Nankörlük mü yapıyorum acaba?

işte bu konuda haklısın alan satan memnunsa bizi ne geriyor anlamadım

Hiç kimse mükemmel değildir..
Onu el üzerinde tutan eşinin de bu yönde bir hatası var..

Okumasına karşı çıkmıyor, okuyamazsın demiyor ki..1 yıl daha sabret ya da bu yolu git gel diyor..

Anladığım kadarıyla biraz inat işine dönmüş bu olay..

Onlar zaten 4 yıldır evli ve bu zamana kadar okumasına karışmamış..

Şimdi eşi okulun olduğu yere taşınmıyor ve yurda yerleşmesine izin vermiyor diye '' boşa o adamı, saygısız, bu evlilik yürümez'' mi diyelim ??

Bu olay dışında gayet uyumlu bir evlilik hayatları var anladığım kadarıyla..

Evlilikler de çocuk oyuncağı olmuş artık, uymadı mı boşa gitsin..Sanki sevgilinden ayrıl der gibi..

Genel olarak konuşuyorum bu arada..Alıntı yaptığım için size ithafen olduğunu düşünmeyin lütfen..

Tabiki geleceğini düşünmeli arkadaş ama boşanmak yerine öncelikle orta yolu bulmayı denemeli..
Yine söylüyorum hiç kimse mükemmel değildir..
Ben burada olayları bildiğim kadarı ile yorum yapıyorum..Eşini daha iyi tanır arkadaş..Artılarını bir kefeye, eksilerini bir kefeye koyup güzelce tarttıktan sonra ne yapacağına karar vermeli ama bence boşanmayı gerektirecek bir durum yok ortada..Sonuç olarak okumasına karşı değil ki..Sadece yurtta kalmasını istemiyor ki bu çok normal..

canım bence okulunu bitir, sakın dondurma, yurda gitme madem tatsızlık çıkacaksa. ben de 2 sene boyunca tüm günümü yolalrda geçirdim; ama bitti bir şekilde, sonra taşınmıştım. kaç sene kaldı okulunuun bitmesine? çocuk fikri için de oyala eşini. okul bitmeden çocuk yapma canım.

@ giesele: evet aileler icin okulun daireleri var, hem okulun karsisinda hemde kira olarak da uygun. esime 2 senedir yalvariyorum ya sen git gel bu yolu ( cünki islamada kadina bu tür eziyet vermek de kabul edilemez) yada okulunu benim okulumda devam et diye , cünki onun o sansi vardi.
esim hayir diyor ben sana eziyet etmiyorum, sen kendi kendine ediyorsun diyor. sana zorla oku diyen mi var, ben calisir bakarim ailemize diyor.

bana zaten okulu tamamen yasaklasa hic düsünmem okulumu secerim, ama su an ki konu dondurmak mi yoksa söz dinlemeyip yurda yerlesmekmi?

babam ve annemle konustum gecen hafta, onlarda aklimi karistirdi. babam eger yola dayanamiyorsan seneye kadar otur evde, baska caren mi var diyor, annemde kizim o seni def etmeden sen def et böylesini gitsin diyor :37:
EŞİN SENİ SEVEN SANA DEĞER VEREN BİR BEYSE SENİN OKUMANA DA SAYGI DUYACAKTIR. EVLİLİK ÇEŞİTli fedakarlıklar gerektirir. bu herkesin hayatında başka başkadır. senin eşin de sana güvenip senin rahat etmen için seni okuluna yakın bir eve yerleştirecek. eğer bunu yapmıyorsa sana değer verişini bi daha gözden geçir. ben 1.5 yıl eşimden ayrı kaldım 2 haftada 1 görüştük mesafelerden dolayı gık demedi adam. ayrıca ekonomik özgürlüğü olan kendine güvenen bir kadın olursan mı daha güvende olursun. yoksa kocanın eline bakarsan mı? çalışmayan arkadaşlar yanlış anlamasın olayın içinde okul mevzusu var diye yazdım. eğitimli ve bilgili bir anne olmayı mı tercih edersin ya da eşin terdcih eder? ya da erkenden evlat sahibi olmuş ve çocuğuna nasıl davranacağını bilmeyen bi anneyi mi?

benim eşi için okumamış ve sonradan kafasnı duvarlara vuran velilerim var. değdi mi diyorum. çok pişmanlar. bak eczacı olacakmış. seven katlanır. sevmiyorsa boşamaya kalkar. sen şansını dene. bana eşinin sevgisi ppek de inandırıcı gelmedi. ya da çok mu bencil beyfendi? seven erkek sevdiğinin mutlu olması için çırpınır. biliyorum çünkü hayatımda var bir tane. biz de kavga ederiz güleriz eğleniriz küseriz ama benim hayatımı hep iyileştirmeye güzelleştirmeye çalışır. benim tavsiyelerim bunlar. son karar senin...

