• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nabız tutacak zekam yok sürekli hata yapıyorum

Ay cok gerildim okurken.Bu ne ozguvensizlik ya.Yapmayin sen kim kopek ki beni deniyorsun diyin.Sen ne oldun başıma da beni beğenmiyorsun deyin 7dk ne ki bazen olur bir saat bekler insan o senin esin niye efendin gibi korkuyorsun .Bu insani niye bu kadar buyuttun .Kim ya .Sana bu kadar hukmetmesine izin verme .Sen bir bireysin bunu unutma .Sadece es sifatin yok dunyada .

Ne yaparsam yapayım ne kadar dikkat edersem edeyim mutlaka kızdıracak bir şeyler oluyor. Mesela bazen eşimin telefonlarını tam zamanında açamıyorum. Ya duymuyorum ya o esnada başka yerde oluyorum. Hemen açmayınca yada mesajına geç cevap verince çık kızıyor. Kıyafetimin cebinde taşıyorum evde artık .böylece hemen ulaşıyor artık buna çözüm buldum.
Sinemaya gidelim dedi dün ben de keyifsizdim gitmedim. Bugün için serpme kahvaltıya gidelim dedim. Böyle bir karar aldığımızı hatırlamıyorum dedi. Hafif yağmurlu o yüzden mi gelmek istemiyorsun dedim .ilgisi yok dedi. Keyifsiz misin dedim. O da değil. Sadece gelmek istemiyorum dedi sert sert. Ben onunla sinemaya gitmeyecek kadar anlayışsız olunca o da kahvaltıya gelmedi. Bunu hesaplayamıyorum işte.
Bayram namazından sonra eş dost ziyaretine gidecektik .eve gelmeden dışarda buluşmaya karar verdik. Yarım saat sonraya anlaştık. Ama ben biraz aheste aheste hazırlandım . Yarım saati 7 dakika geçirdim. Buna da söylendi.o camiden çıkmış ben bir evden çıkamamışım.haklı aslında tam saatinde olamadım.
Bir ay önce komşum balkondan su attı.benim balkonuma da geldi kadınla kavga ettik. İlk değildi .eşime anlatırken bu kadın küfrü hakediyor dedim. Çünkü halı silkeleme gece makina çalıştırma ne ararsan var.hadi et nasıl küfür ediyorsun dedi.ben de sü..tük kızı gece bağıra çağıra şarkı dinler, dangalak kocası vakitli vakitsiz matkap çalıştırır. Beyinsiz veledi tepinir. K..tak annesi sabahın köründe süpürge açar. O kadar delirdim ki .o da gülümsedi , iyi dedi verdin veriştirdin şimdi rahatlamışsındır .meğer tuzakmış.ne diyeceğimi merak ettiğinden körüklemiş.
Birkaç saat sonra bir konuda tartıştık.önemsizdi.
Ama başladı çemkirmeye.hadi bana da mı küfür edeceksin. Hadi et sen busun .o kadının arkasından küfürleri ederken sana kızmadım çünkü moralin bozuktu dedi.
Sıra bana mı gelecek beni de mi seviyesiz ithamlarına maruz bırakacaksın diye üstüme geldi.
Kendimi o kadar küçülmüş ezilmiş hissettim ki .
Ne yapsam saygısını kazanamıyorum.eğer kaliteli düzgün biri olsaydım onun kalbini kazanabilirdim. Kızdıracak şeyler yapmazdım istemeden yapıyorum ama ne değişir?
Hesaplayamıyorum uygun davranamıyorum sonuçta.
canım benim…
üzerinde o kadar büyük psikolojik baskı var ki…
sen kimsenin saygısını kazanmak zorunda değilsin. sana saygı duran biriyle birlikte olmayı hak ediyorsun, böyle bir insanla değil.

telefonuna yapışık gezmek zorunda değilsin. her aradığında anında cevaplama yükümlülüğün yok.

o her istediğinde dışarı çıkmak istemek zorunda değilsin. sinemaya gitmek istemiyorsan evde oturalım deme hakkına sahipsin. o sana misilleme yapıp ertesi günleri mahvetme hakkına sahip değil.

geç kalma konusunda sürekli geç kalan eski sevgilime ben de o kadar tahammülsüzleşmiştim ki 7 dakikayı bırak, 4 dakika geç kalsa sinirleniyordum.
ama günü zehir etmiyordum. inan o da edemez. kendini ezdirme, hakkını savun.

küfür konusunda haksızsın sadece üzgünüm.
ama oraya gelene kadar tüm konunu üzülerek okudum.

dik dur.
bu baskıya boyun eğme.
sen bir bireysin ve eşine muhtaç değilsin. bunu bil.

Eşiniz sizi iş arkadaşı ya da çalışanı gibi görüyor sanki ,keşke birey olarak görmeye başlasa biraz hoşgörülü olsa.
Siz kendi hatalarınız üzerine bu kadar dusunmeseniz belki , ya da hatalarınız olduğunda espriye vursanız sebeklik yapsaniz

Nolmus gec kalmissaniz robotmusunuz?
O soylenirken suclu psikolojisiyle ezilio buzulurseniz dahada tepenize cikar.
Kufur icin tuzak kurmus demek bir kufurde ona ederdim o tuzak icin.
Kocani fazla yuceltmissin gozun de once kendin deger ver kendine ne kocani ne de baskasini bu kadar buyutme gozunde

pardon bacim sen gercek misin? ne yazdigini bir okur musun? 7 dk mis Ya inanmiyorum ben gercek olduguna. biri bizimle kafa buluyor yine...

