- Konu Sahibi yakamaoz_1905
-
eski eşe nafaka ödemiyor çünkü kendisi okul müdürü 3.500 tl maası net ...
Ben ödesin demedim zaten..
Ayrıca o çocuğun aylık masraflarını düşünün.
Hadi sizin dediğiniz gibi asgarisini düşünün..
Bir de üzerine annesinin emeğini katın..
Ne hesaplayacaksınız?
Annesi isterse 20 bin lira maaş alsın.
O da eşinizin evladı..
Anneyle aynı derecede sorumlu..
tabiki sorumlu zaten eşim sorumluluğunu fazlasıyla yerine getiriyor 750 km uzakta olmasına ve özel sektörde calışmasına rağmen her ay yanına gidiyor ...sorun annenin sbu sorumluluğu paylaşmaması...anne bakmıyor zaten anneanne ve dede ilgilenyor cocukla çoğu kez onlarda kalıyor anne tek başına bi hayat sürüyor....eşimle konuştugumuzda velayeti üzerimize alalım madem dedim...eşim yıllar bunu istiyor yanında olsun kızı ama kadın asla müsade etmiyor buna ama ne hikmetse ilgilenmiyorda...
Burda konu eşinizle alakalı,kızıyla değil ki.malesef küçükkende masraflıymış...evet büyüdükçe haklı olarak okul masrafı dersanesi vs ihtiyaçları artıyor haklılarda ama eşim benimle evlendiğinde daha çok talepleri oldu ve hiç bitmiyor....en son cıkan telefon tablet isteniyor alınıyor daha taksidi bitmeden yenisi cıktı o alınıyor ve eskisi arkadaslarına vs bedava veriliyor...her hafta mutlaka 5-6 pantolan esofman kazak ayakkabı alınoyr markalı ve bir iki giyinip yine arkadaslarına veriliyor yani müsriflik değil mi... eşimin annesi babası ve kardesleri bu durumunda farkında ben hiç birsey söylemiyorum onlar eşime söylüyorlar önlemini al bu kadar fazla bu yastaki çocugu yarın birgün senin durumun ne olacak özel sektörsün diye....ki bu kız babayı sadece para olarak görüyor
Bu doğru değil..
Yani velayeti sizin almanız.
Çünkü sizin de bir evladınız olacak.
Çok zorlanırsınız..
Eşiniz elinden geleni yapsın. Annesi yapsın yapmasın..
Anne de bu davranışlarının karşılığını görecektir zaten..
zaten hamile oldugum için daha hassaslaştım bi anne çocugunu sadece eşinin canını yakmak ve para için kullanıyor olan işte arada kalan masum cocuklara oluyor ben eşimin kızını kabullendim onunla ilgilenmeye bakmaya çünkü hiç bir cocuk bunu hakketmiyor velayetini almaya razıyım zorlansamda eşimle çok şükür bu kunu dısında bir sorunumuz yok aşarız bir sekilde...zaten büyüdükçe aklı basına geldikçe babasına hak vermeye basladı annesinin davranışlarından dolayı babasından özür dileyebilecek olgunlukta maşşallah...inş herşey güzel olur
Sen karışma öz annesi o bakar bakmaz sana da laf düşmez sen kendi evladına ve kocana odaklan kendini ezdirme babanın bir duruşu olmalı çocuğun her dediği yapılmaz bir çocuk haftada 500 tl harcıyorsa geliri en az ailenin 10000 olmalı bence o bile yanlış yazaten hamile oldugum için daha hassaslaştım bi anne çocugunu sadece eşinin canını yakmak ve para için kullanıyor olan işte arada kalan masum cocuklara oluyor ben eşimin kızını kabullendim onunla ilgilenmeye bakmaya çünkü hiç bir cocuk bunu hakketmiyor velayetini almaya razıyım zorlansamda eşimle çok şükür bu kunu dısında bir sorunumuz yok aşarız bir sekilde...zaten büyüdükçe aklı basına geldikçe babasına hak vermeye basladı annesinin davranışlarından dolayı babasından özür dileyebilecek olgunlukta maşşallah...inş herşey güzel olur
O kadar güzel yazmışsın ki eline sağlık çok aklı başında bir insansın belliGüzel düşünüyorsunuz ama bu göründüğü kadar kolay değil.
