• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nafaka zammi(Yorum sizin)

Keşke başka konularıma da baksaydınız.

Bak bu konunuz da var mesela, 550 TL iştirak nafakası verip kenara çekilmiş gibi gelmiyor adam, bilemedim. Şimdi nasıl durumlar?

Ödedigi miktar az gercekten.Ama mahkeme kararı artış oranını belirlediği için bu şekilde yapmış galiba eşiniz.Daha da yüksek gönderebilir aslında ama arada bir sıkıntı falan mı oldu acaba?

Benim eşiminde 12 sene önce boşandigi ilk evliliğinden bir kizi var velayet babada olmasına rağmen çocuk annede kalmak istediği için şu an annede kalıyor.Hicbir zorunluluğu olmamasına rağmen 1500 TL artı 750 okul yemek parası ve servis parası ,okul kitaplarını kıyafetlerini alıyor ve bunun karşılığında her ay kadından hakaret mesajları alıyor eşim. Ne kadar gönderirse daha fazlasını istiyor.Benimde ikinci evliliğim ben çocuğum için 600 alıyorum. Tabiki ihtiyaçlarını karşılamaz ama Allaha şükür çalışıyorum çokta önemsemiyorum gönderdiği parayı.
Sizde nafaka artırım davası açabilirsiniz ancak eşinizin gelirinin yüzde 20 sinden fazlasını vermezler.Ki bu da maksimum meblağ oluyor genellikle.

Bak bu konunuz da var mesela, 550 TL iştirak nafakası verip kenara çekilmiş gibi gelmiyor adam, bilemedim. Şimdi nasıl durumlar?
Cocugun yasamsal faaliyetleri icin asıl para lazim.Hayat yilda bir kere gidilen otelden ibaret degil.Az nafaka verip cocuk annenin evinde zorluk cekerken bir kere luks otele goturup göz boyamak sadece kotuluktur.

Cocugun yasamsal faaliyetleri icin asıl para lazim.Hayat yilda bir kere gidilen otelden ibaret degil.Az nafaka verip cocuk annenin evinde zorluk cekerken bir kere luks otele goturup göz boyamak sadece kotuluktur.
Kesin konuşmak da istemedim, böyle bakınca bişey sakınmıyor gibi gördüm, sordum da şu an durum nasıl diye. Yoksa nafaka miktarı çok komik, gördüğümden beri kendimde değilim. :D Sinirim bozuldu.

Karaktersiz eş kişileri iki kuruş nafakayla baba olduk zannedyrlar.Nasl o kadar az alıyorsunuz.Ben çocuğuma 750 alyrm arrtrm talebnde buluncm bı sene geçsin .Verilen rakamlar çok komik
Arkadasim bosandi. Protokolde 1500 yaziyor. Ama cocugun babasi 2500 oduyor..iyi imkani olsun diye

Kesin konuşmak da istemedim, böyle bakınca bişey sakınmıyor gibi gördüm, sordum da şu an durum nasıl diye. Yoksa nafaka miktarı çok komik, gördüğümden beri kendimde değilim. :KK70: Sinirim bozuldu.
Benim eşimde böyle vermek istiyordu Katip inanamazsın. Yetmiyor diyordum nerelere harcadın her şeyin ucuzunu al Öff ilaçlarda pahalı diyordu. 1 hafta sonra dava açıcam 3.500 istiyorum hadi 3.000 e indirilebilir diyelim bakalım nasıl olacak çok merak ediyorum.

Benim eşimde böyle vermek istiyordu Katip inanamazsın. Yetmiyor diyordum nerelere harcadın her şeyin ucuzunu al Öff ilaçlarda pahalı diyordu. 1 hafta sonra dava açıcam 3.500 istiyorum hadi 3.000 e indirilebilir diyelim bakalım nasıl olacak çok merak ediyorum.
Ay içinden kendine bir piskevit parası çıkartırsın diye ödleri kopuyor, kimler kimler baba oluyor ya deliriyorum. '' Sen kendine al ucuzunu tottirik, yarın çocuk büyüyüp başını kurtardığında kaymağını yemeye benden evvel koşarsın, sus. '' de.

