• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nabız tutacak zekam yok sürekli hata yapıyorum

kaç yıllık evlisiniz? anladığım kadarıyla çocuk yok ve haliyle de yeni evlisiniz ki bu iyi bir durum. hayatı monotonlaştırmayın, canınız sinemaya gitmek istemiyorsa gelen teklifi ret etmenin farklı yolları da var. mesela filmi evde izleyelim yarın sabah da kahvaltıya gidelim, ya da akşam serinliğinde yürüyüşe çıkalım gibi alternatifleri sunarsanız hem eşinizi kırmamış olursunuz hem de ortak bir karar alımış olursunuz. eğer ille de sinema diyorsa ve inatçı bir eşiniz varsa siz eşinizi daha iyi tanırsınız zaafı olan şeyleri teklif edebilirsiniz.

ayrıca buradaki kocanızı eleştiren yorumları da görmezden gelin, sanrımca siz buraya eşim nasıl biri diye bir konu açmadınız sadece nasıl davranmalıyım hususunda yardım talep ettiniz dolayısıyla "ayrıl, boşa, go home, no away, no man no cry" gibi saçma sapan yorumları dikkate almamanızı tavsiye ederim.

Onun yaptığı herşey doğru, senin ki hep yanlış.

Sende bunu kabul etmiş durumdasın vahim olan bu.

Telefon geç açılınca ne olacak? Olabilir insanlık hali. 24 saat tlf koynunda mı olacaksın. Tuvalette de mi açıyorsun telefonu. Veya kuaförde tam ağdayı yapıştırdığında :)))

Eşin fazla sabırsız. Ona bunu söyle. Anlayışlı olması konusunda telkinde bulun sürekli.

Ayrıca sen sinemaya gitmedin diye kahvaltıya gelmemesi çok saçma. Çocuk gibi misilleme yapıyor. Ve sende buna haklı aslında diyorsun!! Misilleme yaptığı için kızmak yerine, hak veriyorsun!

Kaliteli biri olmak ne demek mesela? Kalite işle veya eğitimle olan birşey değil. Çok iyi kariyere sahip olup kalitesiz bir insanda olunabiliyor mesela.

Kendini fazla hor görüyorsun. Sen kendini ezik buldukça, eşin daha fazla ezer. Biraz kendine ve yaptıklarına güven.

Ayrıca evliliğin yeni dönemlerini daha fazla eğlenerek, gezip tozarak geçirin. Çocuktan sonra bunların hepsi azalacak çünkü.

öncelikle öz güvenli davran.

biraz aklı başında davran.

bahsettiğin şeyler küçük gibi görünse de büyük şeylere sebep olabilir.

mesela o komşuya küfür olayı...

küfrü hak ediyor ama benim terbiyem buna elvermez diyebilirsiniz.

eşini haklı gördüm bu konuda...

e bir taraftan bakınca biraz daha tez canlı, olgun, yerli yerinde davranırsan çözersin bu işleri...

arkadaşlar sana ezik davranıyorsun diye suç bulmuşlar ancak bu tip durumlar evliliklerde büyüyebilir.

telefonu kendi eşleri sürekli geç açsa, geç dönseler neler yaparlar?

empati kurarak davran.

kendini onun yerine koy.

bir erkekle iletişim kurup dengelemek önemlidir.

nişanlım hep der ki kadın akıllı oldu mu erkeğe her dediğini yaptırır, yeter ki doğru cümleleri doğru tavırla söyle...

Eski konularınızla birlikte değerlendirince evliliğiniz bitmeye mahkum görünüyor. Kocanız kitaplarına gömülüyor, sizinle sohbet etmiyor, zaten başkasını severken benimle evlendi demiştiniz. Bugün anlattığınız şeyler de aranızda sevgi ilişkisi olmadığını gösteriyor. Bence kendinizi daha fazla bu evlilikte tutsak etmeyin. Aranızda hem yaşayış biçimi açısından fark var hem de sevgi yok.

Sizin kendinize saygınız yok öncelikle, başkasının nasıl olsun? Siz böyle kendinizi ezdikçe sadece eşiniz tarafından değil herkes tarafından ezilmeye mahkumsunuz.

Eşiniz dengesizin bayrak tasiyaniymis.
Sizin özgüveni de bir güzel silmiş supurmus.
Az silkinin yahu.

