Napabilirim anlayabilmesi için

Mesela yemekten sonra sen bak ben bulaşık yıkayayım gibisinden onda bile evde rahat vermiyorsun ben ne zaman dinlenicem diye kavga çıkardı.
Peki hiç sordun mu ona ben ne zaman dinlenecegim diye? Sen dinlenmeyi hak etmiyor musun?
Kendi doğurduğu çocuğa bakmak nasıl lüks olabilir bir insan için?

Bize de eş seçme rehberi falan yazın bari etrafım hep böyle hizmet bağımlısı erkeklerle dolu en kibarları babam o bile kendi çayını kendi alırken bayramda çıkan reklamlardaki el öpmeye geleni olmayan zavallı ihtiyar triplerine giriyor
Babam kalkarken bana da çay doldurur , ben çok rahat şu isteyebilirim vs vs bu ailede saygısızlık olarak görülmez . Gayet normal Anadolu ailesiyiz.

Eşiniz size çayı mı doldur dediğinde peki siz ne yapıyorsunuz, kavga ediyor ama sonunda dolduruyor musunuz yoksa kendisi alıyor mu? Bu mevzular çoğu evlilikte olabilir, evlilik birazda malesef güç savaşıymış, eşiniz zor olabilir , alışkanlıkları olabilir ve bu düzeni değiştirmek kolay olmayabilir. Ama sizin biraz daha dik durmanız lazım, çay doldur diye kavga mı ediyor, ya kalkıp dolduracak ya da içmeyecek bu kadar basit.
Çocuğunuzu özellikle çok etkilemeyecek durumlarda duruşunuzu koruyun, yapmayın, çok istiyorsa yapsın yapmıyorsa da yemesin, içmesin , giymesin.
Yemek bulaşık ütü çamaşır bende. Çay ve meyve getirmiyorum o konuda inat ettim. Ben iş yaparken çocuğa bak diyorum bi de

Hamilelik süresince mesala ? İlk günden ev işleri yaptırılmayan erkekler, daha sonra kadın dağınıklığından ne kadar şikayetçi olursa olsun değişmiyorlar.
Hamileyken pandemi dolayısıyla evdeydim yavaş yavaş yapıyordum

3 yıllık evliyiz. Çocuk yokken tartışmıyorduk çünkü ben yetişebiliyordum. Çocuk olduktan sonra yardım istemeye başladım. Mesela yemekten sonra sen bak ben bulaşık yıkayayım gibisinden onda bile evde rahat vermiyorsun ben ne zaman dinlenicem diye kavga çıkardı.
Sorsana ökuzbasa asil ben ne zaman dinlenicem diye? Tam kafayı sürtüp alev çıkarmalik, bu ne ya.

Ben normalde kavga edince ertesi gün barışıyordum sürdürmüyordum. Bu sefer kendime gelemedim bıktım artık dedim. O da mesaj atmış bi gün sen yemek yap bi gün ben. Çamaşırları ütüleri ayıralım. Tamam dedim bakalım ne olacak. Onun yapması gereken gün elimi sürmücem mutfağa ütüsünü de çamaşırını da yapmıcam. Nasıl gider nolur bilmiyorum.

