mutsuz evlilik

esra125

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
32
0
0
İstanbul
severek evlendik. daha evleneli 10 ay oldu ama sürekli onun ailesi için kavga ediyoruz allah yukardaki ben haklıyım ailesinden köpek gibi korkuyor.
(ailesi olmadan hiç bı yere gıdemıyoruz herseye karısıyorlar benım para harcamamdan dolayı maaşını azalttılar düşünün)
ailesi sürekli beni üzüyor ve eşim onlaarı savunuyor.
ve daha yazamadığım yüz tane sebep hep sabrettım hep yuttum
ama bardağı taşıran son damla şu konuşma oldu.
ben eşime dedım yeter artık herseye göz yumdum ama bu son dedım
eşim bağırdı neye göz yumdun dıye oysa nelerine katlanıyorum bi bilsenız aileeme anlatamıyorum bile
utanıyorum ....... nasıl derim benı kandırdı dıye
herşey için izin alıyor sanki evli değilde lise öğrencisi.
dıyorum yakında cocuk olacak artık kendi kararlarını kendin ver benı dınlemıyor.
bazen o kadar sınırlenıyorumkı ayrılmak ıstıyorum.
ona cok kızıyorum bızı bu duruma ailesi getırdıgı ıcın.
sonra boşanıp ne yapcam dıyorum dul olmakta zor cok çaresiz ve mutsuzum
bin kere pişmanım evlendiğime ona guvendım bana vaad ettıgı yalanlara ınandım hepsı yalan cıktı.
ne yapcam bılmıyorum sevıyorum kocamı ama bu halıyle kabul edemıyorum
keşke allah ıcımden ona olan sevgımı alsada kendı yoluma baksam

Son düzenleme:
Evliliklerde boşanma kararı vermek için iki yılın geçmesi düşüncesindeyim(aldatma,şiddet vs olmadığı sürece)
Çünkü ancak taşlar yerine oturabiliyor ki kadınlar doğuştan evliliğe programlanmış oldukları için evlenince sorun yaşamıyor ama erkekler daha geç adapte olabiliyor,genelde de çocuk doğduktan sonra bir aile olduklarının farkına varabiliyor.
Öncelikle kavga etmeden, güzel bir şekilde eşine ailesini suçlayıcı şekilde olmayarak sıkıntını anlatmalısın, bence o da memnun değildir bu durumdan, kendinize ait planlar yapın, kendinize vakit ayırın ,bak onun da hoşuna gidecektir.

Eşin,aile işinde çalışıyor sanırım.
Başka işe girme şansı yok mu ?
Veya sen bir işe girsen ?

Esin daha evliligi tam benimseyememis ama sizde biraz sabredin, hemen
bosanmayi dusunmeyin.
Madem seviyorsunuz bu kadar cabuk pes etmeyin derim.

bu kadar mı yıldırdılar seni.
daha yolun başındasın.
alışırsın.
eşin de sana hak vermeye başlar.
biraz zaman geçsin.

EŞiniz maaşını ailesinden aldığı sürece onlara bağımlı olacaktır.

Bıranönce başka bir iş bulmasını sağlamalısınız,yoksa ömür boyu çekersiniz bu çileyi.

Ben senin önceki konunu okumuştum, üniversite mezunu eşin güzel bir maaşla çalışırken, babasının yanında çalışmaya başlamıştı ve sürekli maaş ordan geldiği için herşeyiniz ortada idi . Bu aynı konuyla bağlantılı ikinci KONU olduğuna göre...Siz hiç iyi değilsiniz..........

10 ay daha çok erken...Bir üniversite mezunu erkeğin böyle davranabilmesi de çok acı, işte eğitim sadece satırları okuyup okuyup ezberlemek değil, biz bu topluma bir türlü öğretemedik.

Daha bir eş, hayatını paylaştığı insanın hoşlanmadığı durumu Kİ BENCE HAKLI çözmek için çaba sarf etmek yerine üzerine eşine kızabiliyor.

Ne diyeyim bilemiyorum, boşanmaya cesaretiniz yok ama zaten çok da yeni evlisiniz, bence PES ETMEDEN bir daha bir daha bir daha konuşmayı deneyin.....Kavga modunda değil de, gerçekten bitkin halde üzgün bir mod ile anlatın.

