nafaka???

yakamaoz_1905

Guru
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
666
301
333
günaydınlar sevgili kk üyeleri... çok uzatmadan sizlere birsey deanışmak istiyorum özellikle boşanmış ve bir cocuğu olan bayanların yada cevresinde yakınında bu durumda olanların yorumlarını bekliyorum.

anlaşmalı boşandınız bir çocugunuz var 10-15 yaşları arasında... aylık ne kadar harcama yapıyorsunuz çocugunuza babası ne kadar nafaka veriyor nafakanın dısında harçlık vb ihtiyaçalrınıda karsılıyor mu ??

Benim görümcem de anlaşmalı boşandı çocuğu 9 yaşında 300 TL nafaka alıyor çocuk için, onun dışında da babası okul ya da giyim masrafları olduğunda alıyor kendince birşeyler .
Bu rakam bir yıl dolunca arttıralacak bu arada
bildiğim kadarıyla .

bu soru tamamen kişisel bir şey ki.
Çocuğun okuduğu okula, aldığı kıyafetlere, sosyal hayatına, yediğine içtiğine göre tamamen değişir.
2 farklı ailede büyümüş bebeklerin bile harcamaları radikal fark gösterebilir. Biri X bezi alır 30 tanesine 30 tl verir biri Y bezi 100 tanesine aynı fiyatı verir. Biri bir marka atlet alır tanesi 20 tldir biri pazardan alır tanesi 1 tl dir.
Kimse eğer bu insan kendi hayat tarzını dikkate alması lazım.
Ona bakarsan sosyete ayda 20 bin tl alıyor nafaka niyetine. Hepsi mi ihtiyaç diyorsun kadın çatır çatır sıralıyor.

tabi ki kişiye göre ve anne babanın aldığı maasa göre değişir bunu bende biliyorum ama genelleme yapmak istesek ortalama ne gibi miktar ortaya çıkar merak ettim

Ailenin yasam standardina gore degisiyor,baba ne is yapiyor kazanci ne kadar, siz calisiyormusunuz

küçükken bence masrafı yok çocuğun nafaka dışında, asıl büyüyünce çocuk bu durumu kullanarak iki tarafı da maddi açıdan yormaya başlıyor.

Ailenin yasam standardina gore degisiyor,baba ne is yapiyor kazanci ne kadar, siz calisiyormusunuz

benim ilk evliliğim eşimin ikinci evliliği...ilk evliliğinden bir kızı var... eşim özel sektöre yeni geçti 4.500 tl gibi bi rakam alıyor eski işinde 3.000 tl gibi bi rakam alıyordu eski eşte 3.500 gibi bir para eski es kirada değil kendi evinde kalıyor ...ama biz 500 tl kiradayız ve eşimin işe başlamadan önce 4-5 ay kadar işsiz kaldı borç yaptık..normalde anlaşmalı bosandıkları için ne nafaka istemiş ne tazminat ama eşim her ay aylığının yarısına yakını kızına göndermiş her istediği laptop en model telefonlar her yeni model cıkınca değişiyor vs karşılamış... ve cok cok rahat yasıyorlar ana -kız...eşimin iş değişikliği nedeniyle nafaka için mahkemeye vermiş... zaten her ay 1.500-2000 tl ye masraflaarı oluyor zaten ....ben bu konuda eşimle tartısmaya girmek istemedim acıkçası cocugu elbette ihtiyaçlarını karsılayacak insanın çocuguna harcadıgı sadaka yerine geçer bunu biliyorum ama onlar bu kadar rahat yasarken bizim kirada olmamız ve ay sonunda sıkışmamız canımı sıkıyor biraz...sonuçta askeri ücretle ev geçindiren insanlar var onlarda insan değil mi

Tamamen hayat standartları ile alakalı.
10 liraya da giyinen çocuklar var 100 tl yede..
ama bence babasının durumu iyi ise aylık 500-600 den aşşa vermemeli..

küçükken bence masrafı yok çocuğun nafaka dışında, asıl büyüyünce çocuk bu durumu kullanarak iki tarafı da maddi açıdan yormaya başlıyor.

malesef küçükkende masraflıymış...evet büyüdükçe haklı olarak okul masrafı dersanesi vs ihtiyaçları artıyor haklılarda ama eşim benimle evlendiğinde daha çok talepleri oldu ve hiç bitmiyor....en son cıkan telefon tablet isteniyor alınıyor daha taksidi bitmeden yenisi cıktı o alınıyor ve eskisi arkadaslarına vs bedava veriliyor...her hafta mutlaka 5-6 pantolan esofman kazak ayakkabı alınoyr markalı ve bir iki giyinip yine arkadaslarına veriliyor yani müsriflik değil mi... eşimin annesi babası ve kardesleri bu durumunda farkında ben hiç birsey söylemiyorum onlar eşime söylüyorlar önlemini al bu kadar fazla bu yastaki çocugu yarın birgün senin durumun ne olacak özel sektörsün diye....ki bu kız babayı sadece para olarak görüyor