Benim gözlemlediğim kadarıyla erkekler hem özgüveni olan kadınlara saygı duyar, hem de bu kadınların kendilerine duydukları "saygıyı" erkeklik içgüdüleriyle dizginlemeye çabalarlar. Bu nedenle az biraz densiz bir örnek olacak ama erkeklerin kadınlar üzerindeki hakimiyet kurma dürtüsünü jokeylere benzetmişliğim çoktur. :KK70:. Onlar nezdinde ellerine dizgini verirseniz sizi istediği yere sürüklerler, işin tuhafı bundan kısa vadede o ilkel erkeklik duygusuyla mutlu oldukları doğrudur, fakat sonrasında bu istemin çok ta mutlu bir evlilik yaşatmadığı örneklerle aşikardır. Hayatlarında istedikleri kadın özgüvenli ve dengede olması şartıyla dizgini sağlam bir kadın olmalı. Bilemiyorum ben hep böyle gözlemlemişimdir. Sizde ki durumda biraz böyle bana göre. Eşinize özgüvenli olduğunuzu hissettirin. Bunun içinde önce kendi kararlarınız ve doğrularınızı yaşayın. Başkalarınınkini değil (!) Başkası dediğim eşiniz bu arada. Hiç kimse bir insanı kendisi olmaktan uzaklaştırmamalı. Siz eşinizi memnun etme isteği ile yanıp tutuşurken kendiniz olmaktan uzaklaşırsanız "saygı"nın kendiside sizden uzaklaşır. Haliyle kodoman kılıklı eşler bunu fırsat bilip yaralayıcı, iğneleyici, rencide edici bir takım hareketler ve söylemlerin içine girerler evlilikte. :ukala:Kendi değerlerinizle evlilikte ki karşılıklı istemler arasındaki dengeyi kurmazsanız bu ilişkinin bir adım sonrası kukla kadın olmaya aday olmaktır.:KK200:

Önceki konularınıza baktım

Adam sizi zerre sevmiyor, daha kötüsü başkasını seviyor

Sizi aşağılıyor, siz de kendinizi aşağılatıyorsunuz sevgi yok saygı yok evliliğinizin sürmesinde zaten bir anlam yok.

Ben gerçekten anlamıyorum, siz mutsuz , adam mutsuz, bu evliliğin sürme amacı nedir????

Az evvel Auri Auri isimli üye eski konunuzdan bahsedince bir göz attım. Sizde ki en büyük yanlış eşinizin uydusu haline gelmiş olmanız. Öncesinde de söylediğim gibi kendiniz olmaktan çıkmışlık var ortada. Eşiniz için "donanımlı" demişsiniz eski konuda. Aranızdaki kültür farkının boyutu nedir mesela? Bu gerçekten önemlidir evlilikte. Mesela adam size sinemaya gidelim dediğinde film çıkışı karakterler üzerine, yönetmenin çekim tarzı üzerine hoş beş sohbet etme arzusu içinde kıvrananlardan mı? Film nasıldı diye sorduğunda "güzeldi" tarzında nedeni olmayan bir cevap içine girerseniz aranızdaki kültür farkından kaynaklı ciddi kopmalar başlaması olağandır. Kendinize özgüvenin dışında adamı yakalayabilen bir yönünüz var mı?