Canim ne kaar suredir evlisin? yazini okudum ve yorumlarin bir kismini da umarim dikkate alirsin atkadaslarin dediklerini.
5-10 dk gec kalma telefonu sessizde unutum cevap vermeme esim 1 soylediyse ben 10 soyledim simdi alisti ses etmiyor.
Amansu kufretme olayi tuhaf geldi bana. Esinle birbirinizi tanimadan mi evlendiniz acaba? Anlasilan esin kufurden pek haz etmiyor ( acikcasi bende hic sevmem)
Sana tek tavsiyem KENDIN ol.. birileri seni takdir etsin diye ugrasma. Begenecekse boyle begenecek aksi halde hep taviz veren sen olursun

pardon bacim sen gercek misin? ne yazdigini bir okur musun? 7 dk mis Ya inanmiyorum ben gercek olduguna. biri bizimle kafa buluyor yine...
Hayır bir kere de beş dakika geciktim.o buluşacağımız yere uzaktı .ben yakındım bu yüzden kızdı.iki olunca öfkelendirdi sanırım

Önceki konularınıza baktım

Adam sizi zerre sevmiyor, daha kötüsü başkasını seviyor

Sizi aşağılıyor, siz de kendinizi aşağılatıyorsunuz sevgi yok saygı yok evliliğinizin sürmesinde zaten bir anlam yok.

Ben gerçekten anlamıyorum, siz mutsuz , adam mutsuz, bu evliliğin sürme amacı nedir????
Sürmeyecek. Başından beri böyle değildi son zamanlar ayyuka çıktı. Tabii hiç bir zaman bana bağlıydı çok seviyordu diyemem. En azından saygılıydı.

Yahu telefonu istersen açar istemezsen açmazsın. Anında telefon açmak zorundayım düşüncesi de neyin nesidir? Ben çoğunlukla akşam görürüm aramaları napayım yahu tele bağlı hayat mı yaşayım. Ayrıca nedir o sürekli kendini ona kabul ettirme zorunlulugu o sana kendini beğendirmeye çalışsın. Neymiş 7 dk geç kalmışsın beklesin. Ne olacak yani dersin kusura bakma ancak hazırlandım. Sana tuzak hazırlama mantığında bir eş ve sen kendini buna yarandırmaya çalışıyorsun geç Allah aşkına. Bu nasıl piskopatça bir evlilik anlamadım ki
Hiçbir zaman özgüvenli biri olmadım.onunla birlikte şahsiyetim tamamen silinmeye başladı

Az evvel @Auri isimli üye eski konunuzdan bahsedince bir göz attım. Sizde ki en büyük yanlış eşinizin uydusu haline gelmiş olmanız. Öncesinde de söylediğim gibi kendiniz olmaktan çıkmışlık var ortada. Eşiniz için "donanımlı" demişsiniz eski konuda. Aranızdaki kültür farkının boyutu nedir mesela? Bu gerçekten önemlidir evlilikte. Mesela adam size sinemaya gidelim dediğinde film çıkışı karakterler üzerine, yönetmenin çekim tarzı üzerine hoş beş sohbet etme arzusu içinde kıvrananlardan mı? Film nasıldı diye sorduğunda "güzeldi" tarzında nedeni olmayan bir cevap içine girerseniz aranızdaki kültür farkından kaynaklı ciddi kopmalar başlaması olağandır. Kendinize özgüvenin dışında adamı yakalayabilen bir yönünüz var mı?
Entelektüel açıdan ondan aşağı bir yanım yok. Ancak bende her ne arıyorsa bulamamış gibi davranıyor. Saygısız ve kaba.önce ona kızıyorum sonra yine kendimi suçluyorum

Bi insandan bu kadar mukemmeliyet beklenmez ki ya , yani 3 saat 5 saat bu kadar mükemmel olunabilir ama insan evine eşine rahat olmalı , misal bi hastakik ameliyat olsa altını bezlemekten tiksinmemeli koca kişisi, denk gelir gaz kaçırabilmeli, gegirebilmeli (sürekli değil tabi ki) bu tarz şeylere birlikte gülüp dalga gegirebilmeli, geç kalmak konusunda geyik yapilabilmeli.
Siz eşinize karşı böyle konularda eleştiri yapıyor musunuz?

Sürmeyecek. Başından beri böyle değildi son zamanlar ayyuka çıktı. Tabii hiç bir zaman bana bağlıydı çok seviyordu diyemem. En azından saygılıydı.

Evliliği sürdürün sürdürmeyin size kalmış ama kendinizi ezdirmeyin lütfen. Adam özgüveninizi ezmiş geçmiş resmen size de yazık

Resmen psikolojik şiddet görüyorsun ve farkında değilsin.. bi dahakine alttan alacağına ufak çaplı bir kriz geçir bağır çağır ne bulursans fırlat. . Bu şekilde devam edersen kafayı yiceksin...

Bekletmek, telefonu açmamak gibi şeyleri burdaki bircok kafin sevgilisine /eşine yapiyodur ama esin gibi tepki vereni cok azdır.
Bence kendini suclamayi birak. Sorunlu olan biri varsa oda eşin. Saygısız ve nezaketsiz davraniyor sen ise hala yaranmaya calisiyorsun hic mi kinlenmez bir insan :)

Size çok üzüldüm. Böyle evililik böyle bir baskı sizin kişiliğinizden daha çok çalacak.
Herkesin saygısını ve sevgisini kazanmak zorunda değiliz. Eşinizde bu "herkes" kümesine dahil.

Bu kadar hırpalamayın kendinizi. Altı üstü karşınızdaki bi adam tanrı değil.

Kişinin kendi karakteri, bir duruşu olur..
Olmayınca da böyle olur..

belki de asıl sorunları budur.
eşi istiyordur ki aklı başında bir insan olsun, ayakları sözleri yere bassın.
erkeği savunmak için demiyorum ama bana nedense sorun buymuş gibi geldi yazılanlardan...

Back
X