1500,2000 biraz abarti gibi geldi bana, sonucta annesi de calisiyor, mahkeme ne kadar karar vermis? Ailenin durumu iyi gozukuyor, 800,gibi bi miktar simdilik yeter bence, ama cocuk buyudukse de masraf artar tabi. Bi de ozel durumlarda baba masrafa ortak olur, hastalik egitim falan gibi

Iyi olmuş mahkemeye verdiği 4500 tl maaştan en fazla 500 verir hakim sen de hamilesin bebek geliyor bakmakta yükümlü olduğu insanlar var eşinle konuş sorumluluk başka aç gözlülüğe prim vermek başka sınırını çiz ezdirme kendini

mahkeme daha yeni açılmış ocagın 25 inde ilk duruşmamı ne görülecekmiş bende tam bilmiyorum karışmak istemiyorum çünkü...zaten her durumda eşim ödüyor eski es hiç ortak değil sorun bu...hastalık eğitim bunlara hiçbirsey demem diyemem hakkım değil elbette verilecek benim takıldıgım asırı lüks yasanması.... ben ayda 1000 tl ye razıyım ama hep verdikçe daha fazlası isteniyor

Genelleme yapmak aşağı yukarı demek mümkün değil..
Her iki tarafın geliri gideri, yaşam standartları herşey etkili miktarın tesbitinde..

öyle mi diyorsunuz 500 tl ile kalmaz eşim bunun dısında da gönderir yetinmezler ....anlaşmalı boşanmalarına rağmen 20 bin tl tazminatta bulunmus birde arabamı yeniledim borça girdim tatile gidemedim vs diye eşime telefonda bu şekilde konuşmuş eski eş... ya bunlar ne kadar normal ben eşimle huzurum kaçmasın diye hiç bir sey söylemiyorum ama kayınvalidem ve kayınpederim bu durumdan oldukça rahatsızlar bosandı bir kurtulamadı bu kadından sadece para düşünüyor diye gözü doymuyor yani ne verirsek verelim

Çocuğa harcanan para sadaka yerine geçer mi bilmiyorum ama çocuğa harcanan para zorunluluktur.
Eğer dini yönden bakıyorsanız, çocuğun ihtiyaçlarını baba karşılamak zorundadır ve annenin böyle bir yükümlülüğü yok.
Kaldı ki bildiğim kadarıyla boşadığı eşine de nafaka ödemesi gerekiyor..
Asgari ücretle ev geçindiren insanları düşünüyorsunuz ama standartları çok yüksek olan insanlar da var..
Ve empati kurmayı seviyorsunuz madem, o çocuğun adına da empati kuruverin.
Bence siz bunları düşünmeyi bırakın kendi evladınıza odaklanın..
Aile bütçesi olarak bakabilirsiniz olaylara ama o do onun evladı..

bazıları böyle aç gözlü domuzdan kıl koparmaya çalışıyor taviz tavizi doğurur eşin basiretsiz hiç boşanmasaymış

eski eşe nafaka ödemiyor çünkü kendisi okul müdürü 3.500 tl maası net ...

benim eşimin de 8 yaşında oğlu var, ama eşim bu konularda çok dikkatli..cimri değil asla bize de oğluna da en iyisini alır ama uzunca zaman aldığı şey kullanılır.bir de kıyafet oyuncak vs bizde kalır çocuk onları biz de kullanır.okuldan aldığımız da, elin de bir özel eşya çantası yoktur öz bakım, kıyafet ve elektronik ne varsa ayrıca biz de vardır ona ait.
bundan 6-7 ay önce tablet aldık, o tarafa da götürmesine izin verdik ama 1 kaç ay sonra kırılmış..eşim elinde olanın kıymetini bilmeyi çok iyi öğretti ona ama çocuk işte! annesi de yenisini almış ama bize gelirken göndermiyor tabletini..şimdi ben de ona sırf oyun için çok da pahalı olmayan bir tablet alacağım.
çünkü benim gönlümce hak ediyor..
durumuz var çok şükür ama eşim çocuğuna, yiğenin küçülmüş eşofmanını giydirebiliyor.hatta ben yenisi alalım dediğim de, nasıl alışırsa öyle diyor.
bir kere hayır denildiği zaman asla ikinci kez yinelemeyen bir çocuk maşallah.
umarım ergenliğinde de böyle olur.
bana kalırsa, anne babayla çok alakalı bir durum, çocuğun maddi manevi gidişatı..

10 yıldır tek kuruş nafaka almadım... Allah sorsun hesabını...
Vermem dedi... hapis yatarım daha iyi dedi..
tebligatları almadı.. adreste yoktu vs.. vs..
Bende lanet olsun dedim..
boynu altında kalsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…