Mutlu olmayı nasıl başarırım?

yeldaninsabahi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2020
76
179
8
34
Burada anlatamayacağım bir derdim var. Ve bu derdin çözümü benim elimde değil. Sizden istediğim yardım bu sorunu kafama takmadan nasıl hayatımı yaşayabilirim? Akşam uyurken, Sabah kalkınca ilk aklıma derdim geliyor. İşe gidiyorum aklıma geliyor. Bir hobiyle ilgilensem aklımda. Düşünmekten hayatı yaşamayı unutuyorum. Mutlu olmak aklıma getirmemek için tavsiyeniz var mı? (Boş ver umursama denecek kadar küçük bir dert değil)

Haklısınız ama anlatamam sizden isteğim çözümden ziyade derdimi unutabilmek hayatı yaşayabilmek yeniden gülenilmek
Mesela 1 sene sonra bu derdiniz hala önemli olacak mı?

Bir de hep şunu derim her şeyin başı sağlık. Sağlık sorunu olmasın gerisi bir şekilde hallolur.

Eski açtığınız konuyla alakalı mı? Aldatılmışsınız sanırım

Derdini anlat ki öyle konuşalım

kabullenmek , en güzeli

Benim hayatımın dönüm noktası babamı kaybetmem olmuştu, birşey yaşayıp canımı sıktığımda-sağlık sorunları hariç- ben babam gittikten sonra yaşamaya devam ettim bu ne ki dedim hep kendi kendime. Umarım sizin böyle bir yaranız yoktur, olmazda. Eskiden atlattığınız bir sıkıntı motivasyon olabilir sizin için.

Ben artık dertlerimi takmıyorum daha önce burda birssürü konu açtım ama dedim hiçbir derdi büyükte olsa takmaya gerek yok acı da verse başka tarafa bakacağız olumlu düşünmeye çalışıyorum ben sosyal medyalarımı kapattım telefonumu değiştirdim sevmediğim insanların hepsiyle irtibatı kestim bana verene bende veriyorum vermeyene vermiyorum kötünün kötüsü vardır öyle düşünün şu anki şikayet ettiğiniz şeyi ileride mum gibi aramakta vardır Allah korusun. Şükredin kısaca derdinizin ne olduğunu bilmiyorum belki ayrıldınız aldatıldı iz iftiraya ugradiniz birini kaybettiniz bilmiyorum ama gerçekten zamanla geçer her şey biter insanları merkezinize koymayın ve daima sizi mutlu eden insanları hayatınıza koyun diğerlerini salın gitsin

maneviyata yuklenmek yardimci olabilir. kuran okumak, namaz kilmak, tasavvuf okumalari yapmak, sohbet videolari izlemek (cemalnur sargut hanimin tasavvufi muhabbetleri var y.tube da), kisisel gelisim kitaplari okumak, gercek hayat hikayeleri anlatan kitaplar okumak, filmler izlemek.. biraz kendinizden uzaklastirip disariyi da gormek imkani sunabilir.

2012 yili hayatimin en berbat yiliydo cok kotu zamanlar gecirdim.aglamadigim gece neredeyse yoktu suan bile dusununce uzuluyorum.sizde boyle dusunun eger bu dert yillar sonra bile caninizi acitacaksa onu yasayin ama cok onemli degilse takmayin.o zamandan beri hic bir aciyi cok takmamaya calisiyorum.

Dert var dert var

Çivi çiviyi sökmesin diye dilemekten başla bir şey gelmez elden

Kafanızı meşgul edin ama ciddi meşguliyetler, fiziksel olarak da çok yorulun, dertlenecek haliniz kalmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…