• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutsuz giden evlilik

Esmerkiz87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2014
10
-1
86
35
Almanya
Merhaba kizlar,
Ben 5 Yillik evliyim ve 3 yasinda bi cocugum var. Evliligimiz ilk günden beri sorunlu. Ben kendi ayaklari üzerinde duran ve gelecegini garantiye almistim ama o calismiyodu bile yani Dügünden 1 ay önce sacma sebepten isini birakti. Tezini bitirse en azindan uni biticek ama oda yok 2 sene ne Adam akilli bi yerde calisti nede tezini bitirdi Hatta 3 sene sonra anca bitirdi. Bunlar tabi evligimizi cok etkiledi. Onun sorumsuzlugu beni mahfetti. Herseyi Ben karsiladim. 3 yildir calisiyo cok sükür ama iste yasadiklarim silinmiyor. Ailesiyle baslarda iyi anlasirdik. Yani Ben öyle saniyodum. Meger onlarda yüzüme gülüp arkamdan konusuyolarmis. Tesadüfen ögrendim ne kadar sahte insanlar olduklarini. Ailem beni bu konuda uyarsada Ben onlar iyi insanlar saniyodum. Ne bilim sinsinin yalanin onlarda oldugunu. Safmisim iste. Yazcak o kadar sey varki kisaltmaliyim Insallah kendimi ifade edebilirim. Meger esim ailesiyle bir olup hem beni hem ailemi cekistiriyomus, ailesinin doldurusuna geliyomus. Hamile halimle bana neler cektirdi onlarin dolduruslarina gelip ama acik acik söylemezdi Ben sonradan anladim herseyi 1-2 sene önce okudugum meseajlarla maymun gözünü acti. Bu konuyu onunla konusmama ragmen. Annesiyle hep bi fisirdasmalar birseyler. Hala ailesini korumalar. Anasi benim hakimda birsey desin dogrumu diye sormaz Ben desem hemen arar sorar dogrumu diye. Anasi akilli tehditide hakkimi helal etmem. Böyle diyerek parmaginda oynatiyo oglunu. Ben bunlari baskalarindan duyuyorum tabiki esim asla ailesini kötülicek birsey demez bana onlar melek. Aileyi bosver desem asiri sinirli bi insan herseye bagirir cagirir kükrer dövmedi ama Yakindir zaten o son hamle oldugunu biliyo. Cocugum hep kavgayi görüyo ve etkileniyo. 2 gün konussak haftalarca küsüz. Böyle evlilikmi olur ya. Zaten sohbetde yok her konusmamiz illaki tartismaya kavgaya yol acar. Asiri bide komplexli bi insandir esim. Bosanmak cözümü bilemiyorum. Her evlilikde olan normal seylermi cözemiyorum. Oglum icin en iyisini yapmak istiyorum. Nasil yapicamida bilemiyorum … cok kararsizim. Pisman olmaktan korkuyorum.

Çocuğunuz her türlü kavgaya şahitmiş bunu ona yapmamanız gerektiğini biliyorsunuzdur malum en büyük ve geri dönüşü olmayan yaralar aile içi huzursuzluk çeken çocuklarda meydana gelir.. Her evlilik böyle mi demişsiniz hayır değil öyle olsa insanlar neden evlenip dursun ki ? Kendinize de oğlunuza da yazık etmeyin. Çocuğun iyiliğini istiyorsanız ya karşılıklı olarak aile atmosferinizi iyileştireceksiniz ya da boşanacaksınız.

Gerçi böyle sorumsuz, anneci ve dolma akıllı bir adamın ilk seçeneğe yanaşacağını pek zannetmiyorum ama.

• Beğen
Reactions: Cac
Bunun kararını ancak kendiniz verebilirsiniz burda size boşanın dese birisi sonradan belki pişman olacaksınız. Ya da barışın çözülür dese çözülecek mi bilemeyiz. Böyle önemli kararları tek başına verin. Evlilik zor ve önemli bir karar. Ben tavsiye vermeyi doğru bulmuyorum o yüzden. Hayat sizin karar sizin

Çocuğunuz adına çok üzüldum. Böyle evliliklerde olan çocuklara oluyor.

