mutlu olmak için ne yapıyorsunuz?

hiç mutlu değilim hatta olabildiğine mutsuzum..

elim ayağım sağlam Allah'a şükür hiçbir sağlık sorunum yok. Ailem var, üniversite son sınıfta okuyorum.Maddiyatım da ne aşırı ne az..arkadaş çevremi son 1ayda sildim. dostum dediğim insanlar çok farklı çıktı.çok üzülüyorum çevremde kimse yok gibi hissediyorum.sevgilim var.ama büyük sorunlarımız var çok ilgisiz...sahip olduğum her şeye şükürler olsun ama ben hiç mutlu olamıyorum..yapacak bir şey bulamıyorum, bulsam bile onu yapmak beni mutlu etmiyor..inanılmaz derecede mutsuzum..

sizler gündelik hayatta büyük küçük nelerden mutluluk duyuyorsunuz?gününüz mutlu geçiyor mu?neler yapıyorsunuz da mutlu oluyorsunuz?

canım ben de senin durumundayım. bence tek derdin sevgilin... o sana istediğin gibi davransa, aşkınızı şöyle bi alevlendirse ne mutsuzluk kalır ne bişey. kendimden biliyorum....
aşıkken ve karşılık alıyorken, diğer şeyler umrunda olmuyor insanın.. bence sevgilinle olan problemi çöz. asıl neden o..

Mutluluk hakkinda bir cok yazilar okudum. Ve bir ayirim oldugunu ögrendim: Hayatindan memnun olmak ve mutlu olmak. Karnin tokmu, sagliklimisin, güvendemisin, isin varmi, senle ilgilenen insanlar varmi (aile arkadas) > memnunsun. Ama mutlu olmak icin daha farkli seyler lazim, arastirmacilara göre en büyük mutluluk cok enteres duydugun bir seyler ögrenmekle oluyormus veya kendi is dalinda kendini gelistirdikce, baska insanlara faydasi olan birseyler yaptikca, yani öyle birseyler yapacakmisinki, parasi icin degil, sirf zevk aldigin icin, zamani unutacak kadari.

Bence tabii sevgilinlede aran iyi olmadigindan kendini eksik hissedebilirsin, ama hicbir insan seni senin kadari mutlu edemez. Yeterki sen kendini mutlu et, herkes seni mutlu etmek icin siraya girecektir. Bu hep böyledir, para parayi ceker, basari basariyi, mutluluk mutlulugu.

Ben neler yapiyorum? Mutlu ve memnun olmayi ayiriyorum. Benim icin memnun olmak daha önemli. Ama her insan farklidir. Mutlu olmak icinde kendime deger veriyorum, canim ne istiyorsa aliyorum, pahalida olsa (sonucta bunun icinde calisiyorum) ve kimseye kendimden fazla deger vermemeye calisiyorum (bu iste gercekten cok zor, herkese yardim etmem gerekiyor gibi hissediyorum bazen, ama öyle degil iste!), gelecegim icin planlar yapiyorum, kitaplar okuyorum. Senin gibi canim sIkIldigi zamanlarda oluyor tabii, ama biliyorumki bunlar gelip gececi zamanlar. Icim rahat.

mutlu olmak ıcın sevmek ıcın "bilme cok dusunme" demis sair :)
cnm bnm cıdden dusunme ya rahat ol anı yasa yerimseniben

Eğer bir insan kendini sevmiyorsa kendiyle sorunu varsa kimse mutlu edemiyor onu. Önce kendini sevmek gerek mutlu olmak için. Ben de bunu tam başarabilmiş değilim ama olucak inşallah..

bilmem mutlu muyum ki? istediğim herşeye sahibim ailem yanımda ama bunların üstünde hepsinden üstün mutlu olduğum şey vardı o da yok zaten artık hayatıma sokucağımıda sanmıyorum artık bilmem mutlu olur muyum artık hayat göstericekmafoldumben

canlarım yorumlarınızın hepsini okudum tek tek..çok ama çok tşk ederim..

