Nankör eş sorunsalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruhudeli

Kadrolu Deli
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2016
1.486
1.175
133
Herkese günaydın
Çok sinirliyim ve birileriyle dertleşmeye ihtiyacım var.Haftanın 6 günü bende eşimde çalısıyoruz bir pazar tatilimiz var ve oğlumuzla bütün gün birlikte olabildiğimiz tek gün.Her pazar yorgunum demem kalkarım Allah ne verdiyse hazırlarım çeşit çeşit özene bezene kahvaltı sofrası kurarım zaten salgın var hiçbiryere gidemiyoruz ki ben riskli bir işte çalışıyorum günlük bunalımımızı azaltmaya çalışalım istiyorum.Bu sabahta böyle yapıyordum oğlumun dünden beri biraz ateşi var huysuzlanıyor eşim çocuk istiyor diye önce buzdolabını açtı dikti çocuğu önüne çocuğun dikkatini çeken ama onun yiyemeyeceği bir yiyecek vardı çocuk istedi diye aldı döktü çöpe.hiçbirsey demedim ocakta pankek yapıyorum çocuk istedi verdim bi tane tekrar istedi diye sıcak sıcak veriyor çocuğa (oğlum 2 yaşında)bende kızdım aldım tabağı elinden benim tutamadığımı sen neden çocuğa veriyorsun ağzını yakar diye paşa bana tepki veriyor neymiş ne uğraşıyormuşum koy zeytin peynir diye ki onu da koysam kırk laf eder bende coştum her pazar hazırlık yapıyorum tek günümüz diye insan bi kez eline sağlık der ya ne nankörsün dedim ve konuşmuyorum bütün keyfim kaçtı

Bu kadar verici olmayın sizde ... Aynı oranda çalışıp hem pazar günü erkenden kalkip kimse için çeşit çeşit uğraşamam ,benim de canım var çünkü ..
Ben olsam dışarda kahvaltıya gidelim derdim ,no stress hem de değişiklik ..
Açık havada bir şey olmuyor ki neden eve kapanalim

Her pazar neden harikalar yaratmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi ? İki yaşında cocugunuz var yazık değil mi size de ? Olayda en dikkatimi çeken şey bu . Eşiniz de birşeyler yapar o zaman anlarım .
Yani demem o ki siz kendinize saygı duymazsanız karşı taraf zaten yapıyor ,yapsın diye düşünebilir .

Herkese günaydın
Çok sinirliyim ve birileriyle dertleşmeye ihtiyacım var.Haftanın 6 günü bende eşimde çalısıyoruz bir pazar tatilimiz var ve oğlumuzla bütün gün birlikte olabildiğimiz tek gün.Her pazar yorgunum demem kalkarım Allah ne verdiyse hazırlarım çeşit çeşit özene bezene kahvaltı sofrası kurarım zaten salgın var hiçbiryere gidemiyoruz ki ben riskli bir işte çalışıyorum günlük bunalımımızı azaltmaya çalışalım istiyorum.Bu sabahta böyle yapıyordum oğlumun dünden beri biraz ateşi var huysuzlanıyor eşim çocuk istiyor diye önce buzdolabını açtı dikti çocuğu önüne çocuğun dikkatini çeken ama onun yiyemeyeceği bir yiyecek vardı çocuk istedi diye aldı döktü çöpe.hiçbirsey demedim ocakta pankek yapıyorum çocuk istedi verdim bi tane tekrar istedi diye sıcak sıcak veriyor çocuğa (oğlum 2 yaşında)bende kızdım aldım tabağı elinden benim tutamadığımı sen neden çocuğa veriyorsun ağzını yakar diye paşa bana tepki veriyor neymiş ne uğraşıyormuşum koy zeytin peynir diye ki onu da koysam kırk laf eder bende coştum her pazar hazırlık yapıyorum tek günümüz diye insan bi kez eline sağlık der ya ne nankörsün dedim ve konuşmuyorum bütün keyfim kaçtı
Bende yeni evlıyken hep oyle yapardım donatrdm masayı,taylıyı eksik etmezdm ama baktım ne yapıyosun oluyo . boraktım yapmıyorm artık ne bulursa yıyo ses etmıyo ,aileden ne görürüsen o canım , sal boşver canın ne ıstıyosa pişir yerse yesin yemzse kendı bilir . zaten çocukla yemek yapmak bile işkence ben su anda mutfak oda arasında koşmaktan mahvoluyrm ama hala ne yapıyosun ki oluyo 🤷🏼‍♀️

Kendi elinizle alıştırıyorsunuz bu konfora, sonra vay efendim niye böyle oldu. Gereksiz fedakarlık bol nankörlük getirir. Totoyu sıkıp yapabilecekleri şeyleri önüne hazır bir şekilde sunarsanız kimse size minnet etmez. Yapmasaydın olur.

Erkekler böyledir ama.

Günün sonunda "yapmasaydın" derler.

Azıcık babasını ya da eşini gözlemleyen her kadın bilir bunu.

Ben evini çiçek gibi pırıl pırıl tutan, çorbasından tatlisina salatasından mezesine kadar çeşit çeşit yapan "ben becerikliyim, ben hamaratım" ayağına kendini parçalayan hiçbir kadının kıymetinin bilindiğini görmedim.

