mutluluk rüzgar oldu ben peşinden yakalamaya koşuyorum

balerin_a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
4
0
36
İstanbul
Evlenirken büyük hayallerim olmadı hiç. Allah huzur versin dedim sadece. evlenmeden önce herşey belliydi aslında. ailelerimizin uygun olmayışı, kıskançlıkları süper marketteki kasiyer sana asılmaya çalıştı umursamadın demeleri, ailesinin her fırsatta para koparma çabası, güzel bi akşam için güzel iç çamaşırları alıp yanına gittiğimde güzel olmuşsun deyip maç seyretmeye devam etmesi, yanında arkadaşları olduğunda aramayıp ben arkadaşlarımla bir yere gittiğimde defalar arayıp her seferinde bağırması, ailemin her hareketini yanlış anlayıp eski sevgilisinle olan bir fotoğrafı üvey annesinin bana aile fotoğrafımız işte diye tanıttığında farketmemiştir demeleri . dayanamıyorum artık.:14: ben öyle büyüdümki babamın küçücük kızıydım ben. pamuklarla sarmaladı beni. yemedi yedirdi. kendi 5 kuruş parası olmadı biz mutlu olalım diye işte öğle yemeği yemedi. karşılığında bizde ona saygı göstermeyi verdiklerinle yetinmeyi öğrendik. kıskançlık yapmadık. evlenmeden önce bana söyledi kızım emin misin diye. bense hiç emin olmadım aslında. sevgi vermeyen o kadar insanla karşılaştım o karşıma çıkınca inandım sözlerine. birbirimizin elinden tutarız dedim. babası eşim çalışmaya başlayınca sırtını dayadı gitti. öyle açık açık para isteyen üvey annesi bi yandan duygusal sömürü yapan babası. kendisi anlattı o kadından olan çocuklara bakmak için bir kuruş para vermedim diye. şimdi yüzsüz yüzsüz para istiyorlar. düğünde bir iğne takmadılar kaçmış kız gibi düğünüm yapıldı. ev tutulmadı eşimin bekar evinde kalmak zorunda kaldık çünkü üvey annesi akılları verdi. benim günahsız annemle babama olan oldu. bir gram ses çıkarmadılar mutlu olayım diye. çok ezdirdim annemle babamı. her seferimde benim menfaatlerimi korumak istediler mani oldum karışmayın dedim. arkadaşlarım dedi yazık ettin kendine böyle bir aile gelin gidecek kız değildin sen diye. bebek gibi güzeldim. kalbim tertemizdi. bi yuvam olsun çocuklarımla mutlu olayım istedim. çok şey mi istedim. 2 senelik evliyim bugün düzelir dedim yok. eşim para istedi benden geçinemiyorduk. buldum buluşturdum babamdan aldım. sonra bi dekont gördüm o parayı gitmiş babasına vermiş. kardeşi adidas ayakkabı giysin diye o giyememiş. :14: Şu borçlarımız bitsin diye ne kıyafet aldım kendime ne bir şey. ama o varsa yoksa üvey annesini mutlu etme derdinde. üvey annesine tarla kaldı miras daha doğrusu kardeşleriyle bir. kardeşlerinin hakkını verdi tamamen üstüne olsun diye. kredi çektiler kocama ödetiyorlar. Böyle vicdansızlık olur mu. dayanamıyorum. ölmek istiyorum ama Allahtan korkuyorum. bi ilaçla bıçakla silahla ya da arabanın önüne atlayarak ölmek istiyorum..

arkadaşı madem aile huzurun yok adam seni intiharın eşiğine getirdi ailende seni seviomuş eminim sahip çıkarlar ne diye kendine daha fazla eziyet ediosun ver yolunu gtisin.... boşanmana engel bi durum varmı? çalışıomusun

çünkü babacığım dedi mutlu olamıcaksın diye. ona rağmen karşıma aldım ben ailemi. herkesi karşıma aldım. tükürdüğümü yalamak ağır geliyor galiba. bir de boşandıktan sonraki hayattan korkuyorum. çok zor durumdayım. altından kalkamıyorum bu yüklerin. aramız iyiyken çocuk istedim. kardeşim büyüsün bir de o zaman yaparız dedi. eve alacağımız elma bile oraya gidecek paraya bağlı. ya tamam gitsin de biz böyle zor durumdayken değil.