sevgilimle aram berbat..ve bu yeni değil 2 3 senedir.sebebi annesi.ayrıl barış 7 yıldır ilişkimiz vardı. annesiyle hiç tanışmamıştım.ta ki sevgilim askere gidene kadar..o zman tanıştık annesi 2 ay kadar sonra beni istemedi. askerdeyken gizli gizli yürüttük ilişkimizi eşten dosttan.3ay kala terhisine izne gelmişti. annesiyle birbirlerine girdiler benle olduğunu öğrenince annesi. sonrası beni köpek yavrusu gibi yarı yolda bırakttı gitti. çook zor zamanlar atlattım. 8ay öncesi bunlar..sonrasında vicdan azabıyla beraber bana geldi.yine annesi eş,dost bilmedi birlikte olduğumuzu.sonrasında yine gitti...sonra yine geldi...gitti...ve geldi...şimdiyse problemimiz bu.onla bu sorunu halletmek için konuşamıyorum.çnkü bana bu ilişkinin geleceği yok, bitsin diyor.bittiğinde geri geliyosun ben düzen kurmuşken beni mahvediyosun, yine gelceksin biliyorum bu bir çözüm değil lütfen dedim ama benim için bu çözüm olamadı bu hiç.şimdiyse sabah 8 akşam 11 işte.11den sonra evde.bir pazar günü var onuda evde geçiriyor.aynı şehirdeyiz fakat hiç görüşemiyoruz diyebilirim.gün içinde işte olduğu için günaydın,günün nasıl geçti,ben evdeyim, iyi gecceler..sadece bu kadar..bunu halletmek için konuşmayı denedim.annesiyle ilgli her konu açılışında istemiyor, şimdi istemiyorsa 10yıl sonra yine istemeycek, konuşmadım mı zannediyorsun, konuşmayı hiç düşünmüyorum senin konunu,geleceği yok napcaz diye sana soruyorum sen bana soruyosun,bitsin git başkasıyla ol evlen diyor bana...artık konusunu açamaz oldum napcaz diyemiyorum.bunun üstüne bana davranışları çk ters...annesi beni niye istemiyor?inanın gerçekten bizde bilmiyoruz.sadece istemiyor, aptalca sebep arıyor ve buluyor..bunları bahane olarak gösteriyor.sevgilimin kız arkadş çevresi de annesinin bu kararı almasında çok etkili oldu.annesi benim konumda çok dolduruldu.sevgilim ise annemi terk edemem bana ihtiyacı var diyip durdu.tek başıma çok şey atlattım.çok güveniyordum sevdiğime.bu terkedilişten sonra her duygum alt üst oldu.insanlara güvenim sıfırlandı.sevgilime de güvenmiyorum(az önce alakasız bi msj attı beni mi aldatıyor diye düşündüm,kardeşine atmış.eskiden olsa aklmdan dahi geçmezdi kendimden çok güvenirdim o bırakmaz ben terkederim diyordum)bazen hala okadar deli gibi seviyormuyum diye düşünüyorum.çnkü tavırları okadar kötü ki...bana seni eskisi kadar sevip sevmediğimi bilmiyorum ama eskiden daha güzeldi sen kaçarken ben kovalarken dedi bana.aramızda ilişki anlamında bişey yokken her dk msj atar, sebepsiz arardı.şimdiyse sevgiliyiz herşey berbat...naparım bilmiyorum..ayrılmak imkansız değil,ayrılır benden kolayca.hatırlıyorum benden ayrıldığı beni terkettiği zamanları..krizler geçirdim hastanelrde açtım gözümü.her ayrılışından 2ay sonra döndü bana.geleceğimiz olmadığını söyleye söyleye devam ettik.bense ayrılığı kolay kolay yapamam ama yaparsam da nasıl olurum bilemiyorum..o her ayrılışından sonra geliyor.ya ben ayrılırsam gelmezse diye korkuyorum.çünkü onu kaybetmek istemiyorum yıllarım var, emeklerim,acım, mutluluğum,herşeyim var.ama böylede olmuyor...antidepresanlarla duruyorum,10günde bir psikologa gidiyorum.bu denli zor zamanlar geçirirken 2sene boyunca arkadaş çevrem gitti..bıraktı beni..yalvardım tek tek herkese yardım edin bana diye.kimse ama kimse etmedi.çok yakın 8 yıllık arkadaşım ağlama artık psikolojim bozuluyor dedi bana biliyor musunuz?kardeşim dediğim adama gidip anlattım sevgilimin suratına gitsin tükürsün diye adam yapcak bişey yok bana onuda düşünmek lazım dedi.arkadaşlarım herşeydi..onlar için neler ypmadımki ben..şimdiyse tekim..çok ağır geliyor herşey..belki de ben bunlardan mutlu olamıyorum.ama aksi gibi çözümde bulamıyorum..