Eğer sizin çocuğunuz olmasaydı evet yapabilirdiniz. Çok da sorun olmazdı bu düşüncede olduğunuz için.
Kardeş kıskançlığı var mesela..
İster istemez eşinizin çocuğu yeni gelen bebeği kıskanacak.
Aynı anne babanın iki çocuğu arasında oluyor ki mutlaka olacak..
Siz ister istemez kendi çocuğunuzu kollayacaksınız.
Büyükler küçüğün canını yakmak isteyebiliyorlar bunu kendi çocuğunuz olmadığı için affetmekte görmezden gelmede zorlanacaksınız..
Ben çok geç anne oldum. Kızkardeşimin çocuklarını öyle çok sevdim ki görmediğim bir gün olmadı. Evlenene kadar her hafta sonu alıp sabahtan akşama kadar gezdirecek kadar değerlilerdi benim için.
Hala öyle bir damla gözyaşlarına kıyamam onların.
Benim çocuğum olunca küçük olan kıskandı. Aralarında 5 yaş var. Dayanamıyordum öyle yapmasına.. Her ikisinin de çok yaralanmaması için daha az bir araya getirdim mesela..
Kendi evladım olsa böyle mi yapardım.
Bırakın çocuk orda kalsın. Babasını görmeye gelsin.
Annesi bakmıyorsa da büyükanneler eminim iyi bakıyorlardır ona. Daha huzurlu olacak böylesi..
O kadar güzel yazmışsın ki eline sağlık çok aklı başında bir insansın belli
günaydınlar sevgili kk üyeleri... çok uzatmadan sizlere birsey deanışmak istiyorum özellikle boşanmış ve bir cocuğu olan bayanların yada cevresinde yakınında bu durumda olanların yorumlarını bekliyorum.
anlaşmalı boşandınız bir çocugunuz var 10-15 yaşları arasında... aylık ne kadar harcama yapıyorsunuz çocugunuza babası ne kadar nafaka veriyor nafakanın dısında harçlık vb ihtiyaçalrınıda karsılıyor mu ??
Adam 4500 alıyorsa en az 1500unu verır kanun budur anlasmalı bosanmada 1/3 cocuga verır kadın calısmıyorsa kadına da yoksulluk nafakası verır..Zaten buyuk oldugu ıcın ek ısteklerını de babası karsılayabılır ..Bunlar gayet dogal..Siz de ılerde bosanırsanız beklentılerınız bu yönde olacaktır emın olun..Sonuçta sıze uzaktan davulun sesı hoş gelıyor..Baba maddı manevı destek olmak zorundadır her türlü..Kadının ılgılenıp ılgılenmedıgını de 750km uzaktan bılemezsınız tanımadıgınız ınsan hakkında sadece yorum yapabılırsınız..
okul müdürür mü nerde??? devlette 3500 net maaş ımkansız alamaz.. anne calıstıgına gore cocuga kım bakıyor.. eger bakıcı varsa 1000 civarı bakıcıya gidiyordur zaten..eski eşe nafaka ödemiyor çünkü kendisi okul müdürü 3.500 tl maası net ...
. Ek derslerle 4 bini buluyor maasi.....ayrica 15 yasinda cocuga bakici mi bakmali .....annenesi ve dedesi bakiyor ilgileniyor ....okul müdürür mü nerde??? devlette 3500 net maaş ımkansız alamaz.. anne calıstıgına gore cocuga kım bakıyor.. eger bakıcı varsa 1000 civarı bakıcıya gidiyordur zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?