• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutsuzum, Çözüm Bulun Kızlar Bana Nolur???

Kızlar eksik yazmış olabilirim kusura bakmayın.
Özel bir kurumda kurumsal iletişim personeli olarak çalışıyorum.
Her gün siyaset konuşuluyor.
Oruç tutamıyorum. Oruç tutmayanlarda hiç utanmıyor,artık normalleştirdiler muhabbetleri dönüyor. Aslında direkt olmasa da bu tarz konularda üzerime taş atıyorlar.
Evet ben de onlar için yeniyim. Onların bana değil benim onlara ayak uydurmam gerekir belki.
Ama ben saygı duyarken onlar saygısızca konuşuyorlar.
Moralim gerçekten bozuk olduğu için toparlayamıyorum cümlelerimi.
Oruç niye tutmuyorsun, regl misin? soruları beni çıldırtıyor. Kime ne ? Tutarsam bana sevap,tutmazsam bana günah.
Anlatabiliyor muyum?
Ben size siz bu durumda olsanız ne yaparsınız diye sormak istedim.
Bu muhabbetlere İstanbul da üniversitede de kaldığım yurtta da maruz kaldım.Oluyor ,yapacak bir şey yok.Size tavsiyem bu tür konularla ilgili çok munazara varı sohbetlere girmemeniz.Bu işyerinin size uygun olmadığını düşünürseniz tabi ki işten ayrilabilirsiniz ama bunu pek çok yerde de yaşayabilirsiniz.Su an is grubunda Cuma günleri "hayırlı Cumalar" ,gece 4 te sahuru da yaptık Allah'a şükür mesajları havalarda uçuşuyor.Allah kabul etsin diyorum çünkü sevdiğim insanlar çoğunlukta .

Ramazan bır ay az sabredin ramazanda uluorta yemek yiyenlere bende gıcık oluyorum ama sız yemeğe cıkıyormussınuz bir ay sonra hem sizde ortama alışmış olursunuz onlarda sıze

Ben zaten asla ulu orta yemek yemem suyumu bile mutfağa gidip gizli saklı içiyorum. Ben gerçekten saygı duyuyorum.
Sanırım ben ortamına hiç alışamadım.
Hakkımda hayırlısı olur inşallah.
Anladığım sizlerden dayan, otur çalış.
Bu evliliğime de yansıyor. Mutsuz,üzgün bir şekilde eve gelince. Eşime patlıyorum. Sen bana destek olmuyorsun. Senin yüzünden işten çıkamıyorum diye. Hata olduğunun farkındayım. Sadece o iş bulalım öyle çık diyor. Mantıklısı da bu zaten biliyorum. Bu sabah artık smyrna sinirlendiriyorsun artık beni ver istifanı çık gel dedi.
Haklı ama ne yapacağımı bilemiyorum işte.

Oruç tutamıyorum. Oruç tutmayanlarda hiç utanmıyor,artık normalleştirdiler muhabbetleri dönüyor. Aslında direkt olmasa da bu tarz konularda üzerime taş atıyorlar.
Evet ben de onlar için yeniyim. Onların bana değil benim onlara ayak uydurmam gerekir belki.
Oruç niye tutmuyorsun, regl misin? soruları beni çıldırtıyor. Kime ne ? Tutarsam bana sevap,tutmazsam bana günah.
Anlatabiliyor muyum?
Hastayım, düzenli ilaç almam gerek deyin çıkın işin içinden. Onların önünde birşey yiyip içmeyin, 1 aylık bir süreç. Ha bence de saçmalığın daniskası, kime ne, ne hadlerine benim Allah ile aramdakini sorgulamak ama, düşünceleriniz doğru. Önümüzde bir kriz var maalesef ve eldeki işi kaybetmemek gerekiyor.