Eşinizi alın karşınıza adam akıllı konusun, buraya yazdıklarınızı ayni şekilde ona da anlatın diyeceğim ama böyle bir adamın bunları anlayıp da değişeceğini pek sanmıyorum.

Oğlunuz için en iyisini istiyorsunuz ama oğlunuz her türlü kavganıza şahit oluyor. Yarın şiddet durumu olursa ona da şahit olabilir. Düzeleceğine inanıyorsanız alın karşınıza ciddi ciddi konuşun terapiste gidin falan diyeceğim ama ben burdan bile düzelmeyeceğini anladım. Son karar gene sizin ama bu böyle yürümez bana göre.

Evlilik, boşanma ,çocuk bunlar tamamen sizin kararınız ile olacak şeyler.Sakin elalem ne der ile hareket etmeyin derim ben elalemin lafı hiç bitmez .Çalışmayan sorumsuz bir insan asla çekilmez bu bir gerçek.Bu şartlarda boşanmak en mantıklısı.

Yazdıklarınızı başka bir üye yazmış gözüyle okuyun ve kendinize tavsiye verin.
Eşinin seni ne kadar yalnız bıraktığını, düşman gördüğünü, çocuğun sürekli kavga ortamında kaldığının farkına var.
Adamın değişme ihtimali var mı sence? Gerçekçi bir cevap ver kendine.
Psikoloji konusunda ben mi çok hassasım bilmiyorum ama evliliklerde söz konusu fiziksel şiddet değilse her şey normalleştiriliyor. Bence normal değil.
En önemlisi çocuğunuzun bu kavga ortamında şahit oldukları sizce onu ne kadar etkiliyor düşündünüz mü?

Ben düzeliceğini sanmıyorum boşanmak istediğini evliliğinizin kötü olduğunu söyleyin iyi bir rest çekip ona muhtaç olmadığını onsuzda kral gibi yaşayacağını göstermelisin.

Merhaba kizlar,
Ben 5 Yillik evliyim ve 3 yasinda bi cocugum var. Evliligimiz ilk günden beri sorunlu. Ben kendi ayaklari üzerinde duran ve gelecegini garantiye almistim ama o calismiyodu bile yani Dügünden 1 ay önce sacma sebepten isini birakti. Tezini bitirse en azindan uni biticek ama oda yok 2 sene ne Adam akilli bi yerde calisti nede tezini bitirdi Hatta 3 sene sonra anca bitirdi. Bunlar tabi evligimizi cok etkiledi. Onun sorumsuzlugu beni mahfetti. Herseyi Ben karsiladim. 3 yildir calisiyo cok sükür ama iste yasadiklarim silinmiyor. Ailesiyle baslarda iyi anlasirdik. Yani Ben öyle saniyodum. Meger onlarda yüzüme gülüp arkamdan konusuyolarmis. Tesadüfen ögrendim ne kadar sahte insanlar olduklarini. Ailem beni bu konuda uyarsada Ben onlar iyi insanlar saniyodum. Ne bilim sinsinin yalanin onlarda oldugunu. Safmisim iste. Yazcak o kadar sey varki kisaltmaliyim Insallah kendimi ifade edebilirim. Meger esim ailesiyle bir olup hem beni hem ailemi cekistiriyomus, ailesinin doldurusuna geliyomus. Hamile halimle bana neler cektirdi onlarin dolduruslarina gelip ama acik acik söylemezdi Ben sonradan anladim herseyi 1-2 sene önce okudugum meseajlarla maymun gözünü acti. Bu konuyu onunla konusmama ragmen. Annesiyle hep bi fisirdasmalar birseyler. Hala ailesini korumalar. Anasi benim hakimda birsey desin dogrumu diye sormaz Ben desem hemen arar sorar dogrumu diye. Anasi akilli tehditide hakkimi helal etmem. Böyle diyerek parmaginda oynatiyo oglunu. Ben bunlari baskalarindan duyuyorum tabiki esim asla ailesini kötülicek birsey demez bana onlar melek. Aileyi bosver desem asiri sinirli bi insan herseye bagirir cagirir kükrer dövmedi ama Yakindir zaten o son hamle oldugunu biliyo. Cocugum hep kavgayi görüyo ve etkileniyo. 2 gün konussak haftalarca küsüz. Böyle evlilikmi olur ya. Zaten sohbetde yok her konusmamiz illaki tartismaya kavgaya yol acar. Asiri bide komplexli bi insandir esim. Bosanmak cözümü bilemiyorum. Her evlilikde olan normal seylermi cözemiyorum. Oglum icin en iyisini yapmak istiyorum. Nasil yapicamida bilemiyorum … cok kararsizim. Pisman olmaktan korkuyorum.

