Mutsuz evlilik

İyi bir Anadolu lisesine giden kpss ortaöğretimden 80 üzeri alabilir zor değil 2 yıllık üniversiteye gitmek emeklilikte bile yapılabilecek düzeyde açıköğretimden lisansa tamamlamakta hiç zor değil inanın tezsiz bir yüksek lisans içinde ALES içeriği olan mat vs Türkçeye biraz yönelmek yetiyor eğitim durumunuzu bilmiyorum ama yapılabilir kendinize inanın Belli ki yoksun kalmışssınız
Vay be, bı de ülkede işsizlik sorunu var diyorlar yok kpss zormuş da, yok torpilsiz olmuyormuş da... bazı mühendisler , öğretmenler akademisyenler hep tembel demek ki , yazilidan 98 aldık mülakattan atanamiyoruz diye ağlıyor bir de yalancilar...kendini acindirmak için kasiyerlik yapan doktorali tanıdığım var benim...peh

Son düzenleme:
Vay be, bı de ülkede işsizlik sorunu var diyorlar yok kpss zormuş da, yok torpilsiz olmuyormuş da... bazı mühendisler , öğretmenler akademisyenler hep tembel demek ki , yazilidan 98 aldık mülakattan atanamiyoruz diye ağlıyor bir de yalancilar...kendini acindirmak için kasiyerlik yapan doktorali tanıdığım var benim...peh
İnfaz koruma memurlarinin ne sartlarda alindigini biliyor musunuz? Hayir muh. Ya da dr. Atanamiyor diye onlar da mi atanmasin anlamadim ki

Vay be, bı de ülkede işsizlik sorunu var diyorlar yok kpss zormuş da, yok torpilsiz olmuyormuş da... bazı mühendisler , öğretmenler hep tembel demek ki , yazilidan 98 aldık mülakattan atanamiyoruz diye ağlıyor bir de yalancilar...kız kendini acindirmak için kasiyerlik yapan doktorali tanıdığım var

Eklentiler

• 74D263B8-3F00-4936-AED1-AB1CE8AF3D9D.webp
    74D263B8-3F00-4936-AED1-AB1CE8AF3D9D.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 30
Sizin kurumdakiler de dahil 20 yaşında hiçkimse fakülte mezunu değil bakın, Bu hanım 20 yaşında üniversiteden mezun olmuş, mezun olunca evlenmiş , üç yıldır evli şu anda 23 yaşındaymış . Yl yapıyorum demese önlisans belki derdim ama yok tutmuyor.
Erken okula başlamışsa olabiliyor. Ben 20 yaşımda eğitim fakültesinden mezun oldum. Aynı sene de atandım. Nisanda 20 oldum, haziranda mezun oldum, Eylül’de atanmıştım. Aynı yıl hazır kpss çalışmışken ALES’e de gireyim demiştim. Atandığım yıl yüksek lisansa da başlamıştım. Çok istisna da olsa olabiliyor.

Ayrıca bazı meslek lisesi mezunları liseden mezun olunca atanabiliyorlardı eskiden. Belki öyle bir durumdur.

Allah razı olsun bacım hemen yapıştırıp yolladım ama yok, tutturmuslar bir torpil , yok bizi almıyorlar bilmem ne....tembel hepsi çok afedersin

İnfaz koruma memurlarinin ne sartlarda alindigini biliyor musunuz? Hayir muh. Ya da dr. Atanamiyor diye onlar da mi atanmasin anlamadim ki
Adalet bakanlığı dışardan alım yapıyor katiplik için iyi klavye gerekli ikmlerde klavye yok boy kilo ölçümü kpss puanı ve detaylı sağlık raporu alınıyor tabi en öncesinde güvenlik soruşturması bunları geçenlerden 4 kat çağrılıyor sözlü mülakata birkaç savcı oluyor genel çapta işte müddetname nedir süreli hapis cezası mak. Kaç yıl gibi sorular soruyor hepsinin sonunda puanların ortalaması alınıyor ve sonuçlanıyor

Valla ben de duyduğumu söylüyorum, işsizlik öyle bir safhada ki her kurumda inanılmaz bir yığılma var son 5 yıldır diyorlar. Mülakatlar yalan diyorlar. Önceki gibi değil diyorlar. Konusuyorlar işte :KK14:

Adalet bakanlığı dışardan alım yapıyor katiplik için iyi klavye gerekli ikmlerde klavye yok boy kilo ölçümü kpss puanı ve detaylı sağlık raporu alınıyor tabi en öncesinde güvenlik soruşturması bunları geçenlerden 4 kat çağrılıyor sözlü mülakata birkaç savcı oluyor genel çapta işte müddetname nedir süreli hapis cezası mak. Kaç yıl gibi sorular soruyor hepsinin sonunda puanların ortalaması alınıyor ve sonuçlanıyor
Ben biliyorum bunlari, arkadas bilmedigi icin sartlarini biliyor musunuz diye ona sormustum 😅

