Mutsuzum

NilCeren

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2008
1.093
805
323
İzmir
Merhaba. Nerden başlasam nasıl yazsam bilmiyorum. Normalde düzenli bir işim ve gelirim var. Ama bu ay planlamadığım masraflar, harcamalar çıktı. Yaklaşık bir 600-700 TL içerdeyim. Bu beni o kadar mutsuz ediyor ki. Kendime de çok kızıyorum şu üç günlük dünyada kendimi para için mutsuz etmeye değer mi diye ama sonuçta parasız da yaşanmıyor öyle değil mi?

Bir kaç aya toparlanırım elbet maddi açıdan ama bu şimdi pek rahatlatamıyor beni malesef. Özel günümdeyim diye mi bu kadar gerginim bilmiyorum ama şu an mutlu olduğumu hissedemiyorum. İnsanların ne dertleri var hastalık, ölüm vs... bunları düşününce kendime kızıyorum ama elimde değil işte herkesin derdi kendine

Lütfen rahatlatılmaya çok ihtiyacım var

özel günüde oldugun için böyle davranabilirsin rahatla o kadarda önemli bi sey degil ki para seninde söylediğin gibi bi kac aya düzelirsin

birkaç aya düzeleceğiniz bildiğiniz durum için kendinize mutsuzluk aşılamayın...evet maddi sıkıntı içinde olmak insanı sıkınıya sokar bunu malum günlerde olmakta tetikler ama kendinizi ne kadar çabuk bu mutsuzluk psikolojisinden çıkarırsanız o kadar çabuk geçirirsiniz zor günlerinizi.Allah yardımcınız olsun,tez zamanda ödemenizi nasip tsin.

özel günüde oldugun için böyle davranabilirsin rahatla o kadarda önemli bi sey degil ki para seninde söylediğin gibi bi kac aya düzelirsin

dimi, insanlar ne büyük dertlerle uğraşıyorlar 600-700 lira nedir ki ben de böyle düşünmeye çalışıyorum çok sağolun desteğiniz için :)

Düşüncenle gereksiz yere sıkıntı veriyorsun kendine peki sana bir kaç soru soracağım lütfen yanıtlar mısın? şuanda neden kızıyorsun kendine paran olmadığı için mi düşüncesiz davranıp içeri girdiğin için mi?

çok çok haklısınız ama bir garip psikoloji içerisindeyim. canım hiçbir şey yapmak istemiyor. hep neşeliyimdir kaç gündür arkadaşlarım telefonda bile sesimin mutsuz geldiğini söylüyorlar. o konu hep aklımın bir köşesinde dışarı bile çıkmak istemiyorum. umarım bu özel gün sebebiyle bu kadar takıyorumdur kafaya

Para gerekli ama her şey demek değil...
Bence elindekilerle yetinmelisin,şükretmelisin...
bu durum canını sıkıyorsa daha fazla üzülmemek için daha mantıklı harcamalısın

içinden birşey yapmak gelmiyorsa mutsuzluğun varsa önce bunun gerçek nedenini bulman gerekir. Sonrada bu duyguyu ortadan kaldırman gerekir. Bunu yaparsan emin ol günün sonunda rahatlamış olacaksın

Para gerekli ama her şey demek değil...
Bence elindekilerle yetinmelisin,şükretmelisin...
bu durum canını sıkıyorsa daha fazla üzülmemek için daha mantıklı harcamalısın

çok çok haklısınız, şükrediyorum zaten her gün. haklısınız, bundan sonra harcamalarıma daha da dikkat edicem

içinden birşey yapmak gelmiyorsa mutsuzluğun varsa önce bunun gerçek nedenini bulman gerekir. Sonrada bu duyguyu ortadan kaldırman gerekir. Bunu yaparsan emin ol günün sonunda rahatlamış olacaksın

gerçek nedeni para işte. onu da düşünmemek için uğraşıyorum ama en sonunda buraya yazdım

evet hormonların şu anda dev bir büyüteç gibi sorunlarını olduğundan kat kat büyütüyor.

600 - 700 tl ne ki, ben şimdi şuraya maddi sıkıntılarımı yazsam oturur ağlarsın
maddiyat için üzülmemek lazım, sabır ve tutumlulukla herşey halloluyor

ayin dunyaya yaklasmasi bu senenin sonuna kadar devam edecekmis bu gelgitlerde insanlarda duygu degisimi yaptigi icin kendini mutsuz hissetmen normal..cok kolay basedebilcegin bir sikintiyi bu gerilmeler had safhaya cikartiyor..icin bunaliyor uyuma hissi gereksiz sinirlilik tahammul edememe kendini begenmeme ya nefret etme gibi baskin duygulari ortaya cikarabilir

bunu icin kendini bu senenin sonunda bunlar gecicek sadece asiri onemsiyorum ama gerek yok die telkin et..en basa cikamaycagin sikintin bile 1 gun sonra etkisini yitirir sevdigin insanlarla sevdigin seyler yap..cok yanliz kalma yanliz kalmak eski defterleri desmen demektir..

yuzunu surekli soguk suyla yika sinuslerin uyarilsin...

özel günlerinin bir de havaların etkisi vardır. çaresi olan maddi sorunlar için üzülmeye değmez bu konuda hem fikiriz. ama elinde de değil madem bunun nedenini bulup bir sonraki aylar için canını sıkmamak için önlem almalısın. hatta küçük yatırımlar yapabilirsin bunun planını yapmak bile kısmen düzeltir moralini. şöyle düşün 1 çeyrek altın 160 tl çok az bir rakam her ay kendine bir çeyrek alsan 1 yılda 12 çeyrek yapar. 5 yılda 60 çeyrek yapar. ve ortalama 180 tl olsa gelecek 5 yıl içinde 10.800 tl yapar. damlaya damlaya göl olur.

@esans gerçekten de öyle (

@zuzucybel kredi kartımı, faturalarımı, kiramı ödemekte zorlanırım.

badcatgarfield haklısın ama ne bileyim işte özel günden midir nedir acayip dert oluyor. başkalarına da kızardım hep para için insan hayatı zehir eder mi diye. öyle parayı önemseyen biri değilimdir halbuki.

@dunedain tavsiyelerin için çok ama çok teşekkür ederim. gerçekten ben çok inanırım öyle olaylara sanırım bundan kaynaklanıyor. inan kendimi bile çirkin hissediyorum şu dönemde. telefonda arkadaşlarımla konuştum biraz iyi geldi vallahi :)

@benIpek çok çok mantıklı bir şey söylemişsin, gerçekten damlaya damlaya göl oluyor. insan bir çeyrekten nolcak canım falan der ama tavsiyene uyucam artık 1 ay sonra böyle bir yatırıma başlayabilirim sanırım çok sağol :)

Bu durumda bendede çok oluyor
Aynen senin gibi düşünüyorum
Kızıyorum kendime İnsanların ne dertleri var diye
Bencil davrandıgımı düşünüyorum
Ama işte insanın elinde olmuyor

şöyle düşün o para çıktı ama en azından bir hastalık doktor ilaç için değil (umarım öyledir)
yani iyi yönden bakmaya çalış

Bu durumda bendede çok oluyor
Aynen senin gibi düşünüyorum
Kızıyorum kendime İnsanların ne dertleri var diye
Bencil davrandıgımı düşünüyorum
Ama işte insanın elinde olmuyor

aynen bencillik ediyorum, bi kaç ay sonra 'amaaan' diyebileceğim için şükürler olsun ama insanın elinde değil işte psikolojik olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…