• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutsuzum, hayatta çabam yok.

155555sff

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2025
19
17
3
26
Boşandım çocuk yok,aile evindeyim ailem iyi. Çok çalıştım,apart aldım ama kiracısı var. Oradan getiri sagliyorum. Ama evlilik olayına çok üzülüyorum, aile olamamaktan, anne olamamaktan. Bazı arkadaşların evliliklerinde de sorun oluyor, ama kocaları çabalıyor, evlilik bitmiyor. Arkadaşlarımla görüşmek istemiyorum. İyice içime kapandım, moralim bozuk. Kafamı nasıl dagitabilirim, benim koca bile çabaladı, seninki hiç pişman olmadi mi gibi abuk sabuk soru soran arkadaşlarım var. İyice yalnizlastim, çoğu zaman telefonlara bile cikmiyorum. Sosyal medyaya girmek istemiyorum. Sonrada arkadaşlarım nankorsun, neden aramiyorsun falan diyorlar. Sıkıldım ,depresyonda miyim ilk kez böyle oluyorum.Kurslara gittim, ama kafam çok dolu, hep uyumak istiyorum. Etrafımda insan kalmadı. Bosandigima hiç pişman değilim ama anne olmayı çok istemiştim.

Boşandım çocuk yok,aile evindeyim ailem iyi. Çok çalıştım,apart aldım ama kiracısı var. Oradan getiri sagliyorum. Ama evlilik olayına çok üzülüyorum, aile olamamaktan, anne olamamaktan. Bazı arkadaşların evliliklerinde de sorun oluyor, ama kocaları çabalıyor, evlilik bitmiyor. Arkadaşlarımla görüşmek istemiyorum. İyice içime kapandım, moralim bozuk. Kafamı nasıl dagitabilirim, benim koca bile çabaladı, seninki hiç pişman olmadi mi gibi abuk sabuk soru soran arkadaşlarım var. İyice yalnizlastim, çoğu zaman telefonlara bile cikmiyorum. Sosyal medyaya girmek istemiyorum. Sonrada arkadaşlarım nankorsun, neden aramiyorsun falan diyorlar. Sıkıldım ,depresyonda miyim ilk kez böyle oluyorum.Kurslara gittim, ama kafam çok dolu, hep uyumak istiyorum. Etrafımda insan kalmadı. Bosandigima hiç pişman değilim ama anne olmayı çok istemiştim.
Şöyle düşünün çocuğunuz hayırsız evlat olsaydı daha kötü olmaz mıydı? Ya da eşinizle sorunlar yaşayıp kötü bir evlilik içinde psikolojisi bozulan ve bir ömür boyu toparlanmaya çalışan çocuğunuz olsa daha mı iyiydi? Boşanma süreci zorludur evet ama zamanla alışacaksınız buna. Belki de karşınıza daha iyi birisi çıkacak ve onunla çocuk sahibi olacaksınız belli mi olur . Hayat devam ediyor. Siz bazı şeylerden vazgeçtiğiniz an bazı kapılar açılır.

Şöyle düşünün çocuğunuz hayırsız evlat olsaydı daha kötü olmaz mıydı? Ya da eşinizle sorunlar yaşayıp kötü bir evlilik içinde psikolojisi bozulan ve bir ömür boyu toparlanmaya çalışan çocuğunuz olsa daha mı iyiydi? Boşanma süreci zorludur evet ama zamanla alışacaksınız buna. Belki de karşınıza daha iyi birisi çıkacak ve onunla çocuk sahibi olacaksınız belli mi olur . Hayat devam ediyor. Siz bazı şeylerden vazgeçtiğiniz an bazı kapılar açılır.
Aslında dusunyorumda, böyle birinden çocuk olsaydı ,çocuğu da yarı yolda bırakırdı. Hayırlısı ,ara ara duygusallasiyirum ama nedens çevremdeki insanların lafından.

