boşanma aşamasına geldim!!

Bakıcı tutun, destek almak size çok iyi gelecek. Bebeğe ben de biraz sert davrandığınızı düşündüm. Yoruldukça bebeği verecek biri olursa siz de daha tahammüllü ve daha hassas yaklaşabilirsiniz

Konu sahibi, çocuğa bir şey yapmamış hanım efendi. Sanki çocuğa zarar vermiş gibi yorumlar yapmayın. Bu konuda asıl suçla kocası. Kadına yardımcı olmayarak onu bu hale getiren o. Annelik adı altında bir çok kişi karakter geliştirdiği için direkt kadının anneliğini sorgulamaya başlamışlar.
Daha ne yapsın ya daha ne yapsın illa tekme tokat girmesi mi şiddet bizzat çocuğuna uyguladığı şey dümdüz kötülük kocasından bağımsız bu kadının kötü olmasını aklamaz o kocayı seçen baba yapan anne çünkü başkası değil. Bazı şeylerin bir tane doğrusu vardır tamam siz çocuklarınıza kötülük yapın sonra ben suçlu değilim ki deyin 14 aylık bebek suçlu aslında

Herkese tekrar merhaba. Bu akşam eşimle fiziksel bir kavga ettik. Kavga çocukla alakalı çıktı güya ama ne olursa olsun fiziksel bir kavga olmamalıydı. Bebeğim normalde 7-8 gibi uyuyor ama birkaç gündür uyku uyutmuyor bize daha doğrusu bana. Sonuçta ben kalkıp uğraşıyorum. Neyse bugün de aynı şekilde oldu. Ben de kızdım bebeğime. Ama bu onla rutin haline geldi. Gözlerini kapat çabuk falan diyorum o da kapatıp uyuyor. Her neyse akşam da 00.00 olacak saat hala uyumadı , birkaç kez yatırmaya çalıştım. Bir saat ninni söyledim 3 kez uyusun diye. Artık sinirlerim gerildi. Bebeği odada bıraktım içeri geçtim. Bunu da normalde yapıyorum. Biraz ağlayınca sinirini atıyor rahatlıyor. 5 dk sonra gidip uyutuyorum normalde böyle durumlarda. Bu akşam da en son bıraktım. Eşim gitti aldı odadan. Sonra ben de bebeğime kızdım dedim sakın gelme yanıma diye. O da ağladı zaten ağlıyordu ama yani. Sonra kocam bi anda bana bağırmaya başladı üstümü çekiştirdi yumruk yaptı delirdi resmen beni sıkıştırdı koltukta. Ben de tuttum onu tişörtünü tuttum yırttım komple ikiye ayrıldı. Bana kimse vurmadı vuramaz Ben de cinnet geçirdim resmen. O sıra bebek odada bunları görmedi tabi. Bana seni öldürücem bak sus falan diyo kendi de susmuyo hala laf ediyor yok şöylesin senden anne olmaz bi b.k olmaz gibi. Ben de tekrar üzerine yürüdüm Bu sefer çocuğun odasında yatağa itti beni boğazımdan tuttu bağırdı çağırdı kafama vurdu sanırım tam hatırlamıyorum. Olay bu Önceki olayları da az çok biliyorsunuz. Boşanmaya karar verdim artık. Sorum şu ki böyle küçük bebekle boşananlar nasıl hayatına devam ettiniz? Ailem yok tek başımayım. Bebeğimi bırakacağım biri de yok. Şu an kendi işimi de yapamam bu yüzden. Nafaka falan alırım bu konuda madur etmez diye düşünüyorum ama ortada bir bebek var ben kendime bakarım da ona nasıl yeteceğim? Birileri beni aydınlatsın lütfen
Bebeğinizi odada bırakıp ağlatıp öyle mi sakinleştiriyorsunuz? Hiç böyle bir sakinleştirme duymadım böyle zulüm etmeyin. Siz boşanmazsınız bana kalırsa .

Siz bebeği odasında yalnız bırakıp başka yerde mi bekliyorsunuz? Çocuk da susana kadar ağlıyor. Üstüne bağırıyorsunuz sus diye!

İlgilenmeyecekseniz Keşke doğurmasaydınız. Oyuncak bebek mi bu?

Ama şuna sevindim adam seni anlamış ve çocuğu korumaya çalışmış. En azından onu koruyacak bir babası var.

