• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu olanlar (🥳) , bi bakar mısınız?

begonvillll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2019
129
287
18
Ne yaparsam yapayım kendimi tam anlamıyla mutlu hissetmiyorum. Hobilerim var, uğraşlarım var, kitap okuyorum, film dizi, gezmek vs. ama hala bir eksiklik var gibi. Yaz ayında da her şey çok yavaş gibi hissediyorum, insanlar dahil. x0.50 hızda gibiyiz. (ya da tatil yapamadığım için böyle düşünüyorum) Sıcaktan doğrulamıyorum ki güzel güzel mutlu olayım. 🤦🏼‍♀️

Sizler nasıl mutlu oluyorsunuz? Hah cidden çok huzurluyum, cidden vallahi çok mutluyum diyebiliyor musunuz? O zaman nasıl, nedir bunun formülü? Bu huzursuzluk nasıl geçer? Akışına bırakıp, hiçbir şey düşünmemek mi.. ikili ilişkilerde de merak ediyorum, sevgililik olsun evlilik olsun..bu his nasıl yakalanır? Sizi mutlu etmekten ziyade huzurlu kılan şeyler nedir? 👀

Inancınızı bilmiyorum ama dualar bana muhteşem hissettiriyor. Aynı zamanda su da, su ile bazı organların yıkanması (abdest) bir de benim evcilim ve çiçeklerim var. Onlar da muhtesem iyi hissettiriyor. Kitap okumak bir yere kadar. Film dizi dediginiz seylerde de bilincaltina kotu şeyler yüklenebiliyor. Tabi kitap derken öğrenme amaclı daimi okunmali. Roman vs tarzi da huzursuz hissettirebilir onu demek istedim.
Bir de doğa cok iyi geliyor.
Sıcakların da çaresi var gecenin de sabahı var ;)

Yaşınız kaç bilmiyorum ama ben yaşım ilerledikçe hayatın son bulabilen birşey olduğunu gördüm, yaşadım, şahit oldum, korkusunu yaşadım. En yakın arkadaşımı 20 yaşında şehit verdim, birlikte büyüdüğüm çocuğun gencecik toprak altına girişini gördüm ve başka kayıplarım da oldu. Ardından polis eşi oldum. Hep ömrümde ölümün ve kaybetmenin nefesini ensede hissedince gerçek mutluluğun sevdiklerinle nefes almak olduğunu çok iyi anladım.
O yüzden benim için mutluluk eşim eve geldiği zaman, sarıldığımda duyduğum cennet kokusu, annemin evimin içinde duyduğum sesi, çalan telefonum, kapı zilim, kedimin mırlaması, yanan ocağım, sevip evime gelen eş dost, kahvem, kitabım, hala birşeyler için umut taşıyor olmak...
Kısaca nefes aldığın ve kötü birşey yaşamadığın her an mutlusundur. Tekrarı olmayan her dakikanın kıymetini bil. Boş boş oturuyor olsan bile, boş boş oturup sıkılacak kadar huzurun yerinde olduğu için şükret.
Bu kadar basit denklem.
Uzaklarda arama :KK66:

Benim de başıma ne gelirse gelsin isterse piyango çıksın isterse aşık olduğum adam gözlerime uzun uzun baksın yine de içimden gitmeyen bir huzursuzluk vardı. Ve o huzursuzluk yüzünden kendi hayatımı sabote ediyordum. Bir gün arkadaş ortamında ot içtim ve o his geçti. Kendi kendime dedim ki çok ilginç demek ki bu geçebilen bir şey. Psikiyatrist anksiyete teşhisi koydu şuan ilaç kullanıyorum ve daha rahatım en azından kendimi sabote etmiyorum hayatta sürekli olumsuzlukları düşünmüyorum. Not; ot içmek sağlığa aşırı zararlıdır ve denenmemelidir o vakitler küçüktüm merak ettim daha sonra hiç tekrarlamadım yazdığım şeyden farklı anlamlar çıkmasın..

Ne yaparsam yapayım kendimi tam anlamıyla mutlu hissetmiyorum. Hobilerim var, uğraşlarım var, kitap okuyorum, film dizi, gezmek vs. ama hala bir eksiklik var gibi. Yaz ayında da her şey çok yavaş gibi hissediyorum, insanlar dahil. x0.50 hızda gibiyiz. (ya da tatil yapamadığım için böyle düşünüyorum) Sıcaktan doğrulamıyorum ki güzel güzel mutlu olayım. 🤦🏼‍♀️