olmek bu kadr kolaymi ya,neden olmek istiyosun, kocanin ailesi yuzundenmi?

kocanla aran nasil ogrene bilirmiyim

kocam onlardan ne kadar uzak kalırsa o kadar iyi oluyor. aile oluyoruz. alacağımıza vereceğimize biz karar veriyoruz. ama bir telefon bile yetiyor. üvey annesi istemedi beni zaten. kendi köyünden bir kız bulmuş ona akrabasıymış. eşim de evlenmemiş. her seferinde söyler teyzesi ona bi kız buldu istemedi diye. hiç sesimi çıkarmadım hiç saygısızlık etmedim ama katlanamıyorum artık. her seferinde onları haklı çıkarmasından bıktım. eski sevgilisi eşimin çalıştığı iş yerine başvurmuş üvey annesi aradıki yardım et ona diye. ben bişey dediğim zaman x'i çok sever sen yanlış anlıyorsun diyor.
ahh ahh türkiyede kadın olmak. beni de çok isteyenler oldu iyi meslek sahipleri evi arabası olanlar. hepsine bi kulp taktım. eşimle 2 defa bi yere gittik tamam dedim. ama hiç kimse bilmez bunları. ne eşime anlatırım ne ailem anlatır şu şu istedi diye.

Son düzenleme:
üvey annesine bu kadar bağlı bi insanı ilk defa görüyorumm millet parçalamak için sebep araken şaşırttı eşin beniii .
ne diiycem canımmm bende dert var diyipptee darlanma sendeki dertleri nimetten sayanlar var.
rabbime sığın zaten ondan başka kimimiz var kıı

niye ezdirdiniz kendini bu kadar? siz sustukça tepenize çıkmışlar. niye kocanızı karşına alıp konuşmuyorsunuz? istemiyorum onlara bu kadar yardım etmeni biz böyle sıkıntı çekerken ben tutup elimizde avcumuzda olanı aileme versem sen mutlu olabilecek misin diyebilirsiniz? çalışıyor muydunuz? çok sinirlendim eşinize. tamam biraz yardım edersiniz ailenize imkanınız varsa ama işin suyunu çıkarmak neden anlamadım.

Son düzenleme:
Ben esinizi cok iyi anliyorum aslinda.
Anne üvey olunca babada üvey olurmus cünki.
O aslinda üvey annesine yaranmak icin degilde, bir sekilde babasinin ve üvey kardeslerininde sevgisini kazanmak icin öyle hareket ediyor. Kendi bir gün görmemis, simdi onlarin her istedigi olsun diyor.
Kendisi ve siz bir sekilde idare edersiniz diye düsünüyor, ilk siraya onlari koyuyor, onlarla iliskisini iyi tutmaya, ikinci planda siz geliyorsunuz. Cocuk istemeyiside ondan, iki aileye birden bakamaz.