Aslında dusunyorumda, böyle birinden çocuk olsaydı ,çocuğu da yarı yolda bırakırdı. Hayırlısı ,ara ara duygusallasiyirum ama nedens çevremdeki insanların lafından.
O saçma sapan konuşanlara aldırış etmeyin lütfen. Bu süreci tek başınıza yönetemeyecekseniz psikolojik destek almanız iyi olur.

Bende mutsuzum
Regl sancım var
Kahve de kopuksuz olmus hıc sevmem

Çocugunuz olsaydı boşandığınız için pişman olmadığınız adamla hep bir bağınız olacaktı

Yeniden sevebilir ve harika bir baba olacak adamdan çocuk sahibi olabilirsiniz
Siz ve olacak olan çocuğunuz bence bunu hakediyor☺️

Benim kocam bile çabaladı mı? Ben olayları iyice deşerdim böyle laf eden insana lafı ağzını tıkamadan rahat vermezdim açıkçası. Her insanın lafını alttan almayın.

26 yaş için ne bu karamsarlık? İyi ki çocuk olmamış. Şimdi aldığınız dersleri cebinize koyun, iyi bir eş ve çocuk neden olmasın? Ben 40 lı yaşlarımda anne oldum hem de anlaşamadığım bir kocadan. Başka çarem yoktu anne olmak için. Şimdi çocuğumla başbaşayım. Kendisi hiç çabalamadı. Bu onun sorunu. İlişkinin sürmesi için karşılıklı emek gerek. Siz yaş olarak çok avantajlısınız.

26 yaşındaysanız, aşık olacağınız adamdan olur çocuğunuz ne bu karamsarlık,bence şanslısınız ki boşandığınız adamdan çocuğunuz yok,bir bağ yok,ev almışsınız gençsiniz yeni başlangıçlar flört durumları dersiniz almış şekilde yaşarsınız,daha sağlam adımlarla ilerlersiniz ooo bir sürü artılarınız var siz takmışsınız boşanmanın peşine

Kendi sürecimden emin olduğum tek şey, boş kalmak kimseye yaramıyor. O zihin ve beden hep bir uğraşta olunca düşünüp kederlenmeye daha az mesai harcanıyor malesef. Veya iyi ki mi demeliydim bilmiyorum 🥹

İşte bu yüzden genel geçer konuşmak gerekiyor ailene bile hicbiseyini ayrıntılı anlatmayacaksin sonra öyle bir laf söylüyorlar ki kaliyorsun öyle keşke kimseye bişey anlatmasaydiniz gerçekten ben de herseyini didik en ince ayrıntısına kadar anlatan biri olarak ne geliyorsa dilimiz yüzünden geliyor başımıza

konuyu takipteyim , benimle benzer bi vaka daha :)

İşte bu yüzden genel geçer konuşmak gerekiyor ailene bile hicbiseyini ayrıntılı anlatmayacaksin sonra öyle bir laf söylüyorlar ki kaliyorsun öyle keşke kimseye bişey anlatmasaydiniz gerçekten ben de herseyini didik en ince ayrıntısına kadar anlatan biri olarak ne geliyorsa dilimiz yüzünden geliyor başımıza
Anlattıkça rahatlıyorum galiba ben anlatıyorum ya hiç tutamıyorum

Benim arkadaşın da kocası ilgisiz. Ama o şey demişti. Evliyim çok şükür 😃 Şu toplumda şu tarz yorumları sallamamak lazım 😃

Anlattıkça rahatlıyorum galiba ben anlatıyorum ya hiç tutamıyorum
Bişi diyim mi ben de öyleyim herşeyimi anlatirim bu hiç iyi bişey değil ama faydasından çok zararını gördüm artık son zamanlarda kimseye biseyimi anlatmicam (anlatmayinca uçuk çıkarıyorum direk ve egzama tetikleniyor) ama artık umrumda değil insanların anlattıklarını bana karşı kullanmalarindan yoruldum çünkü

Back
X