• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu olmayı hak etmek

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.849
3.164
133
Arkadaşlar günaydın. Bulunduğum ülkede çok şükür virüs bitti, eski halimize neredeyse döndük. Yalnız bulunduğum ülkeden Türkiye’ye uçuşlar Temmuz’da tekrar başlıyor. Benim bu aralar kafamı kurcalayan bir şey var.
Hayatımın en zor 1 buçuk yılını geçirdim. Eski ilişkimde psikolojik, ekonomik ve hatta bazen fiziksel şiddet mevcuttu. Bu ilişki sonrasında tehditler hakaretler etti ve en sonunda ailem de işin içine girdi. Ailem bana hiç kızmadı, hele “Hah kesin ortalığı yıkar” dediğim babam hiç beklemediğim şekilde davrandı. Neyse ki artık kurtuldum.
Şimdi sorun şu, ben asla mutlu olamayacağıma inanıyorum. Sosyal medyada az önce bir hikaye izledim, tanıdığım bir kıza çiçekler gelmiş. Ben de isterim bana böyle şeyler yapılsın ama hak etmediğimi düşünüyorum. Ben de istedim böyle şeyleri zamanında. Yanlış anlamayın böyle şeylerin delisi değilim ama bunları beklemek de normal diye düşünüyorum.
Mutlu olmayı daha çok fiziksel görüntümden dolayı hak etmediğimi düşünüyorum. Hak etmediğimi düşünüyorum ama içten içe istiyorum da. Birisinin bir şeyi olmak, ne bileyim bulunduğu bölgede deprem olduğunda korkup aradığı insan olmak, buluşmaya gelirken yüzünün salak gibi güldüğü ya da heyecanlandığı insan olmak... Gerçekten var mı bizi şartlı sevmeyecek, kalkıp atıyorum makyajsız saçımız başımız dağınıkken de sevecek erkekler?

Klişe cevap vereyim önce sizin kendinizi sevmeniz lazım.
Birde mutlu olmayı ertelememek lazım. Hayatınızda birinin olmasını istemek, sevmek, sevilmek istemek çok normal. Ama mutlu olmak için bunları beklemeyin. Çünkü bunlar olduğu takdirde de mutluluğu erteleyebilirsiniz. Örneğin bir ilişki içinde olduğunuzda bir sorun çıktığında şu sorun çözülsün mutlu olacağım, nişanlılık döneminin stresinde şu süreç geçsin evlenelim mutlu olacağım diye düşünebilirsiniz. Siz şimdiden mutlu olun. Hayatınıza biri girince de mutluluğunuzu paylaşırsının, arttırırsınız. Hadi mutlu olayım deyince tabii ki mutlu olunmaz. Bakış açınızı bu konuda belki değiştirirseniz belki sizin için daha iyi olur. Mutluluğu ilişkiye (bu başka bir şey de olabilir) endekslemek zararlı olabilir bizim için.

Mutlu olmayı herkes hakeder. Bunun dış görünüşle, parayla, arkadaşla, sevgiliyle ilgisi yok. Siz öncelikle kendinize değer verin ve kendinizi mutlu edecek şeylere yönelin. Sonrası arkasından peş peşe gelir. Ama şunu da bilin ki hiçbir mutluluk kalıcı değil. En önemlisi her şartta koşulda iç huzuru sağlayabilmek.

en çirkin en bakımsız halinle sevebilecek çok erkek var. Önemli olan ona Denk gelebilmek. Bide bugüne Kadar seni çok ucube çok çirkin hissetirmişler yapma gözünü seveyim biraz kendine değer ver biraz barış kendinle

Beklentiler hep yaralar
O yüzden önce kendi bağımsızlığını ilan edicen
Güçlü ayaklara yere basan bir kadın olman gerek
Zaten başlangıç yapmışsın o adamı defederek hayatından gerisi gelir

