• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Namazda panik atak

Çünkü depresif haplara başlayınca birçok insanlar başladığına pişman oluyor daha ağır psikolojik sorunlar yaşıyor Allah göstermesin
Nasıl vardınız bu kanıya?
O ilaçları kullanıp iyileşen bir sürü insan var. Annemde terapiyle beraber kullandı şuan da eski hâline göre gayet iyi.
Kulaktan dolma bilgilerle kendi kendinize sıkıntı çekmeyin.

Çünkü depresif haplara başlayınca birçok insanlar başladığına pişman oluyor daha ağır psikolojik sorunlar yaşıyor Allah göstermesin
Bu kanıya nereden vardınız Allah aşkına? Bu ilaçlar tedavi amaçlıdır insanı daha çok hasta etmek için değil. Sadece şöyle bir durum var, her antidepresan her kisiye iyi gelebilir diye bir durum yok. Örneğin ben x ilacı ile iyesirken size x iyi gelmez ama y ilacı iyi gelebilir. Psikolojik tedavi konusunda sizi kim bilgilendirdiyse çok yanlış bilgilendirmis. Ben o ilaçlar vesilesi ile bugün iyileştim diyebiliyorum çok şükür .

Nasıl vardınız bu kanıya?
O ilaçları kullanıp iyileşen bir sürü insan var. Annemde terapiyle beraber kullandı şuan da eski hâline göre gayet iyi.
Kulaktan dolma bilgilerle kendi kendinize sıkıntı çekmeyin.
Bilmiyorum bi psikoloğa tekrar başvurcam zaten bakalım hayırlısı

Aslında oda seytanın oyunu oturarakta olsa kıll senın ıcıne vesvese dusurup o hale gelmenı saglıyor. Israrla devam et gececektır ben oyleydım bı ara. Israrla devam ettıkce gecıyor

Ah ah
Hayatımın 2 farklı döneminde farklı konular sebebiyle depresyona girdim ve antidepresan kullandım. Allaha şükür hiç te öyle dediğiniz gibi sorun yaşamadım.
O sorunları yaşayan insanlar tedavi dr. Tarafından bitirilmeden, ilaç tedavisini kendi kafasından sonlandırıp, rahatsızlığın başa sarmasından o sorunları yaşıyorlar.

Hastalıkla alakalı çok bilgim yok ama sen kendini daha iyi tanırsın otururken oluyorsa oturma yada tabureye felan otur. Kalktığında oluyorsa oturarak kıl. Fiziksel etkeni yoksa ve her namaz kılmakta oluyorsa namaza ara verip iyi bir psikologla görüş kürlerle geçecek bir hastalık değil diye biliyorum. Evet çoğu hastalıkla beraber yaşamayı öğrenmek en iyisi sen hastalığa tepkisiz kalırsan seni daha az etkilecektir.

Daha çok yatsı namazında oluyor gerçekten öok kötü bi durum
Olabilir evet günün yorgunluğu ve karanlık olması. Bir iki gün yatsıyı kılma veya oturarak kıl dediğim gibi yalnız kılma yavaş yavaş geçecek korkun. Yaşadım yani biliyorum doğumdan sonra panik atak yaşadım bende namazlarda çok zorlanıyordum eşim duruyordu yanımda sonra sonra alıştım artık

Ben bir zamanlar depresyon ve panik hastasıydim. Bende bir süre antidepresan kullandım. Cünkü durum kötüydü. Bir süre ayakta kalmak için kullandim. Onun yanında ama haftada bir kere tedaviye gidiyordum. İlaçlar hiçbir zaman tek. Çözüm değildir. Ama tedavinize faydası büyük olabilir. Tedavinize destek olarak görün. Her ilaç ayni değil. Dozlar farklı. Elalemin lafına bakıp aldanmayin. Bir cok kişi antidepresan aldığını iddia ediyor halbuki doktor sakinleştirici yazmis sadece. Ikisi ayni şey degil! Bunu da ekleyim: İlaçları biraz güçlenene kadar aldım. Onda sonra doktorun kontrolü (!) altında bıraktım. Bir kere başladınız diye ömür boyu almanız gerekmez. Ama terapiyi de ihmal etmemek lazım

