nafaka???

eski eşe nafaka ödemiyor çünkü kendisi okul müdürü 3.500 tl maası net ...

Ben ödesin demedim zaten..
Ayrıca o çocuğun aylık masraflarını düşünün.
Hadi sizin dediğiniz gibi asgarisini düşünün..
Bir de üzerine annesinin emeğini katın..
Ne hesaplayacaksınız?
Annesi isterse 20 bin lira maaş alsın.
O da eşinizin evladı..
Anneyle aynı derecede sorumlu..

tabiki sorumlu zaten eşim sorumluluğunu fazlasıyla yerine getiriyor 750 km uzakta olmasına ve özel sektörde calışmasına rağmen her ay yanına gidiyor ...sorun annenin sbu sorumluluğu paylaşmaması...anne bakmıyor zaten anneanne ve dede ilgilenyor cocukla çoğu kez onlarda kalıyor anne tek başına bi hayat sürüyor....eşimle konuştugumuzda velayeti üzerimize alalım madem dedim...eşim yıllar bunu istiyor yanında olsun kızı ama kadın asla müsade etmiyor buna ama ne hikmetse ilgilenmiyorda...

Bu doğru değil..
Yani velayeti sizin almanız.
Çünkü sizin de bir evladınız olacak.
Çok zorlanırsınız..
Eşiniz elinden geleni yapsın. Annesi yapsın yapmasın..
Anne de bu davranışlarının karşılığını görecektir zaten..

Burda konu eşinizle alakalı,kızıyla değil ki.
Çocuk bu ister.
Benim oğlumda her çıkan telefonu ister alan olsa.
Eşiniz gereksiz harcama yapmamayı öğrenmeli,çocuk değil.

zaten hamile oldugum için daha hassaslaştım bi anne çocugunu sadece eşinin canını yakmak ve para için kullanıyor olan işte arada kalan masum cocuklara oluyor ben eşimin kızını kabullendim onunla ilgilenmeye bakmaya çünkü hiç bir cocuk bunu hakketmiyor velayetini almaya razıyım zorlansamda eşimle çok şükür bu kunu dısında bir sorunumuz yok aşarız bir sekilde...zaten büyüdükçe aklı basına geldikçe babasına hak vermeye basladı annesinin davranışlarından dolayı babasından özür dileyebilecek olgunlukta maşşallah...inş herşey güzel olur

Güzel düşünüyorsunuz ama bu göründüğü kadar kolay değil.
Eğer sizin çocuğunuz olmasaydı evet yapabilirdiniz. Çok da sorun olmazdı bu düşüncede olduğunuz için.
Kardeş kıskançlığı var mesela..
İster istemez eşinizin çocuğu yeni gelen bebeği kıskanacak.
Aynı anne babanın iki çocuğu arasında oluyor ki mutlaka olacak..
Siz ister istemez kendi çocuğunuzu kollayacaksınız.
Büyükler küçüğün canını yakmak isteyebiliyorlar bunu kendi çocuğunuz olmadığı için affetmekte görmezden gelmede zorlanacaksınız..
Ben çok geç anne oldum. Kızkardeşimin çocuklarını öyle çok sevdim ki görmediğim bir gün olmadı. Evlenene kadar her hafta sonu alıp sabahtan akşama kadar gezdirecek kadar değerlilerdi benim için.
Hala öyle bir damla gözyaşlarına kıyamam onların.
Benim çocuğum olunca küçük olan kıskandı. Aralarında 5 yaş var. Dayanamıyordum öyle yapmasına.. Her ikisinin de çok yaralanmaması için daha az bir araya getirdim mesela..
Kendi evladım olsa böyle mi yapardım.
Bırakın çocuk orda kalsın. Babasını görmeye gelsin.
Annesi bakmıyorsa da büyükanneler eminim iyi bakıyorlardır ona. Daha huzurlu olacak böylesi..

Sen karışma öz annesi o bakar bakmaz sana da laf düşmez sen kendi evladına ve kocana odaklan kendini ezdirme babanın bir duruşu olmalı çocuğun her dediği yapılmaz bir çocuk haftada 500 tl harcıyorsa geliri en az ailenin 10000 olmalı bence o bile yanlış ya

O kadar güzel yazmışsın ki eline sağlık çok aklı başında bir insansın belli

Adam 4500 alıyorsa en az 1500unu verır kanun budur anlasmalı bosanmada 1/3 cocuga verır kadın calısmıyorsa kadına da yoksulluk nafakası verır..Zaten buyuk oldugu ıcın ek ısteklerını de babası karsılayabılır ..Bunlar gayet dogal..Siz de ılerde bosanırsanız beklentılerınız bu yönde olacaktır emın olun..Sonuçta sıze uzaktan davulun sesı hoş gelıyor..Baba maddı manevı destek olmak zorundadır her türlü..Kadının ılgılenıp ılgılenmedıgını de 750km uzaktan bılemezsınız tanımadıgınız ınsan hakkında sadece yorum yapabılırsınız..

benim en yakınım olan birinin çocuğu için 750 tl nafaka veriyor karşı taraf. ama 18 yaşına kadar sınır konuldu. okul masrafları sağlık ve diğer ihtiaçlar için ise bu nafaka dışında karşılıyor.
tabi bu durum kişiye göre ve isteklere göre değişiyor.