Hiç kimse mükemmel değildir..
Onu el üzerinde tutan eşinin de bu yönde bir hatası var..

Okumasına karşı çıkmıyor, okuyamazsın demiyor ki..1 yıl daha sabret ya da bu yolu git gel diyor..

Anladığım kadarıyla biraz inat işine dönmüş bu olay..

Onlar zaten 4 yıldır evli ve bu zamana kadar okumasına karışmamış..

Şimdi eşi okulun olduğu yere taşınmıyor ve yurda yerleşmesine izin vermiyor diye '' boşa o adamı, saygısız, bu evlilik yürümez'' mi diyelim ??

Bu olay dışında gayet uyumlu bir evlilik hayatları var anladığım kadarıyla..

Evlilikler de çocuk oyuncağı olmuş artık, uymadı mı boşa gitsin..Sanki sevgilinden ayrıl der gibi..

Genel olarak konuşuyorum bu arada..Alıntı yaptığım için size ithafen olduğunu düşünmeyin lütfen..

Tabiki geleceğini düşünmeli arkadaş ama boşanmak yerine öncelikle orta yolu bulmayı denemeli..
Yine söylüyorum hiç kimse mükemmel değildir..
Ben burada olayları bildiğim kadarı ile yorum yapıyorum..Eşini daha iyi tanır arkadaş..Artılarını bir kefeye, eksilerini bir kefeye koyup güzelce tarttıktan sonra ne yapacağına karar vermeli ama bence boşanmayı gerektirecek bir durum yok ortada..Sonuç olarak okumasına karşı değil ki..Sadece yurtta kalmasını istemiyor ki bu çok normal..

benim mesajımsa direk sizeydi sizin düşünceniz size diyelim de evlilik mi asıl oyuncak olan bu durum mu yoksa evlenmezsek boşarım okula gidersen boşarım çocuk yapmazsan boşarım aha erkek olmadı boşarım çalışırsan boşarım ha diyeceksiniz ki bunları dememiş ki ama diyecek bu adam diyecek görünen köye klavuz lazım değil ama adım kadar eminim ki konu sahibi de bu köye gidecek...maalesef...umarım bikaç yıl sonra konusunu okumayız burda

benim mesajımsa direk sizeydi sizin düşünceniz size diyelim de evlilik mi asıl oyuncak olan bu durum mu yoksa evlenmezsek boşarım okula gidersen boşarım çocuk yapmazsan boşarım aha erkek olmadı boşarım çalışırsan boşarım ha diyeceksiniz ki bunları dememiş ki ama diyecek bu adam diyecek görünen köye klavuz lazım değil ama adım kadar eminim ki konu sahibi de bu köye gidecek...maalesef...umarım bikaç yıl sonra konusunu okumayız burda

söylediklerine aynen katılıyorum canım ya bir de diyorki eşim iyi biri yahu adam senin canını çıkarmış yollarda senin okulunu sabote etmek istiyor zaten onca emeğe rağmen boşanıcam diye tehdit ediyor resmen sonra da biri çıkıyor diyorki boşanma çocuk oyuncağı değil yapıcı eleştirilerde bulunun biz sanki boşansa mutlu olacağız konu sahibi neyse kendimizi yormaya değmez boşveerr herkes konu açıp aynı tas aynı hamam gidiyor şurdaki yararlı tek bir tavsiyeyi bile uyguladıklarını sanmıyorum bazı kadınların

1.cu, bosanmak cocuk oyuncagi mi diyorsun ama bence bu lafi konu sahibinin esine demelisin asil. Hic olur mu oyle herseyi "yoksa bosarim seni" diye yaptiran adam? Adam kendisi agzina dolamis bosanma lafini zaten durup dururken.

Ben esinin niyetini iyi bulmuyorum. Insan neden karisinin okulunu yarida biraktirmak ister ki! hem de bosanma tehtidiyle? bu nasil sevgidir, nasil deger vermektir anlamadim. Benim icin iyi es, icmeyip, esini dovmeyen es demek degildir sadece. Benim iyiligimi dusunen adamdir.

