Mutsuz evlilik

aysenrrrgkn

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2020
41
25
18
33
erhabalar arkadaşlar bende 20 yaşımda evlendim maalesef eşim memur bende memurum eşimi seviyorum ama hiçbir konuda asla beni düşünmez fikrimi asla önemsemez boş zamanlarında sürekli bilgisayar oyunu oynar beraber gülmeyiz sohbet etmeyiz ailemden uzakta doğuda bir ilçedeyim hiç mutlu değilim nasıl davranmam konusunda fikri olan varsa fikirlere açığım

erhabalar arkadaşlar bende 20 yaşımda evlendim maalesef eşim memur bende memurum eşimi seviyorum ama hiçbir konuda asla beni düşünmez fikrimi asla önemsemez boş zamanlarında sürekli bilgisayar oyunu oynar beraber gülmeyiz sohbet etmeyiz ailemden uzakta doğuda bir ilçedeyim hiç mutlu değilim nasıl davranmam konusunda fikri olan varsa fikirlere açığım
esınızle bu konuda konustunuz mu sıkayetlerınızı soyledınız mı derdı neymıs beyfendının acaba

Yani kural basit. Mutsuzsan boşanıyorsun yok ben bunu hayatım boyunca çekerim sabrederim diyorsan böööyle devam. Huylu huyundan vazgeçmiyor çünkü.

Kendinize vakit ayırın. Sürekli bu adam benimle bir sey yapmıyor diye düşüneceğinize kendiniz bir şeyler yapın. Arkadaşlarınızla çıkın. Mesela akşamları yürüyüş yapın. Odaya kapanıp müzik dinleyin, dans edin. Ama kapınızı kapatın, müziği yükseltin. Süslenip puslenin her gün. Hatta evde spor da yaparsanız ne güzel olur sizin için.
Arayın kardeşinizi, kuzeninizi, bir arkadaşınızı sohbet edin gülün, eglenin, kahkaha atın.
Güzel bir film açıp izleyin mesela. Oyun oynayın.
İşten gelince o mutfağa girmiyorsa siz de girmeyin. Siz de çalışıp yoruluyorsunuz sonuçta. Yemek nerde diye sorarsa siz de sorun.
İlla ilgi çekmek istiyorsanız böyle çekersiniz. Noluyor diye düşünür bir. O zaman da siz tepki vermeyin.

Çocuk yapın düzelir 🙄
Ya ben anlamıyorum. İnsanlar kendi başlarına hiçbir etkinlik yapmayıp kocadan bekliyorlar. Sonra da kocam ilgisiz diye yakınıyorlar. İlgisizse bırak orada ilgisiz ilgisiz kalsın, sen yap kendine bir şeyler. Sen de ilgi gösterme. O senden beklesin, o istesin kendisini de planlarına dahil etmeni. Hala ilgisizse at çöpe gitsin, koca değildir o ya da son kullanma tarihi geçmiştir. Zehirler yani, kullanılmaz.

Ya ben anlamıyorum. İnsanlar kendi başlarına hiçbir etkinlik yapmayıp kocadan bekliyorlar. Sonra da kocam ilgisiz diye yakınıyorlar. İlgisizse bırak orada ilgisiz ilgisiz kalsın, sen yap kendine bir şeyler. Sen de ilgi gösterme. O senden beklesin, o istesin kendisini de planlarına dahil etmeni. Hala ilgisizse at çöpe gitsin, koca değildir o ya da son kullanma tarihi geçmiştir. Zehirler yani, kullanılmaz.
Ömründe tek başına bir şey yapmamıştır çünkü. Aile egemenliğinden koca egemenliğine geçiş yapmış. Çalışması falan da önemli değil para kazanıyor ama ayakları yere basmıyor. Özgürlüğünü ilan edip birey olmak yerine birinin karısı olmayı tercih etmiş. E bu şartlarda kocası gezdirmezse gezemez, kocası götürmezse gidemez...

Ya ben anlamıyorum. İnsanlar kendi başlarına hiçbir etkinlik yapmayıp kocadan bekliyorlar. Sonra da kocam ilgisiz diye yakınıyorlar. İlgisizse bırak orada ilgisiz ilgisiz kalsın, sen yap kendine bir şeyler. Sen de ilgi gösterme. O senden beklesin, o istesin kendisini de planlarına dahil etmeni. Hala ilgisizse at çöpe gitsin, koca değildir o ya da son kullanma tarihi geçmiştir. Zehirler yani, ş
Adamın da yaşı 20 mi?
Eğer öyle ise çocukların evcilik oyunu gibi olmuştur o iş.
Hayır şuan ben 23 oda 29 yaşında evlendiğimde 20 yaşında idim.tek başıma sporumu yapıyorum filmimi izliyorum eşimle yapamıyoruz sorunum orda zaten iş dışında sürekli bilgisayar başında haftasonu benim zorumla bi awm gidiyoruz belki yarı isteksiz şekilde çocuğum yok kötü giden bir evlilikte çocuk kurtarıcı olmaz diye düşünüyorum

Ömründe tek başına bir şey yapmamıştır çünkü. Aile egemenliğinden koca egemenliğine geçiş yapmış. Çalışması falan da önemli değil para kazanıyor ama ayakları yere basmıyor. Özgürlüğünü ilan edip birey olmak yerine birinin karısı olmayı tercih etmiş. E bu şartlarda kocası gezdirmezse gezemez, kocası götürmezse gidemez...
Tam olarak bu ya..