Yükü yüklenmişsin, ne maddi ne manevi ne de duygusal hiç bbi destek yok. Ben bu yükle yaşamaya alıştım devam edebilirim dersen devam et. Ama bence samimi bi şekilde içini dökmüşsün sen de farkındasın bunun doğru olmadığının. Haftalarca küs kalmak, annesinin ağzına içine bakması, kompleksli sinirli ve tembel en önemlisi bunların sürekli olması bence gayet geçerli sebepler boşanma için

Maddi manevi guclusunuz anladığım kadarıyla resmi olarak boşanmadan önce evleri ayirsaniz bir süre bakalım kendi altından ne kadar kalkacak ? Yeni küçük kutu gibi bir ev kiralayın 2+1 . düzgün bir muhitte güvenlikli olsun . Gereksiz hicbirsey almayın yeni evinize az eşya yeni temiz Ferah . Çocuğunuzla birlikte yasmaaya baslayin eşinizden ve sülalesinden uzak .Kim evi gecindiriyormus , yük kimin uzerindeymis , annesi ailesi kendine caremiymis , siz ve o özlem duyacakmisiniz ...bence deneyin derim zaten ayrı yaşayabilirseniz ikinizde resmi mercilere başvurursunuz .kendi hatalarını anlar ders cikartirsa kurallarınızİ koyar o da gelir sizinle yaşamaya devam edersiniz en yerinizde olsam denerdim.

Merhaba kizlar,
Derdiniz ne anlamadım ki. İlk günden sorunlu evliliğe çocuk yapmışsınız. Hem eve bakıp hem dayak yemişsiniz. Hala ne yapayım diye düşünüyorsunuz. Ne diyelim yani. Oturun dayak yemeye devam edin.

Merhaba kizlar,

Adam bağırıyor çağırıyor dövmesi yakın diyorsun, mutsuzum diyorsun, sorumsuz diyorsun, en önemlisi çocuk etkileniyor diyorsun üstüne bir de soruyorsun boşanmak çözüm mü diye. Sihirli bir değnek değip değişmeyecek bu adam ben söyleyeyim de.

Ha biz normal evlilik bu dersek inanacak mısınız?

Cocugunuzun ne kadar üzüldüğü yıprandığı hakkında bir fikriniz olduğunu sanmıyorum. Çalışmaya bile gönlü olmayan bir adamın,babalık gibi ciddi bir sorumluluk alacağınıza inandınız mı bu çocuğu yaparken?

Siz çalışın . Siz bakın. Siz ailesinden laf işitin. Siz ezilin. Siz üzülün. Siz dayak yeme ihtimaline rıza gösterin. Paşazadeniz de ben kocayım, babayım diye gezsin ve bunu da sizin sayenizde yapsın.

Vay anasını hayata bak be. ŞuNu bir kadın bir erkeğe yapsaydı asla 24 saatten uzun bir evliliği olmazdı. Ama erkekler yapınca çile cekmeye merakli kadinlar illaki çıkıyor.

Şu hayata erkek olarak gelmedim ya kendimi asla affedemeyeceğim.

Her evlilikte olan normal şeyler değil yaşadıklarınız. İlk günden beri kötü giden evliliğe çocuk doğurarak zaten yanlış yapmışsınız hala daha yanlışa devam ediyorsunuz bu evliliği sürdürerek. Çocuğunuz elbette etkilenir yaşananlardan. Her şeyi geçtim onu düşünüyorsanız boşanın. Boşanmak dışında bir çözüm yok ki kocanız bir anda bambaşka birine dönüşmeyeceğini göre.

Back
X