Anlatabiliyor muyum?
böyle milletin orucuna takılanlar bence içlerinden gelerek oruç tutmuyorlar.laf olsun diye tutuyorlar.bütün arkadaşlarım oruç tutuyor bir tanesi bile sen neden tutmuyorsun demedi.daha önce orta okulda gittiğim bir dershanede aynı şeye maruz kaldım.niye namaz kılmıyorsun neden kapanmıyorsun vs.hiç kafama takmadım cevabımı verdim geçtim sizde öyle yapın.son onlarak gerçek islam bu değil:KK53:

Oruç tutmamanızın günahı onlara mı giriyormuşta sorguluyorlar? İşyerinde böyle din ve siyaset konularına hem sinirleniyorum hemde gereksiz buluyorum.Birde şu cuma mesajları çıktı.Hepsi gösteriş peşinde,hepsi bir yerlere yaranmaya çalışıyorlar.Banada geliyor cvp bile vermiyorum,gereksiz.İman allah ile kul arasındadır,oruç tutan kendine tutar allahın bilmesi yeterlidir, bunu kula göstermenin ayyy ben oruçluyum yapmak reklamdan başka bişey değildir.
İş bulmadan işten çıkmak pek mantıklı değildir.Bence iş aramaya başlayın,davet gelirse görüşmeye gidersiniz.Kendinize 1 ay veya az yada çok süre tanıyın.Bu süre içinde iş bulursanız çıkarsanız, bulamazsanız dayanamıyorsanız istifa edersiniz.Ben şahsen asla durmam öyle kasvetli bir ortamda.

Kendilerinden olmayanı dışlayan insanlar bunlar. Gerçek dindarları tenzih ederim. Gerçek dindarlar zaten bu tarz muhabbete girmezler asla. ‘Dinci’ desek daha doğru olur. İşinizi yapın çıkın, yok, çok etkileniyorum diyorsanız orada kalıp hayatı zehir etmenin anlamı yok.

moralinin bozuk olmasında haklısın , baksana oruç tutup laf konuşuyorlar, yazık bir insanın mutsuz olmasına sebep oluyorlar bence hiiiiç hoş değil yaptıkları.

Eşine de yansıtma oda üzülür, inadına huzurunu bozmamaya çalış.

yani siyasetin konuşulmadığı herhangi bir yer kaldı mı ki zaten? 7/24 her yerde dönüyor zaten aynı tip muhabbetler. oruç konusuna gelince benim iş yerim de çok çok muhafazakar birine ait bazen alttan alttan laf sokmaya çalışanlar oluyor he he deyip geçiyorum. bu iki sebepten iş bırakılmaz bence. eminim çok daha kötü durumlarla da karşılaşacaksınız iş yaşamınız boyunca. hiç hoş değil yapılanlar ama kulakları tıkamak lazım bazen.

Ben zaten asla ulu orta yemek yemem suyumu bile mutfağa gidip gizli saklı içiyorum. Ben gerçekten saygı duyuyorum.
Sanırım ben ortamına hiç alışamadım.
Hakkımda hayırlısı olur inşallah.
Anladığım sizlerden dayan, otur çalış.
Bu evliliğime de yansıyor. Mutsuz,üzgün bir şekilde eve gelince. Eşime patlıyorum. Sen bana destek olmuyorsun. Senin yüzünden işten çıkamıyorum diye. Hata olduğunun farkındayım. Sadece o iş bulalım öyle çık diyor. Mantıklısı da bu zaten biliyorum. Bu sabah artık smyrna sinirlendiriyorsun artık beni ver istifanı çık gel dedi.
Haklı ama ne yapacağımı bilemiyorum işte.
Takma yahu. Bunun için işten mi çıkılır? Samimi olma, sözleri üzerine alınma yeter. Bir zaman sonra bırakırlar.

Takmaya gerek yok,1 ay sonra seçim de biter ramazan da.
Bu muhabbetler de azalır,biter belki.
Hem de siz zaman geçtiği için alışmış olursunuz.

Ha ille çok takıyorum,eşimi,kendimi mutsuz ediyorum diyorsanız çıkın işten.
Hayatı zehir etmenin de manası yok.

