Naif insanları neden sevmiyorsunuz?

Şimdi naiflikten ne anladığımıza göre değişir.Bir arkadaş tane tane,alçak sesle ve yavaş konuşmanın naiflk olduğunu düşünüyor sanırım,fakat dışarıdan itici görünüyor.Ya da bazen burada okuyorum"tatlı tatlı belirttim" "eleştirimi kibarca söyledim";)
bu herkesin sesinin sözünün kendine tatlı gelmesine bitiyorum zaten.
Herşey kararında olmalı,gerektiği kadar ve gerektiği yerde sert,yumuşak,naif,dişli,bencil ve merhametli olabilmeli insan...Yersiz davranış her durumda itici bence...

Naifliğin kelime anlami, nezaketin kelime anlami, fesatligin dedikoduculugun kelime anlami hepsi birbirine girmis sizde.
Kendini ezdirmek naiflikten degildir
Karsindakine saygisizlik yapmak guclu olmak degildir
Hakkini aramak cirkeflik degildir
Hosgorulu davranmak aptallik degildir
Ozguvensiz olmak, enayi olmak naiflik hic degildir.

yani naif olmak aptallık ya da akılsız olmak mıdır?laf söylendiğinde cevap vermeyebilrim karşımdakinin seviyesinde olmak istemeyenilirim.hakaret etmeden uzlaşmak için konuşan insanlarla tartışıp,saldırma amacı yaşıyan insanlarla konuşmak istemeyebilirim.yani laf sokana illa laf mı sokmalıyım?
Karşındakine laf söyleyen,karşısındakine aynı hadsizlikle cevap veren,gıybet yapan tiplerden olmak zorunda mıyız ya:KK54:
Naifiz diye aptal mı olmalıyız?ne bileyim ya dünya bana garip geliyor hele az önceki naiflik konusundan sonra.
Kadın naif,kibar,zarif olur ya hu.kıskançlık diye düşünüyorum ben

Naiflik mi-Eziklik mi?
Naiflik mi-Ağzı laf yapamamak mı? (ille de seviyesiz olacaksınız diye bir şart yok)
Naiflik mi-Masum görünmeye çalışmak mı?
Naiflik mi-Sinsilik mi?
Naiflik mi-Aman çıt dedim kırıldım hiç uğraşmıyım, millet yükümü taşısın mı?

Bir de demişsiniz ya naif olmak aptallık mı akılsızlık mı diye?
naif sıfat Fransızca naïf
1. sıfat Saf, deneyimsiz
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.5b54e96a8c0047.27731142

yani naif olmak aptallık ya da akılsız olmak mıdır?laf söylendiğinde cevap vermeyebilrim karşımdakinin seviyesinde olmak istemeyenilirim.hakaret etmeden uzlaşmak için konuşan insanlarla tartışıp,saldırma amacı yaşıyan insanlarla konuşmak istemeyebilirim.yani laf sokana illa laf mı sokmalıyım?
Karşındakine laf söyleyen,karşısındakine aynı hadsizlikle cevap veren,gıybet yapan tiplerden olmak zorunda mıyız ya:KK54:
Naifiz diye aptal mı olmalıyız?ne bileyim ya dünya bana garip geliyor hele az önceki naiflik konusundan sonra.
Naif insanlar için,kırılgan,duygulu,hassas diyebiliriz.
Ezik kişiler için savunabileceği halde hakkını savunamayan kişilerdir.savunamıyorsa ya saftır ya da bütün söylenenleri kabul ediyordur.
Dobralık ise her şeyi direk yüzüne söyler.Arkadan iş çevirmez.sevdiğine de sevmediğini de belli eder.çünkü iyi niyetli insanla kötü niyetli insana aynı oranda değer verilmez..aynı benim gibi..
Eğer sizi küçük küçük eleştiriler yapılır siz cevap vermezseniz bu naifliktir.
Ama hakkınızda çok önemli şeyler konuşulduğu halde cevap vermeseniz eziksinizdir.suçlamaları kabul ettiğinizi gösterir..
mesela benim eski işyerimde ezik sıfatında bir kız vardı..müdür kaçıyor,bu kovalıyor,müdür kaçıyor,bu kovalıyordu..bahsettiğim bu olay fiziksel,somut olarak yaşanmıştı.Tam tur dönmüşlerdi bölümler arasında..Ayy o gün çok komikti yaa.;)))