Senin yapacagin cok basit...bundan sonra sen istemeye basliyacaksin, sen masraf acacaksin, sen ondan önce sikayet etmeye üzülmeye basliyacaksin faturalari ödüyemiyoruz diye, sen yatirmiyacaksin faturalari, onun önüne yigacaksin, aslada ailesine yaptigi yardimin lafini etmiyeceksin.
Asla birdaha kendi ailenden para almiyacaksin, almani istediginde sen iste diyeceksin onu öne süreceksin, ailenide ögreteceksin, o 300 istiyorsa onlar yok oglum gercekten, sende varsa bize ver diye 100 versinler ancak.
Gizliden azar azar para biriktireceksin, annene verebilirsin biriktirmesi icin veya kendin iyi saklanacak bir yeri biliyorsan. Oda senin güvencen olur. Yemeyenin malini yerlermis, bunu unutma.
Sonra üvey anneyin, kayinbabanin, üvey kardeslerin dogumgünlerinde sen esinden önce davranip hediyelerini alalim diyeceksin, esinle beraber cikip birseyler begeneceksiniz ve ikinizin adina bunlari hediye edeceksiniz.
Evinde birsey yapilacaksa esinin üvey kardeslerinide cagirtacaksin yardim icin, erkeklerse indirip kaldirip vs icin (örnegin esya atilacak vs), kizsa temizlik, yemek vs icin cok misafir geliyor diye.
Sadece onlar istemiyecek, sende isteyeceksin, üvey annenin evinde güzel bir masa örtüsümü gördün
"Ay anne bu cok güzelmis, banada bundan alsana"diyeceksin.
Kayinbabanla alisverise cikinca "Babacigim param yok yanimda ama sunu cok begendim, alirmisin bana?" diyeceksin, aldigindada tesekkür ede ede bir kalacaksin veya bunu istemek icin yeterince samimi degilseniz, cok aciktim babacigim suraya girelim birseyler yiyelim diye masrafa sokacaksin adami. Al gülüm ver gülüm olacak yani.
Arabaniz yoksa araba almasini iste esinden, arabaniz varsa daha iyi araba almasina tesvik et, borclandir onlara para kalmasin.
Kendin icin birsey isteme, yapmaz zaten, sanki hep onu düsünüyormusun gibi yap. Zamani gelince kendin icinde istersin herseyi.
Madem senin hayatin böyle, sende kurallarina göre oynayacaksin!

Esin sunu anlamasi lazim: Sen aslinda onun ailesini cok seviyorsun, eger para yüzünden sIkIntIda olmasan, sen hic agzini acmazdin onlara verilen paralari laf etmezdin. Yani senin hakkinda böyle düsünmesi gerek.

Üvey anneyede tatli bir dille resti cekeceksin. Sonucta esinle sen evlendin, daha onu bunu istemistik demeye gerek yok. Eger diger kiz henüz evlenmediyse "Benim kocam cok iyidir gercekten, o kizada iyi bir talih cikar insallah" diyeceksin, eger evlendiyse "Evet duydum sunla bunla evlenmis, cocuk bekliyormus, hayat iste ne yapacaksin, gecmis mazide kaliyor" diyeceksin. Baktin anlamiyor hala igneli laflar ediyor "Bunlari duymak istemiyorum. Lütfen konuyu degistirelim" diyeceksin. Bozacaksin, cesaret edemiyecek bir daha.

tek tavsiyem tükürdügünüzü yalamak
böyle bir hayat yasamaktan daha kötü olamaz
birde cocuk istemissiniz
hangi akla hizmet?

Ben esinizi cok iyi anliyorum aslinda.
Anne üvey olunca babada üvey olurmus cünki.
O aslinda üvey annesine yaranmak icin degilde, bir sekilde babasinin ve üvey kardeslerininde sevgisini kazanmak icin öyle hareket ediyor. Kendi bir gün görmemis, simdi onlarin her istedigi olsun diyor.
Kendisi ve siz bir sekilde idare edersiniz diye düsünüyor, ilk siraya onlari koyuyor, onlarla iliskisini iyi tutmaya, ikinci planda siz geliyorsunuz. Cocuk istemeyiside ondan, iki aileye birden bakamaz.

