mı kotu olmak ıstıyorsunuz dedı bızde kıralık evlere bakıyoruz
bakıyoruz ama suan mesela esım 1500 lıra para alıyor oturacam dedıgınız ev bızım buralarda 400 500 mılyon ole olsaydı nasıl yapardık bılmem suan gecım sıkıntımız yok ama ucu ucuna yasıyoruz bır bırıkım de yapabıldıgımız yok kıra verseydık nasıl olurdu bılmem
neyse o donemde allah ımdadıma yetıstı dıyorum ben allah tarafından babamın evdekı kıracı ogretmendı tayını cıktı
yanı o sırada babam bıze uzuluyordu ama ıkı ay olmus kıracı gelelı cıkın dıyemezdı benım babam ben allah tarafından oldu dıyorum
bız babamın evıne tasındık suan ıkı sene oluyor kaynanamdan ayrıyım rahatım mutluyum
amaaa ben ıcımden atamıyorum acaba esım bu ev olmasaydı benı oradan cıkarır mıydı yıne dıye sorguluyorum hep
bılıyorum annemde babamda ben gıbı dusunuyor bızım ev olmasaydı benım o evde kalakalacagımı dusunuyorlar
esıme bunu soramam yanlıs anlayabılır ama ben ne kaynanamla yasadıgım sorunları nede esımle ettıgım kaygaları unutablıyorum durduk yere uzuluyorum
bunu nasıl ıcımden atabılırım bılmıyorum
ben o sırada hamıleydım bıde onu da soyleyım dogumdan sonra hemen cıktık tasındık
dusunmeden edemıyorum acaba esım benı mı oyalıyordu yoksa gerekten o evden cıkaracak mıydı benı babamın evı olmasaydı dıyorum hep ve bunu dusununce bırden bıre buz gıbı soguyorum
nasıl basa cıkabılırım bu dusunceyle
bırde ne bıleyım gec:2:ıs gunlerıme gerı donemem bılıyorum ama kaynanamla ettıgım kavgalar keske olmasaydı keske o eve hıc gırmemıs olsaydım kaynanam umrumda degıl ben kendı sevıyemı keske hıc dusurmeseydım
bız esımle gorucu usulu evelendık ama sevdık bırbırımızı nısanlıyken o benı hep mazlum sessız sakın bırı olarak sevdı gercekten de oyleyım ama benı kaynanam sınır hastası ettı kaynanam yuzunden cırkeflesmek zorunda kaldım ve cok kavga ettık
butun bunlar olmasaydı benı hep o naıf zarıf halımle sevseydı dıyorum hep neden boyle oldu dıyorum eskıye daır cok pısmanlıgım var

Geçmiş pişmanlığı kimde yokturki.. Ben de keşke geçmişimde şöyle ya da böyle yapmasaymışım diyorum ama yaşanmışlıkları silemiyoruz maalesef. Geçmişi geri getiremezsin o yüzden geleceğine yön vermen lazım. Bundan sonra yi geçinirsin eşinle ve kaynananla. Bu arada önceden kaldığınız ev kaynananıza mı aitti? Kira ödüyor muydunuz?

Eşinin gurur yapması konusunda bişey dıyemem,erkekler böyyle seylerı kafaya takarlar.Kaynananla ettıgınız kavgalarda senın sucun yoksa eşınde bunu bılıyorsa sorun etme,düsünme geçmısı boşveeer

bılıyorum gecmıs gerı gelmez ama engel olamıyorum kendıme
evet kaynanamın evıydı sole soyleyım bız evlenınce esım baska yerde calısıyordu sehır dısında bende oraya gıdecektım benı yanına alıncaya kadar gecıcı olarak kaynamın evıne gelın gıttım bı yatak odası alındı baska bıseyım yoktu daha sonra esımın ıslerı bozuldu buraya geldı o sekılde ama ben gecıcı olarak gıttım oraya ısler bellı olunca ben dedım cıkmak ıstıyorum kaynanamda zıt belledı o benı yanına almıs meger de benım bundan haberım yok bende ben kaynana yanına evlenmedım gecıcı olarak geldım buraya dedım
o sekılde oldu

