Naif insanları neden sevmiyorsunuz?

Naiflik abuk sabuk konusanlara cevap vermemk degildir ki

Ne kadar enteresan bir bakis aciniz var

Naif degilim ama abuk sabuk konusana da cvp vermeye tenezzul etmem , kimsenin seviyesine inmem

Ayrica giybet de yapmam

Adam zaten ynımdaydı.biz beraber cafeteryadaydık.burada teslim etsem olur mu dedim elimdeydi evrak.hayır odama getireceksin dedi.bende yanında görevliyi çağırıp odasına hönderdim evrakı

Eee anladık, ben de diyorum ki madem selam bile vermediğin için müdür ayağına geldi daha önce, şimdi de “getirmiyorum sen gelip al” deseydin. Sıkıyorsa...

Ama ancak öyle görevliye gücün yeter işte:işsiz:

İfşa mı ettim ben.etmedim.o konuyu hiç karıştırmayalım bence konu ona dönmesin.ifşa etmedim eşine hiçbişi sölemedim
Karıştırmayalım da yani kendinize böyle sıfatlar yakıştırmak zorunda değilsiniz. Bırakın sizi tanıyanlar yakıştırsın. Siz iyi ve güçlü olmaya devam edin sadece.

İş hayatı biraz onu gerektiriyor maalesef. Zenginleştir tabi. Kadın kalıplarla tarif edilecek bir varlık değil. Kendine böyle bir haksızlığı başta sen yapma.
Ya ben kalıplarla düşünen bir tipim yanlış belki ama şemalarla düşünmek hayatımı kolaylaştırıyor.her şeyi kayegorize ediyorum bunu da esnetmeliyim mesela.teşekkür ederim yorumlarınız için

Eee anladık, ben de diyorum ki madem selam bile vermediğin için müdür ayağına geldi daha önce, şimdi de “getirmiyorum sen gelip al” deseydin. Sıkıyorsa...

Ama ancak öyle görevliye gücün yeter işte:işsiz:
Ahaha derdim hoşuna bile giderdi ;)ama sonra odamdan çıkmazdı sorun orada

yani naif olmak aptallık ya da akılsız olmak mıdır?laf söylendiğinde cevap vermeyebilrim karşımdakinin seviyesinde olmak istemeyenilirim.hakaret etmeden uzlaşmak için konuşan insanlarla tartışıp,saldırma amacı yaşıyan insanlarla konuşmak istemeyebilirim.yani laf sokana illa laf mı sokmalıyım?
Karşındakine laf söyleyen,karşısındakine aynı hadsizlikle cevap veren,gıybet yapan tiplerden olmak zorunda mıyız ya:KK54:
Naifiz diye aptal mı olmalıyız?ne bileyim ya dünya bana garip geliyor hele az önceki naiflik konusundan sonra.
Kadın naif,kibar,zarif olur ya hu.kıskançlık diye düşünüyorum ben
balık burcu musunuz

Ben bunu eziklik olarak görüyorum
Olabilir. Mesela benle aynı meslekten çok popüler bir kız var. Herkese alttan alttan laf sokar ama nedense çok sevilir. 2 gün önce bana da hafiften laf sokuyor, hiç cevap vermeye bile gerek duymadan direk engelledim. Samimiyetim yok, zaten ailem disindaki insanlarla cok samimi olmak istemiyorum, samimiymisim gibi mesaj atmış, moralim mi bozuk diye zarf atıyor, hafiften de laf sokuyor. Niyetini anlamayacak kadar salak değilim.
Her insan farklı, ben kibar ve naif bir insanım, ezik de diyebilirsiniz belki ama insanlara karşı mesafenin hep koruyorum. Cok fazla samimi olmaya çalışan insanı uzaklaştırıyorum. Eskiden böyle değildim ama zaaflarimdan faydalana faydalana bu hale getirdiler. Eskiden arkadaş canlısı bir insanken hiç arkadaş bulamazdım, ters psikoloji midir nedir şimdi kendimi geri cektikce herkes samimi olmaya çalışıyor. Insanları anlamak çok zor, en iyisi hepsinden uzak durmak.