Senin yapacagin cok basit...bundan sonra sen istemeye basliyacaksin, sen masraf acacaksin, sen ondan önce sikayet etmeye üzülmeye basliyacaksin faturalari ödüyemiyoruz diye, sen yatirmiyacaksin faturalari, onun önüne yigacaksin, aslada ailesine yaptigi yardimin lafini etmiyeceksin.
Asla birdaha kendi ailenden para almiyacaksin, almani istediginde sen iste diyeceksin onu öne süreceksin, ailenide ögreteceksin, o 300 istiyorsa onlar yok oglum gercekten, sende varsa bize ver diye 100 versinler ancak.
Gizliden azar azar para biriktireceksin, annene verebilirsin biriktirmesi icin veya kendin iyi saklanacak bir yeri biliyorsan. Oda senin güvencen olur. Yemeyenin malini yerlermis, bunu unutma.
Sonra üvey anneyin, kayinbabanin, üvey kardeslerin dogumgünlerinde sen esinden önce davranip hediyelerini alalim diyeceksin, esinle beraber cikip birseyler begeneceksiniz ve ikinizin adina bunlari hediye edeceksiniz.
Evinde birsey yapilacaksa esinin üvey kardeslerinide cagirtacaksin yardim icin, erkeklerse indirip kaldirip vs icin (örnegin esya atilacak vs), kizsa temizlik, yemek vs icin cok misafir geliyor diye.
Sadece onlar istemiyecek, sende isteyeceksin, üvey annenin evinde güzel bir masa örtüsümü gördün
"Ay anne bu cok güzelmis, banada bundan alsana"diyeceksin.
Kayinbabanla alisverise cikinca "Babacigim param yok yanimda ama sunu cok begendim, alirmisin bana?" diyeceksin, aldigindada tesekkür ede ede bir kalacaksin veya bunu istemek icin yeterince samimi degilseniz, cok aciktim babacigim suraya girelim birseyler yiyelim diye masrafa sokacaksin adami. Al gülüm ver gülüm olacak yani.
Arabaniz yoksa araba almasini iste esinden, arabaniz varsa daha iyi araba almasina tesvik et, borclandir onlara para kalmasin.
Kendin icin birsey isteme, yapmaz zaten, sanki hep onu düsünüyormusun gibi yap. Zamani gelince kendin icinde istersin herseyi.
Madem senin hayatin böyle, sende kurallarina göre oynayacaksin!

Esin sunu anlamasi lazim: Sen aslinda onun ailesini cok seviyorsun, eger para yüzünden sIkIntIda olmasan, sen hic agzini acmazdin onlara verilen paralari laf etmezdin. Yani senin hakkinda böyle düsünmesi gerek.

Üvey anneyede tatli bir dille resti cekeceksin. Sonucta esinle sen evlendin, daha onu bunu istemistik demeye gerek yok. Eger diger kiz henüz evlenmediyse "Benim kocam cok iyidir gercekten, o kizada iyi bir talih cikar insallah" diyeceksin, eger evlendiyse "Evet duydum sunla bunla evlenmis, cocuk bekliyormus, hayat iste ne yapacaksin, gecmis mazide kaliyor" diyeceksin. Baktin anlamiyor hala igneli laflar ediyor "Bunlari duymak istemiyorum. Lütfen konuyu degistirelim" diyeceksin. Bozacaksin, cesaret edemiyecek bir daha.
o kadar güzel yazmışsınız ki. hediye olayını bende yapıyordum yardımımız böyle olsun diye ama onlar sıcak para istiyor hesaplarında para görsünler istiyorlar. demişsiniz ya karnım acıktı şurda birşey yiyelim diye benim para vermemi bekler çalışıyorum diye. araba alalım istedim aldık da borçlarını ödeyemedi bankalar aradı. mecbur arabayı sattık. benim kızdığım allaha şükür evimize az para girmiyor. herkes eşimin işinden dolayı dünyanın parasını kazanıyor diye bakıyor ama bizim elimizde hiçbir şey yok hala borca batık durumdayız. ben seni ortada bıraksaydım oyasaydım kaç sene sonra düğün yapsaydık bu borçlar olmıcaktı diyor. iğne aldırtmadım ele güne bişey takılmadı densin ama biz evimizde borçsuz olalım diye. benim ailem herşeyimi yaptı. iğne ipliğe kadar annem çeyizime koydu. o kadın huzuru bozulmasın diye borca girmedi.

çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. vaktinize yüreğinize sağlık.

Boşanmak,ölmekten daha mı zor ???

Bir hata yapmışsın.Şimdi farkına varmışsın ve telafi şansın hala var.

Kuzu kuzu dönersin,ailene hata yaptım,haklıydınız dersin,hepsi bu...

Hala boşandıktan sonraki hayattan korkuyorum diyorsun. İşin var, ailen arkanda. Neyden korkuyorsun sen ? Düzelir diye bekleme, düzelmez çünkü.

Aşk değil bunun adı. Sırtından geçiniyorlar işte. Boşan kurtul, neyi bekliyorsun?

Back
X