Sunu da ekliyim, esin Arapmis da madem, onlarin ailesinde kadinin yerine bir bak bakalim, kac tanesi okumus, kac tanesi hakettigi degeri goruyor? ordan kendi kaderini de gorursun konu sahibi arkadasim.

Sunu da ekliyim, esin Arapmis da madem, onlarin ailesinde kadinin yerine bir bak bakalim, kac tanesi okumus, kac tanesi hakettigi degeri goruyor? ordan kendi kaderini de gorursun konu sahibi arkadasim.

Benim birlikte olduğum kişide Arap, gerçi suudi değil..Şuana kadar ailesinde ve çevresinde tanıdığım tüm kadınlar üniversite mezunu..Okumaya inanılmaz derecede önem veriyorlar..Ben ön lisans mezunuyum diye, lisans bitirmemi istiyor.
Tabi her arap bir olacak diye bişey yok..Çok gericileride var..

Ama gördüğüm kadarıyla, arkadaşın eşi okumasına karşı değil..

Olabilir düşüncenizi saygıyla karşılarım..
Yalnız şunuda belirtmek isterim ki, eşine okuyor diye seni boşarım demiyor..Yalnız başına yurtta kalmasını istemiyor..
Hangi türk erkeğil eşinin yurtta kalmasını çok canı gönülden onaylar ? ki karşımızdaki bir arap :)

Ne yapsın şimdi boşansın mı ?

Ben arkadaşa demedim ki okulunu bırak diye..Aksine dondursan bile 1 yıl için, kesinlikle çocuk yapma dedim..

Hayat bu sadece boşanmak değil insanları ayıran..Bi bayan daima kendi ayakları üzerinde durmalı..Bunu eşine bu şekilde anlatmalı..

eşinin bu şekilde tepkı vermesını çokta tuhaf bulmadım.
genelde (benım eşim böyle) erkekler karıları evde olsun gözlerı arkada kalmasın bılmedığım ınsanlarla ne işi var dıye düşünür...
türkıyede yurtta kalsın canım ne olacak ben evde yalnız yaşarım diyecek kaar medenı(!!!!!) erkek çok azdır sanırım.

bu yüzden eşinin yurtta kalmana izin vermemesını normal karşıladım ben.

ama eşinin senın okudugun şehre gelmeye çalışmaması tuhaf.
madem eşini kıskanıyor, bılmediği ortama sokmuyor gunah diyor
ne diye er gun onca yolu yalnız başına gidip gelmene yorulmana dayanıyor.
burda eşin haksız hıç olmassa kendıde gelsin oraya taşının.

gel gelelım çocuk meselesıne suanda çocuk senın için tamamıyle 2 yılın demek
okulu dondurrsan bıdaha başlamak zorolacak

ve ozaman emın ol herşey değişecek belkıde eşin bebeğiniz için çalışmaman okumaman gerektiğini deyip senı caydıracak bu hıç belllı olmaz.

kesınlıkle okuluna ara vermeden devam etmelısın.
seneye okulun bıtınce taşınır çocukta yaparsın okulunda bıtmış olur.

eşinle aranı bozma, onu anlamaya çalış, onnda senı anlamasını ıste yuvanı yıkma....

ama kendınıde düşün ne olursa olsun okulunu tamamlayıp koluna bılezıgını tak....

Son düzenleme:
bu bayanın açtığı ikinci konu ve iki konu da tamamen aynı işin hoş tarafı verilen cevaplar da aynı ve hanım kızımız cevapları beğenmiyor okulunu bırak kocanla mutlu mesut yaşa dense içi rahatlayacak istediği cevap o.
gelelim sana zehracık eşinin gözleri sana istediğini yaptıramadığı için dolu dolu oluyor seni çok sevip kahrolduğundan falan değil ama sen o kadar vicdanlı ve aşıksın ki bazı şeyleri göremiyorsun. okulu dondurup çocuk yaparsan asla okuluna devam edemezsin çünkü vaktin kalmaz çocuğundan zaman çalmaya kıyamazsın hele günde 7 saat yollarda harcamana eşin o zaman hiç izin vermez.
burada herkez sana olması gerekeni söyledi aklın yolu bir gerisi de senin kararın.
allah sana kolaylık versin

Back
X