Allah razı olsun bacım hemen yapıştırıp yolladım ama yok, tutturmuslar bir torpil , yok bizi almıyorlar bilmem ne....tembel hepsi çok afedersin
Ben biliyorum bunlari, arkadas bilmedigi icin sartlarini biliyor musunuz diye ona sormustum 😅
Arkadaşın okuması için yazdım bende sizin bildiğiniz belli oluyor inanın .sanki astronot olduğumu söyledim işin zorluklarını çalışma şartlarını bile bilmeden yorum yapıyorlar ki tamamen konudan uzak bir mesele

Arkadaşın okuması için yazdım bende sizin bildiğiniz belli oluyor inanın .sanki astronot olduğumu söyledim işin zorluklarını çalışma şartlarını bile bilmeden yorum yapıyorlar ki tamamen konudan uzak bir mesele
Valla biz burda astronottan hallicelerini de gördük üstünüze alinmayin , ama çok istisnai durumlarinizi gaipten bilemeyeceği için durumu sorgulayanlara siz ne anlarsınız zaten tarzında cevaplar yazarsanız sorgulanmaya da açiksiniz demektir. Ben şahsen daha sonra verdiğiniz ayrıntılarla kısmen ikna oldum ama hala şunu anlamıyorum bu kadar hırslı ve akıllı bir kadın bu adamı niye çekiyor? Ne bekliyor?

Valla biz burda astronottan hallicelerini de gördük üstünüze alinmayin , ama çok istisnai durumlarinizi gaipten bilemeyeceği için durumu sorgulayanlara siz ne anlarsınız zaten tarzında cevaplar yazarsanız sorgulanmaya da açiksiniz demektir. Ben şahsen daha sonra verdiğiniz ayrıntılarla kısmen ikna oldum ama hala şunu anlamıyorum bu kadar hırslı ve akıllı bir kadın bu adamı niye çekiyor? Ne bekliyor?
Benim durumumda olmak için çok akıllı olmaya gerek yok öncelikle onu belirtiyim sıradan bir devlet memuruyum hatta daha sözleşmeli olarak çalışıyorum kadro bile verilmedi henüz.ilişkime gelecek olursak sevgi mi bağlılık mı bilmiyorum içimde bitmeyen şeyler var ama içinde olduğum durum göz önünde bulundurulacaksa gelecek vaad ediyor gibi görünmüyor

Tam olarak bu ya..
Ömründe tek başına bir şey yapmamıştır çünkü. Aile egemenliğinden koca egemenliğine geçiş yapmış. Çalışması falan da önemli değil para kazanıyor ama ayakları yere basmıyor. Özgürlüğünü ilan edip birey olmak yerine birinin karısı olmayı tercih etmiş. E bu şartlarda kocası gezdirmezse gezemez, kocası götürmezse gidemez...
Yani olay gezmek aktivite yapmak kendi başına sosyal olabilmek değil..insan bunları eşiyle birlikte yapamadığı için üzülüyor .siz planlar kurup güzel vakit geçirmek için çaba harcadığınız da eşinizin beraber vakit geçirmeye isteksiz olduğunu hissettiğiniz zaman çabanız anlamsız kalıyor hevesiniz gidiyor malesef ilgi göremediğiniz zaman sevgi yinede hemen bitmiyor çırpınış içinde çareler arıyorsunuz.bence hanım efendi gezemediği için değil eşiyle vakit geçiremediği için mutsuz.

Erken okula başlamışsa olabiliyor. Ben 20 yaşımda eğitim fakültesinden mezun oldum. Aynı sene de atandım. Nisanda 20 oldum, haziranda mezun oldum, Eylül’de atanmıştım. Aynı yıl hazır kpss çalışmışken ALES’e de gireyim demiştim. Atandığım yıl yüksek lisansa da başlamıştım. Çok istisna da olsa olabiliyor.

Ayrıca bazı meslek lisesi mezunları liseden mezun olunca atanabiliyorlardı eskiden. Belki öyle bir durumdur.
valla benim kuzenlerimin yarısı 20 yaşında mezundu (neden, köy çocuğuyuz, erken başlıyor bizde herkes) geneli de öğretmen olduğu için aynı sene atandı :) özellikle de kızlar.
tamam işsizlik var, işi olanın da maaşı az ama belli başlı işlerde atama/iş bulma o kadar atla deve de değil.

infaz koruma memurları, ATT'ler, belli branşlarda öğretmenler....
95 alıp atanamayan fizik öğretmeni, gıda mühendisi kuzenim de var ama böyle tersi örnekler de var yani.

bana da 28 hatta 30 yaşında hala ailesiyle aynı evde olup çalışmayan insanlar çok çok tuhaf geliyor mesela. çünkü ben de tersi duruma alışmışım. evlenmiyor geneli ama evini arabasını filan almış oluyor mesela, benim etrafımda öyle.