Bir bitmedi kadınları etiketleme merakınız..

Kadın dediğin bakımlı süslü olur
Kadın dediğin becerikli olur
Kadın dediğin iyi yemek yapar
Kadın dediğinin evi temiz olur
Kadın dediğin naif,kibar,zarif olur..

He canım hee..
Sen şuna ağzımı açıp millete cevap veremiyorum desene en iyisi.. :KK51:

Bir bitmedi kadınları etiketleme merakınız..

Kadın dediğin bakımlı süslü olur
Kadın dediğin becerikli olur
Kadın dediğin iyi yemek yapar
Kadın dediğinin evi temiz olur
Kadın dediğin naif,kibar,zarif olur..

He canım hee..
Sen şuna ağzımı açıp millete cevap veremiyorum desene en iyisi.. :KK51:
Ağzımı açıp millete cevap veremiyorum

Patronunla mi sorunun var? Asiliyo mu?
Asılıyordu.ben işimi değiştirdim.orada yaşadığım sorunlrdan dolayı.şimdi yine bir değişiklik durumum var.şu an sessiz sakin bir yerdeyim ama gideceğim yer yine anasının gözü olacak malesef.yaptığım hataları yapmak istemiyorum fikir alıyorum burada

Kelimenin doğrusu "nahif" tir.
Naif başka bir şey.
İnce, duygulu, hassas demek.
Sadece kadınlara ait bir özellik değil tabiki. Nahif erkek arkadaşlar da gördüm şimdiye kadar.
Bence cazgır, patavatsız, saygısız insanlara göre 10 kat iyi insanlardır. Kimseye zararları olmaz diye düşünüyorum.

Kelimenin doğrusu "nahif" tir.
Naif başka bir şey.
İnce, duygulu, hassas demek.
Sadece kadınlara ait bir özellik değil tabiki. Nahif erkek arkadaşlar da gördüm şimdiye kadar.
Bence cazgır, patavatsız, saygısız insanlara göre 10 kat iyi insanlardır. Kimseye zararları olmaz diye düşünüyorum.
Nahif erkeklerle de kimse evlenmez. Illa it kopuk serseri olacak.

Ya ben kalıplarla düşünen bir tipim yanlış belki ama şemalarla düşünmek hayatımı kolaylaştırıyor.her şeyi kayegorize ediyorum bunu da esnetmeliyim mesela.teşekkür ederim yorumlarınız için

Şimdi şöyle bir şey var ve yarı yarıya bir önyargıya hak veririm çünkü deneyimlenmiştir, otomatik hale gelmiştir ki çoğu noktada kişinin çevreye karşı önyargısı/kalıp düşüncesi onu hayatta tutar. Çok basit bir örnek olarak vereyim; atıyorum İstanbulun X mahallesi... Haberlerde 10 farklı kapkaç duymuşsun bu mahalleyle ilgili, bir gün yolun düşmüş, sere serpe yürüyemezsin ister istemez; bir önyargı oluşur çantanı kollarsın, çaldırmazsın. Yani önyargılar temelli berbat şeylerdir denilemez; bazı durumları kalıplamak-insan seçmek de gerekir illa. Ama sizin ele aldığınız kavramlar, önyargıya çok müsait kavramlar değil; kadın dediğin naif olur, en çok kadına yakışır, işte böyle olmayanlar bizi mi kıskanıyor ne gıybet yapıyorlar. Yo. Bakarsan şu an burada bir çeşit üstü kapalı, naif olmayanların gıybeti dönüyor sizin tarafta. :)

Siz bence konuyu çok genel-kalıp ve tam da neyi kast etmek istediğinizi vererek açamamışsınız, ondan buraları bi karıştı. İş hayatında insanların takındığı tavırlar, mesafeli davranmak, mesafeli davranarak kibar kalmaya çalışan biri üzerine dönebilecek muhabbetler, kimi zaman sessiz kalmayı laf söyleyemedi bak demek gibi algılayanlar vb. biraz daha spesifik hale getirerek açsaydınız şu konuyu; daha farklı ve faydalı ilerlerdi diye düşünüyorum.

Back
X