Ben sen başka işte çalışırken ve sabit bir maaş alırken daha mutluydum de!!!!!

Gerçekten eşin karısını anlaması çok önemli bir konu...Kimine göre dert gibi görünmez ama yaşayan bilir.

Sundan emin ol kilometrelerce uzkta da olsalar bir sekilde karisacakalr.bu hic bitmiyor.ya buna alisacaksin yada basindan en azindan cocuk olmadan bitireceksin.evlilik maalesef tek kisilik bir sey degil.

Bir yerde sevgin de bitecek. Acizligine sahit oldukca soguyacagin asikar.

Esin en katlanamadigim karaktere sahip.

Karisini savunamayan erkek. Karisina sahip cikmayi beceremeyen erkek.

Evlenmeden once nasildi aileyle?

Son düzenleyen: Moderatör:

ben cok sabırlı bırıyım. cok alttan alan affeden bırıyım
hatta bu huyumdan nefret edıyorum ama
alttan al al herkes mutlu sadece ben acı cekıyorum
tek suclu kocam o bunlara ızın vermese bızden mutlusu olmazdı

esine sans ver daha yeni evlisin. Bosanmak kolay degil kesin emin oldugunda ayril. Birde aklinin ucunda bosanmak varsa asla cocuk yapma ve korun. Yoksa isler daha sarpa sarar.

esine sans ver daha yeni evlisin. Bosanmak kolay degil kesin emin oldugunda ayril. Birde aklinin ucunda bosanmak varsa asla cocuk yapma ve korun. Yoksa isler daha sarpa sarar.

işte bir ınsanın hayatını mahvetmek bazılrı ıcın bu kadar basit.
kocamla aramı bozdular.
beni ağlattılar. allahımın adaletine guvenıyorum artık sadece

esınız babasının yanın da calsıyor sanırım ,esınızın kendıne aıt bır meslegı yok mu ?

genel de aıle mesleklerınde bu durum sık gorulur .yanı bır yer de gelır ortak gıbı gorunur .

o yuzden yedıgıne de ıctıgıne de herkes karısıyor malesef .

sızın harcamalarınız pekı cok mu fazla ?

Son düzenleme:
işte bir ınsanın hayatını mahvetmek bazılrı ıcın bu kadar basit.
kocamla aramı bozdular.
beni ağlattılar. allahımın adaletine guvenıyorum artık sadece

ya ben kötü birsey yapmak istemedim cok özür dilerim yazdiklarimdan yanlis anlam cikardiysan. Esine sans vermeni istedim hemen arani bozmani degil. Daha temkinli davran emin oldugunda ayril dedim. Gercekten yanlis anladiysan cok özür dilerim

Sana dememiş,eşinin ailesinden bahsediyor anladığım kadarıyla...:)

İşte böyle bir karakterde olduğunuz için eşinize derdinizi zor anlatırsınız.

Çünkü gereğinden fazla fedakarlık yapacaksınız, eşiniz bunu tabiiki görmeyecek( erkek fıtratı) sonra siz devamlı olarak yaptıklarınızı hatırlatn moduna gireceksiniz.

Görülmedikçede isyan edeceksiniz.
..
Herkesi mutlu etmek için uğraşmayın, bırakın akışında kalsın..

O an ki duygunuzu, isteğinizi es geçmeyin.

Eşinizi tanıyorsunuzdur, ona kendinizi en iyi anlattığınız zaman ne zaman ise işte o anları bulun ve tekrar tekrar sabırla kavga etmeden bu durumun sizi üzdüğünü anlatın.

Böyle başladıysa ve aile şirketindeyse eşiniz biraz daha böyle sıkıntılı devam eder.

Evliliğin başlangıç evreside çok zordur, özellikle ilk bir yıl.

Tüm eksileri ve artılarıyla, eşinizin ve hayatınızın değişebilir yüzdesiyle oturup düşünün ve öyle karar verin.

sorun da bu zaten.kişi aynı,konu aynı ama anlatım farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…