Siz gereksiz tartışmalara girmek boşu boşuna zaman harcamak istemiyorsunuz dolayısıyla da kaciniyorsunuz ki bence cok normal.Eğer ortada size karşı bir hakaret sizi zor duruma düşürecek bir şey yoksa gayet de normal bir davranış.Tepkilerinizi törpüleyebiliyorsunuz fazla da sallamıyorsunuz demektir.Ama naif demek hassas kırılgan demektir direk yani karşısındaki insani kırmak istemez hic sert konusmaz hep empati yapar.Düşünüp konuşur yani konuşmaları daha yumuşaktır karşı tarafı cok düşünür.Daha duygusal olur yani.Ama bu cevap vermemek demek degil cevap verirken daha dikkatli kelimeler kullanmak karşı tarafı kırmamaya özen göstermek demektir.Ne yazık ki yaşadığımız şu çağda herkes kendini baya yüksek perde de içinde ‘hakaret’ bulunan tartışmalarla ifade ediyor bu yüzden daha dikkat eden insanla karşılaşınca daha bir garip gelir belki.Ama sevilmeme durumu olamaz herkes farkli sonucta herkes aynı olmak zorunda da degil.

Zarif insanlari cok seviyorum insaAllah sayiniz cogalir ...dikkat etmeniz gereken kendinizi kullandirmamak onun disinda aynen yazdiginiz gibi aptal olmadiginizi sadece zarif davrandiginizi belirtin

Herkes ayni degil uzulmeyin dunya zarif ve marhametli insanlarla daha guzel yoksa bu kadar kaba saba tiplerle ne yapardik?ki hic haz etmiyorum onlardan

ben de yerine göre giriyorum bu kalıba. yani yerıne göre böyle hissediyorum. bazen dozunda her şey bazen cok ucuk.

Ben naif insanları seviyorum. Kendimde öyle olmaya çalışıyorum. Yani naif insan kendini ezdiren insan değildir. Yeri geldiğinde her şeyi söyler gerektiği şekilde. Ben de tam tersi laf söylemek için bekleyen, her lafın altında bir şey arayan, lafı söyleyince ohh nasıl susturdum diyen insanları sevmiyorum. Ki boyleleri çok. Böyle yapınca güçlü olduklarını sanıyorlar ama bence değiller. Kendini tabiri caizse laf sokarak ifade eden insanlar kendini ifade etme konusunda sıkıntılıdır ve sohbet ederken seni o tarza taşımaya çalışır. Neden etrafımızda bir sürü anlaşamayan kaynana gelin elti görümce vs var da erkek tarafları daha sınırlı bu konuda. Çünkü kadınlar bu dediklerimi çok yapıyor da ondan. Genelde her şeye bir kurulup geliyorlar yani.

"Kadın" tanımını kalıplara sokmaktan vazgeçin artık. naif, zarif, kibar vs vs vs olmak zorunda değiliz. kadın o bu şu da olmak zorunda değil.
herkes birbirine SAYGILI olmak zorunda bunun kadınlıkla veya erkeklikle alakası yok.
ben naif insanı severim. ama çok sessiz insanı sevmem. ben kibarlığımdan susarım, yok ben asilliğimden ödün vermem ondan sessizim diyenler de beni gerer.
çocukluğumda da annemin tüm arkadaşlarının çocuklarından sessiz olanları dövmüşüm hep. ısırmışım vs. bununla övünmüyorum ama sanırım yapı gereği çok sessiz insanlar bana itici geliyor.

hak aramak tabi ki çirkeflikle olmaz ama sessizlikle de olmaz. uçarım kaçarım laf üstüne laf sokarım kısmına da gerek yok. biri size bir şey diyorsa kibarlığımdan susarım demek yerine kibarca cevap vermek en uygunu bence. o cevap nasıl olur bilemiyorum çoğunlukla lafa laf beş de ziyade veririm ama yeri geliyor öyle kalıyorum ki aradan günler geçiyor lan ben o adama neden bunu bunu demedim diye kendimi yiyorum.

Okulda arkadaşıma müdür hocam çok naif kadınsınız diyine arkadaşım dellenmişti sensin naif düzgün konuş diye :)) aklıma o geldi.

