Kpssye hazirlaniyorum ama pesinden babam haric hepsi gelecek gibi babamda para isteyecek bol bol ben sorumluluk istemiyorum normal bir insan oluyum istiyorum bu ozguvene ne yapabilirim pekiSoylemesi kolay diyebilirsin ama bir is bul ve cek git.
Aile denilen sey bazen ici cok bos bir kelime.Sana onlardan fayda yok.Seni senden baska kurtaracak da yok.
Bu şekilde tek başına da yapamaz bence ne is olursa olsun yapması lazım ailesine rest çekmesi lazım bu konuda belki kafayı yese daha mi iyi ailesi nin anlaması lazmSoylemesi kolay diyebilirsin ama bir is bul ve cek git.
Aile denilen sey bazen ici cok bos bir kelime.Sana onlardan fayda yok.Seni senden baska kurtaracak da yok.
Bu şekilde tek başına da yapamaz bence ne is olursa olsun yapması lazım ailesine rest çekmesi lazım bu konuda belki kafayı yese daha mi iyi ailesi nin anlaması lazm
Bende cekip gitmen için soylemedim için bi yerden bi is bulup başlaman lazım devamı gelir zaten mesguliyet her zaman psikolojiye iyi gelirAnnem benden para istemez. Babamla yasamiyoruz zaten bosandilar. Birakip gidemem herkes hayatini benim uzerimden kurmus
Yani ne bileyim normal bir aile olsa zaten para kazaninca onlara destek olur.Ailesi de ona ama cevrenizdeki insanlardan bir fayda goremiyorsaniz,bir yuk halini almislarsa bazen cekip gitmek tek secenek gibi geliyor.Bu şekilde tek başına da yapamaz bence ne is olursa olsun yapması lazım ailesine rest çekmesi lazım bu konuda belki kafayı yese daha mi iyi ailesi nin anlaması lazm
O derin mutsuxluk hissinin adı "depresyon"
Altından kalkmanız gereken bir durum.
Bir psikologla görüşmeyi denediniz mi?
Bu değersizlik hissi vs için.
Kucuk yerlere gitmemi istemiyorlar bir yerde calistim 5 ay boyunca girdigim 3 ay sonra aldim maasimi onlar o yuzden istemiyorlar ama iyi biyer bakmaya calisiyorum.Bende cekip gitmen için soylemedim için bi yerden bi is bulup başlaman lazım devamı gelir zaten mesguliyet her zaman psikolojiye iyi gelir
Kpssye hazirlaniyorum ama pesinden babam haric hepsi gelecek gibi babamda para isteyecek bol bol ben sorumluluk istemiyorum normal bir insan oluyum istiyorum bu ozguvene ne yapabilirim peki
Yok cok derine inmedim. Annem ve babam bosandilar annem 40 yil evde otursam bakar. Onunla ilgili tek sikintim 23 yasimda olmama ragmen anne benmisim gibi davranmasi.Yani ne bileyim normal bir aile olsa zaten para kazaninca onlara destek olur.Ailesi de ona ama cevrenizdeki insanlardan bir fayda goremiyorsaniz,bir yuk halini almislarsa bazen cekip gitmek tek secenek gibi geliyor.
Cherry canimsin.Vermezsin olur biter
Her para isteyene vermek zorunda değiliz:)
Basar gidersin evden çok da ısrar ederse
Annen baban da olsa kac yasina gelmis koca insanlar.Neden kendini onlardan sorumlu hissediyorsun ki?Yok cok derine inmedim. Annem ve babam bosandilar annem 40 yil evde otursam bakar. Onunla ilgili tek sikintim 23 yasimda olmama ragmen anne benmisim gibi davranmasi.
Psikolog degilde psikiyatrla gorustum her zamanki gibi bir ilac kullandirip yolladilar. Psikolog icinde para lazim ve fakir bile sayilabilirim bu konuda
Kucuk yerlere gitmemi istemiyorlar bir yerde calistim 5 ay boyunca girdigim 3 ay sonra aldim maasimi onlar o yuzden istemiyorlar ama iyi biyer bakmaya calisiyorum.
Annem babamla bosandigi icin annemle kaliyorum. Burdaki atmosfer ikisi evliyken yaşadığım atmosferden iyi ama ben mutsuzum huzursuzum annemi tek burda birakamam bilmiyorumki bende ne yol çizeceğimiSenin yaşadiklarinin benzerini yaşadim.
Bende evlenene kadar evde kaldim.Elimden geldiği kadar aile olmaya çaliştim .Herkes neder annem babam üzülmesin diye evden ayrilmadim.
Ama gel görki halen çooook mutsuzum cok.Birde artik cocuklarim var ,onlara vereceğim birseyim yok .Kendim değer ve sevgiye acken onlara ne verebilirim.
Kiz kardeşim univ. gitmek icin 20 yaşinda evden ayrildi.Maddi ve manevi destek cok görmedi.Cok zor günler gecirdi canim kardeşim Yalnizliktan korktu ama alişti.
Şimdi onunla gurur duyuyoruz.Ayaklarin üstünde duran ne istediğini bilen hayatini dolu dolu yaşayan genc bir hanim oldu.