Sizler nasıl mutlu oluyorsunuz? Hah cidden çok huzurluyum, cidden vallahi çok mutluyum diyebiliyor musunuz? O zaman nasıl, nedir bunun formülü? Bu huzursuzluk nasıl geçer? Akışına bırakıp, hiçbir şey düşünmemek mi.. ikili ilişkilerde de merak ediyorum, sevgililik olsun evlilik olsun..bu his nasıl yakalanır? Sizi mutlu etmekten ziyade huzurlu kılan şeyler nedir? 👀
Evlimisin. Bekarmısın. Ben genelde mutlu ve huzurluyumdur. Ne zaman mutsuz oluyorum. Kendimi başkalarıyla karsılaştırdıgımda sahip olamadıklarıma üzülürken bulabiliyorum. Ya da çok istediğim bir şey var. Olmayınca mutsuz olabiliyorum. Ama bence formül elindekilerin kıymetini bilmek. Bir yuvam tatlış bir kızım. Beni anlayan seven destek olan bir eşim var. Ailem var. Sağlıklıyım gencim güzelim kendimi seviyorum.geçmişte yaşamıyorum geleceği çok düşünmüyorum. Anı yaşamaya odaklanınca mutluluk geliyor.

bu aralar beni tek mutlu eden şey, 11 aylık kızımın öpmeyi öğrenmesi ve gelip gidip beni öpmesi :KK60:

bir de onun sağlıklı olması.

ben de genel olarak sizin gibi mutsuz hissediyorum kendimi, bugün de öyle bir ruh halindeydim özellikle.

ama insan ne surekli mutlu oluyor ne sürekli mutsuz.
ikisinin de geçici olduğunu biliyorum ve fazla büyütmüyorum kafamda.

Manevi ve duygusal anlamda nelerden mutlu olunabileceği uzun uzun yazılmış, tekrarlamaya gerek yok.Onların hepsi baki. Onlardan ayrı olarak fiziksel anlamda beni temiz ev çok mutlu eder mesela. Evden gelen o mis gibi temizlik, çiçek kokusu mest eder beni. Temiz çarşaf yastık kokusu yine öyle. Bir de taptaze meyve, sebzeler olmalı her daim evde. Öyle olunca değmeyin keyfime :)

Ben artık huzurlu bir insanım. Mutluluk neye bağladıginiza göre değişir. Bence bir sürü mutlu olabileceğim şeyler var. Mesela çocuklarım sağlıklı. Bugün gülüp birbirlerine kovalarken mutlu hissettim kendimi. Bence mutluluk bir sürü mutlu anlardan ibaret. Ne kadar biriktirirsen o kadar güzel. Ama hiçbir insanın hep mutlu olduğunu düşünmüyorum. Cünkü o zaman başka hiçbir duygu olamaz. Oda insanoğlunda yok Ama iç huzurun varsa ne mutlu. Eskiden huzursuzdum. Yerimi, kendimi bilmiyorum mesela. Bu konularda kendimi daha geliştirdikce, daha da iyi hissediyorum. Mutluluk formülüm yok maalesef.😅

Hic mutlu degilim. Olmuyor. Kolumu bile kaldiracak halim yok. Bazen mutsuzluktan kalbim, bedenim agrir. Etrafdaki insanlar bana uyusturucunun etkisindelermis gibi geliyor. Ic sesim surekli bunlar neye mutlu lan boyle, bu enerjiyi nerden buluyorlar diye soruyor. Hic bi seyi dert etmiyorlar galiba.

Hayatınız kendinize dönük olursa huzurlu olmanız daha kolay olur. Her türlü kiyastan, kargaşadan uzak olunca, kendinizi dinlemeniz de tanımanızda peşinden gelir. Bence huzurlu insan kendini tanıyan ve seven insandır.

Yoksa hayatta her türlü zorluk ve imtihan oluyor, hayatta var oluşunuzu baglayabildiginiz dayanak ve inancınız varsa, herşey daha kolay oluyor. Benim huzurum kendimi tanımam, kendime iyi gelecek şeyleri bilmem ve inancımdan geliyor.

Sinirlenmek, ağlamak, kızmak, zaman zaman hayal kırıklığına ve ümitsizliğe düşmek ve sebepsiz mutsuz olmak gibi insani duyguları da yaşıyorum ama duygular beni esir almıyor bir şekilde geçiyor.

İkili ilişkide de, mutluluğunu ve huzurunu salt eşe bağlamıyorsak herşey çok daha kolay oluyor. Ben eşim olmadan da huzurlu ve mutluyum ama onun varlığı ve desteğiyle hayat daha güzel oluyor.

Son düzenleme:
Her daim mutluyum , mutlulugum hicbir sarta bagli degil

Kendimi bildim bileli boyleyim , balkona cikarim ne kadar guzel piril piril gunes var der mutlu olurum , balkona ciktigimda yagmur yagiyorsa ohhh miss gibi toprak kokuyor derim yine mutlu olurum

Mutluluk insanin ic huzurudur , kitap okumak film izlemek ile olacak sey degil , o sizi yaptiginiz an tatmin eden eylemdir

İcinizde mutlu olursaniz , hicbirsey sizi mutsuz edemez

Back
X