Biz ne zaman saygılı bir toplum olacağız ya tuttuğun orucu Allah için tutuyorsun
Biri yemek yetip içerken dayanamıyorsan Tutma o zaman
insanları neden kendi isteklerimiz doğrultusunda hareket etmeye zorlarız ki herkesin inancı kendine
Böyle yaparak sevdirdiklerinimi zannediyorlar daha çok nefret ettiriyorlar
ben de inançları doğrultusunda yaşamaya çalışan bi insanım ama yanımdaki insana inancından ötürü değil insan olduğu için değer vermem gerektiği kanatindeyim
siz canınızı sıkmayın insanlar inançlarını kültürleriyle örüyorlar ve maalesef kültürümüz dayatma kültürü gerçek islam bu değil
sizi işinize bakın zaten ramazanda seçimde bitecek Allah kolaylık versin

Kızlar herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün yine içim sıkıla sıkıla geldim. Artık ilerleyen zamanlarda yapmasalar bile bir kere soğudum işte. İnsanın kararlarıyla böyle oynuyorlar,böyle mutsuz ediyorlar işte.
Bayramda ikramiye oluyormuş. Dişimi sıkıp bayramda da paramı alayım diyorum. Bu kadar sıkıntıya ek paramı alıp öyle çıkayım. Dişimi sıkarsam eğer.
Çıkmaya karar verdim galiba kızlar.
Güzel Rabbim her birimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın inşallah.

Yani o mahalle baskisi mi desem artik toplumsal baski mi desem devlet isyerlerinde de var. Kadrolarin cogu hukumetle benzer goruslere sahip insanlarla dolduruldugu icin, devlette oruc tutmayanlar azinlikta, tutanlar cogunlukta. Memur olsaniz dahi ayni baskiyla karsilasirsiniz. O yuzden yapacak bir sey yok maalesef. Size ne diyin gecin.

eminmisiniz öyle olduğundan bizim işyerinde de tam tersi oruçlular azınlıkta yeni alımla gelenler var 14 kişi iki üçü anca tutuyo nerden biliyorsunuz diyecekseniz yemek çıkıyo ve millet paso yemekte ön yargılarımızdan ah bi sıyrılsak

eminmisiniz öyle olduğundan bizim işyerinde de tam tersi oruçlular azınlıkta yeni alımla gelenler var 14 kişi iki üçü anca tutuyo nerden biliyorsunuz diyecekseniz yemek çıkıyo ve millet paso yemekte ön yargılarımızdan ah bi sıyrılsak
Önyargı mı ?

Size sözlü diyaloglardan bahsettim ? Bakışlardan,oruç tutmayanların münafıklığından bahsettiklerinden söz ettim. Bu ön yargıyı çoktan geçen bir olgu.
Niye beni mutsuz eden birşeyi burada yazayım yoksa ?
Ağlayarak gidiyorum işe.
Ötekileştirildiğimi hissediyorum.
Ne kadar emin olursa insan o kadar eminim işte.

Önyargı mı ?

Size sözlü diyaloglardan bahsettim ? Bakışlardan,oruç tutmayanların münafıklığından bahsettiklerinden söz ettim. Bu ön yargıyı çoktan geçen bir olgu.
Niye beni mutsuz eden birşeyi burada yazayım yoksa ?
Ağlayarak gidiyorum işe.
Ötekileştirildiğimi hissediyorum.
Ne kadar emin olursa insan o kadar eminim işte.

dikkat ederseniz ben başka bi arkadaşa cevap verdim. size yönelik bir şey yazmadım siz haklısınız konunuzda

yorum yazmak ısterdım ama oyle bi hale getrdıler kı Allah demeye korkar oldu ınsan .hep bır bahane hep bır sanane hep bır benım hayatım.kıyamet alametlerınden bırı ınsanlar muslumanım demeye utanacak dıye..bugunun tam karşılığı.

Herkesin işe severek isteyerek gittiğini düşünmüyorum bir çoğumuz mecburiyetten devam ediyoruz... benimde 6 ay oldu hala alışamadım sevemedim her gün ayaklarım geri geri gidiyor ama devam ediyorum bir yandan da farklı çözüm yolu arıyorum... sabredin, başka bir iş bakın bu süreçte o zaman ayrılırsınız.

Back
X