Mevcut yasa çerçevesinde kadının nafakaya ihtiyacı olup olmadığına veya erkeğin nafaka ödeme durumunun olup olmadığına bakılmıyor. Çocuk velayeti konusunda da, kadının herhangi bir fiziksel veya zihinsel engeli yoksa başka hiçbir şarta bakılmaksızın velayet kadına veriliyor.Durumuna ve şartına göre değişir
Kadının hayalleri umutları var
Erkeğin yokmu tabiki de onunda var
Ben şiddet hakaret vs. Varsa çocukta varsa muhakkak alınması gerektiğini düşünüyorum
Bu bize verilmiş bir hak
Ve gerçekten ihtiyacı olan varsa alsın
Abi hoşgeldin öncelikle. Belirli şartlar dışında süresiz nafakaya karşıyım. Ekşiye de selam söyle Kamil abi. Saygılar.Bilenler bilir, bununla ilgili meşhur 6284 kanunu var. Yıllar önce çıktığında çoğu kadın bu kanunu bir zafer diye görmüştü ama, gelinen noktada hem bu kanunun, hem de süresiz nafaka olayının inanılmaz ahlaki çöküşe ve aile yapısının bozulmasına yol açtığı çok net bir gerçek. Suistimale son derece açık olan bu kanunun değişmesi için birtakım siyasi girişimler oldu ama bunlar sonuçsuz kaldı. Sizce bu kanun ve süresiz nafaka durumu adil mi?
Ekşi'yi takip etmem, hesabım da yok. Saygılar.Abi hoşgeldin öncelikle. Belirli şartlar dışında süresiz nafakaya karşıyım. Ekşiye de selam söyle Kamil abi. Saygılar.
Hayır.Sosyal deney mi yapiyorsunuz?
Hayır.
Bu konuda mahkemelerin ve Yargıtay'ın verdiği kararların esası büyük ölçüde bu kanuna dayalı. Kanunun adına değil, içeriğine bakın lütfen.Konuyu nafaka diye açıp kadına karşi şiddetin önlenmesine dair kanuna laf ediyorsunuz? Ne alaka? Gerçekten kadınmısınız siz? https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6284.pdf bu kanunda ne var? Ahlakınız şiddete karşi susarak korunacaksa tüküreyim öyle ahlaka
Taraf değilim, evli de değilim.Amaç ne peki? Siz süresiz nafaka alan taraf mısınız yoksa süresiz nafaka ödemeye mahkum kalan taraf mı?
Erkekseniz zaten banlanırsınız.
Mahkemelerin kararında sorun görmüyorum. Siz goruyorsaniz sizin sorununuz.Bu konuda mahkemelerin ve Yargıtay'ın verdiği kararların esası büyük ölçüde bu kanuna dayalı. Kanunun adına değil, içeriğine bakın lütfen.
Bazı dosyalarda verilmiş kararlar ciddi anlamda sorunlu. Eğer öyle olmasaydı, bazı siyasi partiler ve bakanlık bir değişim çalışması başlatmazdı.Mahkemelerin kararında sorun görmüyorum. Siz goruyorsaniz sizin sorununuz.
Taraf değilim, evli de değilim.
Ya sema marasli senmisin? Hangi siyasi partiymis soyleyin de oy vermiyelimBazı dosyalarda verilmiş kararlar ciddi anlamda sorunlu. Eğer öyle olmasaydı, bazı siyasi partiler ve bakanlık bir değişim çalışması başlatmazdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?