Napabilirim anlayabilmesi için

Yahu bir bardak cayi almaya bile erinen bir adam..
Bu cay gelmediginde ; sahsina veya ailesine hakaret edilmis gibi tepki gosteren bir adam..
Al bir bardak cay,ne olur yani..Bir bardak da bana dok..Eline mi yapisir.Ama yok..O zaman erkekligi kurur degil mi ?
Bu zihniyetle davranan bir adamla evlilik zor.
Surekli de soyluyormussunuz ama dinlemiyormus..
O zaman ya yollar ayrilacak ya bu sekilde devam edilecek.
Ki ben çay sevmiyorum. Ona da dedim bak ben sevsem kendime doldururken sana da doldururum ne var bunda diye. Ama dediğiniz gibi gururu inciniyor çayı kendi alınca. Ailesinde öyle görmüş ama diyorum birincisi ben çalışıyorum ikincisi çalışmasam da o kadar yapamam gücüm yetmez diye anlamıyor.

Bize de eş seçme rehberi falan yazın bari etrafım hep böyle hizmet bağımlısı erkeklerle dolu en kibarları babam o bile kendi çayını kendi alırken bayramda çıkan reklamlardaki el öpmeye geleni olmayan zavallı ihtiyar triplerine giriyor
Vallahi bende aslında eşimi çok eleştiririm fakat burada yazan çoğu şeyleri görünce adam bana melek geliyor.Asla kalk bana çay getir dediğini bilmem.Oyle toz alma ev silme süpürme yapmaz.Ama benden birşey beklemez buyurganligi yoktur.Yapi meselesi galiba

Cnm oncelikle esinin yasini merak ettim
Neden dersen erkkler cokk gec olgunlasir
Su anlattiklarin biz yeni evliyken yasadigimiz olaylar
Tek farki ben calismiyordum
Ama esim herseyi benden beklerdi
Buda beni sewmedigini fedakar olmadini hissettirdi bana
Ama gel zaman git zaman oda buyudu bende buyudum olgunlastik
Gorusleri degisti
Boswer takma sen boyle taktikca is buyur umursamazsan bi bakmissin esin cayini alirken sanada getiriyo
Bu isler boyle uzme kendini boswer
Esine yardim edene de sorsan baska biseyinden sikayet eder
32 yaşında 3 yıllık evliyiz. Ben çok alttan aldım ama mont mevzusunu aşamıyorum artık

Ki ben çay sevmiyorum. Ona da dedim bak ben sevsem kendime doldururken sana da doldururum ne var bunda diye. Ama dediğiniz gibi gururu inciniyor çayı kendi alınca. Ailesinde öyle görmüş ama diyorum birincisi ben çalışıyorum ikincisi çalışmasam da o kadar yapamam gücüm yetmez diye anlamıyor.
Yok artık gururu mu inciniyor.

En baştan yardım isteyecektiniz maalesef adam rahatlığa iyi alışmış, ben bazen ihtiyacım olmasa bile eşimden yardım isterim sırf kendini kolaya alıştırmasın diye..
Başı sonu yokki 3 yıllık evliyiz çocuk hemen oldu zaten ne ara alıştı alışmak da değil zihniyet meselesi

Adam kadınlar hizmetçidir diye yetiştirilmiş, kendi aklını da kullanmamış.
Şok olacak bir şey yok ki, ortadaymış her şey.

Aileden böyle gorduyse ve bunca kavga gurultuye ragmen diretiyosa değişeceğini sanmıyorum maalesef.

Haklısınız taviz vermeyin eskidendi kadınlar herşeyi yapar durumu özellikle çalışan kadınlar mutlaka iş bölümü yapmalı zaten çocuğun anneye ihtiyacı babadan çok daha fazla oluyor.

Haklısınız. Zihniyeti çok kötü. Bi keresinde annem hastanede kaldı kardeşim doğum yaptığında eve geldi kadın bütün gece uyumadı. Evdekiler yemeksiz kalmış o gün sadece çorba yapmış. Diyorki annen onların ne yiyeceğini düşünmeliydi. Dedim ki ne kadar acımasızsın. Bu fikir çok korkunç değil mi. Böyle giderse biticek zaten sürekli kavga gürültü nereye kadar
Ne hadsizlik ya, ona ne yani, cidden ona ne?

Evlenmeden önce ben ev işi yapmayı sevmiyorum dedi ben de yardımcı alırız dedim. Ama şu aşamada ben ondan ev işi beklemiyorum ki. Yediği meyveyi çayı almak mutfaktan ev işi değil benim gözümde. Çocukla ilgilenmek ki herşeyini ben yaparım o sadece oyalıyacak ev işi değil yani. Görüştüğümüz aileler hep eşlerine yardım ediyor. Ama o aşağılanmış hissediyor sanırım kadına yardım edince
E sizde çok farklı bir düşüncede değilsiniz, eşinizin yumuşatılmış hali düşünceleriniz.
Ev işi sizin mi, neden ondan bir şey beklemediniz?
O adamlar eşlerine yardım etmiyor, ev işlerinden yapması gerekenleri yapıyorlar.

Bütün ailenin donlarını toplayıp makinaya atmak benim görevim mi ki eşim asınca bana yardım etmiş olsun.