Ne yaparsam yapayım ne kadar dikkat edersem edeyim mutlaka kızdıracak bir şeyler oluyor. Mesela bazen eşimin telefonlarını tam zamanında açamıyorum. Ya duymuyorum ya o esnada başka yerde oluyorum. Hemen açmayınca yada mesajına geç cevap verince çık kızıyor. Kıyafetimin cebinde taşıyorum evde artık .böylece hemen ulaşıyor artık buna çözüm buldum.
Sinemaya gidelim dedi dün ben de keyifsizdim gitmedim. Bugün için serpme kahvaltıya gidelim dedim. Böyle bir karar aldığımızı hatırlamıyorum dedi. Hafif yağmurlu o yüzden mi gelmek istemiyorsun dedim .ilgisi yok dedi. Keyifsiz misin dedim. O da değil. Sadece gelmek istemiyorum dedi sert sert. Ben onunla sinemaya gitmeyecek kadar anlayışsız olunca o da kahvaltıya gelmedi. Bunu hesaplayamıyorum işte.
Bayram namazından sonra eş dost ziyaretine gidecektik .eve gelmeden dışarda buluşmaya karar verdik. Yarım saat sonraya anlaştık. Ama ben biraz aheste aheste hazırlandım . Yarım saati 7 dakika geçirdim. Buna da söylendi.o camiden çıkmış ben bir evden çıkamamışım.haklı aslında tam saatinde olamadım.
Bir ay önce komşum balkondan su attı.benim balkonuma da geldi kadınla kavga ettik. İlk değildi .eşime anlatırken bu kadın küfrü hakediyor dedim. Çünkü halı silkeleme gece makina çalıştırma ne ararsan var.hadi et nasıl küfür ediyorsun dedi.ben de sü..tük kızı gece bağıra çağıra şarkı dinler, dangalak kocası vakitli vakitsiz matkap çalıştırır. Beyinsiz veledi tepinir. K..tak annesi sabahın köründe süpürge açar. O kadar delirdim ki .o da gülümsedi , iyi dedi verdin veriştirdin şimdi rahatlamışsındır .meğer tuzakmış.ne diyeceğimi merak ettiğinden körüklemiş.
Birkaç saat sonra bir konuda tartıştık.önemsizdi.
Ama başladı çemkirmeye.hadi bana da mı küfür edeceksin. Hadi et sen busun .o kadının arkasından küfürleri ederken sana kızmadım çünkü moralin bozuktu dedi.
Sıra bana mı gelecek beni de mi seviyesiz ithamlarına maruz bırakacaksın diye üstüme geldi.
Kendimi o kadar küçülmüş ezilmiş hissettim ki .
Ne yapsam saygısını kazanamıyorum.eğer kaliteli düzgün biri olsaydım onun kalbini kazanabilirdim. Kızdıracak şeyler yapmazdım istemeden yapıyorum ama ne değişir?
Hesaplayamıyorum uygun davranamıyorum sonuçta.
Ne yaparsam yapayım ne kadar dikkat edersem edeyim mutlaka kızdıracak bir şeyler oluyor. Mesela bazen eşimin telefonlarını tam zamanında açamıyorum. Ya duymuyorum ya o esnada başka yerde oluyorum. Hemen açmayınca yada mesajına geç cevap verince çık kızıyor. Kıyafetimin cebinde taşıyorum evde artık .böylece hemen ulaşıyor artık buna çözüm buldum.
Sinemaya gidelim dedi dün ben de keyifsizdim gitmedim. Bugün için serpme kahvaltıya gidelim dedim. Böyle bir karar aldığımızı hatırlamıyorum dedi. Hafif yağmurlu o yüzden mi gelmek istemiyorsun dedim .ilgisi yok dedi. Keyifsiz misin dedim. O da değil. Sadece gelmek istemiyorum dedi sert sert. Ben onunla sinemaya gitmeyecek kadar anlayışsız olunca o da kahvaltıya gelmedi. Bunu hesaplayamıyorum işte.
Bayram namazından sonra eş dost ziyaretine gidecektik .eve gelmeden dışarda buluşmaya karar verdik. Yarım saat sonraya anlaştık. Ama ben biraz aheste aheste hazırlandım . Yarım saati 7 dakika geçirdim. Buna da söylendi.o camiden çıkmış ben bir evden çıkamamışım.haklı aslında tam saatinde olamadım.
Bir ay önce komşum balkondan su attı.benim balkonuma da geldi kadınla kavga ettik. İlk değildi .eşime anlatırken bu kadın küfrü hakediyor dedim. Çünkü halı silkeleme gece makina çalıştırma ne ararsan var.hadi et nasıl küfür ediyorsun dedi.ben de sü..tük kızı gece bağıra çağıra şarkı dinler, dangalak kocası vakitli vakitsiz matkap çalıştırır. Beyinsiz veledi tepinir. K..tak annesi sabahın köründe süpürge açar. O kadar delirdim ki .o da gülümsedi , iyi dedi verdin veriştirdin şimdi rahatlamışsındır .meğer tuzakmış.ne diyeceğimi merak ettiğinden körüklemiş.
Birkaç saat sonra bir konuda tartıştık.önemsizdi.
Ama başladı çemkirmeye.hadi bana da mı küfür edeceksin. Hadi et sen busun .o kadının arkasından küfürleri ederken sana kızmadım çünkü moralin bozuktu dedi.
Sıra bana mı gelecek beni de mi seviyesiz ithamlarına maruz bırakacaksın diye üstüme geldi.
Kendimi o kadar küçülmüş ezilmiş hissettim ki .
Ne yapsam saygısını kazanamıyorum.eğer kaliteli düzgün biri olsaydım onun kalbini kazanabilirdim. Kızdıracak şeyler yapmazdım istemeden yapıyorum ama ne değişir?
Hesaplayamıyorum uygun davranamıyorum sonuçta.
Çok merak ettim eşinizle severek mi evlendiniz ? Eşinizdeki bu tahammülsüzlük neden böyle basit şeyler için hanımını üzmeye değer mi
Küfür konusunu hoş bulmadım bir bayana yakışmıyor tabi ki ama orda bile kendine pay çıkartması neden öyle saçma ki

Yahu telefonu istersen açar istemezsen açmazsın. Anında telefon açmak zorundayım düşüncesi de neyin nesidir? Ben çoğunlukla akşam görürüm aramaları napayım yahu tele bağlı hayat mı yaşayım. Ayrıca nedir o sürekli kendini ona kabul ettirme zorunlulugu o sana kendini beğendirmeye çalışsın. Neymiş 7 dk geç kalmışsın beklesin. Ne olacak yani dersin kusura bakma ancak hazırlandım. Sana tuzak hazırlama mantığında bir eş ve sen kendini buna yarandırmaya çalışıyorsun geç Allah aşkına. Bu nasıl piskopatça bir evlilik anlamadım ki

Canım 5 yaşındaki oğluma bukadar karışamıyorum anne ben senin oyuncağın değilim diyor öz benliğini yitirmişsin

Ha gayret özgüveninin sıfır noktasına ulaşmasına bişey kalmamış ;) şaka mı bu yazdıkların? Cidden kendini her konuda bu kadar hatalı mı görüyorsun?

Back
X