500 çok az gerçekten. Üşenmeyip çocuğun yediği, içtiği, giydiği, kırıp döktüğünü hesaplasanız o paranın 4-5 katı çıkar bunu hepimiz biliyoruz. Çocuk günlük süt içiyor, yoğurdunu günlük sütten mayalıyorum, her peyniri yemiyor taze peynir alıyorum. Her gün protein, sebze, salata yediriyorum. Şampuanı, ilacı, doktoru, Kursu, buralara götürürken yola, taksiye, benzine verdiğim para ayrı. Helal-i hoş olsun, yavrum mutlu olsun gözüme gelmez. Ama bir çocuğun ihtiyacı 500 mü ya. O baba çocuğuyla aynı evde yaşasa aylık 500 tl si mi geçecekti o çocuğun boğazından? Çok yazık gerçekten. Avukatınızla konuşup itiraz falan edin çünkü gerçekten çok yetersiz.

Ay içinden kendine bir piskevit parası çıkartırsın diye ödleri kopuyor, kimler kimler baba oluyor ya deliriyorum.
Hem piskevit hemde çok kıymetli arabasının masrafları için korkuyor yoksa çocuk açmış, çıplakmış hiiiç sorun değil onun için. Ha bide 7-8 bin alıyorum diye hava atıyordu artık tabii bu havasıda sönecek garibimin(!)

Hem piskevit hemde çok kıymetli arabasının masrafları için korkuyor yoksa çocuk açmış, çıplakmış hiiiç sorun değil onun için. Ha bide 7-8 bin alıyorum diye hava atıyordu artık tabii bu havasıda sönecek garibimin(!)
Maaşını tespit ettirip inş istediğiniz miktarı alırsınız. Gece gündüz çocuğa bakmaktan anne kendisini göremiyor. Hem kadının hem adamın işini yapıyor bir bisküvi alacak diye sözlü şiddete uğruyor. Sanki çocuk yemese elin yoluklarına yedirmeyeceksin o paraları bari çocuğun sebeplensin.

Arabasına başlarım onun. Bu herifler çocuk büyüyüp masrafı bitince senden evvel geçiyor önüne, babanım diye. Ne kopartsan kar, sen onun bebesini büyütürken o fik fik gezecek nasılsa.

Maaşını tespit ettirip inş istediğiniz miktarı alırsınız. Gece gündüz çocuğa bakmaktan anne kendisini göremiyor. Hem kadının hem adamın işini yapıyor bir bisküvi alacak diye sözlü şiddete uğruyor. Sanki çocuk yemese elin yoluklarına yedirmeyeceksin o paraları bari çocuğun sebeplensin.
İnşallah evet bende o şekilde düşünüyorum kendi rızasıyla vermiyor o yüzden adalet yerini bulsun istiyorum. Evet kesinlikle öyle ben bu çocuğu büyütürken kendi ailemle ne zorluklar çektik bir Allah bilir birde biz. Hala da öyle uğraşıyoruz uğraşacağızda tabiiki çünkü canımın parçası evladım yani. Bende zaten elin yolukları yemesindense çocuğum yesin istiyorum kendime bile istemiyorum sırf sadece çocuğum için. Bu çocuk ikimizinse öyle yada böyle bakacak o kadar

İnşallah evet bende o şekilde düşünüyorum kendi rızasıyla vermiyor o yüzden adalet yerini bulsun istiyorum. Evet kesinlikle öyle ben bu çocuğu büyütürken kendi ailemle ne zorluklar çektik bir Allah bilir birde biz. Hala da öyle uğraşıyoruz uğraşacağızda tabiiki çünkü canımın parçası evladım yani. Bende zaten elin yolukları yemesindense çocuğum yesin istiyorum kendime bile istemiyorum sırf sadece çocuğum için. Bu çocuk ikimizinse öyle yada böyle bakacak o kadar
Ay sen herifin elinde avucunda ne varsa al, göz boyayamasın, yoluklara da yazık.

Arabasına başlarım onun. Bu herifler çocuk büyüyüp masrafı bitince senden evvel geçiyor önüne, babanım diye. Ne kopartsan kar, sen onun bebesini büyütürken o fik fik gezecek nasılsa.
Zaten şey dedi en son boşanmak istemiyormuş çünkü çocuğun pskilojisi bozulurmuşmuş 🤦‍♀️. Çocuk 10 aylık oldu çocuğu olduğu aklına geldi. Ben doğururken selam vermedim diye küsüp giden adam çocuğunun yüzüne bakmayan adam bunları söyleyince çok komik oluyor ya

Back
X