Ya mesela biriyle tanıştım. Tanıştığım ortamda hafif makyaj yapmıştım. Gerçekten makyajsız halim ile makyajlı halim arasında çok bir fark yok. Öylesine anlık attım makyajsız, bu ne hal dedi. Makyaj ve bakım şart dedi telefondan direkt numarasını sildim. Her an makyajlı gezemeyiz öyle değil mi, bunun hastalığı var yolculuğu var sınavı var, var oğlu var. Yani gerçekten makyajlı, ne bileyim sarışın olmak (çok istediğim bir şey) karşılığı mı mutlu olabiliyoruz

İlla cok guzel olmaniz gerekmiyor mutlu olmaniz için.
Tanidigim bir kız var ve pekte hoş bir kiz değil ortalamanin altinda kalir guzellik olarak ama ilişkisi çok guzel ve mutlular, birlikte olduğu adam da kendisi gibi çünkü.

Mutluluğu dış gorunuşe bagladiginiz için yazdim. 🙄Tipinizi filan burdan gormuyorum sonuçta zaten buna yorum yapacak kişi de ben degilim o ayri.

İlla cok guzel olmaniz gerekmiyor mutlu olmaniz için.
Tanidigim bir kız var ve pekte hoş bir kiz değil ortalamanin altinda kalir guzellik olarak ama ilişkisi çok guzel ve mutlular, birlikte olduğu adam da kendisi gibi çünkü.

Mutluluğu dış gorunuşe bagladiginiz için yazdim. 🙄Tipinizi filan burdan gormuyorum sonuçta zaten buna yorum yapacak kişi de ben degilim o ayri.
Özel mesaj atamıyorum size. Aşırı makyajdan hoşlanmam. Sadece renkli lens kullanıyorum o da çok sırıtmıyor

Özel mesaj atamıyorum size. Aşırı makyajdan hoşlanmam. Sadece renkli lens kullanıyorum o da çok sırıtmıyor

Yok bana tipinizi tarif etmeniz veya gostermeniz gerekmiyor. Guzellikte goreceli bir durum zaten.
Kendinizi begenmediğiniz için yazdim. Erkeklerin de hepsi super yakisikli degiller yani...

Mutluluğu hak etmeyen bir sürü kişi var ona bakarsanız.
Sizin yaşadığınız her şey bir seçimden ibaret. Seçtiğinizi yaşarsanız. Umarım doğru seçenekler karşınıza çıkar.
Ben şey düşünüyorum hani böyle kötü şeyler yaşayan insanlar en sonunda güzel şeylere kavuşur ya ödül gibi
Hah ben neden yaşayamıyorum nerede hata yaptım onu sorguluyorum

Geçmişte kötü deneyimler yaşadığınız için mutluluğu çok Ufuk’ta görüyorsunuz ve bana ne ki mutluluk diyorsunuz.
Ancak o iş öyle değil
Hayat sürprizlerle dolu bir bakmışsın çok mutlu bir hayatın olmuş.
Beklemede akışına bırakarak yasa
Gez toz Gül aktif sosyal ol
Hobilerine daha çok zaman ayır ve kendine değer ver.
İnsan mı çldşrdün birinin canını mı yaktın neden mutluluğu hak etmeyesin.
Herkesin yanlış ilişkileri oluyor bunlar mutluluğa engel değil

Geçmişte kötü deneyimler yaşadığınız için mutluluğu çok Ufuk’ta görüyorsunuz ve bana ne ki mutluluk diyorsunuz.
Ancak o iş öyle değil
Hayat sürprizlerle dolu bir bakmışsın çok mutlu bir hayatın olmuş.
Beklemede akışına bırakarak yasa
Gez toz Gül aktif sosyal ol
Hobilerine daha çok zaman ayır ve kendine değer ver.
İnsan mı çldşrdün birinin canını mı yaktın neden mutluluğu hak etmeyesin.
Herkesin yanlış ilişkileri oluyor bunlar mutluluğa engel değil
Az çok konularımı da biliyorsunuz aslında hepiniz. Gerçekten canım çıktı. Yaşadığımı hissetmiyordum bir ara. Yediğim yemekten tat alamıyordum. Hala daha arkamdan yalan yanlış konuşuyor. Mesela cidden olabilir makyaj yapamam bir gün saçım başım dağınık olur, karşımdaki adamın bana iyi davranacağına inanmıyorum o durumda. İleride düğün kına gibi şeyler isteyebileceğime de inanmıyorum. Sanki bana fazla gibi bu şeyler. Bunu istemek başka kişilerin hakkı.