Ben bir zamanlar depresyon ve panik hastasıydim. Bende bir süre antidepresan kullandım. Cünkü durum kötüydü. Bir süre ayakta kalmak için kullandim. Onun yanında ama haftada bir kere tedaviye gidiyordum. İlaçlar hiçbir zaman tek. Çözüm değildir. Ama tedavinize faydası büyük olabilir. Tedavinize destek olarak görün. Her ilaç ayni değil. Dozlar farklı. Elalemin lafına bakıp aldanmayin. Bir cok kişi antidepresan aldığını iddia ediyor halbuki doktor sakinleştirici yazmis sadece. Ikisi ayni şey degil! Bunu da ekleyim: İlaçları biraz güçlenene kadar aldım. Onda sonra doktorun kontrolü (!) altında bıraktım. Bir kere başladınız diye ömür boyu almanız gerekmez. Ama terapiyi de ihmal etmemek lazım
Şimdi iyi misiniz peki? Ben de ilaç tedavisindeyim şuan. Psikolog yardımı da alacağım.

Ayakta kilamiyorsaniz oturarak devam edebilirsiniz bir sure. Belki sizin icin daha kolay olur. Panik atak icin doktor ile gorustugunuzde ne diyor,alabileceginiz bir ilac veya bir onlem var midir?
Tam bunu demeye gelmiştim, oturarak kıl benimde çarpıntım oluyor oturarak kıl vesveseye kapılma, bırakmamalısın

Cok şükür. Tedavimi altı sene önce bitirdim. Ondan bu yana iyim. Ne panik atak ne de depresyon tekrarlanmadi.
Mesajınız umut oldu bana. İnşallah ben de iyi olacağım. Ama bir türlü psikolog seçimi yapamadım. Kiminin fiyatı çok yüksek kimi düşük. Düşük olan niye düşük deyip güvensizlik oluşturuyor çok saçma bir düşünce ama. Diğerleri de fazla yüksek. Hepsinin verdiği bilişsel davranışçı terapi. Sizde psikolog seçiminde neye dikkat etmeliyim?

Mesajınız umut oldu bana. İnşallah ben de iyi olacağım. Ama bir türlü psikolog seçimi yapamadım. Kiminin fiyatı çok yüksek kimi düşük. Düşük olan niye düşük deyip güvensizlik oluşturuyor çok saçma bir düşünce ama. Diğerleri de fazla yüksek. Hepsinin verdiği bilişsel davranışçı terapi. Sizde psikolog seçiminde neye dikkat etmeliyim?

Türkiyede fiyat sistemi nasıl belirleniyor bilmiyorum. Sadece şu kadarını söyleyim: her Terapist aynı değil. Bazıları daha çok travma terapi yapıyor. Kimisi daha çok aile terapi veya çocuk terapiyi. Yani uzman alanları sizin sorunlarınıza uygun olması önemli. Insallah sizde cabuk sağlığınıza kavuşursunuz tekrar💐

Türkiyede fiyat sistemi nasıl belirleniyor bilmiyorum. Sadece şu kadarını söyleyim: her Terapist aynı değil. Bazıları daha çok travma terapi yapıyor. Kimisi daha çok aile terapi veya çocuk terapiyi. Yani uzman alanları sizin sorunlarınıza uygun olması önemli. Insallah sizde cabuk sağlığınıza kavuşursunuz tekrar💐
Amiiiiiin inşallah çok sağolun. 💕💕

Depresif hap ne ya?
Buradan ne kadar yanlış bir bilgi veriyorsunuz. İlaca başlayan daha ağır psikolojik sorun yasiyor diye. Bunu nereden cikarttiniz? Tamamen yanlış konuşuyor ve yonlendirme yapiyorsunuz. İnsanlara vesvese vermeyin ihtiyaci olan bir panik atak, sinir hastasi da ilaçkullanamayacak belki sizin yüzünüzden.

Back
X