Namaz kilmaya baslamak istiyorum bir turlu baslayamiyorum.bi destek lutfn

Sen yazilanlari okurken agliyorsun cunku senin vicanin var ve o vicdanin rahat degil. Ruhun ac gönlün allahin rahmetine aç gozlerinden gunahlarin akiyordur insallah. Rabbim kalbinin guzelligini daim kilsin insallah subhannallah guzellige bak

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim benim telefonlardan uygulamalardan bulabilirsin birde internete bak orda yonlendirici siteler cikiyor hemen

farz nasil kilinir sunnet nasil kilinir onu da bilmiyorum ki cahilligime bak çok moralim bozuldu aglaya aglaya yaziyorum nedense

Paylaşan oldu mu bilmiyorum ama buralara bakabilirsiniz :)
Ben ilk sayfaya baktım not aldım, henüz başlamadım ama inşallah ben de istiyorum, hayatım boyunca en yakın zamanımdayım sanırım.
Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=678065
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=601539

Arkadaşlar telefonunuza namaz uygulamasini indirebilirsiniz nasil kilinacagini gösterenlerden

pelin,öncelikle rabbim niyetini bir ömür halis kılsın inşallah..bir kul olarak vicdanının rahatsız olması çok güzel..herşeye zaman buluyoruz,yemeye içmeye eğlenmeye tv izlemeye,şekerleme yapmaya hatta dedikoduya...rabbimize birkaş dakikamızı ayıramamak neden...sen üşenme ve bildiğin sure ve dualarla başla..dört dörtlük ezberlemeye çalışana kadar geçen her vakit ömürden gidiyor unutma..başlarsın ve ezberledikçe dua ve sure eklersin..unutma rabbimiz gücümüzün üstünde yük yüklemez..tanıdığım yaşlı bir insan var,fatiha ve 2 sure biliyor..okumamış öğrenememiş,şimdide yaşlı okuma yazması yok...bildikleriyle kılıyor...yeterki sen samimi ol ve başla,inşallah öğrenirsin..şu fani dünya hayatında ölünce bizimle gidecek tek şey amelimiz unutma kardeşim

Namaz ALlah a olan kul borcudur yani kilmak mecburidir. Şöyle dusunebilirsin rabbim onca nimet vermis, saglik vermiş, akil vermis bunlarin karsiligi olarak Rabbimiz beş vakit onu anmamizi istiyor. Mesela bir arkadasimizdan bir iyilik gördük teşekkür ederiz dimi . Arkadasa bile tesekkur ederken rabbimin onca verdiklerine karsilik bir sey yapmadan bos bos yasamak ne kadar anlamli? Bir de hesap gununde ilk sorulacak şey namazmiş. Ayriyeten namaz kildikca daha iyi bir insan oluyorsun . Gunahlardan sakinmaya calisiyorsun bir kere. Ben kilmaya çalışıyorum duzenli beş vakit kiliyorum diyemem. Rabbim kabul eder inşallah ve sana da isteyen herkese de nasip etsin inşallah

Bende istiyorum namaz kılmak baslıcam Allah nasip kısmet ederse içimde beni kemirem bişey var huzurlu degil içiö sanki ruhum pır pır edio ikiz 11 aylık kızlarım var ama onunda kolaylıklarını sunmuş mevlam

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Allah devamını ve tamamını nasip etsin arkadaşım.
Öncelikle bildiğiniz dualar varsa namaza onlarla başlayabilirsiniz.
Hiç bilmiyorsanız namaz kılmayı, öğretici siteler çok fazla.
Daha da anlamadım derseniz daima bir tık ötenizde ben varım, dilerseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Buradaki arkadaşlar da aynı şekilde..

Öte yandan eğer biliyorsanız kılmayı, namaz isteğinizi kuvvetlendirecek ayet ve hadislerle başlayabilirsiniz.
Mesela ''sizi bu ateşli azaba sokan nedir diye sorulduğunda biz namaz kılmayanlardandık, diyecekler'' (mudessir).
Ya da peygamber efendimiz ölüm döşeğindeyken dahi ''namaza dikkat ve devam ediniz, gözümün nurudur'' buyurması gibi gibi..

Allah yardımcınız olsun.

ben de bir kağıda yazıp secdenin kenarına koymuş okuya okuya kılmıştım ilk zamanlar, sonra alışıyorsunuz zaten. büyük harflerle okunaklıca yazın nasıl kılındığını, bilmiyorsanız sureleri de yazın baka baka kılın.

beni yatagimdan kaldirip dua etmeye yonlendiren arkadasim Allah bunu benim defterime degil bence sana uazmistir.senin sayende.Allah razi olsun.hepinizin sayesinde ins yarindan itibaren basliyorum.

bana çok iyi geldiniz ? bi sorum var hep Merak ederim namaz esnasinda gaziniz geldi ama çikarmadiniz abdest bozulurmu,bide burnunuz akti yine bozulur mi bisey daha vardi ama unuttum.herkeze ii gevelerl

masAllah subhanAllah, o askla tutusman cok güzel...

bende senin gibi farz nasil sünnet nasil kilinir bilmiyordum, aradaki farki rekat fln anlamiyordum. sonra birgün tam namaz hocasini aldim elime ve basladim yazmaya, sonra farketim o kadar kolayki... bir baslayinca birakamiyorsun ztn, o namazdani buldugun huzuru baska hic biseyde bulamazsin.

istersen yardimci olayim cnm. önce vakitlerin kac rekat oldugundan basliyalim.