Kusura bakmayın da 3.000 tl maaş alıyormuş eşiniz eskiden. 4-5 ay işsiz kaldı diye mi borç yaptınız birikim yapmadınız mı hiç. Ayrıca bunu anne belirlemez anne bir meblağ verir mahkemeye evet ama mahkeme gelire göre kendisi belirler bunu ban abartıyorsunuz gibi geldi maaşının yarısına yakınını verse siz ne yiyip içersiniz. Mahkeme de bunu kabul etmez zaten. Tablet filan çocuğu özeniyor diye almıştır her zaman alınan şeyler değil. Ayrıca 4.500 alıyorsa çok rahat ev alabilirsiniz krediyle hiç mi birikiminiz yok hiç olmazsa böylece harcanmamış olur. Bana biraz kızına harcadıklarında gözünüz var gibi geldi kusura bakmayın. Eğer kötü niyetli bir kadın olsa baştan tazminat nafaka isterdi zaten. En başından da krediye sokabilirdiniz eşinizi. Ayrıca çocuk onlar evliyken iyi şartlarda yaşıyorsa eşiniz bunu sürdürmek istemiş olabilir ama dediğin meblayı asla mahkeme vermez annem babam boşandığı için biliyorum dediğim gbii ev alın borca girin kısılır o zaman 500 kira vereceğinize.

Arkadaşlar, boşanma durumunda, sadece baba değil, anne de eğer çalışıyorsa, çocuğunun masraflarını karşılamak zorundadır. Yeni kurulmuş, ya da kurulacak evlilik birliğini korumakta adaletin görevidir. Konu sahibi hamile, artık 1 değil, 2 çocuk babası birinden bahsediyoruz. 4500 tl maaş var ama 1500 tl nafaka bağlanmaz 15 yaşındaki çocuğa. Maaşın 3/1 doğrudur ama ortada başka çocuk yoksa. Bende yaşadım kendi ailemde boşanma davası, ordan biliyorum. Bizzat avukat söyledi, eksik ya da fazla. Anne çalışıyorsa, ve anlaşmalı bittiyse evlilikleri, zaten konu sahibinin eşi boşanma sürecinde haksız ya da suçlu görünmüyor. Çok yüksek ihtimal mahkeme, annenin de kızının masraflarına ortak olmasını doğru bularak 750-1000 tl gibi bir rakam nafaka bağlayacaktır.

Konu sahibinin hamileliği, evin kira olması, bunların hepsi çok büyük etken.

Bir de anlaşmalı boşandılarsa, nasıl tazminat davası açmış? Baştan nafaka ve tazminattan vazgeçip, anlaştıysa, evliyken yaşadıklarını sebep göstererek tazminat davası açsa da kazanamaz diye biliyorum. Başka bir sebeple açabilir ama tazminat hakkından vazgeçmiş, tekrar fikir değiştiremez diye biliyorum.

Çok doğru söylediniz.
Eşini tanımıyor muhtemelen.
Anlatılan kadarını biliyor..

Size kendimden anlatayım annemle babam 2001 senesinde ben daha 8 yaşındayken boşandı anlaşmalı olarak . Babam mahkemenin belirlediği tazminatı ve her ay nafaka ödedi mahkemeler gelir çok fazla değilse nafakayı çok yüksek rakamlardan belirlemiyorlar ama eşinizin yapması gereken benim babamında yaptığı gibi belirlenen nafaka ücretini eski eşine vermek ve çocuğunun diğer ihtiyaçlarını karşılamak nafaka hariç eski eşine 1 tl para dahi verilmemeli bence eşiniz eski eşine bakmakla değil çocuğuna bakmakla yükümlü çocuğunun giyim sağlık eğitim ihtiyaçlarını tabiki karşılayacak ama sizi ve doğacak çocuğunuzu mağdur etmeden .

okul müdürür mü nerde??? devlette 3500 net maaş ımkansız alamaz.. anne calıstıgına gore cocuga kım bakıyor.. eger bakıcı varsa 1000 civarı bakıcıya gidiyordur zaten..
. Ek derslerle 4 bini buluyor maasi.....ayrica 15 yasinda cocuga bakici mi bakmali .....annenesi ve dedesi bakiyor ilgileniyor ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…