Artık gerçekten yoruldum. Ben çalışıyorum eve eşimden erken geliyorum yemeği yapıyorum bulaşığı yıkıyorum. Çamaşır işi de bende. Temizliğe yetişemediğim için de yardımcı geliyor ve robot süpürge de aldık. Eşime dedim ben işleri yaparım ama beni hizmetçi gibi gördüğün an olmaz diye. Mesela meyveyi benden istiyor çayı demliyorum ama ayağına getirmemi istiyor kültaplasını benim kaldırıp boşaltmamı istiyor bunların hiçbirini kabul etmedim ama hepsinde kavga gürültü yaşandı. Geri adım atmadım. Çünkü zaten elimden geleni yapıyorum zaten. Misafirlikte biz tatlı hazırlarken çocuğu yanına bıraktım durmamış bana surat yapıyor. Huzur bozulmasın dedim üzerine gitmedim. Sonra başka bi yerde hazırlan gidelim dedi ben de hazırım dedi. Çocuğu giydir o zaman dedi. Kalkalım kapıda giydiririz diyince kavga etti benimle eve giderken neymiş ben önden gidip montunu giydirip hadi bey hazırız diyecekmişim. Neden çünkü ben başka şeylerle ilgilenirken vedalaşma tarzı mesela o giydirmek zorunda kalıyormuş montu yoruldum artık. Bu olaydan sonra koptum artık iki gündür kendime gelemiyorum. Çok kırıldım. Beni kafasında oturttuğu yer bambaşka ben onu yol arkadaşım olarak görürken o resmen hizmetçi gibi görüyor. Ben ağlayınca bu olaydan sonra tamam sana hiç birşey demiyeceğim artık falan filan yani ben suçluyum ama o alttan alıyor pozisyonuna sokuyor kendini. Mağdur oymuş gibi yani. Bunaldım yoruldum artık. Geçende sahura kadar ayaktaydı beni sahur hazırlayayım diye kaldırdı ben de kızdım sen ayaktasın hazırlayıverseydin diye bana bağırıyor eziyet ediyorsun bana diye. Mağdur olduğunu düşünüyor anlıyacağınız. Ailesi çok çok gelenekselci. Onlar gibi olamam dedim kaç defa. Ne desem anlamıyor işte.
Esinizin kafa yapısı çok farklı değişmez boylelerinden uzak durmak lazım hep böyle miydi

Ben normalde kavga edince ertesi gün barışıyordum sürdürmüyordum. Bu sefer kendime gelemedim bıktım artık dedim. O da mesaj atmış bi gün sen yemek yap bi gün ben. Çamaşırları ütüleri ayıralım. Tamam dedim bakalım ne olacak. Onun yapması gereken gün elimi sürmücem mutfağa ütüsünü de çamaşırını da yapmıcam. Nasıl gider nolur bilmiyorum.
küstünüz mü bu sefer onunla
durun bakalım işe yarayacak demek ki
sakın taviz vermeyin yapsın bakalım

Ev isleri konusunda guzellikle konusmak lazim. Benim esim zaten yapiyordu ama istedigim gibi olmuyordu. Daha oncede bahsettim parkeyi supurur haliyi supurmezdi. Toz alirken vazoyu kaldirmaz, etrafini silerdi. Birde cok guzel is yaptigini dusunur, vazoyu kaldirip altini silmesini istedigimde de bu kadar yapabiliyorum bunu becerebiliyorum derdi. Hic kizmadim. Aldim karsima konuştum. Bende yoruluyorum, herseye yetisemiyorum benimle hayati paylastigin icin sana teşekkür ederim. yaptigin isi elestirdigimi dusunmeni istemem, farketmemis olabilirsin, dalmis olabilirsin diye uyariyorum. Eger sadece parkeyi supurursen ben haliyi supurmek icin tekrar makine cikaracagim. Neden ayni isi 2 kez yapalim minvalinde konuştum. Yaptigi her is icin ona teşekkür ettim, takdir ettim.
Dolaptan 2 tane tatli getirir misin, bulasiklari dizer misin, mutfaga gitmisken banada su getirir misin diyerek surekli olarak birseyler istedim. Artik duzen oturdu, ben sormadan yapiyor.

terazi burcu musunuz? benim koca yengeç ben terazi aynı durumları yaşıyorum zamanlama olarak da paralel şekilde. bir de oyun yüklemiş bilgisayara saatlerce onun başında oturuyor iki çocukla ben tek yaşıyorum evde sanki

Madem alışılagelmiş düzene bu kadar bağlı evi geçindirmek erkek işi diyerek masraflara ortak olmayacaksınız

En igrendigim erkek modeli. Allah boyle erkeklerle karsilastirmasin kimseyi. Insanin hayatini yavas yavas zehirliyor bu tipler.

