Namaz !!!

Canım sana kendi yöntemimi önereyim belki faydası olur.
Ben kağıda yazıp odamın kapısına yapıştırmıştım, uzun sureleri bile o şekilde ezberledim, gözüme çarptıkça okuyordum bir süre sonra ezberlediğimi farkettim...

Çok mantıklı gerçekten bende namaz kılcağım yerin karşısındaki duvara yapıştırabilirim:61:

Ben de namaz kılarken birden unuturum. En iyi bildiğim sure de olsa takılırım birden. Panikler yeniden başlarım. Bunun sebebi kırk yılda bir kıldığımdan ya da o anın heyecanı olsa gerek diye düşünürüm. Kunut dualarını bir türlü ezberleyemedim onları kopya çekiyorum ben de.. :61:

bende istiyorum başlamayı
ama işten gelince kaza yapmak çok zor geliyor
çünkü çok yorgun oluyorum
birde bir yere gittiğim zaman kılamıyorum açık söylemek gerekirse utanıyorum
ama tabi bunların hepsi bahane:50:

ay canım yaaa zorla kendini uğraş sonra gerçekten istesende bırakamazsın..zaten 40 gün boyunca namaz kılarsan daha bırakamazmışsın...bak ben 2 yıldır hiç bırakmadan kılıyorum allah kabul etsin şimdi kılmazsam çok kötü oluyorum omzuma bir yük biniyor o ezanlar içimi parçalıyor:14:ama kılıncada büyük bir huzur kaplıyor içimi başımı yastığa rahat koyuyorum..bunları düşün canım..sureler konusunda da sürekli oku kağıda yaz okuya okuya dil alışıyor zaten bu bu sayede neler ezberledim yasin suresini bile ezbere biliyorum sayılır okuya okuya oldu bu...sende boş vaktinde oku namaz esnasında da karşına falan yaz bakarak oku rabbim kabul eder inşallah merak etme sen..ne güzel içinde istek var bak

Ben de 2 3 yıl düzenli kıldım işe girdiğimden beri aksattım yerim mekanım yok kızlar kapandım mis gibi 4 4 lük olcam dedim 4 1 lik bile değilim bence :43:

Bir de yanımda birileri olursa bana gülme geliyor kendimi tutamıyorum.. Hep körolası şeytanın yüzünden :63:

bende istiyorum başlamayı
ama işten gelince kaza yapmak çok zor geliyor
çünkü çok yorgun oluyorum
birde bir yere gittiğim zaman kılamıyorum açık söylemek gerekirse utanıyorum
ama tabi bunların hepsi bahane:50:
canım biyere ginidnce bende kılamıyorum utanıyorum yaa gösteriş yapıyor sanarlar diye ödüm kobuyor..mesela bikaç yıl önce sevdiğimin annesinin yanına gitmmiştim sevdiğimde vardı herkez namaza kalktı ben namaz kılan biri olduğum halde kalkmadım utandım ama kılsaydım çok güzel olurdu heralde:5:

Bizim yazı tajtası vardı annemde namazda bazı sureleri şaşırıyodu kocaman ayzdık tam gözünün önüne koyduk. 1 aya kalmadan hepsini öğrendi :) Allah niyetinizide namazlarınızıda kabul etsin

kızlar başkasının evinde nasıl kılıyosunuz bu konudada bana akıl verirmisiniz lütfen yaa utanıyorum başkasının evinde kılmaya

kapanmayı hiç düşünmedim
ama en azından namazımı kılıp orucumu tutmak istiyorum
hadi oruç neyse senede bir tutuyorum
ama namaza başlamam lazım
sureleride unuttum arapça ezberemekde gerçekten tuhafıma gidyor
anlamanı bilmeden ezberliyoruz okuyoruz aslında gerçek arapçayı bilmek lazım
oda beni aşar bir ingilizce gibi arapçayıda bilmek kolay değil

ben de namaz kilarken yasin okurken aklimdan birsuru sey gecer.dualari bildigim halde kackez bastan basladigim olmustur unuttugum ici.tamamiyle seytanin vesvesesi olduguna inaniyorum.namaza baslamadan once abdestliyken felak ve nas okunsa iyi olur belki vesveseden ve seytanin oyunlarindan kurtulmak icin.

Allah kabul etsin. İlk başlarda bakarak kılıyordum ben daha sonrasında kıla kıla baka baka öğrendim. Sure öğrenmek yaş ilerledi mi çok zor oluyor. En iyisi 6-7 yaş. Bu yaşlarda öğrenilen sureler unutulmuyor. Sure öğrenmek için kartlar var yanınızda taşıyın çok faydalı kolay öğrenirsiniz.
Ben çok küçükken kılmıştım ilk namazımı 3. sınıftı sanırım yaz tatilinde annem kuran kursuna gönderirdi. İlk başlarda baka baka kıldım sonra Allahın izniyle beynine işliyor unutmuyorsun. Ama gerçekten istemek "niyet" önemlidir bu konuda.

Bende başlıcam yine kısmetse kızlar önceden dini sohbetlere falan katılırdım işe girdiğimden beri tuhaf oldum dünya işi alıkoyuyo insanı,kapanmak çok güzel bir duygu kızlar niye daha önce kapanmadım oluyosunuz içiniz cız ediyo ben iyiki kapandım ya seviyorum kendimi :62:

Bende başlıcam yine kısmetse kızlar önceden dini sohbetlere falan katılırdım işe girdiğimden beri tuhaf oldum dünya işi alıkoyuyo insanı,kapanmak çok güzel bir duygu kızlar niye daha önce kapanmadım oluyosunuz içiniz cız ediyo ben iyiki kapandım ya seviyorum kendimi :62:

canım ya bende kapanmayı çok istiyorum buaralar hepten çıktı aklımdan ben zaten giyim olarak kapalıyım bitek başım açık oyüzden giyiyim hoşuma gitmio hani kapansam daha şık olucam çünkü etek giyiyorum hep çok uzun ve çok kısa olmayan hep uzun kollu giyerim yani kapalıyım ama bşım açık birtürlü cesaret edemiyorum yaa

baskasının evınde neden cekınıyosunuz ki o vazıfe zaten yapmamak utanılası bı durum aslında kılan bırı için ..sonucta farz namazlarda gösteriş olmaz o zaten üzerine farz nafılelerde belki kişi riyaya kacabılır ..bir kere bir ortamda kılarsan daha sonra herkes de senın namaz kıldıgını görecektir kimsenin de aa bak hava yapıyor demeye hakkı yok ayrıca ne havası ya yapılması gerekeni yapıyoruz :81:

kızlar başkasının evinde nasıl kılıyosunuz bu konudada bana akıl verirmisiniz lütfen yaa utanıyorum başkasının evinde kılmaya

Niye utanıyosunki canım ? Çok güzel bişey sonuçta yaptığın. Seni kılarken görmeleri belki onlarında başlamasına vesile olur bide böyle düşün

baskasının evınde neden cekınıyosunuz ki o vazıfe zaten yapmamak utanılası bı durum aslında kılan bırı için ..sonucta farz namazlarda gösteriş olmaz o zaten üzerine farz nafılelerde belki kişi riyaya kacabılır ..bir kere bir ortamda kılarsan daha sonra herkes de senın namaz kıldıgını görecektir kimsenin de aa bak hava yapıyor demeye hakkı yok ayrıca ne havası ya yapılması gerekeni yapıyoruz :81:

ya canım tamam onuda geç ama utanıyorum işte nebilim...heleki sevdiğimin evinde kılamadığıam çok pişmanım annesi de vardı

Back
X