Az çok konularımı da biliyorsunuz aslında hepiniz. Gerçekten canım çıktı. Yaşadığımı hissetmiyordum bir ara. Yediğim yemekten tat alamıyordum. Hala daha arkamdan yalan yanlış konuşuyor. Mesela cidden olabilir makyaj yapamam bir gün saçım başım dağınık olur, karşımdaki adamın bana iyi davranacağına inanmıyorum o durumda. İleride düğün kına gibi şeyler isteyebileceğime de inanmıyorum. Sanki bana fazla gibi bu şeyler. Bunu istemek başka kişilerin hakkı.
Sorun şu ki özgüveninin yok olmuş.
Valla o hiç belli olmuyor ne paspal insanlar Seviliyor bu beğenilmez deşiğin kişinin peşinde pervane olanlar oluyor.
Bunlar şans ve kısmet işi.
Pesimist olmamak lazım

Ben şey düşünüyorum hani böyle kötü şeyler yaşayan insanlar en sonunda güzel şeylere kavuşur ya ödül gibi
Hah ben neden yaşayamıyorum nerede hata yaptım onu sorguluyorum
Ben size hayatımın ne kadar kaos dolu olduğunu anlatsam, bugünkü durumuma inanamazsınız. Evet kesin bir ödül var. Binlerce şükür ben o ödülü aldım. İnşallah siz de alacaksınız.

Bir erkek kuzenim var yakisiklidir yakisiklilik kriter olmasada kafanizda canlansin diye yaziyorm uzun boylu sportif esmer falan. Güzel diyemeyecegim normal de diyemeyecegim benim zevkime göre söylüyorum bir kizla evlendi hatta babannem evlenirke acik söylüyorum hic senim yanina yakismiyor oglum demis. Kuzenim dedigi su ben güzel kizlarla da gezdim o yetmiyor ben bu kizin kalbini seviyorum

Ya mesela biriyle tanıştım. Tanıştığım ortamda hafif makyaj yapmıştım. Gerçekten makyajsız halim ile makyajlı halim arasında çok bir fark yok. Öylesine anlık attım makyajsız, bu ne hal dedi. Makyaj ve bakım şart dedi telefondan direkt numarasını sildim. Her an makyajlı gezemeyiz öyle değil mi, bunun hastalığı var yolculuğu var sınavı var, var oğlu var. Yani gerçekten makyajlı, ne bileyim sarışın olmak (çok istediğim bir şey) karşılığı mı mutlu olabiliyoruz
Valla benimki de (Alman) geçen makyaj yaptım diye ( genelde yapmıyorum) gözüm alışmadı bence makyaj yapmasan olur. İş ortamında yaparsın dedi. Sonra uzun ama düz kirpiklerim var bugün kirpik perması yaptırdım eski kirpiklerin daha güzel yaptırmana gerek yok dedi. Erkekler ne ister? 😂

Sabah bankaya gittim mesela. Coronadan dolayı Türkiye’den buraya kart gönderemiyorlarmış. Esmerim. Muhtemelen saçlarım sarı olsa az zayıf olsam işim hemen halledilirdi. Dün yazdığım kızın doğum günü kutlanıyor storylerde gördüm, muhtemelen benimkini kimse kutlamaz. Mesajla geçiştirirler.
Neden böyle hissettiğimi anlayamıyorum..

Back
X