Neden kıymeti bilinmez biliyor musunuz?

Çünkü kendisi de kendi kıymetini bilmemektedir.

Bir insan kendine kıymet vermiyorsa ... onun değeri bu kadarmiş, ben kendisinden iyi bilecek değilim derim. Ben de kiymet vermem.

Fazla fedakarlık daima fazla vefasızlık getirir.

Bakın eşiniz kendisine ne kadar değer veriyor. Kalkıp sizin gibi saçını süpürge etmiyor. Çünkü onun saçları kıymetli.

Erkeklerin kendine verdiği değeri, bütün kadınların kendilerine verebilmesini diliyorum

Sicak verme agzini yakar diyebilirsiniz sakince. Boyle en ufak şeyde kizarak tepki verecekseniz pankekte eksik kalsin. Sinirli birinin pankeki benim için bir şey ifade etmezdi acikcasi.

Ayrica her pazar bu zorunluluga ne gerek var? Bu pazar biz de evdeyiz biyere cikmadik uzun uzun kahvalti hazirlamakta istemedik birer tost yaptik yedik mutlu şekilde.

Boyle kizarak ederek pankek yapacaginiza birbirinize sarilarak, öperek 2 tost yiyebilirdiniz.

Bu hayatta en çok kendinizi seveceksiniz
Buna çocuk da dahil.
Kendisini sevmeyeni kimse sevmez.
Herkes banane yapmasaydin etmeseydin der günün sonunda.
Mesela şuan 9 aylık bebeğim var hemen eşime şunu sen yap tarzı söylemlerdr bulunuyorum.
Bazen savsakliyor hemen yine bak şurayı yapmadin tarzı söylüyorum bıkmadan usanmadan.
Mesela bazı kadinlarimiz çilekeş olmaya kodlanmış gerek yok inanin.

Her pazar pankek hazırlayacağım? İki yaşındaki çocukla?
Ya herkes çok hamarat ya benim totişim çok tembel. Onun hazırlanması, yenmesi, toplanması, mutfağın temizlenmesi yarım gün. Oldu öğlen. Hem de kavga gürültüyle. Ne gerek var daha sade şeyler yiyin hem siniriniz bozulmamış olur ailece.

Herkese günaydın
Madem kiymet yok. Her pazar kahvaltiya disari gidin. Cidden..

Peynir zeytin koyun kahvaltıya aynı anda da çocukla ilgilenin ki eşiniz beyfendi hassas poposunu yerden kaldırma zahmetinde bulunmasın 🥴

Hafta sonu kahvaltılarına özeniriz bizde,bizde diyorum çünkü birimiz keyif birimiz mutfakta sinirleri gergin şekilde olmayız, beraber hazırlarız eşimle çocuklar durmuyorsa o esnada birimiz onlarla ilgilenir.

Eşiniz zahmet edip bir işin ucundan tutmuyorsa zeytin peynir koyun cidden önüne.

Pankek dediğimiz şey zor ya da zahmetli değil ayrıca yorumlarda öyle yazılmış. Ben sık sık yaptığım için el alışkanlığından bana kolay geliyor da olabilir.

Bu erkekler ne şanslı diyorum sadece. Ne güzel kadın donatsın , beyfendi de ne gerek vardı desin. Ay yerinizde olsam ( ki öyle yapıyorum) hiç uğraşamam. Zaten bebek bakmak yeterince zor bir de beyfendilere sofra mı donatacağız ?

Sicak verme agzini yakar diyebilirsiniz sakince. Boyle en ufak şeyde kizarak tepki verecekseniz pankekte eksik kalsin. Sinirli birinin pankeki benim için bir şey ifade etmezdi acikcasi.

Ayrica her pazar bu zorunluluga ne gerek var? Bu pazar biz de evdeyiz biyere cikmadik uzun uzun kahvalti hazirlamakta istemedik birer tost yaptik yedik mutlu şekilde.

Boyle kizarak ederek pankek yapacaginiza birbirinize sarilarak, öperek 2 tost yiyebilirdiniz.

aynen,
bazı kadınlarımızda var bu mağdur edebiyatı.
adamın yerinde olsam laf yiyeceğime oturur peynir zeytinimi yerim.
sinirli sinirli pankek yapacağına zeytin peynir koy adam haklı.

Bir pankeki ne büyütmüşsünüz ya..siz çocuğa verirken sorun yok, eşiniz bir tane daha verince yok sıcak yok nasıl tutacak yaygaraya çevirmişsiniz eşiniz bilemez ki pekala ya onlar sıcak altta al diyebilirdiniz sizin verdiğiniz sıcak değil miydi?hayır ben şunu bunu hazırlıyorum da falan başa kakıp sorun çıkaracaksanız yapmayın yani elde börek açmıyorsunuz pankek hani eşim yardım etmiyor falan diyeceksiniz sandım da adamın şimdi suçu ne anlamadım size koy peynir zeytin dediğine göre çokta aramıyor bir pazar kahvaltı hazırlıyorsunuz o da çocukla ilgileniyor sorun ne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X