3 yıllık evliyiz. Çocuk yokken tartışmıyorduk çünkü ben yetişebiliyordum. Çocuk olduktan sonra yardım istemeye başladım. Mesela yemekten sonra sen bak ben bulaşık yıkayayım gibisinden onda bile evde rahat vermiyorsun ben ne zaman dinlenicem diye kavga çıkardı.
Üstüne maaşınızı da eline veriyorsunuz gibi bir his var içimde… dinlensin paşam da sizin dinlenmeye hakkınız yok mu?

Madem alışılagelmiş düzene bu kadar bağlı evi geçindirmek erkek işi diyerek masraflara ortak olmayacaksınız
Ya böyleleri varya tam hanzo. Madem toton yemiyor ev işi yapıp çocuk bakmaya evlenme. Evleneceksen de çalışmayan biri ile evlen bari ki çalışmayınca bile kendi pisliğini toplamalı erkeklerde.(yardım demiyorum) kendini tam akıllı sanıyor hem para getirecek hem ona hizmetçi olacak. Oh paşam oh.

Benim rahmetli babamla abimde böyleydi. Babamın ömrü hayatında kalkıpta kendi suyunu aldığını hatırlamam. Duşa girerdi elbiselerini bile annem verirdi. Abim babama göre bir tık daha iyiydi ama o da hep hizmet beklerdi ben yapmazdım çok zıtlaşırdık bu yüzden. Bir kazananı da olmadı o savaşın ben yapmadım o istemeye devam etti tartışmalar falan :)) yaşasaydı da yine aynı olsaydık. Neyse..
Bu yüzden hep ev işi yapmayı seven aktif, hayatı ortak paylaşım gören biriyle evlenmek istedim. Eşim ailesini küçükken kaybetmiş belki bununda etkisi olabilir ama iş yapmayı çok sever oğlumuza bakar ilgilenir yedirir giydirir. Ben nöbetteyken herşeyi yapar bana bırakmaz çok yorgun değilse. Bilmiyorum sanırım insanın karakteriyle alakalı bir durum. Değişeceğini sanmıyorum tembellik alışkanlık olunca çok zor çünkü herşeye erinir sorun çıkarır

anlamıyorlar. eşim de aynı tip. her ne kadar inkar etse de kafasında evle ve çocukla ilgili tüm işler kadın işi olarak kodlanmış durumda. hatta burda da çocuk olduktan sonra tüm sorululuğun bende olması, onun hiç destek olmayısıyla ilgili konularım var. çok çabaladım ama değişmiyor. ben de çareyi salmakta buldum. mesela yemek sadece oğlum ve kendim için yapıyorum. asla kıyafetlerini ütülemiyorum. bazen çocukla özellikle ilgilenmiyorum ona paslıyorum. çocuğun bezini değiştiremediğini söylediği için artık külot bez alıyorum daha kolay giydirsin diye. kirli sepetine atılmayan, ortalığa atılan kıyafetlerini asla toplamıyorumi günlerce orda kalıyorlar. anca sepete atarsa ordan alıp yıkıyorum gibi gibi....tatlı canımı yoramayacağım artık onun için.

Ya böyleleri varya tam hanzo. Madem toton yemiyor ev işi yapıp çocuk bakmaya evlenme. Evleneceksen de çalışmayan biri ile evlen bari ki çalışmayınca bile kendi pisliğini toplamalı erkeklerde.(yardım demiyorum) kendini tam akıllı sanıyor hem para getirecek hem ona hizmetçi olacak. Oh paşam oh.
Erkeklik yapıyor aklınca
Ev işini kadın işi gördüğü için sözde kendi hakkından taviz vermemeye çalışıyor

Back
X