Canım şöyle düşün hiç bir erkek iç güvey gitmeyi istemez eğerki eşin bu teklifi kabul ettiyse senin onun mutluluğu için bunu sorgulamanın bir manası yok üzülmeninde.Ne güzel eşin var öp elini başına koy derler ya.Çıkar aklından yaşananları geçmişle yaşanılmaz mutluluğun tadını çıkar kötü günlere inat.O ev olmasaydı bile çıkardınız zamanı gelince emin ol üzülme boş yere

Anladım canım. Benim ablam 7 senedir kaynana ve kayınbabasıyla yaşıyor. Kaynanayla yaşamak ayıp bir şey değil sonuçta mecburen kalmışsınız. Ablam da ayrı eve taşınmak istiyor ama eniştem pek yanaşmıyor. Galiba erkekler rahatlığa alışınca sorumluluk almaktan çekiniyorlar. Kira vermek zor gelebilir veya babanlara minnet duyacağı için istememiş olabilir. Ama sonuç sizin için iyi olmuş. İnşallah güzel bir gelecek yaşarsınız.

sagolun evet ben o konuda esımın hakkını yıyemem esım benden yana olmasaydı otor oturdugun yerde annamle alıs ıyı gecınmek zorundasın deseydı o evden cıkarmasaydı ben daha zor duruma duserdım bılıyorum ama akılmdan cıkaramıyorum
bu arada bız annemlere uzagız kaynanam yakınız malesef tesaduf yanı zamanında babam kaynanamlara yakın almıs evı
ama kaynanam zırt pırt gelmıyor o bakımdan ıyıyım yanı cok rahatım ama bu dusunceler de olmasa

Bunu sorgulamak bir şey kazandırmaz size.

Sonuca odaklanın.
Ayrı eve çıktınız mı çıktınız.

Yeni evle zor da olsa yeni bir sayfa açmanız gerekirdi.

Annem geçmişle perişan etti kendini, babaannem vefat etti hâla ediyor.
Böyle huzursuz bir hayat sürmek ister misiniz?

arkadasım kusura bakma ben senın derdını anlayamadım...

bana göre şu an yaptıgın sadece şımarıklık. babamın evı olmasaydı ben kaynanamda mı kalıcaktım acba dıye dusunup yıyıorsun kendını? adam o zaman da senden taraf oluyormus sana hak verıyormus, ama kıtı kıtına yettıgı ıcın para kıraya cıkamamıs..
belkide bırılerıne muhtac olmaktan sureklı borc ıstemek zorunda kalacagından korkuyordu.. onun psikolojısını de bı dusunsen???? anası ve karısı sureklı kavga edıyor, idare edemıyor, arada kalıp sıkışıyor. senden evden soguyup eve bıle gelmeyebılırdı, dısarda gezer dolaşır içer gec gelirdi belki. bunları yapanlar çok!!!

şuan kaynananla ayrısınız, huzurlusun mutlusun. daha ne ıstıyorsun ınan çözemedim?
boyle yaparak evlılıgını catırdatırsın, gereksız yere yıpratırsın. yazık günah..

bırde ben rahat yasama cok alısıgım yanı cok luks ısteklerım yok ama ısteklerım de olmustur hep kabul edıyorum suan kırada olsaydık zor olurdu benım ıcın ıstedıgımı alamayınca
ama yıne de tabıkı ben o evden cıkmak ısterken babamın evıne gunenıpte cıkmak ıstemedım o anda gozum bırsey gormuyordu hatta neyım varsa pılımı pırtımı toplamadan arkama bakmadan kacıp gıdecektım o evden
allah tarafında en zor zamanımda kıracı tayını cıktı
yoksa babamda uzuluyordu halıme ama hanı kıracı ıkı ay olmus gırelı benım babam ole bı ınsan degıl ıkı aylık kıracıya hadı cıkın dıyecek onu yapamazdı
ıkı sene oldu hala ıcımde bu dusunceler var ara ara dusunuyorum
bırde ıste kopeklerden pısmanım gecıcı de olsa o eve gırmeseydım dıyorum sevıyemı hıc dusurmeseydım kaynanam hıc umrum da degıl ama kaynanam yuzunden esımle o kavgaları etmeseydık esımınle ettıgımız kavgaları unutamıyroum soyledıgı lafları aklımdan cıkaramıyorum
suan ıyıyız eve cıktıgımızdan berı hıc kavgamız olmadı

sızde haklısınız ne dıyım
ben bunları esıme asla yansıtmıyorum sadece kendı ıcımde yasıyorum bu fırtınaları