Hayır şuan ben 23 oda 29 yaşında evlendiğimde 20 yaşında idim.tek başıma sporumu yapıyorum filmimi izliyorum eşimle yapamıyoruz sorunum orda zaten iş dışında sürekli bilgisayar başında haftasonu benim zorumla bi awm gidiyoruz belki yarı isteksiz şekilde çocuğum yok kötü giden bir evlilikte çocuk kurtarıcı olmaz diye düşünüyorum
kızlar ben şok
allahım sana sukurler olsun akıllı mantıklı dusunen ınsanları bana gosterdın ya kac gundur su bdv de sınır hastası olduk sorunlu evlılıge pes pese doguranları gorunce

su yoruma hıc hazırlıklı degıldım cocuk ıcın ugrasıyorum dersınız sandım
anladıgım kadarıyla sızın ıdarenızle altdan almanızla hos gorunuzle gecmıs bunca zaman . bence bır aıle terapıstıne gıdebılırsınız

bırde esınıze neden boyle dıye sordunuz mu ne derdı var yanı bırsey soyledı mı bu konuda

Sordunuz mu?
Neden sizinle ilgilenmiyormus.

Ömründe tek başına bir şey yapmamıştır çünkü. Aile egemenliğinden koca egemenliğine geçiş yapmış. Çalışması falan da önemli değil para kazanıyor ama ayakları yere basmıyor. Özgürlüğünü ilan edip birey olmak yerine birinin karısı olmayı tercih etmiş. E bu şartlarda kocası gezdirmezse gezemez, kocası götürmezse

Nasıl tanıştınız?
Çok erken evlenmissiniz.
Lise aşkı felan mi?
Üniversite son sınıfta tanıştık yakın mahallelerde oturuyorduk .o zamanlar çok güzeldi her şey beraber gezerdik eğlenirdik çok iyi anlaştığımızı ve anlaşacağımızı düşünmüştüm evlendik ve doğuda göreve başladık ilk aylar kültür gezileri yapıyorduk beraber vakit geçiriyorduk ama sonraları tamamen vasat yalnız hissediyorum ailem uzakta arkadaşlarımla bir yere kadar paylaşabiliyorum çoğu zaman mecbur olmadıkça konuşmuyoruz ben konuşamda cevap alamıyorum çoğu kes susturuyorum

Kendinize vakit ayırın. Sürekli bu adam benimle bir sey yapmıyor diye düşüneceğinize kendiniz bir şeyler yapın. Arkadaşlarınızla çıkın. Mesela akşamları yürüyüş yapın. Odaya kapanıp müzik dinleyin, dans edin. Ama kapınızı kapatın, müziği yükseltin. Süslenip puslenin her gün. Hatta evde spor da yaparsanız ne güzel olur sizin için.
Arayın kardeşinizi, kuzeninizi, bir arkadaşınızı sohbet edin gülün, eglenin, kahkaha atın.
Güzel bir film açıp izleyin mesela. Oyun oynayın.
İşten gelince o mutfağa girmiyorsa siz de girmeyin. Siz de çalışıp yoruluyorsunuz sonuçta. Yemek nerde diye sorarsa siz de sorun.
İlla ilgi çekmek istiyorsanız böyle çekersiniz. Noluyor diye düşünür bir. O zaman da siz tepki vermeyin.
Abi sen neymişsin böyle ya. 🙄😂

kızlar ben şok
allahım sana sukurler olsun akıllı mantıklı dusunen ınsanları bana gosterdın ya kac gundur su bdv de sınır hastası olduk sorunlu evlılıge pes pese doguranları gorunce

su yoruma hıc hazırlıklı degıldım cocuk ıcın ugrasıyorum dersınız sandım
anladıgım kadarıyla sızın ıdarenızle altdan almanızla hos gorunuzle gecmıs bunca zaman . bence bır aıle terapıstıne gıdebılırsınız

bırde esınıze neden boyle dıye sordunuz mu ne derdı var yanı bırsey soyledı mı bu konuda
İletişime çok açık biri değil neredeyse hiç arkadaşı yok ailecek görüştüğümüz iş arkadaşlarımız yok tabiki sordum fakat elle tutulur cevaplar alamadım alaycı baştan savan cevaplar 3 yıldır evliyiz tabiki mutlu olduğum anlar oldu ama genel olarak o kadar sıkıcı spontane ve kötü zaman geçirdim ki mutlu olduğum zamanları hatırlayamıyorum bir kez bile özel bir günümüzü kutlamadı bir sürpriz dahi yapmadı ha bana sorarsanız ben doğum gününde özellikle onun için bişeyler yapıyorum alıyorum teşekkür bile etmez beni sevdiğinden şüphelerim var tabiki ayaklarım üzerinde durabilirim maddi manevi ve ailevi olarak sıkıntım yok ama hislerim tamamen yok olmadan evliliğimi sürdürmek istiyorum

Back
X