Eşiniz çok kaba ama bu konu iş güç meselesi falan değil birbirinizle güç yarışına girmişsiniz, acil konuşun düzene sokun yoksa olan yine size ve evliliğinize olur, işi inada bindirmeyin..
Konuşmaktan yoruldum inanın. Kavga etmemek için çocuk bakımından evdeki her işe benim koşmam lazım. O zaman da ben yetişemiyorum. Bulaşık yıkarken çocuğa bak demem bile batıyor ona düşünün

Ne hadsizlik ya, ona ne yani, cidden ona ne?
Burda onun kafa yapısını çok net görmüş oldum. Annesi öyle hasta olsa da evdekilerin boğazını düşünür. Yani sen hastasın dinlen diyen olmaz. O da öyle olması gerek diye ses çıkarmaz bizden de onu bekliyor. Ama yanlış olan annesine yapılanlar anlamıyor işte

Bunu sadece erkekler yapmyor,ev isi ,cocuk bakımı kadının isi sanan kadınlar öyle cokki.Ve bunlar erkek cocuk yetistiriyor.
Daha bu hafta sonu bi arkadasım bana,babası senden daha cok görüyor cocugu dedi.Kızım 23 nisanda babasıyla bayram kutladı.Ben calısıyordm.Eksik anne ilan edildim resmen.Bunu söyleyen arkadasım okul öncesi ögretmeni.
Sizinki de anlamıyacak muhtemelen.Öyle yetistirilmis cünkü.
Elinizde tek koz var,tmm bitti noktasına geldiğinizde ya düzelecek,ya yola yalnız devam edeceksiniz.
Bana da komşular demişti sana ne kadar yardım ediyor, çocuklarla çok ilgileniyor diye övdüler eşimi.
Aynı şekilde, öğretmen bunu diyenler.

Yardım etmiyor, babalık yapıyor diyecektim, yormadım ağzımı.

E sizde çok farklı bir düşüncede değilsiniz, eşinizin yumuşatılmış hali düşünceleriniz.
Ev işi sizin mi, neden ondan bir şey beklemediniz?
O adamlar eşlerine yardım etmiyor, ev işlerinden yapması gerekenleri yapıyorlar.

Bütün ailenin donlarını toplayıp makinaya atmak benim görevim mi ki eşim asınca bana yardım etmiş olsun.
Aslında iş bölümü olarak görmüştüm ben ondan daha erken geliyorum o yüzden yemeği ben yapıyım dedim. Temizlik için de yardımcı geliyor. O da alışveriş yapıyor. Ama işte abarttı kendisi olayı iş bölümünden ziyade başka hizmet beklemeye döndü olay

Bana da komşular demişti sana ne kadar yardım ediyor, çocuklarla çok ilgileniyor diye övdüler eşimi.
Aynı şekilde, öğretmen bunu diyenler.

Yardım etmiyor, babalık yapıyor diyecektim, yormadım ağzımı.
Kendi kocaları cocugu bayramdan bayrama gördüğü icin evde.
Garip geliyor bazılarına tabi!

Adam kadınlar hizmetçidir diye yetiştirilmiş, kendi aklını da kullanmamış.
Şok olacak bir şey yok ki, ortadaymış her şey.
Ev işinden hoşlanmadığını biliyordum ama ben bu kadar olduğunu beklemezdim. O yüzden şok oldum. İş yapmaktan üşenmek de değil yani bildiğin gurur meselesi yapıyor. Misafirin yanında çay doldursa yerin dibine giriyor resmen

Ayıya bak hele.
Ataerkil toplumlarda kadınlar dışarda çalışmıyor yalnız onun farkında mı? Erkek dışarda çalışıyor kadın evde. Maaşınızı da alıyordur bu sizden kesin. Öyle anlarda ataerkillik yok muymuş?
Mesele sizin iş yapmanız değil adamın kafası, bu devirde bu kadarı çok fazla, zerre kadar değer vermiyor size.

Aslında iş bölümü olarak görmüştüm ben ondan daha erken geliyorum o yüzden yemeği ben yapıyım dedim. Temizlik için de yardımcı geliyor. O da alışveriş yapıyor. Ama işte abarttı kendisi olayı iş bölümünden ziyade başka hizmet beklemeye döndü olay
Ben yumuşak dilli değilim, beyin sahibi her insanın düşünebileceği şeyleri sırf rahatı bozulmasın diye salağa yatarak anlamıyorsa "canım cicim şöyle mi yapsak" diye anlatamam.
O iyi niyetimi ilk yıllarda kullandım.

Eşim ilk yıllar kendi de ev işi yapmadı, benden de beklemedi.
Yapması gerektiğinde ofladı pufladı.
Öğretmeni miyim ben onun, bir iş yapılacaksa yapılacaktır, her seferinde ona güzel güzel laf anlatamam.
Hiç tartışma olmasın demedim, ona söyleyene kadar ben yaparım demedim, hep arıza çıkardım.

Şu an her işi yapıyor, ama direnişim adil iş bölümü olana kadar sürecek 😁

Evlenirken aile kısmını tanımakla pek ilgilenilmemiş gibi

Gençken bu halde olan birinin ilerleyen yaşlarda değişmesini beklemek hayal kurmak olur

Ya bu deveyi güdersiniz ya bu diyardan gidersiniz

Back
X