Kekler - Pastalar Muzlu puding dolgulu kek -Pakmaya puding sponsorluğunda

Sağol canım. .:KK36:vallahi sayende canım yoksa bana kalsa salliycaktim . Ay sonunu bekleme dedin fiili ateşledin.
Tarifin düşüneni çokmuş. Iyi ki de bir gün daha beklememişim :KK70:
canım benim başarılar dilerim hepinize okadar güzel kekleri gördükçe diyeti bozsakmı ne:KK70:aynura duymasın:cool:

canım benim başarılar dilerim hepinize okadar güzel kekleri gördükçe diyeti bozsakmı ne:KK70:aynura duymasın:cool:
Ben dünden beri gidip gelip yiyorum daha yarısı duruyo yaa
Dondukca daha da güzel oldu.
Aynı internettekiler gibi.
Bu hafta kesin kilo alicam :KK11:

bende arkadaşıma bu elini çabuk dedim bak kek tarifleri çoğalıyor :KK70: eminim sizde çok güzel bir tarifle yarışmaya müdahil olursunuz...:KK200:
ben taşınıyorum çok sık kullanmadığım şeyleri kaldırdım koliledim blender borcam falan hepsi üşengeçlik tuttu beni bi türlü de taşınamadım :( valla hanımlar çok becerikli acayip güzel tarifler var hepsini tek tek deneyecem

Selamun aleykum...

Nihayet kadınlar kulübünde yarışmaya da el atmış oldum.:KK19:
Ilk kez deneyimledigim bir kek..
güzel oldu sayılır şimdi aşama aşama nasıl yaptığımı anlaticam.:cool:

Gerekli malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tepeleme kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Eki Görüntüle 1624438 Önce Şekeri ve yumurtayı krema haline gelene kadar çırpınEki Görüntüle 1624467

sütü ve sıvı yağı ilave edip biraz daha çırpın. Üzerine kabartma tozunu, vanilini ve unu eleyerek ilave edin. Kakaoyu da ekleyip iyice karıştırın. Boza kıvamında bir kek harcı olunca (40×27 dikdörtgen borcam kullandım. ) büyük bir borcama boşaltın. Eki Görüntüle 1624485

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ( 25 30 dakikada pişer

Eki Görüntüle 1624486
Pişen kekinizin sıcaklığı çıktıktan sonra sebze oyacağı veya ona benzer bir aparat ile kekin üstünde biraz aralıklı delikler açın. Kekin içinden çıkardığınız parçaları beklemeye alın. Ben küçük çay bardağı kullandım ama Eki Görüntüle 1624487

Pudingi sütle iyice karıştırıp paketin arkasında yazıldığı gibi pişirin. Pişen pudingi 5 dakika kadar bekletip karıştırın ve önce deliklerin içini doldurarak kalan pudingin hepsini kekin üzerine yayın. Bir kaç defa borcamı hafif hafif tezgaha vurun delikler iyice dolsun. Pudingli kekimizi buzdolabında en az 3 saat dinlendirin Eki Görüntüle 1624488
Eki Görüntüle 1624489

Soğuyan kekin üzerine önceden ayırdığımız kek parçalarını elimizle iyice ezip kekin her tarafına serpiştirin. Elinizle hafif üstüne bastırıp sıkıştırın

Eki Görüntüle 1624490

Eki Görüntüle 1624494

Eki Görüntüle 1624492

Sunum için biraz acele ettim. o_OSiz 1 gün dolapta bekletin mutlaka.Eki Görüntüle 1624496 Eki Görüntüle 1624507
BASARILARRRRRRRR...:kk77::kk77::kk77::kk77:

Muzlu pudinge bayılırım.Bir de kekin içinde olursa tadından yenmez.:kk77:Eline sağlık.Başarılar dilerim canım.

Back
X