Mutsuz

Elbirliğiyle beni haksız çıkartıyorlar, el birliğiyle beni suçlu yapıyorlar hepsi toplanmış "aldatılmış" olmamın faturasını bana kesiyorlar.
Çok öfkeliyim kırgınım içim paramparça..
Nasıl geçirdiniz boşanma sürecini? Hala bitiremediğiniz duygularınız yüzünden kendinizden nefret etmeden nasıl yaşadınız ? insanların söylediklerine kulaklarınızı nasıl tıkadınız? Nasıl nasıl?
Bir formülü olsa, ilacı olsa gidip alsam.. Yatsam uyusam aradan yıllar geçmiş olsa her şey bitmiş olsa, rüya olsa uyansam oh be ruyaymıs desem.
Burası aglama duvarım oldu. ozur dılerım herkesten.
Ah mügecim patlayacaksın, hepsine, başka yolu yok, bir daha affet diyen, bana destek olmak yerine gözüme soka soka ağlayan beni yok bilsin bundan böyle diyeceksin. Altı üstü boşanıyorum devasız hastalığa tutulmadım diyeceksin.

Mümkünse yaşayacağın yere boşanmadan karar vermeye ve iş meselesini de halletmeye bak derim. Geçecek ama tepki koymazsan canın çok yanar. Varsın sen kötü ya da geçimsiz ol gözlerinde, olsun, ama sana gık diyemez hale gelirler tepki koyduğunda ve bu da yeter. Bir daha da karşı taraftan asla kimseyle görüşme artık. Ailene de şart koş, bir daha eve kabul ederseniz beni göremezsiniz bile de gerekirse. Başka yol göremedim... Umarım atlatırsın şu aşamaları da bir an önce..

Ben bu kararı alırsam sessiz sessiz mahkemeye gidip sessiz sessiz boşanmayı düşünüyorum.

Sonra da herkesin karşısına çıkıp bitti, artık evli değilim demeyi.

Çünkü biliyorum kafa şişiren çok olacak, herkes konuşacak herkes.

En çok korkutan süreç bu beni de.

O çevremdeki kalabalığın içi boş yaptığı yorumlar, duygularıma uzak ithamlar..

Gerçekten çok zor olmalı.
Allah yardımcın olsun..

ne biçim bir toplum ahlakı var bu ulkenin yav

bu haltı siz yeseydiniz kayınvalidenizin karşısına geçip aglayıp zırlasaydınız %99 saçınızdan tutar sürür kapı dışına atardı

+++ butuun bir mahalleye de adınızı çıkarırdı
Bu ülke de toplum ahlakı sadece kadınlara söküyo ahlaksızlığı yapan erkek olunca amaaan erkektir yapar,elinin kiridir oluyor benim anlamadığım 2.kadınların nasibine ne düşüyor

Allah bu kadın düşmanı olan kadınların cezasını versin yeterrrr artık.
Igreniyorum utaniyorum boyle insanlarin toplumun icinde yasadigim için.
Ne kadar aşağılık oldu bu insanlik.
Icimden haykirmak geliyor cehennemi yaşıyoruz boyle mahluklar yuzunden.
Erkek yapar kimse acip agzini tek kelime etmez üstelik kadin bosaniyor diye lafini yaparlar kadina hic susmazlar bunu yapanlarda kadin yine.
Ama tam tersi kadin aldatsa kadina her türlü kötülük yapılır arkasindan olmayan sey anlatilir bunu yapan da kadindir canına bile kıyilir neden çünkü cok namusluyuz biz.

Artik insanlari zerre kadar takmiyorum. Bir kişiye bile iyiligim dokunmaz kotulugumde dokunmaz nötr oldum herkese karşı görmüyorum kimseyi.
En iyisi bence bu.

Kv affetmisse senin de affetmen lazim tabi... sinir ediyorlar insani. Bir de ne demek pismanmis.... bunun pismanligi mi olur ya. Ayni seyi kadin yapinca kac erkek pisman diye affeder. Ne ahlaksizligi kalir ne hafifligi. En cok da diger kadinlar ezerler. Ama erkek yapinca pisman affet, erkektir ihtiyactir, erkektir olur oyle gozu kayar zaten kaymiyorsa vardir onda bir seyler vs.
Gelin aldatsa kv "oglum bak kiz cok pisman affet" mi der yoksa "gel oglusum ben sana pirlanta gibi kizlar bulurum bosa bu ahlaksizi" mi der?