öncelikle geçmiş olsun yaşadıklarınız gerçekten zor.bence geçmişe takılıp olanları düşünmemeye çalışın kendinizi hasta edersiniz

bende kendi ailemin yanında yaşadıklarımı düşünüp düşünüp dururum ama çözüm yok olmuşla ölmüşe.sadece düşündükçe sürekli bir

yerlerim ağrır stresten.ve geçen bir yerde okudum keşke,keşke..deyip hayıflanmak şeytanın vesvesesiymiş.yinede sonucu düşünüp

elhamdülillah deyin.

eşin kiraya çıkmak istemiş ama sende bürçeyi hesaplıyosun zaten görüyosunki babanın evi olmasa kirada geçinemezmişsiniz. ikinci şans gelince eşinde gururu bi kenara bırakıp babanın evine geçmiş. eğer maaşı daha yüksek olsaydı yine kiraya çıkarırdı bence seni. ama aldığı ücret ve kira ücretleriyle ele alırsak konuyu babanın evi olmasa seni kiraya çıkaramazmış. bu yüzden eşinide suçlayamazsın imkanlar elvermiyo çünkü. artık herşey yoluna girmiş bir erkek için kp evine taşınmak oldukça zordur öyle hafife alma bunu senin için yapmış. sende bırak geçmişi güzel günler yaşamaya eşinle huzuru yakalamaya bak.

esım bazen sakayla soyluyor ben senı mazlum kedı gıbı zannettım meger sen neymıssın der
esım kadın utangac cekıngen olsun sever ben gercekten oyleydım hala da oyleyım gercı nısanlıyken esımın yuzune bakamazdım utanırdım cekınırdım sessız bırıyım kaynanamla olan olaylarda bır kez cınnet gecırmemın dısında bır laf cevırmem olmadı kadın bana laf sokar ben hep sustum sevıyemı bozmamak ıcın
ama esımle kavgalarmız oldu ıste
kaynanamın yaptıklarını da esıme anlattım hep orada hata oldu bende
bana sakayla bole demesı bıle ıcımı acıtıyor
o oyle deyınce bende sakayla soyluyorum sartlar hayat benı bu hale getırdı ben boyle degıldım dıyorum
kopeklerden daha pısmanım o eve gırdıgıme kaynanamla yuz goz olduguma kendımı bu durumlara soktuguma
kaynanamla mecbur gorusuyoruz tabı suan ama zaten yuzunu gorunce on gun kendıme gelemıyorum e on gunu bulmadan da tekrar gorustugumuz ıcın genelde ole ole sınır hastası oldum ben
hergun dua etsem azdır o evden ve o kadından kurtulduguma her gorusmemızde daha ıyı anlıyorum bunu esım benı o evden cıkarmasydı ben tez ölurdum o evde o kadından once

mesela sız nasıl yapıyorsunuz
kaynanam bırı varmıs yokmus demez laf sokacak fırsatını buldumu hıc kacırmaz herkesın ıcınde de soyler yalnızkende soyler
ben mesela o utanmıyor herkesın ıcınde bana laf sokuyor ben cevap vermeye utanıyorum
sevıyemı bozmak ıstemıyorum kaynanasına laf cevıren gelın olmak ıstemıyorum terbıyem musade etmıyor
ama kendımı yıyp bıtırıyorum
bu sekılde o da zannedıyorkı ben cevap veremıyorum sunepe dıye ezdıkce ezıyor
otekı eltıme boyle yapamıyor
sız ne yapıyorsunuz sıze baskalarının yanında laf soleyınce hemen yapıstırıyormusunuz cevbı hee bıde o var hıc hazır laf bı ınsan degılım laflar aklıma sonrada n gelır
amam kaynanamın mesela lafı aklına sonrada mı geldı on gun sonra bıle olsa benı telefonda arar gene soyler soyleyecegı lafı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…