Sabah namazi 4Rekat= 2Sünnet ve 2Farz
Öglen namazi 10 Rekat= 4ilk sünnet, 4Farz ve 2 son Sünnet.
Ikindi namazi 8Rekat= 4Sünnet ve 4 Farz
Aksam Namazi 5Rekat= 3Farz ve 2Sünnet.
Yatsti Namazi 13 Rekat daha dogurusu 10rekat ve 3Rekati Vitir Namazi olarak eda ediliyor,
4Ilk Sünnet, 4 Farz, 2Son sünnet ve 3vitir.

canim sen aklina takilanlari sor, böyle karisik oldumu senin icin?

Bende çok boşladım halbuki ramazanda daha çok sarılırdım bende sahurdan sonra şeytanın bacağını kırsam iyi olacak

Bu kdr agri uyku falan sende bi depresyon durumu varmi? Yani kotu bi olay yasadin mi yakin zamanda falan. Eskidende olablir cunki izi kalio. Ev isi ypmak istemeyen ve yaptignda cok cabuk yorulan kisileede depresyon olablior once bunu halledersen namaz icin daha dinc olursun. Ama bu sekilde hiccc halin olmaz namaz kilmaya..

Benim bi onerim var insallah ise yarar.bende cok kez yaradi. Bende kliorm arada ama kacirdigm zaman oluor usendigm ama uzn zaman birakmadigm zamanlarda su taktigi uyguladim.

Mesela ezan okundu evdeyim.bosum namaz kilcam ama halim yok of diorm birazdan kilarim falan. O anda su gelior aklima. "Suan seytan basimda dikilmis benle ugrasiyor. Ve ben namazımi kilmazsam o galip gelecek. Ona inat namazimi kilacam." Diip aninda dogruluorum ve onu yenmenin verdigi o muhtesem zevkle namazimi kiliorum :))

Sende boyle dusun.. sadece dusunmek deil bu gercek. Ne zmn namaz gelse aklina basinin dibinde bitiverir ve surekli vesvese verir bunu unutma ve boyle insllah kilmana vesile olur. Namaz kilmak icnde yakininda kim varsa bilen yardim al. Yoksa da nette hem yazili resimpi hemde videolar var cok kolay sey yeterki iste allahim insllah hepimizi omur boyu 5 vakit namazli insanlar haline getirir aminnnnn

Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bende yeni başladım şu şekilde düşündüm ;

Şeytanı cismani düşündüm .
Ezan okununca üstüme oturuyor gibi .
O zaman şeytanın üstümde oturmasını istemediğim için kalktım vira Bismillah diyerek :)

ben sizin yazdiklarinizi okurken neden agliyorum.kibleyi tarif edin nolur kilcam.simdi.kilmiycam da dua edicem

kıbleni cnm camiden ögrenebilirsin ...
olmadı program var ezan ve kabe gösteren ..
onlardan kur,ezan okusun,kıble göstersin ..
Rabbim hidayet versin cok sevindim cnm ..
cnm antalyamı 7 ?

inşallah Allah daim etsin namazlarınızı..ben de şunu söyleyim daha önceleri hep nefsime yenilirdim, namaz kılmaya başlar 1 aya kalmaz bırakırdım, nefsime çok ağır gelirdi.. şimdi yaklaşık 1 buçuk senedir kılıyorum çok şükür, bir iki kısa bıraktığım dönem oldu ama karalıydım bu sefer, çünkü bir zaman sonra namazda bulduğun huzuru arar hale geliyosun ve başka hiçbir şeyde bulamıyosun o huzuru..yani sen bıraksan da namaz seni bırakmıyor.. bir de ben her namazdan sonra dua ederim Allah'ım ömrümün sonuna kadar namaz kılmayı, seninle meşgul olmayı nasip et diye. Gerçekten Allah nasip ederse namaz kılabiliyor insan, yoksa dünyanın en zor işi gibi geliyor. Bir de size tavsiyem sureleri ezberlerken meallerine de bir göz atın, özellikle Fatiha nın anlamını iyi bilin ve namazda içinizden geçirin anlamını..o zaman dünya işleri bir nebze atılıyor kafadan ve namazlar daha bir huşu içinde kılınıyor. İnanın alışınca hiç ama hiç zor gelmeyecek, şöyle söyleyim eskiden özel günüm gelse de artık biraz dinlensem, sabah kalkmasam derdim şimdi özel günlerimde içim sıkılıyor,daralıyorum, bir an önce namaza başlasam diyorum çok şükür.. bir de hiç bir vakti kaçırmamaya dikkat edin mümkün oldukça özellikle sabah vaktini..üstüste kaçırınca insan kopuveriyor. benim söyleyeceklerim bu kadar inşallah bir an önce başlar ve bu eşsiz huzuru siz de tadarsınız :)

farz nasil kilinir sunnet nasil kilinir onu da bilmiyorum ki cahilligime bak çok moralim bozuldu aglaya aglaya yaziyorum nedense

Ayy canım kıyamam sana üzülme bunlar için kalbinde bunun yükünü taşıyor olman bile çok güzel :) Şükürler olsun ki görebiliyoruz, duyabiliyoruz ve aklımızla idrak edip uygulayabiliyoruz hiç vakit kaybetmeden bir namaz videosu izle vaya kolay anlatımlı namaz hocaları var onlardan kolyca öğrenebilirsin; uygulayarak öğrenmeye çalış zaten ve zor diye de düşünme gerçekten kolay. Kılmaya başladıktan sonra iç huzursuzluğunun yavaş yavaş bittiğini göreceksin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…