Annem, babam, uyuz halalarım.
Dün annesi ve babası geldi, dört senede sevgisini göstermeyen kadın ağladı zırladı karşımda. Ellerinde çiçekle böcekle gelmişler dalga geçmekten de öte tiyatro oynadı sanki karşımda. Kadın bir ara yalnız kalmak istedi ve bana "bende aldatıldım ama affettim sende affet " dedi pişkince.. Çıldırdım gerçekten.
Bu insanlar böyle kapımıza geldikleri için annem de babam da diğer uyuzlar da barışmadığım için suçlar oldular. Halalarım her gün gelmişler ben yokken ve ağlayıp zırlıyolar anneme sarılıp. Buda mı gelcekti başımıza diye..
Ben boşanıcam dedikçe ağlıyolar. Ölseydim o kadar ağlarlarmıydı acaba.
Hata benim. Ben sorunlarımı paylaşmıyordum. Annem babam onu sevdikçe mutlu oluyordum, mükkemmel buldukça bozmuyordum. Yalnız kalıyorum diye üzülüyorlardı ben öyle zannediyordum meğer üzüldükleri filan yokmuş laftaymış.
"Gerçekten pişman çocuk, pişman olmasa ben sana barış der miyim" diyen bir annem var.
Onun annesi annem kadar savunmadı onu bana.

Ya duygularım? Her gün atılan mesajlar. asla boşanmamlar, bilmemneler...
Çok fena. Alıp başımı gidicem en sonunda.

Mesele yalın olarak seni aldatması değil ki. O sadece netice, somut gerekçen senin. Adam senin kanını emmiş yıllarca, kendi sefasını sürcem diye seni psikolojik olarak yanlız bırakmış evliliğinde. Şimdi dizinin dibinden ayrılmasa kaç yazar.
Kimseye bişey anlatmak zorunda değilsin müge. En yakının bile düzenim bozulmasın bile hayatının kararmasını göze alabiliyor. Hala tırı vırı gibi insanlarla görüşme kulak asma. Diğerlerine de patlat bi cinnet kessin seslerini. Kardeşin teyzen ya da 1 kişi bile varsa yanında yeter fazlası ütopik bir beklenti olur inan:) benim boşanma sürecimde boşanmazsam eğer abim ablama büyük ekran tv alma sözü falan vermişti. İddia oyunu malzemesi edilmiştim düşün:işsiz:
Zaten hep böyledir yaşanan sıkıntıdan ziyade insanların çıkardığı sıkıntılar işi daha da zora sokar. Aslında bunlar gayet doğal, insani(!) tepkiler de sen yeni karşılaşıyosun işte:110:
Sıkma canını hepsi geçecek ve sen çoook mutlu olacaksın:KK52: bu arada iş bulma süreciyle ilgili bi gelişme var mı?

İnanmıyorum ya, demek iddiaya bile girdiler. Çok üzücü. Henüz hiç bir şey yapmış değilim ne dava açtım ne eşyaları taşıdım ne iş baktım. Biraz kendime gelmek için zaman vereyim dedim ama böyle de daha zormuş. Bir an önce harekete geçsem iyi olcak sanırım.

Eşin pişman olması neyi değiştirir ki .. Sonuçta herkes aldatılmayı hazmedemez ve sen de hazmedemeyen bir karaktersin ..
İmkanın varsa uzaklaş bence o ortamdan şehir dışında seni anlayan bir arkadaşın ya da akraban varsa kaç yanına ..
Belki artık gitmenden korkup susarlar ..

Teyzeme gitmiştim ama döndüm geri. Çünkü rahat vermediler ordada. Mecburen döndüm. İlla ki dönmek zorundayım:/

Herkesle mücadele etmek zor olmalı. Aslında ben sizin geri döneceğinizi düşünüyorum . Siz seviyorsunuz eşinizi konu sahibi . Olur da boşanırsanız zor olacak sizin için . Zor olacak sevdiğiniz için zor olacak kolay mı yıllarınızı vermişsiniz . Ne istediğinizi iyi düşünün acele etmeyin .

Seviyordum ve kalbim kırık hemde çok. Ama geri dönmek gibi bir şey seçeneklerim arasında yok. Asla.