Herkes kendi tercihleriyle yasar. Hakkiniz oldugu yerde onu aramamak.... bilmem .... asla yapamam. Ama bu beni „saldiri amaci yasiyan“ insan yapmaz. Sizde agizinizi acmayin o zaman naif naif yasayin :p bundan neden rahatsizlik duyuyorsunuz?

Naiflikten kastınız biraz pısırık gibi olmuş. Açıkçası naif insanları severim ama arkadaş edinmem. Ben katlanamam herşeyi alttan alan aman ağzımızın tadı kaçmasın diyen tiplere. Ne bileyim herkes güçlü insan ister yanında. Bu iç güdüsel birşey herkes güçlü olaninr etrafında toplanir.

Kadın şöyle olur :
Erkek böyle olur :

etiketlerine inanmam,inanları da şaşkınlıkla karşılarım.
Kadın hırçın olunca cinsiyeti mi sekteye uğruyor?
Ya da erkek nahifse ? A pardon iğrenç toplumun o konuda yaftalama şekli belli zaten !

Nahiflik bir karakter özelliğidir, bana mıymıntı gibi geliyorlar. Mutlaka iyi kalp taşıyorlardır ama ben aktif agresif bir insanım bu nedenle anlaşamam.
Kıskançlık kısmı ise....

Yooo yooo yoooo Allah hayatımın hiçbir döneminde nahif olmayı nasip etmesin ben bòyle çok iyiyim.

Naif insanlar güçsüzdür diye bir şey de yok.onu da belirteyim.sizin başardıklarınızdan çok daha fazlasını başarmış olabikirler
Ben sizi anladim galiba.
Iyi niyetli kavgacı degilsem salak aptal mi görünüyorum karşıdan diye soruyorsunuz ? Eğer buysa dediğiniz kesinljkle hayir .ama bu demek degilki sizi ezsin hakaret etsin siz cvp vermeyin asla bu degil

Siz naiflikle pisirikligi; tuttugunu koparmakla da kaba sabaligi karistiriyorsunuz.

Mesela musteriden odeme alamiyoruz. Seviyesine inmeyelim diye susalim mi?
Hakaret etmiyoruz ama odemeyi aliyoruz. Susup pusmuyoruz.

Yazılan yorumlara baktım da zarif naif kibar vs kelimelerin anlamlarına bakıp öyle yorum yazsın bazı arkadaşlar. Bu bizim millette var. Kimse kusura bakmasın. Zarif naif kelimelerini olumsuz bir şeymiş gibi yorumlarında kullanmışlar. Yok daha neler ya.. Kavram kargaşası yaşıyorsunuz haberiniz yok. Önce bi kelimenon anlamını öğrenin. Bu sınıflandırmak değildir elbette naiflik zerafet kibsrlık incelik kadına daha bir yakışır. Kadın estetiktir. Siz ne kadar olammaya çalışsanız da yaratılışımız böyle. En azından fiziki olarak. Zerafet naiflik ne hoş kelimeler.. Keşke her kadın bunlsrı taşıyabilse. Zarif bir kadım pekala güçlğ de olabilir , ayakları yere sağlam da basabilir..
Gibi gibi. Uykum geldi yatıyorum.

Yorumlariniza istinaden yazıyorum. Naif olmayan insanlar, gereksiz insanlara devamlı cvp veriyor vs. ben muhatap olmam demişsin de eee gerçekten öyle mi düşünüyorsun?

Yani naif değilse bir insan herkesle tartışıyor imajı vermen çok saçma.

Birde onlar kim ki kendimi savunayim demişsin! Bu nasıl burnu büyüklük!

Maasallah sende burda herkese çatır çatır cvp vermişsin. Hem de cvplarin naif de değil. Sen naif olduğuna ya da naifligin bu olduğuna emin misin?

Karşındaki ahmak sen naif oldukça kendini güçlü zanneder tatlım. Seviyeni karşıdaki insan görünümlüye sürekli hatırlat

Şu müdüre evrak getir götürme meselesine yorum yapmak istedim.
Müdür ters konuşunca evrakları başkasından yollamak muhatap olmamak değil de, odada yaşanacak herhangi bir gerilimden kaçmak gibi görünüyor burdan. Bu da iyi bir şey değil bence ,eziklik.
Hani siz dışardan nasıl görünüyor diyorsunuz ya, genel tavır buyda ezik ve pısırık görünüyorsunuzdur

Back
X