geçmişe utanarak bakıyorum,aynada yüzüme bakarken içim acıyor..ne çok üzüldün sen diye kendime acıyorum..son 3 senemi unutmak için neler vermezdim. herkes bi kazık attı sağolsun..en ağırı da sevgilimden geldi..okadar güvenime sevgime rağmen gitti..beni kandırdı o..ama hala onlayım..onlayım mutsuzum.onsuzum yine mutsuzum...yalnızım dostum arkadaşım bana destek çıkmadı gözümün yaşını silmedi mutsuzum.kimseye hakkımı helal edemiyorum...canım yanıyor sevgilimin söylediği her söz için..

galiba ben bu yüzden mutsuzum...ama çözüm bulamıyorum

canlarım yorumlarınızın hepsini okudum tek tek..çok ama çok tşk ederim..

sevgilimle aram berbat.. i.çok yakın 8 yıllık arkadaşım ağlama artık psikolojim bozuluyor dedi bana biliyor musunuz?kardeşim dediğim adama gidip anlattım sevgilimin suratına gitsin tükürsün diye adam yapcak bişey yok bana onuda düşünmek lazım dedi.arkadaşlarım herşeydi..onlar için neler ypmadımki ben..şimdiyse tekim..çok ağır geliyor herşey..belki de ben bunlardan mutlu olamıyorum.ama aksi gibi çözümde bulamıyorum..

galiba ben bu yüzden mutsuzum...ama çözüm bulamıyorum

Canım benim sevgilinle alakalı olduğu anlaşılıyordu yazdıklarından zaten mutsuzluğunolumunekankayizsmile
Arkadaşlarına gelince onlarıda yargılama hemencik eminim ilişkindeki yanlışları sana söylemişlerdir .Unutma dost acı söyler .ha yok bunlar öyle değil diyosan da kurtulmuşsun bu arkadaş görünümlü yüklerden işte bundan mutlu olmalısın :teselli:
Eğer birisi devamlı üzüntülü bir şekilde ağlayıp üzülüyorsa buna maruz kalan kişiyi olumsuz etkileyebiliyor canım malesef ki böyle :sinifsinif:

Sevgiline gelince bence ondan uzaklaşmalısın annesi istemiyorsa ve eğer o kişi bunu annesine kabul ettiremiyorsa o adam olmaz .Sen zaten bunu özetlemişsin ona güvenemiyorum diyerek , kim hakettiği gibi değer görüyor ki hayatta boşvermeyi dene birazda :ecrin_bebek:
Bi de sana bir abla tavsiyesi kimse için gereğinden fazla fedakarlık yapma ederi kadar değer ver üzülme daha sona

Tekim dediğine gelince tek değiliz Allah var bizimle bunu aklından çıkarma rahatlarsın böylece vereliniortak

cikolata yiyorum
spor yapiyorum
insanlari oldugu gibi kabul ediyorum
film izliyorum

bisiklete biniyorum
börtü böcek izliyorum

bu ve buna benzer bicok sey yapiyorum .. gercekten ise yariyo bende

Son düzenleme:
önce yardım ettikler ettikleri kadar sonra bıraktılar beni,bilmiyorum belkide sıkıldılar artık bu çıkmaz yolda gidip gelmekten arkadaşlarımda..sevgilimle ayrılmak çözüm gibi duruyor değilmi? farkındayım..ama inanın bana ufacık bir güzel sözü veya vazgeçtim ufacık bir iyi davranışı beni durdurmaya yetiyor.az öncede öyle oldu..tlfnda konuştum şimdi..çok oldu görüşmeyeli dedim.özledim ben seni dedi. bitti sanki herşey benim için unuttum gitti gibi okadar çektiğim acıyı..ama biliyorum bikaç saat sonra ilgisizlikten kudurcam.hep böyle gidiyorrrr bende mi var sorun?sıkıldım çözüm bulamıyorum..ayrılmak çok güç geliyor..biliyorum ben bırakmazsam o bırakcak bni illaki bigün..ama geride gelecek onuda biliyorum tek bilmediğim bize ne olacağı...