Ah mügecim patlayacaksın, hepsine, başka yolu yok, bir daha affet diyen, bana destek olmak yerine gözüme soka soka ağlayan beni yok bilsin bundan böyle diyeceksin. Altı üstü boşanıyorum devasız hastalığa tutulmadım diyeceksin.

Mümkünse yaşayacağın yere boşanmadan karar vermeye ve iş meselesini de halletmeye bak derim. Geçecek ama tepki koymazsan canın çok yanar. Varsın sen kötü ya da geçimsiz ol gözlerinde, olsun, ama sana gık diyemez hale gelirler tepki koyduğunda ve bu da yeter. Bir daha da karşı taraftan asla kimseyle görüşme artık. Ailene de şart koş, bir daha eve kabul ederseniz beni göremezsiniz bile de gerekirse. Başka yol göremedim... Umarım atlatırsın şu aşamaları da bir an önce..

Yok yok görüşmem ben son lafımı söyledim zannetmiyorum ki onlarda gelsin, oğullarını yollayacaklar ama belli.
Onlardan ziyade benimkiler sorun. Çok şaşkınım, ailem beni çok yanıltıı.

Ben bu kararı alırsam sessiz sessiz mahkemeye gidip sessiz sessiz boşanmayı düşünüyorum.

Sonra da herkesin karşısına çıkıp bitti, artık evli değilim demeyi.

Çünkü biliyorum kafa şişiren çok olacak, herkes konuşacak herkes.

En çok korkutan süreç bu beni de.

O çevremdeki kalabalığın içi boş yaptığı yorumlar, duygularıma uzak ithamlar..

Gerçekten çok zor olmalı.
Allah yardımcın olsun..

Keşke öyle yapsaymışım bende. Bilemedim.
Sinirle döndüm eve zannettim ki bana destek olurlar her türlü arkamda olurlar.
Çok kötü bir ailem varmış, bilmiyordum.
Kimseye güvenmemek gerekmiş şu hayatta.
Güvendiğim herkes bu olayla beni yüz üstü bıraktı.
İnsan doğarken de ölürkende yalnız derler. Yaşarken yalnız olmadığımızı düşünüyoruz ama aslında yalnızmışız.
İyice anladım.

Kv affetmisse senin de affetmen lazim tabi... sinir ediyorlar insani. Bir de ne demek pismanmis.... bunun pismanligi mi olur ya. Ayni seyi kadin yapinca kac erkek pisman diye affeder. Ne ahlaksizligi kalir ne hafifligi. En cok da diger kadinlar ezerler. Ama erkek yapinca pisman affet, erkektir ihtiyactir, erkektir olur oyle gozu kayar zaten kaymiyorsa vardir onda bir seyler vs.
Gelin aldatsa kv "oglum bak kiz cok pisman affet" mi der yoksa "gel oglusum ben sana pirlanta gibi kizlar bulurum bosa bu ahlaksizi" mi der?

Ben böyle bir şey yapsaydım bana neler yapardı düşünemiyorum bile.
Söylemem gerekenleri söyledim. Ben çok sessiz kalmışım zamanında sanırım.
Herkes mügeyi saf salak bellemiş, Ben bunu da kabul ederim herseyi kabul ediyordum zaten nolcak ki.
Afalladılar.
Bitti bitti her sey bitti.

Senin her seyi anlatmamanda bir sorun yok canim. Bence o zaman da dogruyu yaptin, asil bir durus sergiledin ve ozelini ortaya dokmedin ama insanlar kiymetini anlayamadilar. Ozellikle yuva kurmus oldugun insan. Simdi bir zahmet sonuclara katlanacaklar.
Ben böyle bir şey yapsaydım bana neler yapardı düşünemiyorum bile.
Söylemem gerekenleri söyledim. Ben çok sessiz kalmışım zamanında sanırım.
Herkes mügeyi saf salak bellemiş, Ben bunu da kabul ederim herseyi kabul ediyordum zaten nolcak ki.
Afalladılar.
Bitti bitti her sey bitti.

Senin her seyi anlatmamanda bir sorun yok canim. Bence o zaman da dogruyu yaptin, asil bir durus sergiledin ve ozelini ortaya dokmedin ama insanlar kiymetini anlayamadilar. Ozellikle yuva kurmus oldugun insan. Simdi bir zahmet sonuclara katlanacaklar.

