Mutsuzluk isi birakma

İnsan bazen hayret ediyor. İşimi sevmiyorum, başka iş yapmak istiyorum deseniz hak vereceğim ama anlattığınız ekonomik koşullarda ev hanımı olma arzunuz biraz anlamsız geldi. Acaba tatil dönüşü işe dönmek sizi biraz fazla mı etkiledi yoksa genel olarak yılın diğer zamanlarında da böyle mi hissediyorsunuz?

isviçrede geçen kış böyle bir referandum yaptılar
herkese standart bir vatandaşlık maaşı verelim mi diye
ama verilmesin denildi, reddedildi

benim hatırladığım böyle.
yani bilmiyorum tam ama benim beynimde böyle bir bilgi var
nerden olduğunu da hatırlayamıyorum belki de oydu

Bos evde oturmak, hobi ve sporla kafayi bozmak bunlarin sizi mutlu edeceği ne malum ?

İşini sevmeden yapan bi öğretmenin öğrencilere bi faydası olmaz. Benim lisede bi edebiyatçı vardı. Ebadan konu anlatımı açardı veya da bir roman özetini internetten bulup 10 sayfa özet yazdırırdı. Konu anlatmak falan hak gele yani. Bütün derslerde elinde telefon internette gezerdi. Perdeler cekili ortam karanlık akıllı tahta açık , biz de kafayı koyar yatardık. Bu adam öğretmenlik yapsa ne yapmasa ne yani? Öteki edebiyatcimiz da sürekli dedikodu peşindeydi. Şu sınıf söyle bu sınıf böyle. Derse meyve getirip meyve soyardı. Gözde öğrencilerine ikram ederdi gerisine yok. Yani bu şekilde olacaksanız olmayın yani.

Özel sektörde çalışıyorum. Gece bile telefonlarım çalıyor, işim sadece şirketten ibaret değil aynı zamanda patronumun özel işleri de bende. Bazen ağlıyorum herkese yetişmeye çalışmaktan. Ne güzel öğretmen olmuşsunuz. Çalışma saatleriniz belli, 3 ay civarı tatilde oluyorsunuz aynı zamanda maaş almaya devam ediyorsunuz. Daha ne gerçekten?

Genel olarak böyle. Başka is de olabilir sürekli değil ama part time saatlik calisabilecegim okul ortamını vs sevmiyorum

Bence siz depresyondasınız ki öğretmenlik heleki sınıf öğretmenliği çalışma saati açısından en avantajlı meslek grubu bence, yorucudur ona lafım yok sabır ve özveri isteyen bir iş ama bence en rahat mesleklerden biri, enazından primleriniz dolupta emeklilik hakkınız olana kadar çalışın sonrası miras vs kalırsa ya da o zamana kadar bir köşeye üç beş geçimizi sağlayacak birşeyler atabilirseniz yaşı beklemeden işten ayrılırsınız ama bu koşullarda vereceğiniz en mantıksız karar işi bırakmak olacaktır.

Genel olarak böyle. Başka is de olabilir sürekli değil ama part time saatlik calisabilecegim okul ortamını vs sevmiyorum
Yani okul ortamını sevmiyorum derken, ,öğretmenlere tanınan (devlette öğretmensiniz farzederek yazıyorum) her türlü güzel imkandan yeşil pasaport,düzenli net gelir,tatil çokluğu ,hafta sonu boşluğu, çalışma saatlerinin özellere göre azlığı ,toplumda statü ,işten çıkarılma korkusu olmama vs vs _daha çok yazarım da _ vazgeçip ,evde hobi ile mi ilgilenmek istiyorsunuz ? Üstelik garanti ya da birikmiş ekonominiz yokken! Psikolojik başka sebeplerin olduğunu düşündüm altta yatan.Mutlaka bunun için terapi alın.Ona göre hayatınıza yön verin.2_3 miras daireyi 40 sene de bekleyebilirsiniz yani ,hiç bi şeyin garantisi yok ama işiniz,emekliliğiniz garanti.

Sanki sizin derdiniz iş güç değil de varoluşsal bir sancı çekiyorsunuz gibime geldi. Aslından hayattan tat almadığınız için mesleğinizi sorumlu tutuyorsunuz. Kaza, boşanma derken çok şey üst üste gelmiş. Hayatta gülmeyi eğlenmeyi özlediniz belki de. Üstüne bir de çalışmak sizi yıpratmış olmalı.
Emin olun bugün işten çıksanız elbet bir süre sonra meşguliyet ararsınız.
Bence kafanızı rahat edeceğiniz ama aynı zamanda kendinizi keşfedebileceğiniz bir hobiye başlayın derim. O zaman mesleğiniz bile yorucu gelmez. Yani öğretmensiniz okul saatleri dışında bir hobi işe uğraşın. Kendinize ait bir alan oluşturun

Her gün işim olduğu için şükrediyorum. Kimseye muhtaç değilim, bir şeyler ürermeye çalışıyorum. Allah kimseyi işsiz güçsüz, bomboş bırakmasın.