Sosyalleşti arkadaşliklari oldu tatile cikti
Istediği gibi takildi.
Bak ikimiz ayni ailede büyüdük .Ben abla olduğum halde özgüvensiz sosyal ilişkilerini kuramiyan hayata dair nee istediğini bile bilmeyen birisiyim.
Sana demek istediğim ne yap ne et o evden ayril.Önce bunun hayalini kur.
Ne kadar huzurlu olur kendi küçük 1+1 evinde istediğin gibi yaşamak. Yeni arkadaşlarin olur acilirsin.
Ayrilmak istediğini kimseye anlatma hepsini kendi icinde yap.
Onlar ellenden geldikleri kadar seni vazgecirmek isterler.
Sen illaki ayrilmaya odaklan.
Keşke zaman geriye alina bilseydide bende ayrilsaydim şimdi daha bir başka biri olurdum...
Haha disardan onlar kucuk ben buyuk gibi gorunuyorum. Her olaylarinda buyuk benim diye benu karistirdilar psikolojomi dusunmeduler bile suan o kadar yanlizimki agliyacam bir omzum bile yok yastik basip agliyorum evde gizli gizli sonra odaya birileri daliyor falan isteAnnen baban da olsa kac yasina gelmis koca insanlar.Neden kendini onlardan sorumlu hissediyorsun ki?
Ihtiyac aninda destek olursun ama bu kadar sömürmelerine izin verme.Kendi baslarinin caresine bakabiliyor olmalari lazim bu yasta.
Cok ilginc
Annem babamla bosandigi icin annemle kaliyorum. Burdaki atmosfer ikisi evliyken yaşadığım atmosferden iyi ama ben mutsuzum huzursuzum annemi tek burda birakamam bilmiyorumki bende ne yol çizeceğimiSenin yaşadiklarinin benzerini yaşadim.
Bende evlenene kadar evde kaldim.Elimden geldiği kadar aile olmaya çaliştim .Herkes neder annem babam üzülmesin diye evden ayrilmadim.
Ama gel görki halen çooook mutsuzum cok.Birde artik cocuklarim var ,onlara vereceğim birseyim yok .Kendim değer ve sevgiye acken onlara ne verebilirim.
Kiz kardeşim univ. gitmek icin 20 yaşinda evden ayrildi.Maddi ve manevi destek cok görmedi.Cok zor günler gecirdi canim kardeşim Yalnizliktan korktu ama alişti.
Şimdi onunla gurur duyuyoruz.Ayaklarin üstünde duran ne istediğini bilen hayatini dolu dolu yaşayan genc bir hanim oldu.
Sosyalleşti arkadaşliklari oldu tatile cikti
Istediği gibi takildi.
Bak ikimiz ayni ailede büyüdük .Ben abla olduğum halde özgüvensiz sosyal ilişkilerini kuramiyan hayata dair nee istediğini bile bilmeyen birisiyim.
Sana demek istediğim ne yap ne et o evden ayril.Önce bunun hayalini kur.
Ne kadar huzurlu olur kendi küçük 1+1 evinde istediğin gibi yaşamak. Yeni arkadaşlarin olur acilirsin.
Ayrilmak istediğini kimseye anlatma hepsini kendi icinde yap.
Onlar ellenden geldikleri kadar seni vazgecirmek isterler.
Sen illaki ayrilmaya odaklan.
Keşke zaman geriye alina bilseydide bende ayrilsaydim şimdi daha bir başka biri olurdum...
Haha disardan onlar kucuk ben buyuk gibi gorunuyorum. Her olaylarinda buyuk benim diye benu karistirdilar psikolojomi dusunmeduler bile suan o kadar yanlizimki agliyacam bir omzum bile yok yastik basip agliyorum evde gizli gizli sonra odaya birileri daliyor falan isteAnnen baban da olsa kac yasina gelmis koca insanlar.Neden kendini onlardan sorumlu hissediyorsun ki?
Ihtiyac aninda destek olursun ama bu kadar sömürmelerine izin verme.Kendi baslarinin caresine bakabiliyor olmalari lazim bu yasta.
Cok ilginc
Okudugum sehirde yonlendirdiler psikologa benimle dalga gecmisti o yuzden on yargiliyim devletin psikologlarinaDevlette psikologlar var.
Doktordan rica ederseniz uygun görüşle yönlendirir.
Tesekkur ederim kredi borcum var. Bunu bildigi halde parama goz koymustj. Bondroma kadar istiyordu vakti zamaninda adam o kadar manyak birsey. Babamla yasamadigim icin sansliyim bosandilar annemle yasiyorum ama genede ben bir ise girsem diye beni bekliyor bende kpssye hazirlaniyorum ama bu kafayla cok zorKendi çıkarlarını hesaplayarak yasasan, köprüyü geçene kadar ayiya dayı desen olmaz mı?
Tamam bir iş bul aldığın maaşı daha az söyle baban hepsini ona verdiğini sansin ama sen kendine ayir az da olsa biriktir mesela.
Bu sırada sevdiğin bir bölüm için yeniden oku.
Gizli yapabilirsin her şeyi söylemen gerekmiyor ortaya çıkarsa da çıksın bunu o zaman düşünürsün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?