Hele o.. Yaptın pisliği. Beni zaten yeterince hırpaladın. Hala neyin derdi neyin savaşı bu!
Boşanmak istiyorum dedikçe deliriyo, sanki aldatılan o, aldatan ben. Rahat bırak dimi beni. İstediğimi ver.
Sessizce defolup gitmesi gerekirken olay çıkartmaya çalışıyo, annesini filan yollamalar.
Of o kadar saçma ki.

Kimseden özür dilemek zorunda değilsin müge kimseye hesap,vermek zorundada değilsin..Kimse seni yargalayamazda güçlü ol elalem ne derse desin...

Ah işte annem babam bana bunu yapınca dağılıyorum ama
toparlanıcam evet. Toparlanmak zorundayım. Daha çok duyacağım böyle şeyler.
Bir an önce şu süreçler bitsin bende kendi hayatımı kurmuş olayım istiyorum.

Ah işte annem babam bana bunu yapınca dağılıyorum ama
toparlanıcam evet. Toparlanmak zorundayım. Daha çok duyacağım böyle şeyler.
Bir an önce şu süreçler bitsin bende kendi hayatımı kurmuş olayım istiyorum.
Toparlan canım maalesef cok sevdiklerimiz bizi en çok yaralıyor toparlan...Hepimiz bu hayatta yanlızız

O değilde bu günler allahın yardımıyla ve senin dirayetinle geçip gidecek ben bundan eminim ama ya sarsılan güvenin o nasıl dönecek ailen bile tavırlarıyla senin güven duygunun temeline dinamit yerleştirdi resmen

Su an ne kadar uzdugum icin pismanim hataliyim vs. dese de aslinda senin ne kadar kirilip dokuldugunun farkinda degil bence. Empati kurmaz, kuramaz. Ne yapisi ne de yasanmisligi buna musait. Su an pacalari tutustu ve tek derdi kendini aklamak, kendini kurtarmak, eski huzurlu hayatina donmek. Aslinda olayin ozeti: su an kimse empati kuramiyor ve herkes olagan yasantisina geri donmek istiyor. Kocan, ailesi ve uzulerek soyluyorum ki muhtemelen ailen de buna dahil... :( Herkes o sakin hayata, alisilmis duzene geri donmek istiyor. Artik cok net olman lazim canim. Senin hissettiklerini hicbiri anlamayacaklardir ama netligin ve israrinla onlara kararini kabul ettireceksin.
Hele o.. Yaptın pisliği. Beni zaten yeterince hırpaladın. Hala neyin derdi neyin savaşı bu!
Boşanmak istiyorum dedikçe deliriyo, sanki aldatılan o, aldatan ben. Rahat bırak dimi beni. İstediğimi ver.
Sessizce defolup gitmesi gerekirken olay çıkartmaya çalışıyo, annesini filan yollamalar.
Of o kadar saçma ki.

O değilde bu günler allahın yardımıyla ve senin dirayetinle geçip gidecek ben bundan eminim ama ya sarsılan güvenin o nasıl dönecek ailen bile tavırlarıyla senin güven duygunun temeline dinamit yerleştirdi resmen

Bende bilmiyorum inan bilmiyorum.
Böyle yaşayacağım işte, benim gibi olan binlerce kadın gibi. Kimseye güvenmeden.

Su an ne kadar uzdugum icin pismanim hataliyim vs. dese de aslinda senin ne kadar kirilip dokuldugunun farkinda degil bence. Empati kurmaz, kuramaz. Ne yapisi ne de yasanmisligi buna musait. Su an pacalari tutustu ve tek derdi kendini aklamak, kendini kurtarmak, eski huzurlu hayatina donmek. Aslinda olayin ozeti: su an kimse empati kuramiyor ve herkes olagan yasantisina geri donmek istiyor. Kocan, ailesi ve uzulerek soyluyorum ki muhtemelen ailen de buna dahil... :KK43: Herkes o sakin hayata, alisilmis duzene geri donmek istiyor. Artik cok net olman lazim canim. Senin hissettiklerini hicbiri anlamayacaklardir ama netligin ve israrinla onlara kararini kabul ettireceksin.

Çok çok çok haklısın. Herkes eski düzeni istiyor.
Doğru. Yarın davayı açmak için avukat bulacağım.
Artık hareket zamanı doğru.
Tşk ederim yorumların için

Back
X