zaten Allah'ım olmasa burda olmazdım kardeşim gerçekten.Allah inancım olduğu için yaşıyorum.yoksa sırf şu acım dinsin diye kaç kere düşündüm yapamadım..terkedildiğim için değil acım okadar derindi ki bir an olsun bitsin dinsin acım diye istedim ama Aklıma öbür taraf geldi.vazgeçtim...biliyorum şükürler olsn Allah'ım var..çok acı dimi hakkımı helal edemiyorum ama tek istediğim benden çekmesi başkasından veya öbür tarafta değil..kıyamam okadarına..:(

Dediğin şeyi o kadar yakınen biliyorum ki tek bir güzel söz sonunda herşeyi unutup başa dönmeyi , seni asla kınamıyorum ya da yargılamıyorum . Kelin merhemi olsa başına sürermiş misali ...
Ben sana mutsuz olmamak için yapman gerekeni söylüyorum sadece hayatın baharındasın klişe gelsede sana bu öyle yani.Sen bu kadar sevgi kırıntısına tav mısın buna karar ver sadece.Ve sen o kadar onun ilgisine muhtaçsın ki o nedenle tekrar ona sığınıyosun denize düşen yılana sarılır gibi yani ...
Oysa ki sen kendine güvenip hayata çalım atıp ona da onsuz yaşayıp mutlu olabileceğini gösterebilmelisin ütopya değil bu inanırsan başarırsın , yeterki iste ...
Bi arkadaş yazmıştı bi konuda sensizde yaşarım mutlu olurum ama seninle çok daha mutlu olurum gibi bi şiiirdi sanki yanlış hatırlamıyorsam .sen kendine güven mesleğine atıl mutlu ol emin ol eğer hayatında olacaksa o kişi annesinede seni sevdirir yüce rabbim ve o hayatında olur eğer kaderinde varsa ...
Ama şu halde seni ezerek seni tek lafla hayatından atan adamı sen istersen hayatına alacaksın , Allah güç versin arkadaşım

hiç mutlu değilim hatta olabildiğine mutsuzum..

elim ayağım sağlam Allah'a şükür hiçbir sağlık sorunum yok. Ailem var, üniversite son sınıfta okuyorum.Maddiyatım da ne aşırı ne az..arkadaş çevremi son 1ayda sildim. dostum dediğim insanlar çok farklı çıktı.çok üzülüyorum çevremde kimse yok gibi hissediyorum.sevgilim var.ama büyük sorunlarımız var çok ilgisiz...sahip olduğum her şeye şükürler olsun ama ben hiç mutlu olamıyorum..yapacak bir şey bulamıyorum, bulsam bile onu yapmak beni mutlu etmiyor..inanılmaz derecede mutsuzum..

sizler gündelik hayatta büyük küçük nelerden mutluluk duyuyorsunuz?gününüz mutlu geçiyor mu?neler yapıyorsunuz da mutlu oluyorsunuz?

arkadaşım ben de aynı şeyi hissediyorum seninle... mutsuzluğa odaklıyım hep... halbuki sağlıyım yerinde güzelim eşimin işi iyi.. hatta arkadaşlarımdan beni kıskananlar olmuştur... çok arkadaşım yok bi kaç tane yetiyo bana.. benim de eşimle sorunlarımız var anlamıyo beni, ilgisi bana yetmiyo... ben de merak ederim insanlar nasıl mutlu oluyo diye... bi derdim de yok arada sırada eşimin üzmesi dışında.. ama bişiyle uğraşmak için istek bulamıyorum çoğu zman...

sevgiliyle olan sorunlar hep beni mutsuz etmiş hayata küstürmüştü allah ım yaşamak benim neyime diyordum sonra bi yaz tatilinde bir arkadaşım tatil boyunca kuran ı kerim kursuna gitmeyi önerdi iilk önce kabul etmedim sonra ısrarıyla başladık inanın ilk bir ay hırsımdan öğrenemedikça ağladım zırladım bende ne mutsuzluk ne can sıkıntısı nede sevgili derdi tek derdim öğrenmek 2 kelamda olsa öğrenmek şimdi allah ıma binlerce şükür hatim bile ettim ya belki size ters gelebilir ama hayatımın anlamlı şeylerinden birini yapmış oldum sizede kesinlikle tavsiye ederim

(kesinlikle cemaat kursu falan değil devletin resmi kurslarını tavsiye ederim )

Back
X