konu sahibi konu sahibi
keşke birkaç sene çalışıp paranızı yeseydiniz. atandınız diye hemen evlenmeniz gerekmezdi. bence siz kendinize dair farkındalığınız arttığı için bundan sonra bu evlilikle daha zor mutlu olursunuz, eşiniz büyük bir aydınlanma yaşamazsa tabi.
o kadar erken evlenip de eşle aynı evrimi/gelişimi geçirmek genelde az görülen bir durum. hele eşiniz bu kadar az gayret gösteriyorsa. sanırım o şey kafasında "atandık, maaşlıyız evliyiz, daha ne olsun?"

erhabalar arkadaşlar bende 20 yaşımda evlendim maalesef eşim memur bende memurum eşimi seviyorum ama hiçbir konuda asla beni düşünmez fikrimi asla önemsemez boş zamanlarında sürekli bilgisayar oyunu oynar beraber gülmeyiz sohbet etmeyiz ailemden uzakta doğuda bir ilçedeyim hiç mutlu değilim nasıl davranmam konusunda fikri olan varsa fikirlere açığım
Değişmez zoraki bir iki defa gelir katılır size ama sonrası yine aynı olacaktır o yüzden siz sosyal çevrenizi geliştirin komşu olur iş arkadaşı olur oturup sohbet edecek parka cafe ye gidecekler dostlar edinin o ağlasın bana da vakit ayır diye

valla benim kuzenlerimin yarısı 20 yaşında mezundu (neden, köy çocuğuyuz, erken başlıyor bizde herkes) geneli de öğretmen olduğu için aynı sene atandı :) özellikle de kızlar.
tamam işsizlik var, işi olanın da maaşı az ama belli başlı işlerde atama/iş bulma o kadar atla deve de değil.

infaz koruma memurları, ATT'ler, belli branşlarda öğretmenler....
95 alıp atanamayan fizik öğretmeni, gıda mühendisi kuzenim de var ama böyle tersi örnekler de var yani.

bana da 28 hatta 30 yaşında hala ailesiyle aynı evde olup çalışmayan insanlar çok çok tuhaf geliyor mesela. çünkü ben de tersi duruma alışmışım. evlenmiyor geneli ama evini arabasını filan almış oluyor mesela, benim etrafımda öyle.

konu sahibi konu sahibi
keşke birkaç sene çalışıp paranızı yeseydiniz. atandınız diye hemen evlenmeniz gerekmezdi. bence siz kendinize dair farkındalığınız arttığı için bundan sonra bu evlilikle daha zor mutlu olursunuz, eşiniz büyük bir aydınlanma yaşamazsa tabi.
o kadar erken evlenip de eşle aynı evrimi/gelişimi geçirmek genelde az görülen bir durum. hele eşiniz bu kadar az gayret gösteriyorsa. sanırım o şey kafasında "atandık, maaşlıyız evliyiz, daha ne olsun?"
Benim kız kardeşim 17 yaşında att olarak atandı. Eskiden erken yaşta atanma olayı bayağı vardı. Şu an daha zor.

Erken yaşta evlenme olayına ben de karşıyım. Çünkü insan o yaşlarda daha ne istediğini bilmiyor. Hatta kendini bile tam olarak tanımıyor. İnsanın evrimi her yaşta devam ediyor ama bence 20 Li yaşların başlarında henüz hiçbir şey oturmuş değil. Daha kendisini bile tam olarak tanıyamayan iki insanın birbirlerini tanımaları çok zor. Ne istediğini bildikten sonra da evli olduğun kişiyle mutlu olma olasılığı düşüyor.

Bence konu sahibi artık bir şeylere uyanmış. Ne istediğini bilen bir kadın olmuş ve birlikte olduğu insanın onu mutlu edemeyeceğini farketmiş. Umarım eşi bu uyanışı farkedip gerektiği gibi davranır.

Yani olay gezmek aktivite yapmak kendi başına sosyal olabilmek değil..insan bunları eşiyle birlikte yapamadığı için üzülüyor .siz planlar kurup güzel vakit geçirmek için çaba harcadığınız da eşinizin beraber vakit geçirmeye isteksiz olduğunu hissettiğiniz zaman çabanız anlamsız kalıyor hevesiniz gidiyor malesef ilgi göremediğiniz zaman sevgi yinede hemen bitmiyor çırpınış içinde çareler arıyorsunuz.bence hanım efendi gezemediği için değil eşiyle vakit geçiremediği için mutsuz.
İşte biz de diyoruz ki kadın kendi dünyasına dönse, kocayı beklemeden aktif olsa, gezse tozsa kocası onun peşinden koşmaya, vakit geçirmek istemeye başlayacak %90 ihtimalle.

Kesinlikle katılıyorum

Back
X