Daha ne yapsın ya daha ne yapsın illa tekme tokat girmesi mi şiddet bizzat çocuğuna uyguladığı şey dümdüz kötülük kocasından bağımsız bu kadının kötü olmasını aklamaz o kocayı seçen baba yapan anne çünkü başkası değil. Bazı şeylerin bir tane doğrusu vardır tamam siz çocuklarınıza kötülük yapın sonra ben suçlu değilim ki deyin 14 aylık bebek suçlu aslında

Cam fanusta yaşıyorsunuz herhalde. Yoksa her her eylemi kötülük olarak değerlendirmezdiniz
Benim anne olup olmadığımı bilmeden beni bile kötü anne ilan ettiniz. Hey Allahım ya! Bir de daha ne yapsın diyor! Hanım efendi sakin olun. Kadın çocuğun bir zarar vermiş sadece biraz bunalmış o kadar. Çocuk belki şuan annesinin kucağında mutludur.

Cam fanusta yaşıyorsunuz herhalde. Yoksa her her eylemi kötülük olarak değerlendirmezdiniz
Benim anne olup olmadığımı bilmeden beni bile kötü anne ilan ettiniz. Hey Allahım ya! Bir de daha ne yapsın diyor! Hanım efendi sakin olun. Kadın çocuğun bir zarar vermiş sadece biraz bunalmış o kadar. Çocuk belki şuan annesinin kucağında mutludur.
Karanlıkta tek başına ağlamasını beklemek, git gelme bana diye bağırmak 2 yaş altı bir bebek için gayet kötülük.
3 yaş altı bebeklerin (çocuk değil evet bebek) henüz beyin gelişimi bunları algılayacak seviyede değil. Çocuğun hissettiği tek şey korku ve kaygı. Bu da gayet çocuğa yapılan kötülüktür.
Ve evet hiç bir gerekçeyle BEBEKlere bağırılmaz.
Bebek bağırılmadan anlamaz korkar sadece. Bebeği korkutmanın gerekçesi de olamaz

Ya siz hiç mi kızmıyorsunuz komik olmayın. Ben ne yaptığımın farkındayım. Çocuğum da gayet mutlu. Gücümü ona yettirdiğim falan yok. Onun bir düzeni var ve bu düzene göre yaşıyor Aksi durumda daha huysuz oluyor
Siz bebeğinize değer vermezseniz kimse değer vermez unutmayın!

Karanlıkta tek başına ağlamasını beklemek, git gelme bana diye bağırmak 2 yaş altı bir bebek için gayet kötülük.
3 yaş altı bebeklerin (çocuk değil evet bebek) henüz beyin gelişimi bunları algılayacak seviyede değil. Çocuğun hissettiği tek şey korku ve kaygı. Bu da gayet çocuğa yapılan kötülüktür.
Bebek bağırılmadan anlamaz korkar sadece. Bebeği korkutmanın gerekçesi de olamaz

Sonunda akli basinda bir yorum. Bebege cok acidim, yazik karanlikta tek basina katilana kadar agliyor gariban :KK51:

Benim annede bağırıp çağırırdı hatta bazen çıldırırdı bunlar benim annemi kötü bir anne yapmadı. 4 tane çocuğunu babasız büyütmüş bizim için canın seve seve verebilecek bir kadın.
İlk yorumumda yazdım tavırları doğru değil ama bunlar onu kötü bir anne yapmaz. Bazı çocuklar gerçekten zor oluyor.