Part time diyosunuzda zaten yarım gün değil mi sizin işiniz? Tatillerinizde var bolca, yani Türkiye şartlarında part time rahat iş ne bulacaksınız. Ayrıca 10 senedir çalışıp nasıl hemen çalışmaktan sıkılıp ev hanımı moduna geçtiniz bence erken (32yaş için)
5 senesi dolan memurlara verilen ücretsiz izin hakkını kullanın bi bakın 6 ay evde nasıl oluyo nasıl gidiyo duruma göre istifa edersiniz. Bence etmelisiniz de mesleği severek yapacak bir sürü insan var. En azından devlette yer işgal etmemiş olursunuz

Part time saatlik çalışabileceğiniz iş imkanları genellikle kafelerde ya da mağazalarda oluyor. Öyle yerlerin çalışma tempolarına ayak uydurmak hiç kolay değil. Daha önce o alanlarda çalıştınız mı hiç?

Herkesin zaman zaman işi ne olursa olsun bıkkınlığa kapıldığı, sabahlarını kendine ayırmak istediği oluyor. Ama o kadar emek vermişsin okuyup diploma almışsın, devlette kadrolusun… mağazada asgari ücrete çalışıyor olsan çık değmez yorulduğuna derdim belki de şu durumda akıl karı değil.

Part time diyosunuzda zaten yarım gün değil mi sizin işiniz? Tatillerinizde var bolca, yani Türkiye şartlarında part time rahat iş ne bulacaksınız.
Çoluk çocuğa laf anlatmak ve mesai harici sürekli kağıt kürek dosyalamak yorucu bir şey dışardan göründüğü gibi değil. Konu sahibi zaten genel olarak çalışmaktan yana isteksiz.

ben işe döndüm şubat ayında. oğlum 18-19 aylıktı. bir kaç sebebim daha vardı ama gazlayan bir arkadaşım da vardı. Olduğum birimle ilgili oradan geri çıkamayacağım korkusuyla tekrar ücretsize ayrıldım. o arkadaşım da yine zor bir birimde çalışıyor ve biri benim oğlumdan küçük iki çocuğu var. eşi uzaktaydı, çalışmaya devam etti. Pişman olmasam da artık işimin iyi yönlerine odaklanmayı düşünüyorum, yakında yine döneceğim ve hakkımın da bitmesine az kaldı. Siz öğretmensiniz, ben hemşireyim. Ama hayat sizin hayatınız, eviniz arabanız da varmış madem ücretsiz izin alıp deneyin çok bunaldıysanız.

Çoluk çocuğa laf anlatmak ve mesai harici sürekli kağıt kürek dosyalamak yorucu bir şey dışardan göründüğü gibi değil. Konu sahibi zaten genel olarak çalışmaktan yana isteksiz.
Kolay demedim Türkiye şartlarında bu saat diliminde başka ne iş yapabilir? Her işin bi zorluğu var, sevmeyen yapmasın yani onu bunu bahane etmeye gerek yok. İşini sevmeyen bıkkın öğretmeni hiçbir öğrenci hak etmiyor. Ücretsiz izin hakkı var kullanıp gidişata bakabilir.
Yarım gün çalışma,yaz tatili,yeşil pasaport, ara tatiller ve tam maaş. Bir sürü avantajı olan bi meslek, aynı zamanda kutsal değerli bi meslek bu yüzden gerçekten severek yapmayan çocuklardan uzak durmalı.

Herhalde 3 ay tatile iyice alıştınız şimdi okula git çocuklara ders anlat zorunuza gidiyor.

İzin sonrası işe dönüşlerde bende öyle oluyorum ama bu bıkkınlık sizde biraz erken olmuş .Daha yolun başındaşınız on sene nedirki.Ben 27 yıldır çalışıyorum ondan on yıl erken diyorum.

İşiniz birçok kişiye göre avantajlı.Kar olur tatil olur ,yaz olur tatil olur ,iki tane ara tatil olur ,bazı yerlerde mesai yarım gün zaten.

Pandemi varken sizler sıcacık evlerinizde oturdunuz mesela.Millet ağzında maske minibüsle otobüsle gitti akşama kadar maskeyle oturdu vb.Bu yaz ise aşırı sıcak bir yazdı çöl sıcakları vardı.Bu sıcakta millet işlerine gitti siz belki evinizdeydiniz belki deniz kenarında tatildeydiniz bilemiyorum ama yerinizde olmak isteyen atama bekleyen milyonlar varken birazda şükretsenizmi?

Çok kötü hissediyorsanız eşinizde maddi olarak eve yetebilecekse birkaç ay ücretsiz izin alabilirsiniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…