Nafaka kesilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 günlük çalışmayı umarım bırakmazsın.

Nafaka kesilmez diye biliyorum ancak sakın sigortasız çalışmaya falan kalkışma nafaka yüzünden.

Kur kendine bi hayat geç.
İş inanılmaz 1 gün gözüktü sigortam daha iyi iş bulana kadar nafakam kesilsin istemiyorum

Benim bildigim sigirtali bir ise girince karsi taraf talepde bulunursa nafaka kesiliyor. Ama eger nafaka cocuklar icin ise kesilmiyor(bundan eminim). Nafaka cocuk yoksa sizin hayatinizi idame ettirmeniz icindir. Sigirtali bir ise girdiginizde dogal olarak kesilir.

23 yaşındasınız.18 yaşında evlenip, 19 yaşında ayrılmışsınız. 4 yıldır yoksulluk nafakası alıyorsanız, bu nafakanın kötüye kullanımı olmuyor mu ?
Devletin bana tanıdığı hak neyi kötüye kullanıyorum ben 4 senedir çalışmıyordum zaten sırf ortaya çıkıp yargılama yapmayi sevdiğiniz için yorum yapmayın

23 yaşındasınız.18 yaşında evlenip, 19 yaşında ayrılmışsınız. 4 yıldır yoksulluk nafakası alıyorsanız, bu nafakanın kötüye kullanımı olmuyor mu ?
Böyle bir durumda ne kadar nafaka bağlanıyor ki?

Şu erkeklerin de işi kolay değil ayol!

Devletin bana tanıdığı hak neyi kötüye kullanıyorum ben 4 senedir çalışmıyordum zaten sırf ortaya çıkıp yargılama yapmayi sevdiğiniz için yorum yapmayın
Devlet kadınlara çalışma gibi bir hak da veriyor ama nerdeee
1 yıllık evlilik için 4 yıldır nafaka almak acizlikten başka bir şey değil

Ben bu yoksulluk nafakasına pek anlam veremiyorum. Bir erkeği buna mahkum etmek için özellikle de (uzun yıllar) kadının eşi ve evliliği için işini, eğitimini bırakması lazım. Zaten daha önce hiç çalışmamış, bunun kaygısını taşımamış birine sırf boşandığı için eşinin sağladığı imkanlardan yararlanamayacak diye nafaka bağlanması tamamen saçmalık! 1 yıl evlendi diye insan 4 yıl nafaka öder mi? Sanki sosyal devletin yapması gereken bir şey, eski eşlere kalıyor gibi geliyor bana.

Neden bu nafakanın hakkınız olduğunu düşünüyorsunuz peki, yargılama amacı ile değil merak ettiğim için soruyorum

Sende çalışacak toto yok diğer konunda da yazmıştım :D sebebi buymuş demek. Evde yatayım da nafaka gelsin, daha bu yaşta hem de. İnşallah kaldırılır bu nafaka mevzusu böyle suistimal edenlerden

Sende çalışacak toto yok diğer konunda da yazmıştım :D sebebi buymuş demek. Evde yatayım da nafaka gelsin, daha bu yaşta hem de. İnşallah kaldırılır bu nafaka mevzusu böyle suistimal edenlerden
Tartışma gündemindeydi bir ara.
Gerçekten kalkması lazım
Düşünün eşi evlense çocukları olsa ne alaka 1 yıl evli kaldığı kişiye ömür boyu nafaka ödesin.
Umarim bir an önce kalkar

siz de tek nafaka icin kendinizi düşürmeyin. :)
Yazik bazi adamlara yav denk geliyorlar boylelerine, calismaya usenip elin adaminin parasini löp löp.

Boşansam nafaka almam diyorum diye bütün kk beni lincliyor. Hala aynı kafadayım, soyadını taşımadığım adamın parasını da almam, gururum buna engel olur. Hayatlarımız ayrılmış, elalemin adamı neden bana baksın ki?

Bu konuda da görüyoruz ki tembel bir kadın sırtını adma yaslamış. Ne alaka yani ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X