Banlı olduğum için cevap veremedim. Konuyu hortlatmış olacağım ama yazılanı anlamadan, üstüne düşünmeden anlamsız yazdıklarınıza bir cevap olsun istedim.
Öncelikle benim lügatımda "koca meraklısı" argo söz öbeği yok. Kullananlar, bu düşünce yapısına sahip olanlar ya da hayatı bir şekilde bu söz öbeğiyle kesişip de lügatına alanlar gerçekten midemi bulandırıyor. Alt metnim çok net umarım üstüne alınanlar olur :)
Bakın siz ne güzel hayattan keyif almayı biliyorsunuz. Kendinize değer verdiğinizi söylüyorsunuz ve kendiniz için çeşitli kişisel yatırımlar yaptığınızdan söz ediyorsunuz. Harika! İşte bu noktada konu sahibinden ayrılıyorsunuz. Çünkü konu sahibi mutluluğu yalnızca bir ilişkide bulacağı, duygusal boşluğunu dolduracak bir erkek ile tamamlanacağı kanısında. Yani sizin hayattan aldığınız keyfi o almıyor. Duygusal boşluğu tamamlanmadan mutlu olmayacağı kanısında. Asıl çelişki de burada başlıyor. (Aslında bana kalırsa bunun adı ilişki bağımlılığı) Konu sahibi mutsuz olduğu, sağlıksız giden ilişkisinin son bulmasına da üzülüyor. Yani hayatında bir erkek varken de aslında mutsuzdu.
Herkes hayatında biri olsun ister, şahane bir ilişki yaşamayı arzu eder. Ancak sırf bu yüzden hayatı kendisine zindan etmez. Mutsuz ölmekten bahsetmez.
Annem Feminizm ve Kadın Hareketi dernek üyelerinden. Evlenmeden cinselliği onaylanan, namusun iki bacak arasında olmadığı görüşünü benimseyen bir ailede yetiştim. Kadın erkek rollerinin bilinenin aksine olan bir ailede... Yemek yapmayı babamdan öğrendim, ilk reglimi babamla paylaştım. Evimizdeki su ve elektrik tesisat problemlerini her zaman annem çözüme kavuşturdu. Velhasılıkelam ben hiçbir kadına "koca meraklısı" diyecek bir anlayışla yetişmedim. Aksine "sen kadınsın, güçlüsün, tek başına da mutlu olabilirsin, tamsın, tamamsın mutlu olmak için bir erkeğe ihtiyacın yok. Sen mutlu ol, hayattan zevk al karşına çıkacak erkekten medet umma. Mutluluk senin içinde, bir başkası sana mutluluğu veremez. Ancak senin sahip olduğun mutluluğunu paylaşabilir.
Bu arada muhafazakar değilim ve bu düşünce yapısına da saygı duymuyorum.
Lütfen kadınlar kendinize değer verin.
Ben kendimi çok seviyorum. Sizleri de seviyorum ancak siz kendinizi sevdiğiniz sürece. Bir erkek için hayatı heba edenlere de hodri meydan diyorum
Umarım anlaşılmışımdır.