Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Mycey Kundak Kullanan Var mı?

izmirgelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
544
14
118
Niğde
Arkadaşlar merhaba,

Aranızda mycey marka kundak kullanan var mı?
Kızım doğduğu zaman kundaklamanın doğru olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle kundak araştırıyorum.
Aranızda kullanan varsa düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Hatta hazır kundak önerisinde bulunan olursa daha çok sevinirim.

Canım ben mothercare'den çok amaçlı müslin bezler aldım. Kare şeklinde ve bir kenarı 1mt ya da 1mt 10 cm kadar. Üçgen şeklinde yapıyorum ve bebeğimi özellikle uyumadan önce yarım kundak yapıyorum. Çok ince olduğundan ter de yapmıyor, bebeği sıkmıyor. Tavsiye ederim

Evet canım müslin kumaştan yapılmış bezlerden çok da iyi kundak olur aslında. İşte benim ilk bebeğim olcak, nasıl bağlayabilir miyim diye endişeleniyorum. Ondan hazır kundak araştırdım. Ama akşama doğru bir çarşıya inip müslin kumaşların dediğin ebatlarında olanlarına bakıcam. Tabi ben Niğde de oturuyorum. Burda mothercare'in ürünlerini bulabilir miyim bilmiyorum ama şansımı deniycem. İnternetten baktım senin yazdığın ebatlardaki hazır bezlerden bulamadım. Bildiğin bir net adresi varsa ordan da bakabilirim.

Hazır kundaklar arasında sevi bebenin de kundakları var hatta ayaklı kundaklar bel destekli kundaklar ama insan tecrübesiz olunca acaba diye soruyorum her üründe. Ayaklı kundaklar çok mantıklı gelmiyor. Uyku tulumundan farkları yok. Kundak amacı taşımıyorlar.

Bugün sağlık ocağındaki ebe hanımla da konuştum. " Kundak faydalı oluyor. Özellikle rahat uyuyorlar. Tabi doğru kundak yapılmalı. " dedi. Oda kare şeklinde bir kumaşı üçgen yaparak kundaklama yapmış. Daha sonralarında da senin gibi yarım yapmaya başlamış. Belli bir aydan sonra da zaten yapmamış.

En iyisi bende kare kumaşlarla kundak yapayım

Bence hazır kundaklara gerek yok. Üçgen şeklinde ikiye katlayıp bebeğin başı dışarıda kalacak şekilde tam ortasına yerleştiriyorsun. Sonra iki yanından çapraz olarak, kollarını içine alacak şekilde sarıyorsun. Kumaş yumuşak olduğu için bağlamaya da hiç gerek kalmıyor. Tabi ki bacakları serbest kalıyor. Biz öyle yapıyoruz, daha sarmaya başlar başlamaz gözleri kayıp uyku moduna geçiyor. Uyku ritüellerimiz arasına girdi :)

Bahsettiğim hazır kundağın resmi bu. Pahalı bi ürün olmadığı için aldım bir tane, bebekler için bir tanede pamuklu ince bir kumaştan kare şeklinde yaptırdım. Her ikisini de deneyeceğim.. Düzenli ve rahat bir uyku için denemeye değer.. Bilgilerini paylaştığın için çok teşekkürler canım..

deneyimlerinizi alabilir miyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…