Herkese tekrar merhaba. Bu akşam eşimle fiziksel bir kavga ettik. Kavga çocukla alakalı çıktı güya ama ne olursa olsun fiziksel bir kavga olmamalıydı. Bebeğim normalde 7-8 gibi uyuyor ama birkaç gündür uyku uyutmuyor bize daha doğrusu bana. Sonuçta ben kalkıp uğraşıyorum. Neyse bugün de aynı şekilde oldu. Ben de kızdım bebeğime. Ama bu onla rutin haline geldi. Gözlerini kapat çabuk falan diyorum o da kapatıp uyuyor. Her neyse akşam da 00.00 olacak saat hala uyumadı , birkaç kez yatırmaya çalıştım. Bir saat ninni söyledim 3 kez uyusun diye. Artık sinirlerim gerildi. Bebeği odada bıraktım içeri geçtim. Bunu da normalde yapıyorum. Biraz ağlayınca sinirini atıyor rahatlıyor. 5 dk sonra gidip uyutuyorum normalde böyle durumlarda. Bu akşam da en son bıraktım. Eşim gitti aldı odadan. Sonra ben de bebeğime kızdım dedim sakın gelme yanıma diye. O da ağladı zaten ağlıyordu ama yani. Sonra kocam bi anda bana bağırmaya başladı üstümü çekiştirdi yumruk yaptı delirdi resmen beni sıkıştırdı koltukta. Ben de tuttum onu tişörtünü tuttum yırttım komple ikiye ayrıldı. Bana kimse vurmadı vuramaz Ben de cinnet geçirdim resmen. O sıra bebek odada bunları görmedi tabi. Bana seni öldürücem bak sus falan diyo kendi de susmuyo hala laf ediyor yok şöylesin senden anne olmaz bi b.k olmaz gibi. Ben de tekrar üzerine yürüdüm Bu sefer çocuğun odasında yatağa itti beni boğazımdan tuttu bağırdı çağırdı kafama vurdu sanırım tam hatırlamıyorum. Olay bu Önceki olayları da az çok biliyorsunuz. Boşanmaya karar verdim artık. Sorum şu ki böyle küçük bebekle boşananlar nasıl hayatına devam ettiniz? Ailem yok tek başımayım. Bebeğimi bırakacağım biri de yok. Şu an kendi işimi de yapamam bu yüzden. Nafaka falan alırım bu konuda madur etmez diye düşünüyorum ama ortada bir bebek var ben kendime bakarım da ona nasıl yeteceğim? Birileri beni aydınlatsın lütfen
Allah anne etmiş ama saat bir de uyutmaya Sabri vermemis mi
Neden birincisi bebeğe bu şekilde davranıyorsunuz
Eşim bebeğime bagirsa bu şekilde ağlatsa böyle muamele etse uyaririm bakarım uine aynı hep yapıyor o zaman bende eşinizin yaptığını yaparım kusura bakmayın ama o bebeğe böyle davranmaya hakkınız yok eşinizden yardım isteseydiniz

Belki çocuğunuz zorlu bir surecten geçiyor var öyle aylık krizler ne demek karanlıkta bekletmek Sezeryanli halimde kaç gün üst üste sabahladim off bile demedim bugün üç asi birden oldu ben ağlayınca eşimde ağladı çocuğunuza ve eşinize karşı naif olmayı sevgi gostermeyi denerseniz eminim esinizde size öyle davranırdı adamın tişörtünü yirtarak tahrik ederek dayak yiyerek hiç bir yere varamazsiniz çocuğa travma yasatmayin çalışan bir insan değilsiniz yarın işiniz yok sabaha kadar oturun oynayin öğleye kadar uyuyun bebekle işinizin adi ne

Tamam en iyi eş senin. En iyi anne en iyi aile de sende var

Bebeğim gayet mutlu.
Konuşamayan bir bebeğin ne kadar mutlu olduğunu da bilemezsiniz. Bir yetişkin olduğunda çıkar gerçekler.
Ayrıca 14 aylık daha kendini ifade edemeyen bir canlıya çocuk çocuk demeyin. Bebek o. Ve siz bebeğinize duygusal şiddet gösteriyorsunuz

Benim annede bağırıp çağırırdı hatta bazen çıldırırdı bunlar benim annemi kötü bir anne yapmadı. 4 tane çocuğunu babasız büyütmüş bizim için canın seve seve verebilecek bir kadın.
İlk yorumumda yazdım tavırları doğru değil ama bunlar onu kötü bir anne yapmaz. Bazı çocuklar gerçekten zor oluyor.
15 aylık bebek konuşamıyor bile neyine zor olacak Allah aşkına.
Kendi annenizin size yaptıklarını aklamak için başka bir annenin yaptıklarını normalleştirmeyin. Bu bir çocuğun daha kötü ortamları normal sanarak büyümesine sebep olur.
Benim oğlum epey zor bir çocuktur. Çok kişi Allah sabır versin demiştir. Mutlaka kızdığım öfkelendiğim oldu ama bu daha kendini ifade dahi edemezken, poposu bezli bir bebekken olamaz. Daha poposunda bezi olan konuşmayı bile bilmeyen bir bebeğe yapılan duygusal şiddeti normalleştirmez.

Siz çocuğunuzun her dediğini yapıyor musnuz
Ağlayan çocuk yalnız bırakılmaz. Sebepsiz yere ağlasa da, istediği bir şey olsa da fark etmez. Anlatılabilir biri olmadığını gördüğüm için buna çaba sarf etmeyeceğim.

Back
X